Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי לאונה 87. אתמול לאחר נסיעה של בערך 20 ק"מ האיתותים החלו לאותת בקצב מהיר מדי - מה שאופייני לקצר באחד מצידי האיתותים, רק שהפעם שני הצדדים אותתו בקצב מהיר מדי. לאחר מכן החלה להיחלש התאורה בלוח השעונים והחלטתי לעצור בצד.

כיביתי את הרכב וניסיתי להניע אותו אך ללא הצלחה - הסטרטר מסתובב ממש מעט ונעצר וחוזר חלילה, לא מצליח להניע או לסובב את המנוע.

(בשבועות האחרונים בניסיון להתניע יש מעין עצירה אחרי הסיבוב הקפיצי של הסוויץ' והמהלך לא מצליח להפעיל את הסטרטר ולאחר ניסיון נוסף הרכב היה מניע.)

לאחר מספר ניסיונות כושלים החלטתי לעצור רכב ולחבר מצבר באמצעות כבלים, לא חשבתי שהבעיה היא במצבר מכיוון שהרדיו והאורות הראשיים פעלו אך לאחר כמה ניסיונות להניע הם נחלשים.

הרכב הצליח להניע עם חיבור המצבר החיצוני, הצלחתי לנסוע כמה מטרים שתוך כדי הנסיעה האיתותים מהבהבים בצורה תקינה ובצורה מהירה לסירוגין ולאחר מכן הרכב שוב כבה.

החלטתי שוב לעצור מישהו להניע את הרכב אך הפעם לנסוע ללא אורות ולא להשתמש באיתות או ברדיו מתוך השערה שישנה בעיה חשמלית שגורמת להדממת המנוע והעדפתי שלא "להכביד" על מערכת החשמל.

הצלחתי להניע והתחלתי נסיעה ללא איתות או אורות תוך כוונה להגיע הביתה ולהשאיר שם את הרכב אך הרכב כבה (מדמים בצורה שקטה וללא כל רעש מיוחד מצד המנוע).

מתוך הבנה שהרכב יכבה כל כמה מטרים ועליי להביא אותו למקום שיוכל לעמוד בו בינתיים הזמנתי את אבי שהניע לי את הרכב כל כמה מטרים עם כבלים עד שהרכב הגיע למקום החנייה. הניסיונות האחרונים להניע עם כבלים היו קשיים והיינו צריכים לנסות מספר פעמים בכל הנעה עד אשר הרכב הניע.

אשמח לחוות דעת על מקור הבעיה והמלצה לטיפול בבעיה באיזור ראשון.

תודה.

פורסם (נערך)

על פניו ממה שאתה מתאר הבעיה נשמעת כבעית חשמל הקשורה למתח המצבר/אלטרנטור.

סתם נקודה למחשבה- אם הרכב מניע בעזרת כבלים - למה לא פשוט להחליף מצבר עם הרכב התקין ולהגיע למקום מבטחים.

אני כמובן לא טוען שהבעיה הינה בהיכרח במצבר אבל בוודאות מצבר ריק הוא הסימפטום אצלך שמשפיע על התנעת הרכב.

אגב אם הוא לא מתניע גם עם כבלים - מנסיני רוב הכבלים שהציבור משתמש בהם הינם מאיכות ירודה (גם הכבל עצמו וגם התנינים) ואינם מעבירים מספיק זרם במיוחד במקרים של מצבר במצב מת בו נדרש מעבר זרם עצבני.

לאחר שתגיע למקום מבטחים בדוק ראשית את הבאים:

1. ראשית וראשון - בדוק את חיבורי המצבר לרכב בדגש על המינוס. מינוס רופף שלא מחובר היטב, קורוזיה על הכבל, קורוזיה בחיבורי המינוס לגוף וכו' גורמים לשמות לכל מערכות החשמל ברכב לרבות טעינת חסר. מה שאני קורא "משק טעינה שלילי" שבא לידי ביטוי בירידת מתח כללית של המצבר עד להרס שלו ואי התנעה.

2. בדוק מתח המצבר ללא עומס (צ.ל מעל 12V), ומתח המצבר תחת עומס (קרי התנעה). אם הוא יורד בעומס מתחת ל10V המצבר כנראה פגר.

