Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם אתה רוצה שקט מבעיות (מכיר את זה מפונטו ספייס שהייתה לי) ואתה רוצה לקנות את תוצרת הקונצרן הגרמני תשתדל להימנע מdsg וtsi,כשהמטרה היא שקט נפשי לך על ידני עם המנוע 1.4 הותיק והאמין, יש מהם בשפע בלוחות וכחדשות הן נמכרו ב70000.

עריכה אחרונה על ידי itzik_b

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

כן עליהן דיברתי - שילוב של ידני עם מנוע 1.4. אמור להיות סוס עבודה עצלן :)

יש הבדלים מהותיים בין הפאביה לאיביזה? (שתיהן גיר ידני ומנוע 1.4 רגיל)

תא מטען? נוחות נסיעה? אבזור? בעיות ספציפיות לדגם?

אני יודע שזה אותו קונצרן והם חולקים מכלולים רבים. אבל אני מניח שיש בכל זאת הבדלים..

פורסם
כן עליהן דיברתי - שילוב של ידני עם מנוע 1.4. אמור להיות סוס עבודה עצלן :)

יש הבדלים מהותיים בין הפאביה לאיביזה? (שתיהן גיר ידני ומנוע 1.4 רגיל)

תא מטען? נוחות נסיעה? אבזור? בעיות ספציפיות לדגם?

אני יודע שזה אותו קונצרן והם חולקים מכלולים רבים. אבל אני מניח שיש בכל זאת הבדלים..

זכור לי שבמבחני רכב נוהגים לאתר הבדלים. אבל גם במבחנים מובהר שמדובר בהבדלים קלים מאוד. למעט חיצונית שם יש הבדלים.

אני מניח שאם לא משווים אחד לאחד בשתי התנסויות אחת אחרי השניה לא ממש מאתרים הבדלים בתחושת הנהיגה או במרחב.

אם חדש אז תנסה להתמקח בשני המקומות ותראה לאן תגיע וקנה את היותר משתלם.

בין משומשות הייתי מתייחס לזה כאותו רכב, אלא אם יש הבדלים בביטוח. תמיד כותבים כאן שהאיביזות יקרות לביטוח ואני לא קורא זאת לגבי הפאביה. אז שווה לבדוק.

פורסם (נערך)

מקסימום T, כמה הערות ברשותך:

1. לגבי ילדים ב"ה בהמשך הדרך: בתמונה שצירפת מדובר על טיולון לפעוטות ולא על עגלת ניו בורן, שוודאי לא תכנס לתא המטען (במיוחד עם אמבטיה לחורף, אבל עוד חזון למועד כמו שאומרים). כמו כן, נשיאת עגלת ילדים בתא הנוסעים מסוכנת מאד במקרה תאונה לא עלינו.

2. לעניין אמינות הפיאט. תיקוני גיר יש בהרבה דגמי רכב בכפוף למצבו וגילו (למרות שישנם רכבים רגישים מאד לבעיות גיר כמו צרפתיות אוטומטיות מהעשור הקודם). לא הייתי פוסל פיאט צעירה אם זו מתאימה לצרכיכם, ותחושתי היא שכך הדבר. לשמחתינו הצרכנים, מחירן בשוק המשומשות נמוך יחסית.

3. לעניין כדאיות כלכלית ברכישת רכב חדש התייחסו כאן כבר החברים.

עריכה אחרונה על ידי נהג מתחיל
הבהרה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

רנו קלאו 1.2 ידנית משנתון 2012 תעשה את העבודה כמו גדולה. מרווח פנים גדול, תא מטען סביר, חסכונית מאוד ונותנת הרגשה של רכב גדול. לאחותי יש אחת כזו והיא מאוד מרוצה. הרכב באחריות לפחות עד 2015 כך שתוכל לתהות על קנקנו ללא חשש. ועוד ישאיר לך עודף בכיס לאומת I10 חדשה.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני הייתי בודק פיאט קובו/ סיטרואן נימו.

