Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי המנוע עשה266 אלף.

ב256 הראש שופץ כולל אטמים וגומיות שסתומים.

כנראה שהצריכה של השמן היא תוצאה של שחיקה של הצילנדרים והרינגים.

התוסף ששמתי הינו ג'ל של xado אמור ליצור שכבה של חומר, כביכול לכפר על מתכת שנשחקה.

התקווה שהצריכת שמן תרד משמעותית, לתוסף נותרו עוד800 ק"מ לסיום התהליך.

אני מניח שאפשר לעשות ניסוי ליסוע כמה מאות עם שמן 15w-40 ולחשב את הצריכה.

אם תהיה סבירה אפשר להחליף לשמן של rp.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מדי פעם צץ כאן איזה מישהו שמשבח את יכולות "שחזור המתכת" של XADO, ווואלה, איך ננסח זאת בעדינות, אני סקפטי :roll:

לעניין השמן, מעבר לשמן סינטטי יכול להגדיל את צריכת השמן גם אם הצמיגות לא משתנה (למשל מחצי סינטטי 10W40 ל 10W40 סינטטי מלא). הסיבה לכך היא ששמן סינטטי זורם טוב יותר ובעל מולקולות מסודרות ואחידות בגודלן, בניגוד לשמן חצי סינטטי אשר כולל גדלים שונים של מולקולות ולכן הוא זורם לאט יותר, בעל יותר חיכוך פנימי וכן, מפחית צריכת שמן בדיוק בגלל הסיבה הזו, הוא לא מצליח לחדור ולחלחל דרך גומיות השסתומים, טבעות הבוכנה או מחזירי שמן עייפים.

מכאן בא המיתוס שעם מעבר לשמן סינטטי מתחילות תופעות של אכילת שמן ושלל צרות שמלבישים עליו. הסיבה האמיתית היא שהמנוע שחוק ועייף והשמן הסינטטי רק "מגלה" את הבעייה. שמן סינטטי עושה טוב למנוע ולכל מנוע, אבל ה"טוב" הזה יכול להביא תופעות לוואי בדמות צריכת שמן, איבוד לחצי קומפרסיה ושאר מריעין שאופיינים למנוע זקן.

המסקנה המתבקשת היא שבמנוע שעבר הרבה קילומטרז' כדאי ומומלץ להמשיך ולהשתמש בשמנים פשוטים וזולים, ממילא הימים הטובים מאחוריו ושיפוץ או החלפה ידרשו במוקדם או במאוחר. לא יעזרו שלל תוספים או שמני פרימיום, במנוע עייף יש צורך בטיפול יסודי.

איתמר

synthetic_vs_oil_friction.jpg

traditional-mineral-oil-vs-synthetic.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מנוע שעבר פי 3 מזה רץ על 5W-40 איכותי והצריכה אפסית (יורד אולי חצי מדיד אחרי 2000 ק"מ) + הזעה מעצבנת מגומיית מכסה השסתומים, שכנראה אחראית לרוב הצריכה.

אתה יכול להשאר רגוע.

מעולה, אם ככה אני רק ארוויח מהיתרונות של שמן סינטטי מלא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מדי פעם צץ כאן איזה מישהו שמשבח את יכולות "שחזור המתכת" של XADO, ווואלה, איך ננסח זאת בעדינות, אני סקפטי :roll:

לעניין השמן, מעבר לשמן סינטטי יכול להגדיל את צריכת השמן גם אם הצמיגות לא משתנה (למשל מחצי סינטטי 10W40 ל 10W40 סינטטי מלא). הסיבה לכך היא ששמן סינטטי זורם טוב יותר ובעל מולקולות מסודרות ואחידות בגודלן, בניגוד לשמן חצי סינטטי אשר כולל גדלים שונים של מולקולות ולכן הוא זורם לאט יותר, בעל יותר חיכוך פנימי וכן, מפחית צריכת שמן בדיוק בגלל הסיבה הזו, הוא לא מצליח לחדור ולחלחל דרך גומיות השסתומים, טבעות הבוכנה או מחזירי שמן עייפים.

מכאן בא המיתוס שעם מעבר לשמן סינטטי מתחילות תופעות של אכילת שמן ושלל צרות שמלבישים עליו. הסיבה האמיתית היא שהמנוע שחוק ועייף והשמן הסינטטי רק "מגלה" את הבעייה. שמן סינטטי עושה טוב למנוע ולכל מנוע, אבל ה"טוב" הזה יכול להביא תופעות לוואי בדמות צריכת שמן, איבוד לחצי קומפרסיה ושאר מריעין שאופיינים למנוע זקן.

המסקנה המתבקשת היא שבמנוע שעבר הרבה קילומטרז' כדאי ומומלץ להמשיך ולהשתמש בשמנים פשוטים וזולים, ממילא הימים הטובים מאחוריו ושיפוץ או החלפה ידרשו במוקדם או במאוחר. לא יעזרו שלל תוספים או שמני פרימיום, במנוע עייף יש צורך בטיפול יסודי.

