Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סבור שלחלקכם כבר נמאס לראות את ההודעות שלי שנוגעות למשקפיים, אבל ראיתי כתבה שהרגשתי צורך לשתף:

http://www.themarker.com/consumer/1.2331258

הכתבה מדברת על ההבדלים העצומים במחירים בשוק משקפי הראיה. מדובר ספציפית על שמש ראיה, אבל זה רלוונטי גם למשקפי ראיה רגילים.

אני מבין שבחנויות שמחזיקות צוות אופטומטריסטים, מחיר העדשה יכיל בתוכו גם את את המשכורת שלהם, את עלויות המיכשור וכו'.

אבל זה ממש מציק לי לראות שהתוספת עבור "צבע לפי דוגמא" הוא כ"כ גבוה במקומות מסוימים. ובכלל שעלויות העדשות מגיעות לסכומים כאלה אסטרונומיים.

גם מציק לקרוא שבחנויות מסוימות מציגים את האופציה היקרה כאופציה היחידה. אפשר להסביר בצורה נעימה את ההבדלים, להדגיש מה שחשוב ולתת ללקוח להחליט באיזה מהאפשרויות העומדות לרשותו הוא רוצה לבחור.

לכל אלה שחושבים שיש הבדלים מהותיים בין העדשות במקומות השונים אני רוצה להדגיש את החלק הבא:

כל הרשתות עובדות עם שתי היצרניות הגדולות לעדשות, שמיר וסגם (להוציא אופטיקנה שמייצרת עצמאית). בבדיקה לא נמצאה התאמה בין רמת המחירים ליצרנית שעמה עובדת הרשת. כל הרשתות נתנו לדגם שנבחר עדשות ייצור (שמיוצרות במיוחד לפי דרישת הלקוח) בחמישה מתוך שישה מקרים הוצגה הצעת המחיר כאפשרות יחידה שעומדת בפני הלקוח.

הלקוח קונה את אותה העדשה מאותו המפעל - אך במחיר אחר. כך גם לגבי המסגרת.

גילוי נאות: בתור סטודנט אני מתפרנס ממכירת משקפיים ברשת קרולינה למקה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אצלכם יש משקפי שמש אופטיים במחירים סבירים? (מה הטווח?) הכוונה גם למשקפי טייסים כאלה ולא רק פלסטיק

ותוך כמה זמן זה מוכן?

עריכה אחרונה על ידי 318i
פורסם

מטרת השרשור כלל לא הייתה פרסומת, בר רפאלי עושה זאת מצויין.

אך מכיוון ששאלת, אענה:

המחיר למשקפי שמש אופטיים בקרולינה למקה הוא החל מ-300 שקלים למסגרת + עדשות (ככתוב בכתבה)

המחיר יכול להשתנות כתלות במרשם. וכתלות במסגרת הנבחרת (יש מסגרות שדורשות עדשות קמורות, ויש כאלה שתצטרך בשבילם עדשה בקוטר גדול יותר מאשר זה שבמדף).

אבל הרוב המוחלט של הלקוחות כן משלמים את המחיר שציינתי.

וישנו גם המבצע "זוג שני בחצי מחיר", אז ניתן לרכוש שני זוגות ב450 ש"ח. וניתן לשלב שאחד מהם יהיה ראיה רגיל ואחד שמש ראיה.

אגב, צבע אחיד, מדורג, או לפי כל דוגמא שרוצים, ללא תוספת תשלום.

האספקה לוקחת עד עשרה ימי עסקים למשקפי ראיה ושמש ראיה רגילים. ועד 14 ימי עסקים למשקפי מולטיפוקל ועדשות ייצור.

יצויין שבסניפים אין אופטומטריסט, ניתן לעשות משקפיים לפי העתקה ממשקפיים של הלקוח. או לפי מרשם חתום מאופטומטריסט, שהלקוח מביא.

פורסם (נערך)

http://www.zennioptical.com

מה שנשאר לכם לעשות זה להשיג את המרשם שלכם, ולהתחיל לחסוך מאות שקלים ברכישת משקפיים.

