Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ההברידי מכיל הרבה יותר מערכות חשמליות ומכניות מאשר רכב בנזין ולכן ההגיון אומר שכמות התקלות בהן צריכה להיות הרבה יותר גדולה.

מעבר לכך גם עלות התחזוקה אמורה לגדול מאד. יש שם 2 מערכות הנעה נפרדות, מצבר נוסף יקר מאד, מערכות אלקטרוניות שמשלבות ומפקחות על 2 מערכות ההינע ...

גם בתחום החיסכון בדלק, הרי הרכב צריך לסחוב עכשיו 2 מערכות הינע אבל רק אחת מהן עובדת, ז"א בכל נסיעה מערכת אחת מסיעה את המערכת השנייה שלא עושה בעצם כלום. אני לא בטוח עד כמה החיסכון בדלק שווה את העלויות האלה.

מישהו יכול לתת קצת מידע מניסיונו עם רכב כזה ?

פורסם

אין לי רכב שכזה - אבל מקריאה מרובה לא ראיתי משהו יוצא דופן ולא שמעתי על תקלות בהיקף גדול מהרגיל באחד מהרכבים ההיברידים.

להפך, הפריוס למשל היא אחת המשומשות הפופולאריות שאפשר לקנות. לגבי צריכת הדלק - על פניו הגיוני מה שאמרת, אבל בפועל עובדה שצריכת הדלק היא נמוכה במיוחד בכלל ובעירוני בפרט (יחסית לרכב בנזין נניח)

פורסם

ועוד חיסרון ענק זה המזגן שהבנתי שהוא מפסיק לעבוד כשהמנוע החשמלי עובד. המצבר הקטן יחסית הרי לא יכול לקחת על עצמו את המזגן ויוצא שכשהרכב עומד ברמזור ושתי המנועים מפסיקים לעבוד אין מזגן. ואין גם מזגן בתחילת הנסיעה כשהמנוע החשמלי עובד. רק כשעוברים מהירות מסויימת והמנוע החשמלי נכנס לפעולה מתחיל המזגן לעבוד.

פורסם

העניין עם המזגן נשמע לי תמוהה. ביאריס ההיברידית למשל מדחס המזגן הוא חשמלי והוא בהחלט עובד גם כאשר הרכב "מונע" בכוח החשמל. זה לא נשמע לי הגיוני שכשהפריוס נוסעת על חשמל המזגן לא עובד :roll:

לגבי המצבר שציינת, בפריוס יש שני מצברים, אחד קטן שמשמש להתנעת הרכב ושאר מערכות החשמל הסטדנרטיות ומצבר שני גדול שמשמש להנעת המערכת החשמלית. לקנות רכב היברידי משומש בעיני זה הימור, האמינות אומנם צפוייה להיות טובה אך ככל שהמצבר (הגדול) מתיישן כך הרכב הופך להיות פחות ופחות חסכוני ומנוע הבנזין עובד זמן רב יותר. החלפת מצבר כזה גוררת עימה עלות כספית בלתי מבוטלת שיכולה בקלות לקזז כל חסכון בדלק לשנים הקרובות.

שורה תחתונה - רכב היברידי תקין עם מצבר רענן אכן מצליח להניב חסכון בצריכת הדלק, על אף המשקל הגבוה שלו ושלל המערכות שהוא נושא בקירבו. רכב היברידי מזדקן מצריך תחזוקה יקרה על מנת לשמור על אותה צריכת דלק טובה, וזוהי נקודת תורפה לא משתלמת בעליל. סה"כ למעט סעיף צריכת הדלק ועיצוב פנימי עתידני אין לפריוס שום ערך מוסף ביחס לכל משפחתומטית אחרת בשוק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
העניין עם המזגן נשמע לי תמוהה. ביאריס ההיברידית למשל מדחס המזגן הוא חשמלי והוא בהחלט עובד גם כאשר הרכב "מונע" בכוח החשמל. זה לא נשמע לי הגיוני שכשהפריוס נוסעת על חשמל המזגן לא עובד :roll:

איתמר

אז זה מעלה שאלה אחרת - מה קורה למשל בפקק ארוך, הרי המצבר הצנוע שמניע את המנוע החשמלי ברכב היברידי לא יכול להפעיל מזגן בתפוקה אפקטיבית ליותר מזמן קצר, בפקק אתה יכול להיות תקוע גם חצי שעה.

פורסם

המצבר הקטן לא קשור למערכת ההיברידית. ה deafult של המערכת ההיברידית היא שימוש מזערי במנוע הבנזין, בטח בשעת עמידה או נסיעה במהירות נמוכה. כאשר מפלס האנרגיה במצבר (הגדול, של המערכת ההיברידית) יורדת מתחת לסף מסויים, מחשב הרכב מניע את מנוע הבנזין אשר משמש כגנרטור להטענת המצבר ההיברידי.