3. אם הצלחת להתניע ולהחזיק את המנוע עובד - בדוק את המתח שמפיק האלטרנטור בסל"ד סרק. המתח צ.ל, כאשר כל הצרכנים דולקים (אורות, מזגן ...), מעל למפלס המתח של המצבר - קרי מעל ל12.5 . עם גז פתוח והרמת הסל"ד המתח צ.ל גבוה יותר ולהגיע גם ל13.5V ויותר. אם זה לא מתקיים האלטרנטור לא מייצר מספיק מתח/זרם ודורש בדיקה מעמיקה.

תתחיל מכאן ותעדכן

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם (נערך)

ברי שלום רב !

אני מהמר על בעיית מצבר לקוי, גוסס, בא יומו, ו/או טעינה לקויה אלטרנטור לחקויה,שיפוץ או החלפה.

בהנחה שאין לך כלים לבדוק טעינה, ממליץ לך שתשיג מצבר תקין ומלא מאביך, חבר, קרוב משפחה, ובמידה ואת מתגורר בקרבת מקום לחשמלאי רכב מקצועי ואמין תגיע אליו בנסיעה, בלווי חבר או קרוב משפחה.

בהצלחה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חברים תודה רבה על העזרה.

התקלה בודדה ואותרה כמצבר לקוי.

תחילה הנעתי את הרכב שלי דרך כבלים המחוברים לרכב תקין, הרכב הצליח להשאר מונע לאורך כל הבדיקה כעשר דקות. לאחר מכן ניתקתי את הכבלים מהרכב התקין והרכב שלי המשיך לעבוד. בשלב האחרון התקנתי בסובארו את המצבר של הרכב התקין ויצאתי לסיבוב - הכל תקין, הרב לא כבה.

מה בעצם תפקידו של המצבר לאחר סיפוק הזרם להנעה ותחילת פעולת המנוע? הרי ניתן להבין שהמצבר התקול שיבש את מע' החשמל, אני חשבתי שהמצבר לא משחק תפקיד לאחר ההנעה.

מה יכולה להיות התקלה המצבר? אגב המצבר חדש לכאורה ובן פחות משנה.

פורסם

אם המצבר סובל מקצר פנימי הוא יקצר ויוריד את המתח לכל מערכת החשמל .

סביר להניח שעקב כך משאבת הדלק לא עבדה , ולכן הצלחת לנסוע על כמות הדלק בקרבורטור עד שכבה .

רוב התקלות במצברים הם אי אפשרות לשמור על זרם גבוה , אולם כאן המצבר פשוט התקצר .

אילן

פורסם

אני מציע לך להעמיק את הבדיקה ולבדוק גם טעינה, כלומר לבדוק את האלטרנטור. כפי שאמרתי המצבר התקול יכול להיות הסימפטום ולא הבעיה . יתכן מאוד שהאלטרנטור טוען, אבל לא מספיק ותוך זמן קצר גם המצבר החדש יסבול מירידת מתח . תבדוק שוב את הפעולות בסעיף השלישי בפוסט הקודם שלי. מספיק שדיודה אחת במיישר זרם באלטרנטור פרוצה והטעינה תהיה קיימת אך לא מספיקה ותגרום לבעיות לאורך זמן.

אורן

פורסם

בהמשך לשאלה שלך, תפקיד המחבר הוא לספק מתי לכל הצרכנים , אורות רדיו והכי חשבן במנוע בנזין למערכת ההצתה. בזמן עבודת המנוע יש אלטרנטור שטוען את המצבר ושומר על רמת זרם אחידה.

ברכבי דיזל , לאחר ההתנעה ניתן לנסוע ללא מצבר היות שההצתה של הדיזל מתבצעת באמצעות לחץ וטמפרטורה ולא בעזרת ניצוץ כמו ברכב בנזין.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
בהמשך לשאלה שלך, תפקיד המחבר הוא לספק מתי לכל הצרכנים , אורות רדיו והכי חשבן במנוע בנזין למערכת ההצתה. בזמן עבודת המנוע יש אלטרנטור שטוען את המצבר ושומר על רמת זרם אחידה.

ברכבי דיזל , לאחר ההתנעה ניתן לנסוע ללא מצבר היות שההצתה של הדיזל מתבצעת באמצעות לחץ וטמפרטורה ולא בעזרת ניצוץ כמו ברכב בנזין.