בתור אחד שכל משפחתו עברה לרכוש משקפיים דרך זני, אני יכול להגיד ששירות הלקוחות שלהם מדהים, איכות העדשות והמשקפיים טובה, והמחירים ללא תחרות.

כן, אני יודע שאני נשמע כמו פרסומת.

אני מאמין שאחרי שהתקבלו את המשקפיים ותראו שהכל אמיתי, גם אתם תהפכו לפרוסמות.

עריכה אחרונה על ידי Akaplan
פורסם

חיפשתי משקפי ראיה ,עברתי על כול הכתבות, הייתי בכול החנויות ודיברתי עם matansab.

שוק פרוע לגמרי זה השוק של משקפי ראיה.

אופטיקה הלפרין מספרים לך סיפורים, כול פעם יש להם מבצע חדש של 80% ואומרים לך לדבר עם המנהל לקבל עוד הנחה.

אופטיקה דורון חי בסרט, אולי זה קשור ללוגו שלהם OD שהתרגום של זה לאנגלית הוא over dose (בקשר למישהו שלקח מנת יתר)

קרולינה למקה באמת עשו סדר עם מחירים נמכים והם עובדים עם יצרני העדשות הישראלים שכולם עובדים איתם.

המשקפיים שלהם הכי יפות בשוק אבל אין אופטומטריסט שזה בעיה אם רוצים מספר חדש, אם רוצים סתם עוד זוג אין בעיה.

להזמין מהאינטרנט בלי לדעת שום דבר על העדשות שאתה מקבל זה בעייתי, אם הייתי יודע על איזה עדשות מדובר הייתי מזמין.

את המסגרת הקודמת שלי הזמנתי בEBAY ונתתי לאופטומטריסטית לעשות לי עדשות.

אייל

פורסם

זני אכן אתר טוב, יצא לי להזמין ממנו שלושה זוגות בעבר. שניים לאבא שלי ואחד לאחי הקטן. אבא שלי היה מרוצה, אבל בכל זאת בחר לרכוש לאחר זמן לא רב זוג מקרולינה למקה.

אחי הקטן לא הפסיק להתלונן, בהתחלה על זה שהמסגרת שונה ממה שנראה באתר (הגיע צבע שחור מט, וזה לא ברור באתר), ואז על הצבע של העדשות, הוא היה מתלונן שזה לא נוח לו בעין. אחרי כמה חודשים איבד אותם. הזכיר לי את התיאוריה של פרויד: כשמאבדים משהו זה בגלל שלא מעוניינים בו.

מבחינת המרשם בעדשות של זני, היה בסדר גמור.

זו אופציה מצוינת למי שלא מפריע לו כ"כ איך המשקפיים נראים עליו ומוכן להסתכן. לאחי, שהמראה של המשקפיים עליו היה יותר מידי חשוב לו, זה לא התאים.

היי אייל, זכור לי ששאלת אותי בקשר למולטיפוקל בקרולינה למקה.

הצעתי שתיצור קשר עם הסניף הקרוב אליך ותשאל לאיזה אופטומטריסט הם יכולים להפנות אותך לביצוע בדיקת ראיה.

עושה רושם שאתה חושש מכך שהבדיקה והמשקפיים נעשים במקומות שונים.

לא יודע אם ציינו בפניך בסניף, אך אם תביא איתך מרשם מולטיפוקל חתום מאופטומטריסט תקבל אחריות להסתגלות.

אם לא הסתגלת עד 60 יום, כספך יוחזר, מלבד עלות המסגרת (300 שקל) שאפשר להפוך אותה למשקפי קריאה/מרחק אם תבחר.

כמובן שהמטרה המשותפת גם של החנות וגם שלך (אני מניח) זה שכן תסתגל. אם כבר הרכבת בעבר משקפי מולטיפוקל לא אמורה להיות שום בעיה. ההחזר הכספי מכוון יותר עבור אלו שמתכוונים לרכוש את הזוג הראשון ומפחדים שלא יסתגלו בגלל כל מיני סיפורים ששמעו.

