Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מיכל שנקרא נוזל לקירור מנוע, מישהו אמר לי שלא שמים שם את המים הירוקים , אלא שמים את המים הירוקים במיכל קטן כזה שיש לו פקק שמסתובב לצד וזה נמצא מעל הרדיאטור, זה נכון?

פורסם

נוזל קירור ירוק ולא מים!

ממלאים ב 2 מקומות - קודם כל ברדיאטור, פותחים את הפקק (רק כשהרכב קר!) , ואם חסרים מים אז מוסיפים.

אחר כך, במיכל העודפים שנמצא קרוב למצבר (פקק ירוק עם 2 צינורות שנכנסים אליו). יש שם סימן של מינימום ומקסימום ומפלס הנוזל צריך להיות בין שניהם.

פורסם
נוזל קירור ירוק ולא מים!

ממלאים ב 2 מקומות - קודם כל ברדיאטור, פותחים את הפקק (רק כשהרכב קר!) , ואם חסרים מים אז מוסיפים.

אחר כך, במיכל העודפים שנמצא קרוב למצבר (פקק ירוק עם 2 צינורות שנכנסים אליו). יש שם סימן של מינימום ומקסימום ומפלס הנוזל צריך להיות בין שניהם.

וואי איזה מפגר אני כול הזמן מיליתי מים במיכל העודפים , האוטו אצלי 8 חודשים מאז שיש לי רישיון ותמיד מיליתי משם , ועכשיו התחמם לי המנוע טיפה , במשך כול הזמן הזה האוטו נסע כמו שצריך , אתה אומר עוד אפשר להציל את המנוע?

פורסם
נוזל קירור ירוק ולא מים!

איך אני יודע אם במיכל של הרדיאטור חסרים מים?

פורסם
איך אני יודע אם במיכל של הרדיאטור חסרים מים?

המים ברדיאטור צריכים להגיע עד הפקק. אתה אמור לראות את המים בעין. אם אתה לא בטוח תמלא קצת עד שיישפך טיפה החוצה, ואז תסגור את הפקק.

פורסם
וואי איזה מפגר אני כול הזמן מיליתי מים במיכל העודפים , האוטו אצלי 8 חודשים מאז שיש לי רישיון ותמיד מיליתי משם , ועכשיו התחמם לי המנוע טיפה , במשך כול הזמן הזה האוטו נסע כמו שצריך , אתה אומר עוד אפשר להציל את המנוע?

היו לי הרבה התחממויות בעבר עם הבלנו שלי, למזלי לא נגרם נזק. ספר בפירוט מה קרה ואז אפשר יהיה לדעת יותר טוב.

זו הסיבה שחשוב מאד לבדוק אם יש מים ברדיאטור ולא להסתפק במיכל העודפים. יכול להיות מצב שמיכל העודפים מלא אבל ברדיאטור אין בכלל מים.

פורסם
המים ברדיאטור צריכים להגיע עד הפקק. אתה אמור לראות את המים בעין. אם אתה לא בטוח תמלא קצת עד שיישפך טיפה החוצה, ואז תסגור את הפקק.

ובקשר לשאלה הקודמת , היום פעם ראשונה התחמם לי המנוע , עלה ל 3\4 , אני יחכה עוד איזה שעה שיתקרר המנוע לגמרי ואז ילך למלא מים , ומה התפקיד של מיכל העודפים ? שאם נגמרו לי המים ברדיאטור אז נלקח מים משם?

פורסם
היו לי הרבה התחממויות בעבר עם הבלנו שלי, למזלי לא נגרם נזק. ספר בפירוט מה קרה ואז אפשר יהיה לדעת יותר טוב.

זו הסיבה שחשוב מאד לבדוק אם יש מים ברדיאטור ולא להסתפק במיכל העודפים. יכול להיות מצב שמיכל העודפים מלא אבל ברדיאטור אין בכלל מים.