בדגש על מנוע ה-1.4 ליטר בנזין. מודל 2012 נמכרות באזור ה-50-60 אלף שקל (יש דיזליות חסכוניות יותר אבל יקרות יותר בכ-10 אלף שקל). לא הכי מאובזרות אבל חסכוניות ותא מטען גדול מאוד (בטח ביחס לכל שאר רכבי המיני והסופר מיני בטווח המחיר הזה).

פורסם

שמעתי כבר צ'יזבטים בנוגע לגיר הרובוטי של פיאט.. מבאס לשמוע שזה קרה לכם :(

אני אישית תמיד מעדיף ידני, ולמזלי אשתי גם זורמת על זה - אז לנו את את הלבטים האלו בכלל. אם לא מפריע לך ידני, אין באמת סיבה לפסול את הפיאט (למיטב הבנתי, מלבד עניין הגיר, היא לא עשתה לכם צרות).

אבל כן, במקומכם לא הייתי מתקרב יותר לגיר רובוטי אחרי טראומה שכזו.

כשחפרתי בנוגע לבחירת סופר מיני, האיביזה והפאביה היו על הפרק. לאחר המון נבירות התכווננתי יותר על הפאביה מבין ה2, בגלל תא מטען פונקציונלי יותר ורכב פחות 'גניב'.

אם אתם שללתם את הפיאט באופן סופי, אולי כדאי לנסות ללכת על פולו/פאביה 1.4 ידנית. רכבים יפים, בנויים טוב, נוחים לנהיגה ונסיעה. אני אישית התלבטתי בין איבו לפולו, ובסוף הלכתי על האיבו עקב אבזור עדיף, אחזקה זולה יותר, ופחות קילומטרז' עבור אותו מחיר (פולו יקרה יותר).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
שמעתי כבר צ'יזבטים בנוגע לגיר הרובוטי של פיאט.. מבאס לשמוע שזה קרה לכם :(

אני אישית תמיד מעדיף ידני, ולמזלי אשתי גם זורמת על זה - אז לנו את את הלבטים האלו בכלל. אם לא מפריע לך ידני, אין באמת סיבה לפסול את הפיאט (למיטב הבנתי, מלבד עניין הגיר, היא לא עשתה לכם צרות).

אבל כן, במקומכם לא הייתי מתקרב יותר לגיר רובוטי אחרי טראומה שכזו.

כשחפרתי בנוגע לבחירת סופר מיני, האיביזה והפאביה היו על הפרק. לאחר המון נבירות התכווננתי יותר על הפאביה מבין ה2, בגלל תא מטען פונקציונלי יותר ורכב פחות 'גניב'.

אם אתם שללתם את הפיאט באופן סופי, אולי כדאי לנסות ללכת על פולו/פאביה 1.4 ידנית. רכבים יפים, בנויים טוב, נוחים לנהיגה ונסיעה. אני אישית התלבטתי בין איבו לפולו, ובסוף הלכתי על האיבו עקב אבזור עדיף, אחזקה זולה יותר, ופחות קילומטרז' עבור אותו מחיר (פולו יקרה יותר).

כמה קילומטר עשתה הפיאט לפני... אולי מעל 100,000 קילומטר, ואז אפשר למצוא רכבים עם 30,000 משנת 2011, ולהיות שקטים להרבה שנים.

אגב, הפרש העלות בין הרכבים זה לפעמים האופציה של תיקון הגיר

פורסם

תודה רבה לכל מי שהגיב, זה נתן לנו כיוונים חדשים.

התייעצנו גם עם עוד חברים ואנשי מקצוע (סוחרים וכד') וחישבנו את כל האפשרויות בסופ"ש.

אני חושב שהאופציה הכי טובה בשבילנו היא:

מכיוון שאנחנו נוסעים המון ק"מ כל שנה זה מאיץ את ירידת הערך של הרכב.

