Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בחודש האחרון עקבתי אחרי אירוע בו חבר מועדון וותיק ייבא רכב מארה"ב, והצהרתו על מחיר הרכישה של הרכב נפסלה ע"י המכס. מכיוון שהייתי עד באופן אישי לתהליך המשא ומתן עם המוכר, היה לי עניין אישי במקרה ובאופן בו ניהל החבר את התהליך מול המכס.

אבקש לתאר בפניכם את התהליך, כדי להראות שאפשר גם אחרת - להתנהל בצורה מסודרת ומכובדת מול המכס, לעמוד על שלנו באסרטיביות, להסתייע באנשים הנכונים, ובסופו של דבר להצליח...

החבר רכש את המכונית בארה"ב במחיר נמוך-יחסית, שנבע ממצבה המכאני הגרוע - הרכב לא הניע, היה חשש גדול לבעיית מנוע קשה, ומערכות רבות הוזנחו. יחד עם זאת, הרכב נראה יפה, ומצבו החיצוני היה שמור.

הרוכש דאג לתעד את כל תהליך הקנייה כולל הדפסת מודעות המכירה של הרכב. הרוכש גם דאג למסמכי רכישה חתומים ומאושרים ע"י נוטריון אמריקאי, מסמכי העברה בנקאית, תכתובות אימייל עם המוכר וכו'. בנוסף, צרף הרוכש הדפסי מודעות לרכבים דומים אחרים שפורסמו ב-EBAY ובלוחות נוספים בארה"ב, במחירים שתאמו את ששילם עבור הרכב.

למרות כל התיעוד, והליווי האישי של עמיל המכס, שמאי המכס העריך את הרכב ביותר מפי-שניים מהמחיר ששילם החבר, והוא נדרש להוסיף סכום נכבד על הסכום ששילם בעקבות הצהרתו המקורית. ע"פ דו"ח שמאי המכס מסתבר שלא היתה כמובן כל התייחסות למצבה המכאני של המכונית, וגם למצב החיצוני היתה התייחסות שטחית שהתעלמה מבעיות רבות ברכב.

בשלב זה החבר שילם את התוספת תחת-מחאה (יש גם אפשרות להמציא ערבות בנקאית על הסכום), וגרר את הרכב ישירות לשמאי רכב בלתי-תלוי לצורך קבלת הערכה נגדית. השמאות בוצעה ע"י אבי שפייזמן, חבר וותיק במועדון החמש והבעלים של מוסך "מוקד הרכב" בפתח-תקווה (טל' 052-6508901). אבי שמאי מוסמך, מומחה גדול ברכבי אספנות, ואחד מבוחני מועדון החמש לתעודות FIVA. אבי ביצע שמאות מקיפה ומקצועית שכללה בדיקות של כל מכלולי הרכב, צילומים, בדיקות מרכב, מרווחים, בדיקה על ליפט וכו'. הדו"ח אימת את המחיר המקורי ששולם ע"י המוכר.

במקביל, הסתייע הרוכש בעו"ד חמי יובל (טל' 052-8757575), גם הוא חבר במועדון החמש, שכבר התנסה בהליכי ערעור מול המכס. חמי סייע לנסח ערר מקיף שכלל את תיאור העובדות והתייחסויות משפטיות לחוקיות פעולת המכס.

כתב הערר והשמאות הנגדית הוגשו למכס ימים ספורים לאחר שחרור הרכב, ולאחר כחודש וחצי (וקצת נדנודים...) עדכן המכס את הרוכש על קבלת הערר בשלמותו ועל החזרת המס ששולם ביתר.

הלקח האישי שלי מהתהליך הוא שהתנהלות רגועה, נכונה ומקצועית מול המכס היא הדרך הנכונה לטיפול בבעיות מסוג זה. אני גם ממליץ בחום על שימוש בבעלי המקצוע הנכונים לנושא, שיכולים לתת "פייט" ראוי לאנשי המכס.