זהו שבכול הזמן שהאוטו ברשותי לא מילאתי מים ברדיאטור , אלא רק במיכל העודפים , כי לא כול כך הבנתי אז הייתי בטוח שמשם מגיעים המים שמקררים את המנוע , עצרתי את האוטו לדבר בטלפון פתאום אני מסתכל אני לוח שעונים אני רואה את המד של החום מנוע מעל החצי , כיביתי ישר תמנוע , פתחתי מכסה מנוע והרגשתי גל חום , פתחתי את הפקק שעל המנוע איפה שממלאים שם שמן מנוע ויוצאים משם אדים , אחרי זה חזרתי לשכונה ובדיוק בא איזה חבר מהשכונה אמרתי לו שהתחמם לי המנוע הוא פתח את הפקק של הרדיאטור וכול המים השפריצו החוצה , ואז הוא אמר לי שמשם צריך למלא מים ולא מהמיכל שליד המצבר, זהו בערך..

פורסם

אתה יודע איך מתחיל ספר הבישול המרוקאי?

"קודם כל תרגעי".:lol:

בינתיים, לא גרמת לשום נזק. (שזה לא אומר שאין בעיה קיימת שצריכה טיפול).

בדרך-אגב אומר לך, שהחבר שלך שפתח רדיאטור על מנוע חם, הוא לא חכם במיוחד.

מיכל העודפים מיועד לאזן את הלחצים בתוך הרדיאטור. מים חמים מתפשטים (בטח למדת את זה בשיעור טבע בכיתה ה':lol:)

כדי שיהיה להם לאן להתרחב, קיים מיכל העודפים. בעיקרון, במערכת תקינה, ולפי ספר הרכב של רוב היצרנים, אפשר למלא נוזל קירור גם משם. (ויש רכבים שאין בהם פקק ברדיאטור בכלל, וממלאים רק משם).

אם הרכב מתחמם, ישנה בעיה שצריך לאבחן אותה.

הנע את הרכב,חכה שיגיע לטמפ' עבודה ובדוק בשני הצינורות העבים שיוציאים מהרדיאטור עם היד ששניהם חמים באותה מידה.

אח"כ תעביר את היד מול הרדיאטור עצמו (בזהירות! מול הרדיאטור! לא לגעת, זה חם!:-P). תראה שהוא חם באותה מידה בכל השטח שלו.

תראה אם כשמחוג החום יוצא מהאזור ה"קר" ומגיע לטמפ' עבודה, הוונטה מתחילה לעבוד. לפי מה שאתה מספר (הרכב התחמם רק בעמידה) יכול מאד להיות שזו הבעיה. אם החום הגיע לחצי והוונטה לא התחילה לעבוד, כבה את הרכב מיד וחזור אלינו לדווח.

אם הוונטה עובדת- תחזור ותעדכן בתוצאות הבדיקות האחרות. נגיד לך איך להתקדם.

רק אחרי שתפתור את הבעיה של ההתחממות, תרכוש נוזל קירור יעודי ואיכותי ותחליף.

נדריך אותך איך. אבל חבל על הכסף עכשיו- יתכן מאד ובמהלך התיקון תצטרך לשפוך את תכולת הרדיאטור, וחבל שיהיה שם נוזל יקר שילך לפח.

בעקרון- שימוש במים לאורך זמן הורס את מעברי המים במנוע, את משאבת המים והרדיאטור בצורה בלתי הפיכה.

קצת מים על נוזל קיים, או הפעלת המנוע לזמן קצר על מים, לא יעשו לך שום ניזק ניכר.

ותהיה רגוע חביבי. זו עשויה בהחלט להיות בעיה קטנה ולא יקרה לתיקון.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שלום רב !

בנוסף לפרוט המורחס והמדויק של נתקו, אוסיף ברשותו מספר הערות.

ראשית מי קירור, בודקים תחילה ברדיאטור, ורק אחר כך במיכל העבוי/ עודפים התפשטות.

ברכב תקין, לא אמור להיות חסר גרם מי קירור לא ברדיאטור ולא במיכל העבוי/עודפים התפשטות.

במערכת הקירור יש לבדוק ולהשלים, מי קירור בלבד, שצבעם לא קובע, אלא התאמתם, להמלצות היצרן, ולהמנע משימוש במי ברז בכלל , אלא להשלמה במקרה חירום בלבד.