אם לדייק תפקיד המצבר הוא להיות ״ מחסן״ של חשמל כדי להתניע את הרכב או לספק זרם לכל הצרכנים כאשר המנוע כבוי. כאשר המנוע עובד האלטרנטור הוא זה שתפקידו לספק זרם לכל הצרכנים כולל למצבר שהופך גם הוא להיות צרכן. ולכן במידה והאלטרנטור לא מספק את הזרם הדרוש כשיש דרישה מכל הצרכנים גם יחד המצבר מתחיל לפצות על זה ובכך יורד ״מפלס״ החשמל הצבור בו.

זה למה בדיקת האלטרנטור האידיאלית צריכה להיות כאשר המנוע עובד על סיבובי סרק, וכל הצרכנים דולקים . או אז ייצור החשמל של האלטרנטור צריך לספק את כולם אחרת המצבר לעולם לא יהיה מלא.

אורן

פורסם
אני מציע לך להעמיק את הבדיקה ולבדוק גם טעינה, כלומר לבדוק את האלטרנטור. כפי שאמרתי המצבר התקול יכול להיות הסימפטום ולא הבעיה . יתכן מאוד שהאלטרנטור טוען, אבל לא מספיק ותוך זמן קצר גם המצבר החדש יסבול מירידת מתח . תבדוק שוב את הפעולות בסעיף השלישי בפוסט הקודם שלי. מספיק שדיודה אחת במיישר זרם באלטרנטור פרוצה והטעינה תהיה קיימת אך לא מספיקה ותגרום לבעיות לאורך זמן.

אורן

אשמח להסבר איך מודדים את מתח המוצא של האלטרנטור - איפה לגעת עם קטבי מד המתח ועל איזה מצב לכוון את מפסק מד המתח.

הזמנתי מצבר חדש במסגרת האחריות ואני רוצה לבצע את הבדיקה שציינת עם הרכבת המצבר.

פורסם

פשוט מאוד.

אתה צריך לבצע את הבדיקה עם רב מודד.

1. הרב מודד צריך להיות על מצב בו הוא מכוון לבדיקת זרם ישר ועל פוזיציה בו הוא מודד מתח של עד 20v.

2. כשהרכב עם מנוע מדומם בדוק את המתח של המצבר. הבדיקה נעשית על קוטבי המצבר. במצבר תקין אמור להיות מתח של 12.5v (פלוס מינוס כמה עשיריות אבל מעל ל 12v בכל מקרה)

3. עכשיו התנע את הרכב, הדלק את כל הצרכנים ביחד (אורות גבוהים, ערפל, מזגן, מערכת וכו) וחזור על הבדיקה.

המצב האידיאלי הוא שבסיבובי סרק, וכאשר כל הצרכנים דולקים- המתח בקוטבי המצבר יהיה יותר גבוה מהערך שנמדד במצבר כאשר המנוע היה דומם. אזי אתה יכול להיות בטוח שהאלטרנטור טוען באופן תקין גם במצב ה״קשה״ ביותר עבורו.

4. עכשיו, בזמן שהרב מודד מחובר לקוטבי המצבר - העלה את הסל״ד . המתח צריך לעלות גם כן עד ערך של 13.8v פחות או יותר.

אם גם זה קורה אז האלטרנטור תקין .

אם במצב 3 המתח נמוך מהמתח הסטטי של המצבר אזי המצבר במצב זה משתתף בעומס ופורק זרם אל המערכת. זה מצב פחות טוב, אבל אם בעליה מועטת של הסלד המתח כבר עולה מעל למתח המצבר אזי ניתן ״לחיות״ עם זה כי רוב הזמן אתה ממילא מעל לסיבובי סרק, רק להיות מודע ולהמעיט להיות במצבי עומס כאלו.

אם במצב 4 המתח נשאר ״ תקוע ״ באיזור ה12.5 -12.9 ולא עובר את ה 13v אזי האלטרנטור לא עובד באופן אידיאלי ויתכן כי יש בעיה בווסת הטעינה/גשר דיודות/ מפל מתח בינו לבין המצבר.

אגב ניתן לבדוק את האלטרנטור עצמו בלבד אבל אם הבדיקה ״ על המצבר ״ תקינה הבדיקה שוללת גם בעיות של מפלי מתח בין האלטרנטור למצבר.

בברכה

אורן

פורסם

אורן תודה רבה על התשובה.

איך נמדד המתח מהאלטנרנטור ישירות (במה לגעת עם מד המתח)? ומה צריך להיות ערכו?

ברי.

• תוכן חדש...