Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לרכוש יונדאי I10 חדשה מהיבואן (בעסקת טרייד אין).

השאלות:

1. האם אחרי התוצאה המאכזבת שהשיגה ה-I10 במבחני ה-NCAP יש סיכוי שהמחיר ירד (אחרי התייקרות שבוצעה בתחילת החודש)?

2. האם 4 כוכבים במבחני NCAP משמעותם - רכב מסוכן לנהיגה? (79% למבוגרים, לילדים ולהולכי רגל ה-I10 השיגה תוצאות מצוינות).

3. אם לא ה-I10, מה התחליף הנכון ביותר בקטגוריה?

תודה על זמנכם

פורסם

אני חושב שה-i10 החדשה היא המכונית הטובה ביותר בקטגוריה שלה ונותנת תמורה טובה מאוד למחיר. עם רמת הבטיחות הפאסיבית של הרכבים היום אני לא חושב שיש כזה הבדל משמעותי בין 4 ל 5 כוכבים ובתאונה במהירות גבוהה יעזור רק אלוהים.

אל תבנה על ירידה במחיר הרכב- ליונדאי יש בעית מלאי כרגע וזמן ההמתנה הוא ארבעה חודשים לדגם האוטומטי.

פורסם

קודם כל תודה.

כלומר, לדעתך סחירות הרכב לא תפגע בגלל הציון במבחן הריסוק?

אגב ביבואן אמרו לי שיש להם את כל הרכבים מכל הסוגים במלאי, ובכל הצבעים.

פורסם

אתה שואל כאן שאלה סובייקטיבית, לא מעט אנשים בישראל העדיפו את הסקודה פאביה על פני המתחרות למרות שקיבלה רק 4 כוכבי בטיחות.

קניית רכב מורכבת ממספר שיקולים שבטיחות הינו אחד מהם ורק אתה יודע איפה הוא מדורג בראש סדר העדיפויות.

דברים נוספים שזכורים לי הם שהמבחן האירופאי נחשב מעט מקל ביחס למקבילו האמריקאי, בנוסף המבחן הוא יחסי לקטגוריה כאשר רכבי המיני נחשבים פחות בטוחים גם ככה מבחינות פיזיקאיות וכדומה.

בנוגע למחיר, אני לא מאמין שיהיה שינוי מהותי.

אם החלטת על היונדאי, ניתן לבדוק את אחותה התאומה הפיקנטו שהצליחה יותר במבחנים אלו, טו לחלופין לשקול רכבים נוספים.

פורסם

השאלה מה מאכזב אותך יותר - הציון הנמוך בבטיחות או ירידת הערך הצפוייה ?

(אני קצת לא מבין את דרך המחשבה שלך ולכן ניסחתי את זה ככה).

אם חשובה לך בטיחות - תראה אילו רכבים מקבלים ציונים יותר טובים ובהם תתמקד.

אם שמירת ערך - אז אל תקנה בכלל רכב חדש אלא בן 3-4 שנים שכבר ספג את ירידת הערך המשמעותית.

(איך זה שבסוף כל רכישת רכב מגיעה בסוף לשמירת ערך ? היה על זה כבר פוסט שלם. רכב לא שומר על הערך שלו ואינו מהןןה השקעה)

alfa 156 2.5.

פורסם
אם החלטת על היונדאי, ניתן לבדוק את אחותה התאומה הפיקנטו שהצליחה יותר במבחנים אלו, טו לחלופין לשקול רכבים נוספים.

הפיקנטו קיבלה 4/5 ב2011, עם הערה שרכב בעל ESP זכאי ל5 כוכבים מלאים.

הi10 החדשה נבחנה עם קריטריונים חדשים וקשים יותר. (בין היתר הימצאות מערכת בלימה עצמאית, שנכון להיום קיימת רק ב Up!/Citigo/Mii)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בוא נהיה רויאלים לא משנה איזה מכונית מיני תהיה לך בתאונה תמיד יותר בטוח להיות באוטו גדול לא חושב ש4 או 5 כוכבים משנים כל כך שזה רכב קטן בכל מקרה

פורסם

ממש לא נכון מה שאתה כותב. זה סטיגמות של לפני 20-30 שנים.

אם תהיה מעורב בתאונה חזיתית עם משאית ב100 קמ"ש, גם מכונית מנהלים מגודלת ומגושמת לא תעזור לך.

מעבר לזה רוב המשפחתיות היום עם 5 כוכבים במבחני הריסוק, למעט כמה דגמים עם ציון נמוך יותר או דגמים שלא נבחנו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht שים לב מה הוא כתב - בהתנגשות בין שני רכבים עדיף להיות באוטו הגדול .