אני מאמין שהיינו שומעים תלונה אחת או שתיים אם המזגן של הפריוס לא היה עובד בפקקים, זה נשמע בלתי סביר בעליל.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני יענה לך לגבי המזגן.

כיום יש בארץ שני סוגים של מערכות הנעה הייברידיות לרכב.

סוג אחד מה שיש בפריוס והאוריס והחברות שלהן לקונצרן טויוטה.

יש שני מנועים חשמלי, ובנזין שכל אחד יכול להניע לבדו את הרכב ובמקרים מסויימים הם עובדים ביחד .

ברכבים אלה המזגן פועל גם כשמנוע הבנזין כבוי .

כשהבטריה מגיעה למפלס נמוך של טעינה, מנוע הבנזין נדלק ומטעין את הסוללה (גם במצב של עצירה מוחלטת).

כך שאין מצב שבו המדחס של המזגן לא פועל.

סוג שני של הנעה היברידית הוא כזה שנמצא בהונדה ג'אז (והסוייוק הייבריד).

פה מדבור במנוע עזר חשמלי שאינו יכול להניע לבדו את הרכב.

כלומר מנוע הבנזין עובד בכל מצב .

והמנוע החשמלי רק מסייע ומוריד "מעומס" העבודה של מנוע הבנזין במהירויות איטיות.

לסוג הנעה הזו יש גם מערכת "עצור וסע" שמכבה את מנוע הבנזין בעצירה.

ובגלל זה מדחס המזגן אינו פעיל כאשר הרכב אינו בתנועה (כי הוא פועל בעזרת מנוע הבנזין ולא המנוע החשמלי).

חוץ מזה יש גם הבדלים משמעותיים במנועי הבנזין של רכבים הייברידים אבל זה כבר נושא אחר.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
המצבר הקטן לא קשור למערכת ההיברידית. ה deafult של המערכת ההיברידית היא שימוש מזערי במנוע הבנזין, בטח בשעת עמידה או נסיעה במהירות נמוכה. כאשר מפלס האנרגיה במצבר (הגדול, של המערכת ההיברידית) יורדת מתחת לסף מסויים, מחשב הרכב מניע את מנוע הבנזין אשר משמש כגנרטור להטענת המצבר ההיברידי.

אני מאמין שהיינו שומעים תלונה אחת או שתיים אם המזגן של הפריוס לא היה עובד בפקקים, זה נשמע בלתי סביר בעליל.

איתמר

אני יכול לספר לך מהנסיון שלי על טויוטה פריוס שנת 2009 (צורה חדשה) -

1. המזגן הוא חשמלי, ועובד ללא הפסקה ללא תלות במצב הנסיעה, במידה והסוללה (ההיברידית!) נחלשת, המערכת מפעילה את מנוע הבנזין כגנרטור למילויי הסוללה. נ.ב - בניגוד למזגן רגיל ברכבים אחרים, המזגן הוא אינוורטר - דהיינו המדחס בתפוקה משתנה ע"מ לעבוד ביעילות מקסימלית.

2. לגבי הנתונים על משקל הרכב ויעילות - משקל הפריוס הוא 1365 ק"ג - לא שיא הקלילות אבל דומה למכוניות בסדר גודל הזה.

3. עלות טיפולים - טויוטה מצהירה על מנוע ללא רצועות הנעה ועל כך שעשו מאמץ גדול ע"מ להקטין את עלויות הטיפולים - מנסיון של יותר משנתיים עם הרכב וטיפולים שאני מבצע אצל המוסך המרכזי בלבד, אני יכול לומר לך שהעלות היא רגילה לחלוטין ודומה (אם לא פחות) לכל רכב משפחתי אחר שהיה ברשותי.

פורסם

קראתי את הדוח של ה COUNSUMER REPORT, מאד לאקוני ולא מפרט הרבה מעבר למה שציטטו בוואלה. ואני עדיין לא מרגיש שקיבלתי מספיק ידע שירגיע אותי בקשר לאמינות של הרכב הזה. המגזין הזה גם מתייחס רק לדיווח של בעלי הרכב ולא לוקח בחשבון נתונים אובייקטיביים, לפחות לא במאמרים שאני קראתי.

גם לגבי המזגן, הפיתרון שבחרו בפריוס - מדחס חשמלי עם אינורטר נראה לי בעייתי, אולי יצליח לקרר ברמזור למשך זמן קצר אבל בפקק ארוך תפוקת הקירור תרד מאד, כי זה לא רכב חשמלי, והסוללה שם מכילה מטען שאמור רק להאיץ את הרכב ואחר כך להפסיק. מזגן פעיל שזולל אנרגיה מהסוללה הזו לא יוכל לעבוד בתפוקה טובה למשך זמן רב של פקק למשל והאפקטיביות שלה תרד מאד בתאוצות שהיא אמורה לתת, מנוע הבנזין יאלףץ לעבוד קשה יותר ככה שהחיסכון בדלק יאבד. ושוב אני נזכר שבמצב כזה מנוע הבנזין אמור לסחוב על הגב את המשקל של המנוע החשמלי וגם ההיפך, המנוע החשמלי סוחב על הגב את מנוע הבנזין ...

