Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

לרגל פסח המתקרב בצעדי ענק ולשחרור שלי מצה"ל, אני סוף סוף יכול להשקיע בניקיון הרכב כמו שצריך ולבצע שטיפה רצינית.

בעקרון בפנים הרכב המצב לא רע בכלל, ברכב הולבשו ריפודים על המושבים המקוריים כי בצבא הצטבר הרבה לכלוך ולא רציתי את זה על המושבים המקוריים.

לעת עתה אני מעוניין לפרק את הכיסויים ולשבת על המושבים המקוריים. האם יש משהו מיוחד שצריך לעשות למושבים למעט שאיבה ממש טובה?

את הדיפונים של הדלתות מבד אנקה בעזרת APC בדילול של 1:10, כמובן אחרי שאיבה טובה ומעבר בסוף התהליך עם מטלית מיקרופייבר ומים לצורך הורדת שאריות הסבון.

את חלקי הפלסטיקה אנקה בעזרת APC ואיישם Chemical Guys Slik Shine על הפלסטיקה.

איך כדאי לנקות את תריסי המזגן למשל?

האם הייתם מבצעים משהו אחר?

בחוץ אני מתכנן דבר כזה, נא לתקן במידת הצורך:

1. שטיפת הרכב בעזרת נוזל כלים כגון פיירי.

2. ניגוב הרכב עם מטלית UBERX.

3. מעבר על כל הרכב + חלון קדמי ואחורי עם ספוג פלסטלינה AUTOSCRUB NANOSKIN SPONGE FINE וחומר סיכוך Chemical Guys Luber.

4. פוליש גס לטשטוש שריטות בולטות.

5. שטיפה חוזרת עם נוזל כלים על מנת להסיר את השאריות של הפלסלטינה והפוליש הגס.

6. ניגוב חוזר.

7. יישום פוליסיל לטשטוש הסווירלים.

8. יישום אוטם צבע אופטיסיל.

כל החומרים המדוברים - קיימים אצלי. במידת הצורך, אשמח אם תמליצו על חומרים שחסרים לי. (יש לי בנוסף לכל מה שנאמר כאן גם שמפו מגווירס שאני לא ממש מרוצה ממנו [צבע צהוב] וONR שהוא אחלה של חומר).

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

-לא חושב שיש צורך במים אחרי הAPC, זה סתם יצבור אבק, אני לא השתמשי במים ויצא טוב, הAPC הוא סהכ הכנה לסילק שיין.

-אל תשתמש בנוזל כלים, כתבו על זה הרבה ואמרו שזה פוגע בצבע,למה אתה לא מרוצה מהמגווירס? עושה אצלי אחלה עבודה בכלום מאמץ [אולי לא אותן תוצאות כמו המקצועיים פה בפורום, אבל נחמד ביחס להשקעה]

פורסם

- ניקוי תריסי המזגן, מתגים וכול הדברים הקטנים, אפשר לנקות עם מברשת דיטיילינג או לחלופין עם קיסמי אוזניים.

- אחרי ניקוי עם APC, מומלץ (לדעתי) לעבור אחרי זה עם מטלית לחה בשביל להוריד שאריות לכלוך\ חומר.

- ממליץ לך להתחדש בשמפו " CG CITRUS WASH AND GLOSS ":

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%A4%D7%95-Chemical-Guys-Citra-Wash-Gloss.html

בדילול גבוה- הסרת ווקס.

בדילול נמוך- שטיפה שבועית רגילה.

משאיר לאחר שטיפה ברק.

בקבוק כזה יחזיק לך לנצח.

פורסם

ביטס - מים אחרי הAPC בדיפוני בד ולא בפלסטיקה.

אני צריך משהו שיסיר שאריות שומנים מהצבע. אני לא שוטף עם סבון כלים באופן שוטף, ולמעשה ב3 השנים שהרכב אצלי לא נגע בו מעולם סבון כלים.

RSM - הייתי מזמין משם CG וSONAX, אם מחיר המשלוח לא היו כזה מונפץ. לא שווה להזמין מוצר אחד או שניים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

1. שטיפת הרכב בעזרת נוזל כלים כגון פיירי.

2. ניגוב הרכב עם מטלית UBERX.

3. מעבר על כל הרכב + חלון קדמי ואחורי עם ספוג פלסטלינה AUTOSCRUB NANOSKIN SPONGE FINE וחומר סיכוך Chemical Guys Luber.

4. פוליש גס לטשטוש שריטות בולטות.

5. שטיפה חוזרת עם נוזל כלים על מנת להסיר את השאריות של הפלסלטינה והפוליש הגס.

6. ניגוב חוזר.

7. יישום פוליסיל לטשטוש הסווירלים.

8. יישום אוטם צבע אופטיסיל.

היי, אני הייתי מוותר על סעיף 2. לדעתי אין טעם לייבש את הרכב לפני יישום הפלסטלינה.

לגבי הנוזל כלים, אין בעיה להשתמש בו מדי פעם כשרוצים להוריד שכבה קודמת של ווקס או אוטם צבע. כמובן שלשטיפות הרגילות עדיף להשתמש בשמפו ייעודי ואני גם מאוד ממליץ על CG CITRUS WASH AND GLOSS.

ה-NANOSKIN פשוט ספוג מצויין, תענוג לעבוד איתו. אתה גם יכול להשתמש ב-ONR כחומר סיכוך.

בנוסף, ממליץ ליישם IPA אחרי סעיף 6.

פורסם

ברור שזה לא לשימוש שוטף, זה רק בשביל מה שאמרתי.

לשימוש שוטף אני משתמש בONR או במגווירס, כשאגיע למרכז אקנה לעצמי סיטרוס או אדון ורוד (:shock:) וSONAX.

מה זה IPA, איפה קונים, כמה עולה, מה זה נותן לי?

ולמה לא לייבש את הרכב אחרי הפלסטלינה? לא ישארו לי טיפות מים שאחר כך יהיה קשה להוריד?

פורסם

מה זה IPA, איפה קונים, כמה עולה, מה זה נותן לי?

ולמה לא לייבש את הרכב אחרי הפלסטלינה? לא ישארו לי טיפות מים שאחר כך יהיה קשה להוריד?

IPA זה אלכוהול מדולל במים ביחס של 1:4. (בקבוק אלכוהול רפואי שמכיל 70% אפשר לקנות בסופרפארם) – היישום פשוט מאוד - להתיז על הרכב ולנגב. זה מוריד את כל השומנים ושאריות של הגנה קודמת וככה אתה בטוח שהפח נקי.

לגבי הייבוש לפני הפלסטלינה – אני אישית לא ייבשתי ולא נשארו שום סימני מים, אבל כמובן אם אתה לא רוצה לקחת סיכונים אז אפשר גם לייבש.

פורסם

ואז אחרי IPA ליישם פוליסיל ואופטיסיל?

פורסם

פלסטלינה מקרצף את הרכב. לא ישארו טיפות ואם לא תייבשש זה יעזור מאוד בעבודה עם הפלסטלינה.

אחרי זה רצוי לעשות שטיפה קלילה כדי להוריד את הג'יפה שהפלסטלינה משחררת (ואז כן לנגב)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
1:3, לא 1:4.

אחרי ניגוב ה-ipa ליישם הגנות.

1:3 כלומר על כוס של אלכוהול אני שם 3 כוסות מים?

פורסם

זה טוב גם לחלונות אני מניח?

• תוכן חדש...