לכן לא ישתלם לנו להחזיק רכב הרבה זמן כמו שרצינו (3-5 שנים) כי זה יצור מצב שנמכור רכב מעל 100,000 ק"מ לפחות.

ממה שראינו ביד 2 רכבים כאלה נמכרים במחירים זולים משמעותית מרכבים עם ק"מ סביר (כשהרכבים בני עד 3-5 שנים).

לכן אנחנו צריכים ללכת על רכב יד שנייה חדיש יחסית, זול וחסכוני עם ק"מ נמוך מהממוצע.

כשנמכור את הרכב הק"מ יהיה פחות או יותר ממוצע, ולא נפסיד כסף על ירידת הערך בגלל הק"מ (מעבר למקובל בשוק).

זה גם מסתדר עם התוכניות האחרות שלנו: ילד כנראה יהיה רק עוד כשנה וחצי-שנתיים, ואנחנו מניחים שהמצב הכלכלי שלנו ישתפר בתקופה הזאת בגלל שינויים שעשינו לאחרונה. שני הדברים האלה יאפשרו לנו בעוד שנתיים לקנות רכב גדול ומרווח יותר בדיוק כשנצטרך אותו.

הרכב שעונה על כל הקריטריונים כרגע (זול, חדש יחסית, ק"מ נמוך, אמין וחסכוני - ולא פיאט) הוא שברולט ספארק.

מצאנו לא מעט כאלה בשנתון 2012 (שזה אומר שהוא עדיין באחריות לכמה חודשים), יד 1 עם פחות מ-35,000 ק"מ.

המחיר הוא 42,000+- לפני מיקוח. אנחנו מניחים שנצליח לקנות כזה ב-40,000 ש"ח.

בעוד שנתיים, גם אם נמכור את הספארק ב-30,000 ש"ח - ירידת הערך תהיה הטובה ביותר (כ-5,000 ש"ח לשנה) ביחס לכל האופציות האחרות שלנו.

מעבר לכך הספארק זול לאחזקה וחסכוני (אנחנו עשינו איתו בממוצע 1:18). ומבחינת הנוחות והאבזור - הוא בסדר גמור בשביל שנינו.

מה דעתכם?

פורסם

תעשו מה שהלב שלכם אומר. מרוב הצעות קשה להחליט, אבל לדעתי האישית הספארק לא מתאימה לאופי הנסיעות שלכם. אפשר למצוא רכבים חזקים יותר ומרווחים יותר לנסיעות ארוכות, שעדיין יהיו חסכוניים וייכנסו לתקציב, בשנתון מעט ישן יותר. אני לא בעד רכבי המיני בכבישים מהירים בגלל חוסר הבטיחות. רכבים כמו ספארק ו-I10 מיועדים בעיקר לעיר. אתם יכולים להתפשר על משהו באמצע כמו ניסן מיקרה, שנותן יותר מרכב מיני ומאוד חסכוני, ולקנות אותה בהנחה של ליסינג 0 ק"מ. לדעתי זו הבחירה הכי טובה.

פורסם

אולי תחפשו C3 פיקאסו עם מנוע דיזל? חסכונות בדלק, קטנה מבחוץ ומספיק גדולה מבפנים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

קנינו רכב!! :beerchug:

לא הרבה כותבים מה הם עשו אחרי הייעוץ, ואני חושב שזה יכול לעזור לאנשים אחרים שנמצאים במצב דומה.

אחרי הטיפים והדוגמאות שהחברים נתנו כאן החלטנו לשנות קצת את מה שאנחנו מחפשים.

ירדנו בתקציב מאיזור ה-55-60 לאיזור 40-45 וחיפשנו רכב שישמש אותנו כשנתיים עד שהמשפחה תגדל ונצטרך רכב גדול יותר.

עם הק"מ שאנחנו נוסעים, יהיה לא משתלם להחזיק רכב יותר משנתיים-שלוש בגלל ירידת ערך גבוהה מאוד.