ואפילו אם הרכב ההיברידי שוקל "רק" 300 קילו יותר מרכב בנזין ממוצע .. זה המון ! .

הפיתרון שמצאו בהונדה שהוא למעשה מזגן היברידי שעובד גם על חשמל וגם על רצועות נראה סביר יותר אני אנסה למצא יותר מידע עליו.

פורסם

ההונדה פחות חיסכונית מהטויוטה.

לדעתי אין לך מושג על מה אתה מדבר אבל אתה בונה לך תמונה בראש, מהרעיונות שלך בעצמך.

שום אפקטיביות של מזגן לא תרד והרכב עדיין יהיה יותר חסכוני גם אם תהיה בפקק.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לגבי המצבר שציינת, בפריוס יש שני מצברים, אחד קטן שמשמש להתנעת הרכב ושאר מערכות החשמל הסטדנרטיות ומצבר שני גדול שמשמש להנעת המערכת החשמלית. לקנות רכב היברידי משומש בעיני זה הימור, האמינות אומנם צפוייה להיות טובה אך ככל שהמצבר (הגדול) מתיישן כך הרכב הופך להיות פחות ופחות חסכוני ומנוע הבנזין עובד זמן רב יותר. החלפת מצבר כזה גוררת עימה עלות כספית בלתי מבוטלת שיכולה בקלות לקזז כל חסכון בדלק לשנים הקרובות.

שורה תחתונה - רכב היברידי תקין עם מצבר רענן אכן מצליח להניב חסכון בצריכת הדלק, על אף המשקל הגבוה שלו ושלל המערכות שהוא נושא בקירבו. רכב היברידי מזדקן מצריך תחזוקה יקרה על מנת לשמור על אותה צריכת דלק טובה, וזוהי נקודת תורפה לא משתלמת בעליל. סה"כ למעט סעיף צריכת הדלק ועיצוב פנימי עתידני אין לפריוס שום ערך מוסף ביחס לכל משפחתומטית אחרת בשוק.

איתמר

Kלא מסכים איתך איתמר הפריוס הוכתרה לא ממזמן כהיברידית האמינה ביותר בארה"ב.החלפת ברקסים קדימה באיזור ה80K אחורה קצת פחות

עלות הסוללה ההבירידת נכון להיום באיזור ה6K ויש בארץ מכוניות שנוסעות כבר 8 שנים עם אותה סוללה

צריכת דלק 1.22 ק"מ לליטר ביננו מי צריך יותר ?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
Kלא מסכים איתך איתמר הפריוס הוכתרה לא ממזמן כהיברידית האמינה ביותר בארה"ב.החלפת ברקסים קדימה באיזור ה80K אחורה קצת פחות

עלות הסוללה ההבירידת נכון להיום באיזור ה6K ויש בארץ מכוניות שנוסעות כבר 8 שנים עם אותה סוללה

צריכת דלק 1.22 ק"מ לליטר ביננו מי צריך יותר ?

אם זה באמת המחיר של הסוללה זה אומר הוצאה של 750 שקל לשנה עבור סוללה הברידית, לא מעט כסף, אבל זה נכון לדור השני, בדור השלישי הסוללה מחזיקה רק 5 שנים.

ובניגוד למחיר שצויין ראיתי מחירים אחרים לסוללה ההיברידית הזו שמתקרבים ל 10000 ש"ח . איפה ראית שהסוללה עולה 6000 ?

לגבי השאר אני מצטט כאן תגובה אחת מיני רבות שקראתי בנוגע לאמינות של הפריוס :

"הוא מסובך מאד ולא יודעים לטפל בו כשמתחילות תקלות משמעותיות

המצברים יקרים מאד להחלפה ומזיקים מאד לסביבה

צריכת הדלק היא מחצית ממה שהיצרן מצהיר ועם נהיגה מתונה קצת מעל זה. בממוצע אפשר להגיע ל- 16 ק"מ לליטר אבל לא ל- 26 ק"מ לליטר שהיצרן מצהיר עליהם.

איכות הרכב מתחת לבינונית כמו כל טויוטה.

יבואן נבזה שהמילה אחריות לא קיימת בלקסיקון שלו.

והשעור בעיסה - תקלות, קריאות שירות בלי סוף,תקלות ועל זה יש להוסיף את ההתקנות החובבניות של המתקין הבלעדי של טויוטה גיל קאר. מה שטויוטה לא יצרה גרוע גיל קאר יהרוס."

עריכה אחרונה על ידי martines
  • תוכן חדש...