Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כולל ביטוח ודלק.

אני תלמיד תיכון(עם לא מעט שעות לימוד) אבל נורא צריך רכב... יש לי כבר "הון" של בערך 10K. אני הולך בחודשיים הקרובים להרוויח עוד 2000 שקל בערך, אז אפשר לקחת אותם בחשבון...

עכשיו השאלה שלי היא כמה כסף אצטרך בשביל רכב(לתקופת זמן של בערך שנה וחצי-משתלם לקנות בכלל רכב לכזה זמן?).

אני מדבר על כסף, כולל התיקונים האפשריים(אף אחד כאן לא רואה עתידות ,אני מבין.. אבל אין לי באמת מאיפה להשיג עוד כסף, אז אני מעדיף שישאר לי 4000-5000 לתיקונים אפשריים...

אני צריך משהו מינימלי.

נסיעות עירונית, מקסימום 10-12 קילומטר ביום-אז חסכוני זה לא ממש רלוונטי.

פוזה, כוח, כיף מהירות-ממש מחוץ לתקציב שלי.

אני נורא מתלבט בנוגע לרכישה, קיבלתי מספר המלצות כאן פעם, אבל אני מעדיף קודם להבין אם זה אפשרי מבחינתי בכלל , בלי קשר לאיזה דגם.

אשמח גם לדעת בערך מהי ירידת הערך של הרכב.

תודה מראש, איתי (:

פורסם

הרבה עניין של מזל.

אתה יכול לנסוע את השנה וחצי האלה מבלי להוציא בכלל כסף על תיקונים ותקלות ומצד שני אתה יכול להכנס לבור כלכלי.

אז בוא ניגע כרגע בדברים הוודאיים:

ביטוח - בגלל שאתה פחות מ-21 אז ביטוח חובה+צד ג' יעלה לך בסביבות 4000-5000 לשנה

טסט - סביבות ה-1100

דלק - בסביבות ה-3000 שקל שנתי.

טיפול- סביבות ה-500

תיקונים- X

מבלי תיקונים, ומבלי להתעסק בירידת ערך - יוצא לך 760 שקל בחודש החזקת רכב. בהנחה שתקנה רכב מטופל ושמור, אני לא חושב שתוציא על תיקונים יותר מ-1000-1500 שנתי.

אמנם זה לא קצת כסף, במיוחד לא לתלמיד תיכון, אבל לדעתי זו חוויה שכדאי להתנסות בה

פורסם

גם לי היה רכב בתיכון,

ניתן למצוא רכבים נחמדים במעט מעוד כסף עד-3000-5000 ש"ח הייתי מכוון למכוניות שידועות באמינות שלהן אולי 205 פוראבר היא אפילו ממש נחמדה לנהיגה.

בכל מקרה רכב עולה בין 600-850 ש"ח לחודש תלוי כמה חסכוני וכמה הצלחת להוריד את מחיר הביטוח.

לא ניתן לצפות מחירי תיקונים, אבל פשוט תהיה סבלני ותחפש רכב שאתה יודע שטופל כהלכה.

בהצלחה!

פורסם

אם אתה לא עובד,ממש לא ממליץ לקנות רכב,אם מתוך ה 10 אלף אתה משאיר 3-4 אלף לתיקונים אתה קונה אוטו די ישן עם סיכוי גדול לתקלות,שוב יכול להיות שתקנה והתיקונים יהיו רק כמה מאות אבל זה סיכון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הרבה עניין של מזל.

אתה יכול לנסוע את השנה וחצי האלה מבלי להוציא בכלל כסף על תיקונים ותקלות ומצד שני אתה יכול להכנס לבור כלכלי.

אז בוא ניגע כרגע בדברים הוודאיים:

ביטוח - בגלל שאתה פחות מ-21 אז ביטוח חובה+צד ג' יעלה לך בסביבות 4000-5000 לשנה

טסט - סביבות ה-1100

דלק - בסביבות ה-3000 שקל שנתי.

טיפול- סביבות ה-500

תיקונים- X

מבלי תיקונים, ומבלי להתעסק בירידת ערך - יוצא לך 760 שקל בחודש החזקת רכב. בהנחה שתקנה רכב מטופל ושמור, אני לא חושב שתוציא על תיקונים יותר מ-1000-1500 שנתי.

אמנם זה לא קצת כסף, במיוחד לא לתלמיד תיכון, אבל לדעתי זו חוויה שכדאי להתנסות בה

גם לי היה רכב בתיכון,

ניתן למצוא רכבים נחמדים במעט מעוד כסף עד-3000-5000 ש"ח הייתי מכוון למכוניות שידועות באמינות שלהן אולי 205 פוראבר היא אפילו ממש נחמדה לנהיגה.

בכל מקרה רכב עולה בין 600-850 ש"ח לחודש תלוי כמה חסכוני וכמה הצלחת להוריד את מחיר הביטוח.

