Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שזה לא המקום המתאים, אבל היות ויש כאן כמה חבר'ה שמבינים בזה לכן זה פורסם פה.

יש לי מין קילוף צבע רציני בגג הרכב שאין לי מושג ממה הוא נהיה.

מצורפת תמונה.

תמונה 1.jpgתמונה 2.jpg

היום ביקרתי בכמה מוסכי פחחות וצבע, שכמעט כולם יעצו לי שע"מ שהתיקון ייצא הכי טוב, עליי לצבוע את כל הגג מחדש עם אחריות על החלודה ל 3 שנים.

לאחר שהפצרתי בכמה פחחים על תיקון נקודתי הם טענו שיכול להיות כתם, ולכן הם לא "מתלהבים" לעשות את זה. (לי לא אכפת שיהיה כתם! העיקר להעביר את החלודה ושלא תתפשט).

אני מודע לעובדה שהם מעדיפים לצבוע את כל הגג היות וזה יותר כלכלי עבורם.

אני לא כ"כ ממהר לצבוע את הגג, היות וזה מוריד מערך הרכב.

אחד הפחחים הסביר לי שקיים בשוק חומר הנקרא "ממיר חלודה" אשר איתו ניתן להגיע לתוצאה טובה של העלמת החלודה והתפשטותה ע"י שיוף עם נייר זכוכית

ואז למרוח את ה"ממיר חלודה" ומעליו לצבוע עם צבע כלשהו.

מקריאה ברחבי הרשת הבנתי שישנו עוד חומר אשר נקרא "המרייט".

אשמח לדעת במה יותר כדאי לי להשתמש, אם בכלל.

שוב מבחינתי האופציה של צביעת כל הגג היא במקום האחרון!.

אני פשוט נמצא בדילמה, מה לעשות?

תודה רבה

פורסם

במידה ותרצה לעשות זאת לבד אז השלבים הם כדלקמן: שיוף נקודתי עדין של האזור הפגוע עד להעלמת כתמי הלכה הצבע והחלודה . אחר כך יש לנקות לכלוך ושומנים ולצבוע בצבע יסוד לרכב ועליו צבע תואם לזה של הרכב (לפי הקוד).

נייר שיוף, צבע יסוד וצבע עליון ניתן לקנות בחנויות מיוחדות לנושא שגם יש להן מכונה הדוחסת את הצבע הנבחר לתוך מיכל תרסיס. עלות כל מיכל תרסיס היא עד 70 ש"ח כך שכל התיקון יעלה לך כ-150 שקלים .

במידה ותעדיף עבודה מקצועית יותר ממליץ לך לנסות אצל צבעי האופנועים העובדים על משטחים קטנים בדיוק רב, ספק אם יסכימו אבל תמיד אפשר לנסות.

בברכה אריק

פורסם

קודם כל שתדע שזה נוצר מצואת ציפורים שהיתה על הרכב הרבה זמן ולא נוקתה,

לגבי התיקון, באמת הכי טוב זה לצבוע את כל הגג כדי לקבל אחידות בצבע, לא ניתן להגיע לאחידות בצבע בתיקון נקודתי, אולי רק איזה צבעי אומן.

נ.ב

אני לא הייתי נוגע בזה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
קודם כל שתדע שזה נוצר מצואת ציפורים שהיתה על הרכב הרבה זמן ולא נוקתה,

לגבי התיקון, באמת הכי טוב זה לצבוע את כל הגג כדי לקבל אחידות בצבע, לא ניתן להגיע לאחידות בצבע בתיקון נקודתי, אולי רק איזה צבעי אומן.

נ.ב

אני לא הייתי נוגע בזה.

במידה ולא אגע בזה, הפחד שלי שהחלודה תחמיר. ואז אני יהיה בבעיה גדולה יותר. לא?

פורסם
במידה ותרצה לעשות זאת לבד אז השלבים הם כדלקמן: שיוף נקודתי עדין של האזור הפגוע עד להעלמת כתמי הלכה הצבע והחלודה . אחר כך יש לנקות לכלוך ושומנים ולצבוע בצבע יסוד לרכב ועליו צבע תואם לזה של הרכב (לפי הקוד).

נייר שיוף, צבע יסוד וצבע עליון ניתן לקנות בחנויות מיוחדות לנושא שגם יש להן מכונה הדוחסת את הצבע הנבחר לתוך מיכל תרסיס. עלות כל מיכל תרסיס היא עד 70 ש"ח כך שכל התיקון יעלה לך כ-150 שקלים .

במידה ותעדיף עבודה מקצועית יותר ממליץ לך לנסות אצל צבעי האופנועים העובדים על משטחים קטנים בדיוק רב, ספק אם יסכימו אבל תמיד אפשר לנסות.

בברכה אריק

היי, תודה על התשובה המושקעת.

האם עליי להשתמש בממיר חלודה? או שאין צורך?

מהיכן כדאי לקנות את החומרים שדיברת עליהם? עדיף מחנות באזור המרכז.

תודה רבה

פורסם

הייתי בודק שהממיר חלודה הוא לא בטעות חומר אגרסיבי מאד שרק יחמיר לך את מצב הצבע. בדרך כלל מיישמים אותו על ברזל חשוף במצבים זוועתיים במיוחד.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• תוכן חדש...