צימצמנו את האפשרויות לספארק ולפיקנטו (החלטנו ששאר המיני הן מצ'וקמקות ונותנות תמורה נמוכה יותר למחיר)

אז עקבתי אחרי הלוחות (חוץ מאתר יד 2, כולם די מתים) והייתי מאוד בררן בבחירה.

מצאתי המון ספארק (השוק מפוצץ..), חלקם במצב ממש טוב.

מעבר לזה - אפילו דרך היבואן UMI אפשר לקנות ספארק משומשת,

והם מוסיפים שנה אחריות מלאה (כמו המקורית) לאחר שה-3 שנים נגמרות, ובמחירים שכמעט זהים למחירי שוק. היו שם דברים ממש מעניינים.

קצת נרתעתי מהשוק של הספארק (היצע מטורף ונראה שאין הרבה ביקוש שמאזן את זה), ומהתנהגות הרכב (פרטים למטה).

במקביל חיפשתי מציאות בקיה פיקנטו.. הייתי פסימי בהתחלה, אבל אחרי כמה ימים נפלתי על המודעה הבאה:

פיקנטו ידנית 2011, 42,000 ק"מ, יד 1 ב-46,500 ש"ח (מחיר מחירון לוי יצחק).

המוכר נשמע אמין ונחמד וגם הנתונים על הרכב טובים, ויצאתי לנסיעת מבחן ובדיקה.

הפיקנטו יצאה נקייה מתאונות/מכות/פגמים והמכלולים היו תקינים. הבוחן טען שהרכב באמת במצב מעולה, כמו חדש.

כמה דברים שלא היו תקינים וכבר לפני הבדיקה היה אפשר להבחין בהם: צמיגים גמורים, כיוון פרונט וקלאץ שצריך כיוון (מצמיד מהר מאוד).

יחד עם העובדה שהרכב צריך לעבור טיפול 45,000 ק"מ אוטוטו, סיכמנו על מחיר: 43,500 ש"ח. 3,000 ש"ח פחות ממחירון.

העסקה נסגרה! :bday:

אז אחרי יישור קו שכולל צמיגים (המלצות? אולי שינוי מידה?), כיוון פרונט, כיוון קלאץ' וטיפול 45 - אנחנו נקבל רכב נהדר שעדיין באחריות ל-8 חודשים הבאים.

ואחריות מצומצמת יותר בהמשך וזה גם נותן שקט.

בנוסף השוק של הפיקנטו בהחלט מבוקש יותר ומעט מאוד רכבים נמכרים מתחת למחירון (רובם נמכרים במחירון ומעלה).

מבחינתנו, ירידת ערך הייתה שיקול חשוב ולדעתנו הפיקנטו תשמור על ערכה טוב יותר מהספארק.

לגבי ההשוואה בין הפיקנטו לספארק כרכבים משומשים 2011 עם 45,000 ק"מ לכל היותר:

הפיקנטו מרגיש יותר "רכב" מהספארק ונחמד יותר לשהות בו בנסיעות ארוכות.

המרחב פנים גדול, החומרים וההרכבה נעימים (אין קירקושים וחלקים נעים), בידוד הרעשים יותר טוב,

הבלאי בתא הנוסעים נמוך בהשוואה לספארק (הצבע נשמר היטב, המגע נשאר נעים, הכפתורים נראים חדשים ולא משופשפים),

מערכת הסאונד טובה קצת יותר (ובינונית מאוד באופן כללי) והבגאז' יותר גדול.

בהשוואה לפיקנטו, הספארק הרגיש לי (ולבת הזוג) כמו קארטינג מגודל ומסורס.. שזה אומר שמרגישים בו יותר את הכביש והנסיעה.

חובבי הגה יותר יהנו מזה, מי שצריך רכב מ-A ל-B יאהב את זה פחות.

מצד שני, המנוע של הפיקנטו חלש בצורה משמעותית מהספארק, במיוחד בסל"ד נמוך. זה מורגש, ההבדלים ניכרים.

בפיקנטו החלפת הילוכים בטורים נמוכים (מתחת ל-2,500-3,000) גורמת לנפילה מאוד מורגשת בכוח המנוע.

