Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכ"ז הם חשבו להביא רק את האוטומטית - כלומר, האוטומטי תופס את נתח השוק הגדול (הרבה) יותר גם ב-GTI.

פורסם
יש כמה מיתוסים בעולם הרכב שהגיע זמנם להעלם, ביניהם זה גיר ידני (כי גיר רובוטי דו מצמדי טוב מייתר אותו בעליל) או שהנעה אחורית נחשבת "למבינים" (כי יש רכבי הנעה קדמית משובחים, ובנינו, "מקשקש בזנב" זה יותר ביטוי של כתבי רכב פלצנים מאשר מה שקורה בחיי היום-יום).

איתמר

אני מניח שאתה מתכוון ל'מיתוס' בנוגע למי יותר טוב(?)

כי לא ברור לי איך אתה יכול לומר שלהעדיף ידני כי זה יותר כיף לבנאדם, זה 'מיתוס'. הנאה זה עניין סובייקטיבי לחלוטין.

לי ברור שDSG (תקין) יחליף הילוכים מהר יותר ממה שאני יכול לעשות על רכב ידני, ועם זאת, אני תמיד אעדיף רכב ידני בגלל שהוא פשוט יותר כיפי לנהיגה עבורי (וזה בלי להכנס לענייני צריכת דלק, אחזקה, מחיר וכו').

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מחזק. התחושה של העברת ההילוך בעצמך יותר מספקת מלחיצה על מתג, לפחות לחלק מהאנשים.

מבחינת יעילות כמובן שזה פחות טוב, אבל מבחינת יעילות עדיף לנסוע ברכבת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

(א) אין ספק שהנאה היא דבר מדיד ועובדתי, גם אם הגורמים לה משתנים מאדם לאדם, כך שלא ניתן להתייחס להנאה ולגורמיה כ"מיתוס". אתה יכול לטעון שהנאות מסוימות הן בעייתיות או סותרות את המוסכמות החברתיות (למשל אם בנאדם סאדו-מזוכיסט), אבל גיר ידני בד"כ אינו כזה (אם כי יש מכוניות על ישנות שבהן תפעול הקלאצ' היה כה קשה עד שניתן להתייחס אליו כסוג של מזוכיזם).

(ב) בפרט, גיר ידני במרבית אם לא כל הרכבים האיטלקיים מצטיין בנוחות תפעול וקלאצ' נעים עם מהלך פרוגרסיבי שהופכים אותו לבלתי מורגש למי שרגיל להעברות ידניות. אני כבר 20 שנה נוהג על גיר ידני בלבד, הרבה מזה ב"פקקים של תל אביב" הידועים לשמצה, וזה פשוט לא עניין מבחינתי. אני מחזיק רכב שני שמיועד רק לנסיעות משפחתיות, ואפילו אותו לא הייתי מחליף באוטומט למרות שכביכול הוא פחות משמש לנסיעות ספורטיביות.

(ג) נהגתי על גולף GTI עם DSG (זה היה כשחיפשתי רכב חדש, לא סתם נסיעת שעשוע), וגם על גולף ידנית בחו"ל. הגם שהקלאצ' בגולף קצת יותר נקודתי וקצת פחות היה נעים לי מאשר באיטלקיות, הייתי מעדיף את GTI ידנית בלי לחשוב פעמיים, ומכיוון שבאותו זמן לא שיווקו בארץ GTI ידניות היא ירדה מהפרק - למרות היותה מכונית מעולה ביותר.

(ד) כן, DSG מחליף הילוכים יותר מהר. SO WHAT? אני לא ממהר לשום מקום. נהיגה ספורטיבית מיועדת להנאה, לא להגיע בזמן לפגישה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אישית אני גם מעדיף אוטומט. כשבא לי להרגיש שאני מתפעל את האוטו שמים על מצב טיפטרוניק ומקבלים 90 אחוז מהתחושה של ידני, ככה שיש לך את האופציה לבחוש בהילוכים כשמתחשק לך ולשים על D כשאתה עומד בפקק.

פורסם
תראה לי בבקשה פונטו אבארת' תקינה שנמכרת מתחת למחירון.

כמובן בגלל שאין הרבה על הכביש אי אפשר להכליל, אבל קודם כל יש כרגע אחת שמפורסמת ביד2 כבר קרוב לחדש והוא מבקש מתחת למחירון, אני לא יודע מה תקינותה.

שנה שעברה הייתי באוטודיל התלבטי בין מיטו תילתן לפונטו שהייתה אצלם (יד ראשונה ק"מ נמוך ללא תאונות) הם ביקשו על הפונטו הרבה מתחת למחירון.

לפני כמה חודשים עזרתי לחבר לקנות פונטו אבארת', יד ראשונה ק"מ נמוך ללא תאונות והוא שילם הרבה מתחת למחירון.

גם האחות הכמעט זהה של הפונטו אבארת', המיטו תילתן נמכרת משמעותית מתחת למחירון.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אוקיי, מבירור קצר שעשיתי מתברר שזה אכן נכון במרבית המקרים. מעניין, הייתי בטוח שהנדירות משחקת תפקיד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הנדירות משחקת תפקיד. הבעיה שכשמישהו מוכר אבארט בד"כ הוא לחוץ על האבארט החדשה שלו אז מוכר את הישנה מתחת למחירון ;) תמכור בלי לחץ תקבל מחיר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

שוק מצומצם זה יתרון וחיסרון. אם במקרה פרסמת את הרכב שלך כאשר מישהו חיפש רכב כזה כבר כמה חודשים - זכית. לעומת זאת אם אין מתעניינים כמה חודשים - תאלץ לרדת במחיר כדי לקרוץ לכאלו שלא התכוונו אפילו לרכוש רכב כזה.

• תוכן חדש...