Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בעקבות כל כל הסיפור סביב הגיר ברכב שלי נתקלתי יותר ויותר בממיר המומנט והגיע הזמן שאלמד מי נגד מי.

ראשית, איך בעצם פועל ממיר המומנט?

בממירים עם נעילת הילוכים, איך זה עובד? (מתי בעצם מתבצעת נעילת הילוך ומתי משתחרר ההילוך).

מה עשוי לגרום לשחיקה מואצת של המכלולים בתוך ממיר המומנט?

בהמשך לכך, אילו תנאים עשויים לגרום להתחממות קיצונית של הממיר?

כאמור השאלות מגיעות מיצר הסקרנות, הסקרנות להבין וללמוד איך זה פועל כמו גם הסקרנות להבין מה הרג את הממיר שלי (עבר התחממות קיצונית עד כדי שינוי צבע).

תודה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ממיר מומנט הוא בעצם מצמד הידראולי, שחיוני בכל תיבה אוטומטית פלנטרית.

הממיר מורכב ממשאבת שמן שמופעלת ע"י המנוע מרגע ההנעה, שמפעילה טורבינה שזורקת שמן בלחץ שהולך ומתגבר עם עליית הסל"ד, השמן מפעיל את כפות הטורבינה שיוצרות את התנועה הרצוייה.

למעשה אין קשר מכאני ישיר בין המנוע ותיבת ההילוכים, אלא רק דרך ממיר המומנט, לפחות בהילוך ראשון.

עם השנים והתפתחות הטכנולוגייה, החלו היצרנים לחשוב איך עוקפים את ממיר המומנט, שידוע כצרכן אנרגיה גדול ולא יעיל יחסית.

בתחילה הופיעה נעילה מכאנית רק להילוך האחרון, וזה מתבטא בנפילת סל"ד בשיוט, ולאחר מכן, בתיבת ה AL4 גם בהילוכים שני ושלישי.

וכך למעשה מיתקיים קשר ישיר בין המנוע ותיבת ההילוכים, ללא "תיווך" הידראולי.

שחיקה מואצת של הממיר נגרמת מתנאי הפעלה קשים - זינוק בעלייה בהילוך גבוה מידי לדוגמא, או ממיר שמעביר הספק גבוה בהרבה מזה שתוכנן לעמוד בו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

או גרירת עגלה. רכב עם גיר אוטומטי ווו גרירה תמיד מעלה אצלי חשדות בנוגע למצבו של גיר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חן רוב תודות על התשובה המלומדת והמלמדת, השכלתי.

ברשותך כמה שאלות,

1.מה בעצם "ננעל" באותה נעילה מכאנית מדוברת?

2.בהנחה ואני מבין נכון, מצב נעול בעצם מפחית מהעומס על ממיר המומנט ומפחית את ההתחממות שלו?

האם יתכן שתקלה אלקטרונית בגיר תגרום למעין "עבודת יתר" של הממיר מומנט, דבר שיביא להתחממות והרס שלו?

אני שואל מכיוןן שלא חרגתי ממגבלת המומנט של הממיר\תיבת הילוכים, המנוע מפיק כ-80 קג"מ בעוד התיבה עמידה על איזור ה-95 קג"מ, כמו כן נשללה זליגת נוזל קירור לצינורות השמן של הגיר (מחלה מוכרת ברכב שלי שמביאה להשמדת ממיר מומנט מאוד מהירה), כמו כן הנזק המאסיבי נגרם לממיר המומנט בעוד המכלולים שהוחלפו בגיר היו במצב טוב בסה"כ.

גם צנרת ומצנן השמן נבדקו ולא היו סתימות או נזילות.

פורסם

1. בתוך ממיר מומנט יש קלאץ' דיסקיות רטוב, הצמדת הקלאץ' (בפקודה של מחשב גיר) גורמת לניעלת ממיר מומנט וביטול הפעולה שלו, הוא הופך להיות שקוף.

2. במצב נעול לא אמורה להיות התחממות של הממיר, בהנחה והקלאץ' פועל טוב ולא מחליק.

בחלק מהגירים המודרניים יש מנגנון החלקה מבוקרת של הקלאץ' בממיר מומנט - כן מאפשר החלקה קלה במצבים מסויימים (בהאצה לדוגמא).

כל הדברים האלו ובפירוט יתר קיימים בפורום הטכני, למשל דבר אחד חשוב נוסף - מדוע בעצם ממיר מומנט נקרא כך, ולא סתם מצמד הידראוולי. ואיך מתבצעת המרת מומנט בו. ערוך חיפוש.