קשה מאוד להאיץ בהחלפות בטורים נמוכים וצריך ללחוץ הרבה על הדוושה כדי לעמוד בקצב האצה סביר.

גם הרעידות של מנוע ה-3 צילינדרים של הפינקטו מורגשים. בעמידה זה יותר מורגש, וכך גם בסל"ד נמוך.

מצד שני הפיקנטו מבודדת טוב יותר את הרעשים והמהמורות בכביש כך שהויברציות לא מורגשות בנסיעה רגילה (בת הזוג לא הבחינה ברעידות עד שאמרתי לה על זה).

מבחינת הבת זוג לפיקנטו היה ג'וקר שלא כולם לוקחים בחשבון: Hill Holder.

גם בעליה, גם במישור, הרכב ממשיך להחזיק את הברקס לחוץ למשך כ-3 שניות עד ליציאה מהמקום.

מבחינתה זה עולם אחר והרבה יותר נוח לה לצאת מהמקום. והאמת שגם לי זה הרגיש מעולה אחרי כמה שנים שלא נהגתי על ידני.

ההשלכות של המערכת הזאת היא יציאה חלקה יותר מהמקום כי משלבים קלאץ'-גז בצורה רכה ונעימה יותר בלי לחשוש שהרכב יתדרדר.

בספארק לפעמים היא הייתה מעלה את הסל"ד ל-2,500 כדי לצאת מהמקום ושילוב הקלאץ' היה לא נעים וגס.

עם הפיקנטו היא יוצאת מהמקום בעדינות בלי לחשוש שהרכב יתדרדר, ושומרת במקביל על סל"ד נמוך. וכן, יש שיפור משמעותי לעומת הספארק.

לסיכום:

פיקנטו מרגישה הרבה יותר איכותית ונעימה לנסיעה, היא גם הרבה יותר מאובזרת ופרקטית, אבל המנוע חלש.

הספארק כיפית יותר לנהיגה, מרגישה נמרצת וקלילה, אבל פחות נעימה לנסיעות ממושכות.

בהצלחה לכל מי שמתלבט בין ספארק לבין פיקנטו משומשת! :)

פורסם

ברכות ובהצלחה.

טוב שעדכנת. אם תעדכן אחרי חודש/שנה של התרשמות זה גם יכול לעניין.

נראה שעשיתם עסקה טובה ומושכלת בהתאם לצרכים שלכם.

רק הערה אחת והיא לעניין משמעות השוק כקונה רכב יד שניה.

זאת לאור דבריך:

בנוסף השוק של הפיקנטו בהחלט מבוקש יותר ומעט מאוד רכבים נמכרים מתחת למחירון (רובם נמכרים במחירון ומעלה).

מבחינתנו, ירידת ערך הייתה שיקול חשוב ולדעתנו הפיקנטו תשמור על ערכה טוב יותר מהספארק.

אני מבין את הרצון להמנע מירידת ערך הרכב. אבל מדבריך משתמע שאחד היתרונות של הפיקנטו היא שהיא שומרת על ערכה יותר הספארק.

העניין הוא שזה יתרון רק לרוכש רכב חדש. לרוכש רכב יד שניה זה הפוך. טוב לקנות רכב עם בעיה של שמירת ערך. נכון שבמכירה בהמשך זה יפריע אבל זה מתקזז (ומעבר לכך). הקושי במכירה נעלם עם ההתפשרות על המחיר.

לא אומר שטעית ברכישה, כי יש לך העדפה ברורה לפיקנטו. וכנראה שאתה לא היחיד והדבר משפיע על מחירי הרכבים הללו בשוק יד2. אני רק מעיר שבהיבט הספציפי הזה כשקונים רכב יד שניה יש יתרון לקנות אחד שמאבד מערכו (אם שמים בצד את הסיבות לכך, שלעיתים הן מוצדקות ולעיתים לא)

• תוכן חדש...