לא ניתן לצפות מחירי תיקונים, אבל פשוט תהיה סבלני ותחפש רכב שאתה יודע שטופל כהלכה.

בהצלחה!

אם אתה לא עובד,ממש לא ממליץ לקנות רכב,אם מתוך ה 10 אלף אתה משאיר 3-4 אלף לתיקונים אתה קונה אוטו די ישן עם סיכוי גדול לתקלות,שוב יכול להיות שתקנה והתיקונים יהיו רק כמה מאות אבל זה סיכון.

קודם כל תודה לכולם על התגובות המושקעות :)

אני חייב להודות שקיוויתי קצת לשמוע מה אתם חושבים על רכב בתיכון, כי באמת שזה נראה לי יקפיץ לי את כל התקופה הזאת-יציאות, חברים ובעיקר עצמאות(ואני שמח לשמוע מה אתם חושבים על זה, עם הניסיון שלכם). אני ישתמש ברכב בבסיס יום יומי בתור מישהו שמוציא כל יום שעה-שעתיים על אוטובוסים.

בינתיים אני בי"א ואין לי זמן לעבוד סדיר , אבל בחופשים ובשנה הבאה אני מאמין שאעבוד בצורה רצינית יותר. בינתיים אני מרוויח "מהצד" משהו כמו 400 שקל קבוע בחודש, שלא מספיק ליותר מידי כמובן.

ביטוח בכל מקרה אצטרך לעשות, למכונית של ההורים-מה שבטח מייקר את זה(צריך מקיף..) . השאלה היא אם יש איזו הוזלה בביטוח אם כל מיני תוכניות אור ירוק שכאלה(נהגים חדשים שלא עברו מהירות מותרת\שתו.... נהיגה בטוחה),והאם זה תלוי בן אדם(יש מצב לקבל הנחה בגלל רושם של אדם אחראי, וכדומה).

חשבתי שאפשר להשיג איזו יפנית אמינה(סופר לאנסטר) או איזו דייהטסו שרייד... פיאט פונטו אולי, במחירים של +-5000, משם יישור קו של 2000 וישאר לי עוד לפחות 3000-4000 אלף בשביל שיהיה למקרה הצורך :)

פורסם

לדעתי אתה יכול לקנות רכב בתקציב הזה אם תמצא רכב שמור יחסית.

מכוניות שיתאימו : פיז'ו 205 , פיאט אונו , פונטו MK1 ויש גם עוד אופציות, אבל לדעתי את אחת מה3 האלו יהיה ניתן למצוא שמורה ובנוסף הן זולות ופשוטות יחסית לטיפול וגם נוסעות לא רע בכלל.

לדעתי יהיה קשה להיכנס לבור כלכלי מטורף עם 205 או אונו אלא אם אתה קונה אוטו שמהרגע הראשון נראה על הפנים , עם פונטו יש יותר סיכויים כי היא יותר חדישה , אבל עדיין לא נראה לי שיכול לפול עליך משהו של יותר מ3000 ש"ח .

נ.ב אם אתה בכלל מעוניין באוטומט תשכח את מה שכתבתי ותשכח מעניין רכישת הרכב.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
לדעתי אתה יכול לקנות רכב בתקציב הזה אם תמצא רכב שמור יחסית.

מכונית שיתאימו : פיז'ו 205 , פיאט אונו , פונטו MK1 ויש גם עוד אופציות, אבל לדעתי את אחת מה3 האלו יהיה ניתן למצוא שמורה ובנוסף הן זולות ופשוטות יחסית לטיפול וגם נוסעות לא רע בכלל.

לדעתי יהיה קשה להיכנס לבור כלכלי מטורף עם 205 או אונו אלא אם אתה קונה אוטו שמהרגע הראשון נראה על הפנים , עם פונטו יש יותר סיכויים כי היא יותר חדישה , אבל עדיין לא נראה לי שיכול לפול עליך משהו של יותר מ3000 ש"ח .

נ.ב אם אתה בכלל מעוניין באוטומט תשכח את מה שכתבתי ותשכח מעניין רכישת הרכב.

חס וחלילה אוטומט , אני מת לנהוג על ידני כבר!

פורסם

קח בחשבון שהביטוח דווקא יהיה יותר יקר כי אתה גם נהג חדש וגם נהג צעיר.

אם 400 שקל בחודש קשה להחזיק רכב גם אם תתדלק פעם בחודש ב 250 שקל לא ישאר לך הרבה לשאר הדברים.

אם ההורים שלך עושים לך ביטוח זה חצי נחמה.

לא הייתי רוכש עד שאין עבודה לפחות מלצר שמרוויח יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לקנות רכב ב-5000 זה ממש לקחת הימור.

