Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני זקוק לעצה. לפני כשבועיים קיבלתי את רכבי החדש - גולף 2014 1.4TSI

הרכב נקנה בצ'מפיון ירושלים, עם 15 ק"מ. כיום יש על הלוח כ 600 ק"מ.

בעת הקניה, נאמר לי כי יש כמה רכבים "אדומים", שחייבים לקבל רישום עד סוף החודש, ויש על רכב הנחה קטנה, אז הלכתי על זה.

היום קפצה לי הודעה במחשב רכב כי בעוד 20 יום יש להחליף שמן. מה זה אומר?

כידוע לי, כבר מזמן לא מחליפים שמן אחרי חודש ראשון של שימוש, וגם אין כל אזכור לזה בספר טיפולים - החלפת שמן ראשונה אחרי שנה וא 15000 ק"מ.

האם ייתכן שהרכב שלי הוא בן שנה?

תודה

איליה

פורסם

מחשב רכב סופר שנה מיום הייצור.

הרכב שלך יוצר לפני שנה. בדיוק מסיבה זו מהרו למכור אותו. אחרת היבואן היה צריך לרשום את הרכב על שמו ולמכור אחר כך כיד שניה.

מלאו ברכב שמן לפני שנה בפס הייצור. ולכן יש עכשיו התראה להחליף שמן.

יכול להיות שיש נוהל איפוס התראה לפני מסירה ללקוח על מנת למנוע את המצב הזה. גם אם יש כזה דבר, הוא לא בוצע.

אני מקווה שמומחי פולקסווגן בפורום יסבירו לך איך מאפסים את ההתראה.

פורסם

בכל רכב חדש שלנו , אני מחליף שמן מנוע אחרי כ 1000 ק"מ ראשונים .

כך אני על הצד הבטוח יותר , כניקיון למנוע אחרי הרצה קלה .

נסה לבקש מסוכנות היבואן החלפת שמן מנוע יזומה ב 1000 ק"מ - הן כי כדאי לאחר שנה .

והן כהטבה על קניית רכב בן שנה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

3000 שײח.

אם יתברר, כי הרכב באמת בן שנה, האם אני צריך לעשות משהו עם זה? לא נאמר לי שהוא כל כך ײזקןײ.

עריכה אחרונה על ידי Ilya Averbukh
פורסם

הרכב לא מזדקן, פשוט שמן חייבים להחליף לפחות פעם בשנה גם אם הרכב לא זז ! השמן הוא זה שמאבד מערכיו עם הזמן.

לפי דעתי הם היו אמורים להחליף לך לפני המסירה של הרכב אם הם יודעים שהרכב עמד כמעט שנה, ויכול להיות שהם החליפו

ופשוט שכחו לאפס את המחשב.

פורסם

אם יתברר, כי הרכב באמת בן שנה, האם אני צריך לעשות משהו עם זה? לא נאמר לי שהוא כל כך ײזקןײ.

אם נאמר לך שהרכב שרכשת חייב לקבל רישום עד סוף חודש, זה אומר שהרכב יוצר לפני 11 חודש.

יש חוק בנושא שאומר כך:

יבאן רכב יכול למכור רכב כלשהו כחדש במהלך 12 חודשים מיום ייצורו.

אם חלפו 12 חודשים מתאריך הייצור ויבואן לא הצליח למכור את הרכב בזמן זה, הוא לא יכול יותר למכור אותו כחדש יד 00.

במקרים אלו יבואן חייב לשלם מסים על הרכב למדימה, להנפיק רישיון רכב ולרשום את הרכב על שמו.

ואז הרכב ימכר הלאה כיד שניה עם 0 ק"מ, כמובן במחיר נמוך יותר.

ולכן יבואנים לחוצים להפתר ממכוניות בנות 10-11 חודש.

כל עוד הרכב לא הגיע לגיל שנה, לא חייבים ליידע אותך בן כמה הרכב.

פורסם

חייבים לידע אותך אם אתה שואל - אני תמיד מברר כמה זמן המכונית אותה אני עומד להזמין בארץ (אם היא מעל 6 חודשים אני לא מזמין).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כמובן אם אתה שואל יענו לך.

אפשר גם לברר את זה לפי מספר שילדה באתרים לפיענוח WIN.

אבל לא יודיעו ביוזמתם שהרכב בן 11 חודשים.

פורסם
הרכב לא מזדקן, פשוט שמן חייבים להחליף לפחות פעם בשנה גם אם הרכב לא זז ! השמן הוא זה שמאבד מערכיו עם הזמן.

לפי דעתי הם היו אמורים להחליף לך לפני המסירה של הרכב אם הם יודעים שהרכב עמד כמעט שנה, ויכול להיות שהם החליפו

ופשוט שכחו לאפס את המחשב.

לא צריך להגזים ולהפחיד את בעלי הרכב.

לא קיימת שום הנחייה של ייצרן הרכב VW להחליף שמן מנוע לרכב שנמסר ללקוח גם אם הרכב עמד 10 חודשים לפני המסירה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

האם, לדעתכם, אני צריך לעשות משהו עם העובדה, שקיבלתי רכב בן שנה? הרי זה יקדים בשנה החלפת צמיגים, החלפת מצבר, ולך תדע מה עוד.

פורסם

אתה לא צריך לעשות עם זה כלום. וגם אין כ"כ מה לעשות כי הכל חוקי לגמרי. ליבואן מותר למכור רכב עד גיל כרכב חדש. הרכב שלך נרשם ברישיון כמודל 2014 חודש עליה לכביש 08, וכשמכור אותו בבוא העת יסתכלו על הרישום הזה.

אך אחד לא יתעניין בתאריך ייצור.

החלפה מוקדמת יותר של צמיגים ומצבר מגולמים בהנחה שקיבלת.

אולי אפשר היה לקבל הנחה רצינית יותר, אבל העיסקה כבר מאחוריך.

פורסם

מה זה, חלב שאתה מפחד שיחמיץ? זה לא שהרכב שאתה מזמין היום ומקבל מחר יוצר שלשום. יש חלון זמן של 12 חודשים בהם יבואן יכול למכור את הרכב כחדש ואין כאן שום עילה לכלום בפרט שקיבלת הנחה מאוד יפה. עם יד על הלב, אם היו אומרים לך שאתה יכול לקנות מכונית שיוצרה לפני חצי שנה במחיר מלא או אחת שיוצרה לפני 11 חודשים בהנחה של כמה אלפי שקלים, מה היית בוחר?!

• תוכן חדש...