אומנם זה לא נכון אך יש בזה מן האמת . הציון של המכונית הקטנה נגרע ב7 אחוז על כל 100 קילו מתחת לממוצע

והציון של המכונית הגדולה עולה ב7 אחוז על הממוצע .

הציון של הi10 החדשה מאכזב מאוד,אישית הייתי נמנע מרכישה של רכב קטן וקל יחסית בלי 5 כוכבי בטיחות .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם (נערך)

מחזק את תגובתו של איציק לגבי חשביות המשקל, אם כי עד כמה שאני הבנתי ב-EuroNCAP מחלקים את המכוניות לקטגוריות משקל, ולכל אחת מחשבים את ציון הממבחן (ובכוונה איני קורא לו ציון בטיחות) יחסית לסגמנט. לעומת זאת ה-IIHS האמריקאי גורע נקודות על משקל נמוך, כך שרכבים קטנים מוגדרים אצלם כבעלי ציון נמוך כבר לפני מבחן הריסוק הראשון.

לגבי תקפות ציוני ה-NCAP - צריך להביא בחשבון שמדובר במדגם זעיר (רכב אחד לכל ניסוי ריסוק), כך שכל שגיאה סטטיסטית תתבטא ב-100% (לכאן או לכאן), בתנאים מוגדרים מאוד שקשה להסיק מהם על תוצאות תאונת אמת, בשקלול תרומת כל רכיב לציון הסופי לפי קביעה שרירותית וכו'. לכן צריך להתיחס לציון ה-NCAP (או ה-IIHS) ככלי הטוב ביותר שיש בידינו, אבל בהחלט לא כמשהו אבסולוטי.

ודבר אחרון - ראה הבדלים בציונים בי ן בדיקות שונות: הסוזוקי אלטו המושמצת בפורום זה בגלל ציון EutoNCAP נמוך (3 כוכבים) קיבלה במבחן ה-ANCAP האוסטרלי4 כוכבים. למה ההבדל? חלקו נובע מכך שהדגם האוסטרלי מצוייד ביותר אבזרי בטיחות, חלקם אולי להבדל בין גרסאות (הגה משמאל לעומת הגה מימין) ואולי פשוט הבדל סטטיסטי בתוצאת מבחן הריסוק או מתן משקל שונה לרכיבים שונים של הציון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם בעיני אין משמעות בין 4 ל5 כוכבים. כמו שאמרו כאן לפני, בתאונה חזיתית או רכב שיכנס בכם מהצד חס וחלילה ב-100 קמ"ש, אתם תראו הרבה יותר מחמישה כוכבים. המבחנים נערכים במהירויות של 60 קמ"ש. לא זה מה שצריך להיות דייל ברייקר לפי דעתי. תגובת מנוע, מרחב פנימי וחיסכון בדלק במכונית עירונית הם פקטורים חשוב יותר בעיני מאשר עוד כרית אוויר מאחורה כשבדרך כלל לא יושבים שם בכלל במכניות האלה.

פורסם

מי שבאמת מוטרד מנושאי הבטיחות צריך להשקיע עוד דקה של מאמץ ולקרוא את הדוח המלא, ולא רק את דירוג הכוכבים הסופי. בדוח המלא, שמפורסם בעמוד הדגם, אפשר לראות שגם ציון ההגנה על הנהג של ה i10 החדשה אינו מרשים וגם תוספת של מערכת בלימה אוטומטית לא הייתה מעלה את הרכב ל-5 כוכבי בטיחות. כרית אוויר נוספת לברכי הנהג - אולי כן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה נראה כאילו אנשים "משוחדים" לגבי היונדאי הזו,

הציון הנמוך לא הושג עקב מחסור בכרית אוויר או ESP, אלא כנראה בגלל איזורי קריסה לוקים בחסר\חוסר הגנה מספקת.

זה יכול מאוד לשנות אם תצא מתאונה עם שבר ברגל או ללא רגל!

דווקא בימים אלו שסופסוף יש רצינות והתיחסות מלאה לבטיחות הרכבים, יונדאי מפשלת (ואל תדאגו מאוד מהר הם יתקנו את הליקויים).

וכן למי שקונה רכב חדש כדאי שהבטיחות תהיה בראש סדרי עדיפויות.

פורסם

תמיד יש את ההשוואה בעיקר במכוניות הקטנות ששמה מבחן הריסוק באמת יותר משמעותי ,שאם חס וחלילה תקרה תאונה באוטו קטן הסיכוי להיפגע גדלה משמעותית , הפיקנטו כן קיבלה את ה 5 כוכבים , בהחלט עוד קטגוריה שפיקנטו לוקחת בו.

• תוכן חדש...