לכו עם האמת שלכם, ובסוף הצדק ינצח!

בברכה,

נחום

I am a strong believer in luck and I find the harder I work the more I have of it... Benjamin Franklin

פורסם

הכל טוב, השאלה היא על מי חלות ההוצאות בגין עבודתם של בעלי המקצוע במיוחד במקרה בו הערעור מתקבל.

במצב הקיים למכס תמיד כדאי לנפח את ההערכה בשיטת "מצליח" כי אין להם מה להפסיד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוי לנו,במדינתנו,שכל דבר צריך להעשות בדרך הקשה.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

"הלקח האישי שלי מהתהליך הוא שהתנהלות רגועה, נכונה ומקצועית מול המכס היא הדרך הנכונה

לטיפול בבעיות מסוג זה.

אני גם ממליץ בחום על שימוש בבעלי המקצוע הנכונים לנושא,

שיכולים לתת "פייט" ראוי לאנשי המכס."

כך גם צריכה להיות ההתנהלות מול משרד התחבורה בנושא ייבוא חלפים לרכבי אספנות.

מי כמונו האספנים מעוניין להביא חלק מקורי ומתאים לרכבו.

מי כמונו מעוניין לייבא צמיג מקורי - מידות נכונות כמובן לרכבנו . צמיגים אשר נפסלים מחוסר תקן DOT

לרכבים משנות השלושים והארבעים (שמהירות נסיעתם 80 קמ"ש ) ,

ואנו צריכים לייבא את הצמיגים המקוריים הנכונים והמתאימים בדרך לא דרך ......

כן , אותו "פייט" להשגת מטרה צודקת ונכונה .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם (נערך)

שיטת המצליח של המכס,,,,,,אני שמח לקרוא את זה,שבזכות מועדון החמש ופועליו וחבריו הסיפור הסתיים אחרת,שמעתי על עוד מקרה שכסף הוחזר לחבר לאחר ששילם מעל למה שהיה צריך,שאפו על העיקביות וההתמדה,צריך להיות תמיד עם יד על הדופק.חבר מועדון יקר סע בדרכים בטוחות.מצטרף לדבריו של דרור יש להתנהל מול משרד התחבורה להקלה בייבוא חלפים שקשה להשיג בארץ אם בכלל,אנחנו צריכים לשלם מאות שקלים מעבר למה שהחלק שווה,יש להפחית את המס על חלפים ייבוא שלהם אינו למטרת מסחר אלא למטרת שימוש אישי.

עריכה אחרונה על ידי oferbz

עופר בן צבי

פורסם

"הלקח האישי שלי מהתהליך הוא שהתנהלות רגועה, נכונה ומקצועית מול המכס היא הדרך הנכונה

לטיפול בבעיות מסוג זה.

אני גם ממליץ בחום על שימוש בבעלי המקצוע הנכונים לנושא,

שיכולים לתת "פייט" ראוי לאנשי המכס."

כך גם צריכה להיות ההתנהלות מול משרד התחבורה בנושא ייבוא חלפים לרכבי אספנות.

מי כמונו האספנים מעוניין להביא חלק מקורי ומתאים לרכבו.

מי כמונו מעוניין לייבא צמיג מקורי - מידות נכונות כמובן לרכבנו . צמיגים אשר נפסלים מחוסר תקן DOT

לרכבים משנות השלושים והארבעים (שמהירות נסיעתם 80 קמ"ש ) ,

ואנו צריכים לייבא את הצמיגים המקוריים הנכונים והמתאימים בדרך לא דרך ......

כן , אותו "פייט" להשגת מטרה צודקת ונכונה .

דרור .