במערכת קירוןר תקינה כשמכסה הרדיאטר תקין, במקרה של מחסור מי קירור ברדיחאטור בגלל נזילה, הוואקום אמור למשוך מי קירור להשלמת החסר, ממיכל העודפים, ולכן כשמו כן הוא, משמש לעודפים בלבד, ויש להקפיד למלא אותו עד קו המקסימום מעליו, ולא טיפה יותר כדי לאפשר את מטרת ההתפשטות.

לסיום אזהרה, אין לבדוק ואין לפתוח מכסה רדיאטור במנוע חם, בשום פנים ואופן, גם לא למטרת השלמת נוזל, במנוע רותח.

במנוע רותח, יש לכבות מנוע, ולהמתין עד התקררותו, ולהשלים מי קירור במנוע עובד וקר בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אתה יודע איך מתחיל ספר הבישול המרוקאי?

"קודם כל תרגעי".:lol:

בינתיים, לא גרמת לשום נזק. (שזה לא אומר שאין בעיה קיימת שצריכה טיפול).

בדרך-אגב אומר לך, שהחבר שלך שפתח רדיאטור על מנוע חם, הוא לא חכם במיוחד.

מיכל העודפים מיועד לאזן את הלחצים בתוך הרדיאטור. מים חמים מתפשטים (בטח למדת את זה בשיעור טבע בכיתה ה':lol:)

כדי שיהיה להם לאן להתרחב, קיים מיכל העודפים. בעיקרון, במערכת תקינה, ולפי ספר הרכב של רוב היצרנים, אפשר למלא נוזל קירור גם משם. (ויש רכבים שאין בהם פקק ברדיאטור בכלל, וממלאים רק משם).

אם הרכב מתחמם, ישנה בעיה שצריך לאבחן אותה.

הנע את הרכב,חכה שיגיע לטמפ' עבודה ובדוק בשני הצינורות העבים שיוציאים מהרדיאטור עם היד ששניהם חמים באותה מידה.

אח"כ תעביר את היד מול הרדיאטור עצמו (בזהירות! מול הרדיאטור! לא לגעת, זה חם!:-P). תראה שהוא חם באותה מידה בכל השטח שלו.

תראה אם כשמחוג החום יוצא מהאזור ה"קר" ומגיע לטמפ' עבודה, הוונטה מתחילה לעבוד. לפי מה שאתה מספר (הרכב התחמם רק בעמידה) יכול מאד להיות שזו הבעיה. אם החום הגיע לחצי והוונטה לא התחילה לעבוד, כבה את הרכב מיד וחזור אלינו לדווח.

אם הוונטה עובדת- תחזור ותעדכן בתוצאות הבדיקות האחרות. נגיד לך איך להתקדם.

רק אחרי שתפתור את הבעיה של ההתחממות, תרכוש נוזל קירור יעודי ואיכותי ותחליף.

נדריך אותך איך. אבל חבל על הכסף עכשיו- יתכן מאד ובמהלך התיקון תצטרך לשפוך את תכולת הרדיאטור, וחבל שיהיה שם נוזל יקר שילך לפח.

בעקרון- שימוש במים לאורך זמן הורס את מעברי המים במנוע, את משאבת המים והרדיאטור בצורה בלתי הפיכה.

קצת מים על נוזל קיים, או הפעלת המנוע לזמן קצר על מים, לא יעשו לך שום ניזק ניכר.

ותהיה רגוע חביבי. זו עשויה בהחלט להיות בעיה קטנה ולא יקרה לתיקון.

שלום רב !

בנוסף לפרוט המורחס והמדויק של נתקו, אוסיף ברשותו מספר הערות.

ראשית מי קירור, בודקים תחילה ברדיאטור, ורק אחר כך במיכל העבוי/ עודפים התפשטות.

ברכב תקין, לא אמור להיות חסר גרם מי קירור לא ברדיאטור ולא במיכל העבוי/עודפים התפשטות.

במערכת הקירור יש לבדוק ולהשלים, מי קירור בלבד, שצבעם לא קובע, אלא התאמתם, להמלצות היצרן, ולהמנע משימוש במי ברז בכלל , אלא להשלמה במקרה חירום בלבד.