איתמר

מה אם אני אערבב?

לחברת וולף יש 5-40 סינטטי מלא וגם 10-40 חצי סינטטי.

אני יודע שבכללי זה לא טוב לערבב אבל אולי בגלל שזה של אותה חברה זה בסדר.

או שהחצי סינטטי הוא כבר מעורבב?

פורסם

בוא תסביר לי אם זה נשמע לך הגיוני שנוזל שאתה מחדיר למערכת השמן, יודע לאן לגשת, איזה חלק "לתקן" ואיזה לא, לאן להצמד ולאן לא ואיך בכלל נוזל שנמצא בעבודה בערבוב עם שמן אמור לשחזר מתכת כלשהי?

הדבר היחידי שזה משחזר זה את המזומנים בחשבון הבנק של מי שמכר לך את השקר כלשהו הזה.

פורסם
בוא תסביר לי אם זה נשמע לך הגיוני שנוזל שאתה מחדיר למערכת השמן, יודע לאן לגשת, איזה חלק "לתקן" ואיזה לא, לאן להצמד ולאן לא ואיך בכלל נוזל שנמצא בעבודה בערבוב עם שמן אמור לשחזר מתכת כלשהי?

הדבר היחידי שזה משחזר זה את המזומנים בחשבון הבנק של מי שמכר לך את השקר כלשהו הזה.

אם לפני 30 שנה היו אומרים לך שתהיה קופסת פלסטיק ותוכל לדבר איתה ולשלוח תמונות היית מאמין ?

תלמד על החומר ואחר כך תדבר .

החומרים של xado בשימוש הרבה חברות אוטובוסים ומשאיות בישראל והוכיחו את עצמם .

פורסם
מה אם אני אערבב?

לחברת וולף יש 5-40 סינטטי מלא וגם 10-40 חצי סינטטי.

אני יודע שבכללי זה לא טוב לערבב אבל אולי בגלל שזה של אותה חברה זה בסדר.

או שהחצי סינטטי הוא כבר מעורבב?

אל תערבב בין שני שמנים שונים.

התגובה הכימית יכולה להיות בעייתית ותגרום נזק למנוע.

הפתרון במנוע ששורף שמן לעבור לשמן זול יותר ולהוסיף שמן בכל פעם שחסר.

פורסם
החומרים של xado בשימוש הרבה חברות אוטובוסים ומשאיות בישראל והוכיחו את עצמם .

אתה יכול לפרסם את הרשימה של "הרבה חברות אוטובוסים ומשאיות בישראל," על מנת לשאות את המנהלים הטכניים שלהם ישירות ?

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

לגבי התוספים של XADO מדובר במוצר אוקראיני שנמכר בארץ ב187 לשפופרת ודרך אי ביי 50 לשפופרת.

אני אישית כן מרגיש שיפור בתפקוד המנוע אך!, אין שינוי בצריכת בדלק או בצריכת השמן(אולי אפילו הרעה את המצב).

אם זאת על ההוראות שעל התוסף כתוב שצריך ליסוע 1000 מייל מהשפורפרת האחרונה(שלישית).

לי נותרו עוד 800 לכן אני בוחר בגישה אופטימית ומקווה לטוב.

פורסם

לפי ספר הרכב שלך ובהתאם לטמפ' המקובלות באקלים המקומי, שמן 15-40 ואפילו, רחמנה ליצלן, 20-50 מתאימים הרבה יותר מ5-40 (שהוא טוב לרכב שלך עד לטמפ' סביבתית של 20 מעלות בלבד! ), אז לא ברור לי למה אתה חושש שדווקא השמנים האלה יהרסו לך את המנוע. גם אין שום בעיה עם שמן מינרלי או חצי סינטטי בתנאי שהדרג הוא לפחות SG.

פורסם
לפי ספר הרכב שלך ובהתאם לטמפ' המקובלות באקלים המקומי' date=' שמן 15-40 ואפילו, רחמנה ליצלן, 20-50 מתאימים הרבה יותר מ5-40 (שהוא טוב לרכב שלך עד לטמפ' סביבתית של 20 מעלות בלבד! ), אז לא ברור לי למה אתה חושש שדווקא השמנים האלה יהרסו לך את המנוע. גם אין שום בעיה עם שמן מינרלי או חצי סינטטי בתנאי שהדרג הוא לפחות SG.[/quote']

אין חשש מהשמנים האילו פשוט ניסיתי לעשות מעבר לסינטטי מלא אך התוצאה היא אכילת שמן.

לדעתי אין טעם לשים חצי סינטטי לומרות שמדובר במנוע אטמוספרי כשאפשר לקנות סינטטי מלא איכותי ב130.

הבדל של 60 שקלים לשנה.

אך! זה רק כאשר הכל תקין ואין אכילה של שמן, לכן אלה אם המצב ישתפר, בהחלפה הבאה יכנס 10W-40 חצי סינטטי גם של חברת וולף.

• תוכן חדש...