Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה

moshezon
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני מעוניין לרכוש רכב שישמש זוג צעיר+תינוק בעיקר לנסיעות עירוניות.

אני לא מעוניין להוציא יותר מ-60,000 שח על הרכב, אבל חשוב לי שיהיה בטיחותי, אמין, מרווח וחסכוני במידת האפשר.

הוצע לי לאחרונה לרכוש טויוטה קורולה דינאמיק רובוטית, שנת 2008, יד ראשונה מפרטי שעשתה 50 אלף ק"מ, במחיר של 60K.

השאלות שלי הן:

1. האם הרכב מתאים לצרכיי?

2. מה אומר ה-"דינאמיק"? (זה רמת גימור?)

3. האם העסקה שהוצעה לי טובה?

4. האם אני צריך לחשוש מהגיר הרובוטי?

תודה מראש לעונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. כן, הרכב מתאים לצרכיך למעט הגיר הרובוטי שפחות מתאים לנסיעות עירוניות.

2. כן, זאת רמת האבזור.

3. לא.

4. כן, הוא לא נעים לשימוש וגם לא אמין במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. כן, הרכב מתאים לצרכיך למעט הגיר הרובוטי שפחות מתאים לנסיעות עירוניות.

2. כן, זאת רמת האבזור.

3. לא.

4. כן, הוא לא נעים לשימוש וגם לא אמין במיוחד.

תודה. אתה יכול לפרט בנוגע ל-3 ו-4? כמה היית משלם על הרכב? הגיר הרובוטי נוטה לתקלות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן.

3. לפני שנתיים ומשהו, כשעוד עבדתי ישירות בתחום, היינו מוכרים קורולות כאלו יד ראשונה מליסינג עם קילומטראז' סביר ב-45 אלף ש"ח. מכאן תעשה את החשבון לגבי מחיר השוק של קורולה כזאת כיום. זה לא יין, המחיר שלה בטח לא עלה בשנתיים האחרונות.

4. יש לי מכר שעובד שנים במוסך מורשה טויוטה. כששאלתי אותו פעם הוא אמר לי בצורה חד משמעית: "אל תיגע בדגמים הרובוטיים". יותר מזה? תריץ חיפוש בפורום, תראה לא מעט תלונות על פעולה לא תקינה של הגיר או החלפת קלאצ' יקרה (כמה אלפי שקלים) שמגיעה מוקדם מהצפוי במיוחד ברכבים שנסעו במיוחד נסיעות עירוניות (והרכב שאתה קונה הוא עם קילומטראז' נמוך, ככה שכמעט בטוח שנסעו בו בעיקר נסיעות קצרות). בקיצור, זאת לא הקורולה שהלקוח הטיפוסי של טויוטה מחפש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קורולה אוטומטית תוכל למצוא ממודל 2009 (אמצע 2009, ליתר דיוק) והיא נמצאת בקצה העליון של התקציב שלך. או, שתוכל לחפש קורולה ממודל 2007 (הצורה הישנה), ואז אפילו יישאר לך עודף.

יש גם רכבים טובים אחרים שנכנסים לתקציב שלך, אם אתה לא מאלו שמקובעים על יצרן ספציפי. ניסאן נוט/טידה, קיה פורטה (רצוי מהדגם המשופר, 2011 עם גיר שישה הילוכים, אבל לא קריטי), אפילו i30 לא cw יד ראשונה מליסינג ממודל 2010 צריכה להיכנס לך לתקציב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקורולה מתבלטת לטובה בזריזות וחיסכון לעומת רוב מתחרותיה.

ומתבלטת לרעה במחירי קניה גבוהים (וההצעה שאתה קיבלת היא מוגזמת מאוד אפילו יחסית לקורולה ויחסית לק"מ נמוך), וחוסר ב2 כ"א לעומת כמעט כל מתחרותיה, בדגמי הSUN (רמת הגימור הבסיסית) גם איבזור הנוחות עלוב.

אם כמות הנסועה לא גדולה, ההפרש בעלויות הדלק הוא לא משמעותי, ואם הנסועה גדולה מאוד וחיסכון בדלק הוא קריטי מאוד אפשר למצוא חלופות חסכוניות יותר.

בגדול החבילה שהיא מציעה לא כדאית לרוב הנהגים, בפחות כסף תוכל לקנות יונדאי I30 בטוחה יותר, ומעט פחות זריזה וחסכונית, אמינה בהרבה פחות כסף, וסתם כדי לסבר את האוזן, רנו מגאן 2008 שמורה תעלה בערך חצי מהקורולה שהוצעה לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

i30 במצב טוב, שמורה ועם ק"מ סביר, לא תעלה פחות מהטויוטה הזאת. צאו מהאשלייה שהקורולה הרובוטית היא שם של מניה. דווקא הi30 היא בין המכוניות הראשונות של יונדאי ש"שומרות יחסית יפה על המחירון שלהן".

מעבר לכך למי שמחפש בטיחות, הקורולה היא בחירה שגויה. היא נחותה מרוב המתחרות באותן שנים.

אם כבר הציעו לך רנו, קרסו טרייד אין מוכרים פלואנס 2010 עם אחריות החל מ50 אלף ש"ח. ב60 אלף ש"ח אני מאמין שניתן למצוא אקזמפלר טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לצרכים שלךך הייתי ממליץ "לרדת" לקבוצת הסופרמיני. תוכן לרכוש מכונית מדגם יותר חדש (אם כי איני מצוי במחירונים העדכניים, כך שאיני יכול להמליץ על דגם ספציפי), הרכב יהיה יותר חסכוני ויהיה יותר נוח בעיר הצפופה. אם לא תרכוש רכב עם תא מטען קטן במיוחד לא תהיה לך בעיה להסתדר עם תינוק אחד ואפילו שניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם. הורדתם אותי מהטויוטה.

אני חושב שאני אלך על יונדאי i30 (לקחתי לסיבוב היום יונדאי כזאת של קרוב משפחה, והייתי מאוד מרוצה).

הכיוון הוא ללכת על 2010 מליסינג. כמה זה צריך לעלות, והאם יש המלצות על חברת ליסינג (עדיף מאזור חיפה)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יונדאי i30 לא cw מליסינג מודל 2010 - החל מ-45 אלף ש"ח לרכב עם קילומטראז' גבוה עם תאונות קלות ועד 78 אלף ש"ח לרכב מסוף שנת המודל 2010 עם קילומוראז' נמוך.

לגבי חברת ליסינג מועדפת - ההמלצה שלי היא על חברות שמטפלות במוסכים מורשי יבואן ולא במוסכים הפנימיים שלהם. בגדול אלו חברות כמו אופרייט-ליס, אלדן או ליס4יו. לכולן יש סניפים באזור הצ'ק פוסט בחיפה. תתרחק מהחברה עם הלוגו הכתום, פחות מומלצת לדעתי כיוון שהיא מטפלת ברכבים שלה ברמה מאוד נמוכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...