שיהיה בהצלחה.

פורסם (נערך)

מרכיב משקפיים מגיל צעיר יחסית (16) הרבה זמן רציתי משקפי שמש-ראיה איכותיות,

עשיתי צעד ורכשתי רייבן באן ב 1200 ש"ח. (600 עדשות, 600 מסגרת) - איכותיות, אבל לא יותר איכויות מכל מותג אחר של 200-300 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם
מציק לקרוא שבחנויות מסוימות מציגים את האופציה היקרה כאופציה היחידה. הלקוח קונה את אותה העדשה מאותו המפעל - אך במחיר אחר.

(...)

אני מתפרנס ממכירת משקפיים ברשת קרולינה למקה.

במילון האינטרנט של גוגל הפוסט הזה יכול להופיע ליד המילה "אירוניה".

אתה עובד בחברה שקנתה את עולמה במצגי שווא והטעיית לקוחות מכוונת (קרולינה למקה ברלין, כן? זאת שבעצם יושבת בראש העין ומייצרת בסין) ומתפלא שחנויות אופטיקה אחרות מטעות לקוחות ומייקרות את הסחורה באופן מלאכותי. אפילו הגשש החיוור לא היו מסוגלים לכתוב סאטירה מוצלחת יותר.

אל תיקח את זה אישית כי אני מבין שכל סטודנט צריך להתפרנס ממשהו, אבל בחייאת... :?

פורסם

אל דאגה, שום דבר לא אישי.

ואני אפילו חושב שטוב שהגבת ולא "שמרת בבטן".

מדוע לדעתך מדובר בהטעיה? כי מישהו החליט שהוא מגיש על כך תביעה יצוגית? (אגב, קרא איך סיפור התביעה היצוגית הסתיים)

האם גם בעיניך פסול שכתוב מקום מוצאה של הגברת? (שאפילו בכתבה שפירסת כתוב שהיא אכן קיימת בניגוד להרבה קונספירציות)

אם תפתח בבריטנה מסעדה בשם "חומוס ישראלי" גם אתה פושע בכך שהחומוס שלך מיוצר במדינה שאיננה ישראל?

מעולם לא הייתה הטעיה מכוונת בעניין ארץ הייצור, ואת זה אני אומר על סמך כך שגישת החברה היא שאם לקוח שואל היכן מיוצרים המשקפיים, עונים לו שבסין (אני הייתי נוהג לענות "היכן שמיוצר האייפון שלך") ועדשות הראיה מורכבות ע"י אחת משתי החברות הכתובות מעלה ואיתן עובד רוב השוק.

אתה מפספס מה קרולינה באמת עשו. אמנם המוצר מיוצר בסין (כמו הרבה אחרים) אבל הם הראשונים שדורשים מחיר בהתאם.

בקרולינה הורידו את מחיר משקפי הראיה לסכומים הוגנים, תאמין לי שאם היית יודע כמה עולה לחנות עדשת ראיה שנמכרת באלף שקל ברשתות השונות, היית יוצא להפגין מולן.

אני רואה בעבודה שלי בקרולינה סוג של שליחות, אני עוזר לאנשים לקנות בזול ולהוריד את שאר חנויות האופטיקה מהעץ שלהם.

התחלתי לעבוד בקרולינה בערך שבוע אחרי ששמעתי על זה שהם קיימים. התחום מאוד עניין אותי (משקפופר טרי שלא מפסיק לקרוא באינטרנט מונחים)

ובאמת למדתי ממש המון על התחום משני הקורסים שעשיתי במסגרת העבודה.

אתה אומר שזה אירוני שפרסמתי את הפוסט. הפרסום קורא לישנים להתעורר. לא לפרנס מקומות שמתמחרים את המוצרים שלהם בצורה מוגזמת וטוענים שזה בגלל שהם איכותיים יותר, כאשר זה לא נכון.