פורסם

היי,

כמה דברים, קוראים קלאץ' אוטומטי, ממיר מומנט הוא בתוכו, בעצם

בין נמשאבה (שמחוברת למנוע, לגלגל תנופה) אחרי זה בא הממיר מומנט,

ולאחריו באה הטורבינה.

בצד של המשאבה הכפות לכיוון אחד ובצד של הטורבינה הכפות לצד שני, זאת אומרת

הממיר משנה את כיוון השמן וזה גם מכפיל את הכח.

רועי

פורסם
ממיר מומנט הוא בעצם מצמד הידראולי, שחיוני בכל תיבה אוטומטית פלנטרית.

הממיר מורכב ממשאבת שמן שמופעלת ע"י המנוע מרגע ההנעה, שמפעילה טורבינה שזורקת שמן בלחץ שהולך ומתגבר עם עליית הסל"ד, השמן מפעיל את כפות הטורבינה שיוצרות את התנועה הרצוייה.

למעשה אין קשר מכאני ישיר בין המנוע ותיבת ההילוכים, אלא רק דרך ממיר המומנט, לפחות בהילוך ראשון.

עם השנים והתפתחות הטכנולוגייה, החלו היצרנים לחשוב איך עוקפים את ממיר המומנט, שידוע כצרכן אנרגיה גדול ולא יעיל יחסית.

בתחילה הופיעה נעילה מכאנית רק להילוך האחרון, וזה מתבטא בנפילת סל"ד בשיוט, ולאחר מכן, בתיבת ה AL4 גם בהילוכים שני ושלישי.

וכך למעשה מיתקיים קשר ישיר בין המנוע ותיבת ההילוכים, ללא "תיווך" הידראולי.

שחיקה מואצת של הממיר נגרמת מתנאי הפעלה קשים - זינוק בעלייה בהילוך גבוה מידי לדוגמא, או ממיר שמעביר הספק גבוה בהרבה מזה שתוכנן לעמוד בו.

חן, תודה על התשובה המלומדת.

נראה לי שענית לי על שאלה שהייתה לי, אבל אני חייב לשאול בכל זאת.

שמתי לב ב 306 שלי עם תיבת ה AL4 לתופעה שציינת בהילוך השני, והנחתי שקיימת נעילת ממיר גם בהילוך הזה.

שכן, קיימת נפילת סל"ד לקראת סוף ההילוך.

הראשון עובד רגיל, נכנס השני, בהמשך ישנה נפילת סל"ד, ייחד איתה גם התגברות התקדמות הרכב, ולא האטה. האם הבנתי נכון?

ג'ובני

פורסם

ג'ובני, הבנת נכון.

תיבת AL4 נוסעת עם ממיר מומנט נעול החל מאמצע הילוך שני.

כלומר אחרי החלפה מראשון לשני יש קטע של המשך האצה עם ממיר פתוח, אחר כך הוא ננעל ורואים ירידה בסל"ד.

המשך האצה בשני במצב נעול, שלישי ורביעי נעול כל הזמן.

נעילה משתחררת לקראת עצירה (זה יכול להיות בהילוך שני או שלישי) מתחת למהירות סביב 15-20 קמ"ש על מנת שהמנוע לא יכבה.

עוד דבר - תיבות אוטומטיות ברוב המכוניות משחררות נעילה כשנותנים קצת גז ורוצים להאיץ ממצב שיוט.

כלומר זה הולך ככה:

1) שיוט ב 100 קמ"ש, ממיר נעול, הילוך 4.

2) נותנים מעט גז כדי להאיץ, נעילה משתחררת, סל"ד עולה - מנוע פועל בתחום יותר יעיל שלו - עדיין הילוך 4.

3) נותנים יותר גז - קיקדאון להילוך 3.

בתיבת AL4 מצב 2 לא קיים, היא ישר עוברת ממצב 1 למצב 3 בהתאם למדיניות לנסוע עם ממיר נעול כל הזמן.

פורסם

בדיוק ככה בוקי.

קצת מציק הקטע הזה, נותן לתיבה אופי יותר עצל וכבד, אבל מנגד משפר את שידוך המנוע, וחיסכון בדלק.

זאת לא תיבה רגילה. צריך להתרגל אליה.

ג'ובני

פורסם

AL-4?

לא צריך להתרגל אליה, צריך לזרוק אותה.

אלפא אחלה סרט, בהחלט עוזר להבין איך זה עובד וגם נתן לי מושג למה לצפות מהממיר החדש שבדרך.

תודה.

• תוכן חדש...