במערכת קירוןר תקינה כשמכסה הרדיאטר תקין, במקרה של מחסור מי קירור ברדיחאטור בגלל נזילה, הוואקום אמור למשוך מי קירור להשלמת החסר, ממיכל העודפים, ולכן כשמו כן הוא, משמש לעודפים בלבד, ויש להקפיד למלא אותו עד קו המקסימום מעליו, ולא טיפה יותר כדי לאפשר את מטרת ההתפשטות.

לסיום אזהרה, אין לבדוק ואין לפתוח מכסה רדיאטור במנוע חם, בשום פנים ואופן, גם לא למטרת השלמת נוזל, במנוע רותח.

במנוע רותח, יש לכבות מנוע, ולהמתין עד התקררותו, ולהשלים מי קירור במנוע עובד וקר בלבד.

בברכה

צביקה

לפני חצי שעה יצאתי למלא מים , יש לי נוזל ירוק די איכותי ורק איתו אני ממלא ,כמו שכבר ציינתי בכול ה8 חודשים שהרכב ברשותי לא מלאתי מים ברדיאטור , רק במיכל השני הייתי ממלא , מילאתי מקודם 8 כוסות חד פעמיים לתוך לרדיאטור , הוא היה ריק לגמרי , ומילאתי שעה ועשר דקות אחרי שכיביתי אותו פעם אחרונה , במד חום הוא היה על ה C בדיוק , זה בסדר הזמן שמילאתי?

פורסם

תיקון חשוב צביקה .

כאשר יש נזילה , אין וואקום , נוזל לא ימשך חזרה לרדיאטור ומיכל העודפים ישאר מלא .

במערכות בהן יש פקק גם לרדיאטור יש לבדוק קודם אותו ואז לבדוק את מיכל העודפים .

רוב הנהגים לא יודעים זאת , מסתכלים במיכל העודפים המלא וחושבים שהכל תקין .

יתרה מזאת , אם אין נוזל בכלל ברדיאטור חום המנוע לא יעלה היות והיוניט לא בודקת חום אוויר אלא מיים .

פורסם
לפני חצי שעה יצאתי למלא מים , יש לי נוזל ירוק די איכותי ורק איתו אני ממלא ,כמו שכבר ציינתי בכול ה8 חודשים שהרכב ברשותי לא מלאתי מים ברדיאטור , רק במיכל השני הייתי ממלא , מילאתי מקודם 8 כוסות חד פעמיים לתוך לרדיאטור , הוא היה ריק לגמרי , ומילאתי שעה ועשר דקות אחרי שכיביתי אותו פעם אחרונה , במד חום הוא היה על ה C בדיוק , זה בסדר הזמן שמילאתי?

עדיין לא פתרת את בעיית איבוד המים , שים לב .

פורסם
עדיין לא פתרת את בעיית איבוד המים , שים לב .

מה אני אמור לעשות? אחרי שמילאתי עשיתי סיבוב של 5-10 דקות והחום מנוע היה תקין ..

פורסם
תיקון חשוב צביקה .

כאשר יש נזילה , אין וואקום , נוזל לא ימשך חזרה לרדיאטור ומיכל העודפים ישאר מלא .

במערכות בהן יש פקק גם לרדיאטור יש לבדוק קודם אותו ואז לבדוק את מיכל העודפים .

רוב הנהגים לא יודעים זאת , מסתכלים במיכל העודפים המלא וחושבים שהכל תקין .

יתרה מזאת , אם אין נוזל בכלל ברדיאטור חום המנוע לא יעלה היות והיוניט לא בודקת חום אוויר אלא מיים .

אייל צבי, שלום רב !

השמטתי בלי משים פרט חשוב, הכותב התלונן על חימום יתר, שביר להניח קרה בגלל רדיאטור ריק, כשלב ראשון הייתי אמור, להפנות את תשומת לבו לכך, שיש לאתר תחילה את הסיבה, למחסור המסיבי במי קירור, לבדוק את תקינות הרדיאטור והמאוור החשמלי, לבטל כמובן את הנזילות שיתגלו בעזרת מכשיר לחץ יעודי, לבדוק את תפקוד ואטימות מעסה הרדיאטור, ורק בהמשך להקפיד על בדיקה חד שבועית של מפלס המים ברדיאטור תחילה ואחר כך במיכל העבוי.

אייל צבי קבלתי את התיקון וההערה בשמחה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...