לא קראתי לאף אחד לקנות בקרולינה, ובמיוחד לא קראתי לאף אחד לקנות ממני, יש אופטומטריסטים הוגנים שאפשר לעשות אצלם. ויש אתרי אינטרנט עם מחירים טובים. וגם יש את קרולינה.

פורסם

כן סין, לא סין, לא יודע למה זה צריך לעניין אותי/ך/נו.

לי יש 3018, חברה שלי קנתה גם זוג (אחר) לפני חודש ושנינו מאוד מרוצים. בעיקר מהמחיר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני ואשתי כבר לקוחות חוזרים (וחוזרים וחוזרים) של קרולינה למקה

האיכות לא פחות טובה משל מותגים נחשבים מאוד ברשתות אופטיקה אחרות, המחיר הוא אולי עשירית אם קונים שני זוגות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
במילון האינטרנט של גוגל הפוסט הזה יכול להופיע ליד המילה "אירוניה".

אתה עובד בחברה שקנתה את עולמה במצגי שווא והטעיית לקוחות מכוונת (קרולינה למקה ברלין, כן? זאת שבעצם יושבת בראש העין ומייצרת בסין) ומתפלא שחנויות אופטיקה אחרות מטעות לקוחות ומייקרות את הסחורה באופן מלאכותי. אפילו הגשש החיוור לא היו מסוגלים לכתוב סאטירה מוצלחת יותר.

אל תיקח את זה אישית כי אני מבין שכל סטודנט צריך להתפרנס ממשהו, אבל בחייאת... :?

יש בארץ שני יצרנים של עדשות למשקפי ראיה, כול חנות שתכנס לקנות משקפים יציעו לך עדשות שלהם.

אצל המותג ה"גרמני" תשלם 300 ש"ח, באופטיקה הלפרין תשלם 1200 אבל יש החנה של 66% ואז תדבר עם המנהל שיתן לך עוד הנחה ובסוף תשלם 500.

תקבל את אותן עדשות עם מסגרת זולה מסין.

גם האופטיקאים שלהם עושים טובה שמגיעים לעבודה אז עדיף לא לעשות אצלהם בדיקה.

לקנות אצל ה"גרמנים" זה יותר טוב מאשר להזמין באתרי אינטרנט שכול פעם מעלים קישור לאחד האתרים, הם מאוד זולים ואתה יודע מה אתה מקבל.

שאתה מזמין מהאינטרנט אין לך מושג איך המשקפיים באמת נראות ואין לך מושג איזה עדשות יש שם.

ותראה איזה יופי, לא תקנה?

545939860.jpg

אייל

פורסם

הכתבה הזאת ממחישה לי את מה שכבר ידעתי מזמן. אנשים לא עושים כלל השוואת מחירים. פשוט קונים בחנות הראשונה שאליה הם נכנסים.

מלבד זה, מאז שגיליתי את הדבר הבסיסי שקוראים לו "הגיון", אני לא משלם יותר מ 200 שקל על משקפיים.

פורסם

הבעיה אינה שלא עושים השוואת מחירים, אלא שלאדם הממוצע כלל אין הכלים להשוות מחירים בצורה נכונה בתחום המשקפיים.

באים לקוחות שמקבלים ממני הצעת מחיר ואומרים שבמקום אחר קיבלו הצעה זולה יותר, אני שואל לפרטי ההצעה ואין להם מושג מה לענות. אני אומר שיש לי גם אפשרות לתת הצעה זולה יותר עם עדשה עבה יותר, אבל צריך לדעת מה בדיוק כבר הוצע כדי להשוות בצורה נכונה.

פורסם

הבעיה היא מחיר הבדיקה אצל אופטומטריסט, שמתקזז מול העלות הגדולה של המשקפיים. בפעם האחרונה שביקרתי אצל אופטומטריסט המחיר למרשם בלבד נשק ל-500 ש"ח! אם תוסיף את זה למחיר המשקפיים אצל קרולינה למקה תתקרב מאוד למחיר של מותגים בתחום הביניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...