הרכב הראשון שלי היה טויוטה סטארלט("יפנית אמינה"). קניתי אותה ב-8000 אלף רק בגלל הסטיגמה של יפני וטויוטה ובלה בלה.

החזקתי ברכב שנה ובוא אני אספר לך מה עבר עלי:

החלפת מיסבים - 800 שקל

קרבורטור דפוק- פעמיים עבר כיוון ב-150 שקל כול פעם, ואז החלפה בעוד 400(נתקעתי עם הרכב 4 פעמים כשמתוכם פעם אחת הוא היה צריך גרר)

הלך קלאצ'- 2800 שקל(!)

מזגן לא חימם- לא תיקנתי

המשאבה של השפריצרים הייתה תקולה- לא תיקנתי

מזגן הפסיק לקרר- נשבר לי ה-*** , הוצאתי את הרכב למכירה - נמכר לעובד זר ב-4500 שקל.

תחשוב טוב מאוד לפני שאתה קונה רכב בסכום כזה, גם אם היא "יפנית אמינה"

פורסם

אם זה ככה אז אתה יכול לקנות,למרות שזה רכב ישן לא סביר שתוך שנה תשלם 4 אלף על תיקונים,למרות שאתה יודע איך חוק מרפי עובד?:wink:

ירידת ערך לכזה רכב אי מאוד קטנה,חלק מהמחיר נקבע לפי המצב.

פורסם

טוב אנסה לשתף קצת מהניסיון שלי עם רכב מהתיכון.

אני קניתי רכב שבוע לפני שעברתי טסט :) (סובארו ג'אסטי 87 רכב על!) אני מבין את הרצון העז ברכב, ואכן זה נותן חופש תנועה, עצמאות ובכלל זה תענוג. אבל ישנם חסרונות: ראשית האחזקה של הרכב מצמצמת משמעותית את היכולת שלך לבזבז כסף על דברים אחרים שהם חלק מהכיף. אגב לדעתי עם 400 ש"ח בחודש עדיף לך לפחות לבנתיים לרדת מזה, אני הרווחתי 1000 ש"ח בתוקופה וזה היה צפוף. שנית, לרוב אתה אחד היחידים עם רכב משלו, כלומר שאיננו תלוי בהורים, ולכן אתה תמיד מוצא את עצמך נוהג לכל מקום ובכלל קצת נהג מונית. ואחרון אבל הכי חשוב, בגלל שהרכב שלך, אתה חייב להיות הוגן עם עצמך ולחשוב האם אתה אחראי מספיק להחזיק רכב פרטי. בגלל שאין את הפחד של "אבא/אמא יהרגו אותי אם יקרה משהו לאוטו" נערים רבים נוסעים כמו פסיכים ומסכנים את עצמם, את נוסעיהם ואת כל הסובבים.

כמו שנאמר "With great power comes great responsability"

מבחינת אילו מכוניות לדעתי כדאי ללכת או על אונו או על 205 או על פיאסטה. את שלושתן ניתן למצוא בזול גם במצב טוב, ה205 והאונו יותר מהנות לנהיגה, כמובן שאני מדבר על מודלים 94-96 גג 97 אחרת כבר נהיה יקר.

מקווה שעזרתי.

פורסם

להחזיק רכב עם 400 ש"ח לחודש (וגם עם 800) זה לא ריאלי, אפילו לא לדלק. גם אם תרוויח קצת יותר ותקבל עזרה מההורים זה יהיה השתעבדות לרכב ולאחזקתו, כשלא ישאר לך כמעט כלום לדברים אחרים.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

קודם כל תודה לכל מי שיעזור לי , מעריך מאוד את חברי הפורום כאן ומודה על הטרחה.

מתנצל מראש על כל שגיאות כאלה ואחרות ,מקווה שתצליחו להתמודד איתם.

אני תלמיד כיתה י"א, ואני מעוניין לקנות רכב. הרכב יספק אותי לנסיעות יומיות, לרוב עירוניות בלבד.

אני מאמין שאוכל להשקיע ברכב באזור ה8K לרכישה וליישור הקו ביחד. לאחר מכן, את הכסף לדלק ולביטוח יהיה לי.

ישאר לי באזור ה2-4K לתיקונים אפשריים, השאלה שלי האם זה יספיק. אני שואל זאת מכיוון שאני לא מאמין שבמספר חודשים הראשונים תהיה לי הכנסה חודשית רצינית, אלה כמה מאות שקלים בודדים.

בנוסף לכך רציתי לשאול אתכם האם יש עוד עלויות מעבר לתיקונים, דלק, ביטוח וטסט(פעם בשנה), והאם יש דרך כלשהי להוזיל את מחיר הביטוח היקר לנערים בגילי(בצורה של התחייבות לנהיגה בטוחה וחוקית, או משהו בסגנון הזה).

תודה מראש ולילה טוב שיהיה לכולם כאן (:

• תוכן חדש...