דרור ידידי,

אני בטוח שמפגש חובבי.. הצפוניים.. משמרים.. הבלתי תלוי....לכוולם..תוך החלשת כוחו של מועדון ה 5

"יתן פייט ויקדם אותך להשגת מטרותך בנושא"

שבת שלום

נתי

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם
דרור ידידי,

אני בטוח שמפגש חובבי.. הצפוניים.. משמרים.. הבלתי תלוי....לכוולם..תוך החלשת כוחו של מועדון ה 5

שבת שלום

נתי

המפגש הצפוני מעולם לא התיימר לעשות כן מול הרשויות .

זהו מפגש חברתי נטו .

ולהזכירך , אני חבר מועדון החמש מזה למעלה מ 20 שנה.

מועדון החמש כן מתיימר לקדם את הנושא .

נראה כמה זמן נמתין עד שנוכל לייבא באופן מסודר צמיגים למוריס ולשאר

רכבי שנות ה- 40 , ג'אנט 16 , 17 מקוריים !

משאבות בלם מקוריות לרכבי אספנות בלי מלחמת התשה או פנסים למניהם .

את החוויות האלו אני חוויתי וחווה כעת. אתה כנראה לא מייבא לשיפוץ אז לא חווית .

זהו , העיניין הוא שהמועדון לא מקדם את חבריו המשפצים

אלא נלחם לטובת חבריו המייבאים .

תמונת המצב השתנתה , שימור הייבוא :-)

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
דרור ידידי,

שבת שלום

נתי

נתי,

למה להפוך שרשור שעוסק באופן בן אדם התנהל בצורה נכונה מול רשות, ואדם אחר המביע תקווה להצלחה מול רשות נוספת להדלקת מדורות ?

לא יפה !

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
נתי,

למה להפוך שרשור שעוסק באופן בן אדם התנהל בצורה נכונה מול רשות, ואדם אחר המביע תקווה להצלחה מול רשות נוספת להדלקת מדורות ?

לא יפה !

אורן ידידי,

בגדול אתה צודק לגבי אופי השירשור

אבל, מקלות בגלגלי המועדון וגם לבוא בטענות ומענות לאותו מועדון ?! לדעתי זה עובר את גבול הטעם הטוב של הצעות לייעול.

שבת שלום לכווולם.

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

כל הכבוד לאבי שפיזמן וחמי יובל על הסיוע לחבר המועדון.

הבעיה בתהליך הוא העלויות הוודאיות מול חוסר הוודאות בתוצאה הסופית.

את המרצדס קניתי ב 750 דולר בארה"ב - אמיתי ומתועד. במכס העריכו ב 4000. אחרי ויכוחים ירדו ל 2400. עם העלויות הנוספות שילמתי כ- 18000 ש"ח מכס. האם יש הצדקה להוציא כמה אלפי שקלים על שמאים ועורכי דין + זמן הריצות בשביל חסכון לא ודאי של כמה אלפי שקלים? אם לא מדובר בפער מטורף של כסף, רוב האנשים יוותרו על הערעור לדעתי. ככה אני עשיתי.

נמרוד

פורסם

ההצעה לכיסוי העלויות במקרה של קבלת ערר הינה נכונה ורצינית. כיום המכס מקבל אופציה בחינם לנסות. ניראה לא מידתי.

האזרח צריך להוכיח את חפותו כל זאת בהסתמך על שירותים יקרים, מדיניות כוחנית לטעמי.

אלעד

פורסם
דרור ידידי,

שבת שלום

נתי

שלום

תתבייש לך !

המועדון היחידי דואג לאינטרסים הוא מועדון החמש!

מי אתם בכלל? מתיימר בנוצות טווס לא שלא?

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אורן ידידי,

בגדול אתה צודק לגבי אופי השירשור

אבל, מקלות בגלגלי המועדון וגם לבוא בטענות ומענות לאותו מועדון ?! לדעתי זה עובר את גבול הטעם הטוב של הצעות לייעול.

שבת שלום לכווולם.

היכן בשרשור יש מקלות ברגלי מועדון החמש ?

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...