Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השעה 3 בלילה, אני חוזר מהעבודה(בר) ובחוץ 1 מעלות, בזמן הנסיעה בירושלים אני מבחין שאין חימום באוטו למרות שהמד חום עובד , ובבוקר החימום עבד יפה מאוד. לא התייחסתי כל כך עד שבזמן ירידה המנוע נכבה ונדלק בחזרה (כנראה מכוח הירידה) ונורה צהובה בצורת מנוע דלקה לשנייה ונכבתה. עצרתי את האוטו פתחתי פקק מכסה רדיאטור והמים שם היום קפואים! נגעתי בצינור כניסת מים של רדיאטור והוא היה חם וצד השני פשוט קפוא!

נתתי לאוטו להתקרר הידקתי כמה צינורות רופפים למנוע והמשכתי, כשהגעתי מילאתי מים עד הסוף והפעלתי את המנוע לראות שלא הלך לי הראש. (המים לא גלשו והראש מנוע לא היה חם כל כך)

השאלה היא האם אני חייב גרירה למוסך כדי לתקן את הבעיה?

*הרכב עבר טיפול ראש מנוע לפני חצי שנה (בידיוק הזמן שלו לעבור חיזוק).

*רדיאטור פנימי וחיצוני וכל צינורות המים חדשים ונקיים (מים ירוקים) ואין נזילות.

אתם המקום הראשון שאני פונה אליו לפני שאני מוציא ים כסף על גרר ומוסך, אשמח לכל תגובה בעניין..

תודה.

פורסם
השעה 3 בלילה, אני חוזר מהעבודה(בר) ובחוץ 1 מעלות, בזמן הנסיעה בירושלים אני מבחין שאין חימום באוטו למרות שהמד חום עובד , ובבוקר החימום עבד יפה מאוד. לא התייחסתי כל כך עד שבזמן ירידה המנוע נכבה ונדלק בחזרה (כנראה מכוח הירידה) ונורה צהובה בצורת מנוע דלקה לשנייה ונכבתה. עצרתי את האוטו פתחתי פקק מכסה רדיאטור והמים שם היום קפואים! נגעתי בצינור כניסת מים של רדיאטור והוא היה חם וצד השני פשוט קפוא!

נתתי לאוטו להתקרר הידקתי כמה צינורות רופפים למנוע והמשכתי, כשהגעתי מילאתי מים עד הסוף והפעלתי את המנוע לראות שלא הלך לי הראש. (המים לא גלשו והראש מנוע לא היה חם כל כך)

השאלה היא האם אני חייב גרירה למוסך כדי לתקן את הבעיה?

*הרכב עבר טיפול ראש מנוע לפני חצי שנה (בידיוק הזמן שלו לעבור חיזוק).

*רדיאטור פנימי וחיצוני וכל צינורות המים חדשים ונקיים (מים ירוקים) ואין נזילות.

אתם המקום הראשון שאני פונה אליו לפני שאני מוציא ים כסף על גרר ומוסך, אשמח לכל תגובה בעניין..

תודה.

גש למוסך , רוקן את המים מהרדיאטור, ותמלא מי קירור ולא מים רגילים

פורסם

כמו שנאמר מעלי, איזה נוזל קירור יש ברכב? מים מהברז? או נוזל עלום שם?

שכנראה שהאיכות והתכונות שלו נחותים ובגלל זה הוא קפא.

so far so good so what

פורסם

בדוק טרמוסטט סתום

רשמת צד אחד של הצינורות חם וצד שני קר

זה מראה על טרמוסטט סתום

קשה באימונים קל בים

פורסם

לא נראה לי טרמוסטט סתום. פשוט המים קפאו. זה לא נוזל קירור ואם כן, אבוי למרכיביו. כנראה הרבה יותר מים מאשר איזה תרכיז ירוק. הסיבה לתופעה שבתוך המנוע המים הושפעו מחום המנוע ובצד החיצוני מהטמפ' החיצוני. גש למי שעשה ראש.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

נוזל קירור ירוק כמו שכתבת שיש לך לא אמור לקפוא בטמפרטורה של מעלה אחת. לא סתם קוראים לו Anti Freeze.

קיפאון הנוזל מראה שזה נוזל מאיכות נמוכה בלי התכונות הנדרשות.

בהזדמנות הראשונה קנה נוזל איכותי ותחליף.

פורסם

לגבי המנוע למה הוא נכבה בגלל זה?

המים ירוקים של חברה זולה זה נכון, פחות מפריע לי נזק לרדיאטור, אני רק מקווה שאין נזק למנוע..

פורסם

אני לא מבין מדוע אתה "חוסך" דווקא בנוזל קירור. הרי השקעת ברכב הזה סכום משמעותי בשיפוץ ראש, צנרת ורדיאטור חימום.

בנוזל קירור תקני יש חומרים מונעי קפאון ומונעי קורוזיה. שימוש ממושך במי ברז או בנוזל בלתי מזוהה עלול לגרום קורוזיה במנוע.

קפאון של מים בתוך המנוע והרדיאטור עלול לגרום גם לסדקים ופיצוצים מכיוון שיש התפשטות של המים מתחת לטמפרטורה של 4+ מעלות צ' (לא למדת בבית הספר על "האנומליה של המים"?).

עריכה: דודי כבר הזכיר זאת.

פורסם

מי שנוסע באזור ירושלים, הרי הצפון ועמק יזרעאל עם מים מהברז, שלא יתלונן למה המים קפאו. האזורים הנ"ל מועדים לפורענות בכל הקשור לקור כבד ואפילו מתחת לאפס.

אין לך בעיה ברכב, הבעיה במים ששמת ברדיאטור. תרוקן את כל המים ותמלא נוזל קירור אנטי-פריז איכותי. גם ברכב חדש 0 ק"מ במידה ותשים מים מהברז במעלה אחת (כנראה שבפועל נמדדו 0°) המים יקפאו.

פורסם

השאלה היותר מהותית היא איזה נזק נגרם. אם המנוע כבה סימן שמשהו עצר את משאבת המים. המשהו הזה, בסיכוי די גבוה, הוא גוש הקרח שנוצר ממה שהיה אמור להיות נוזל קירור שאינו קופא.

מצד אחד יש מנוע שמסובב את הגלגלת של משאבת המים ומהצד האחר יש גוש קרח שמונע מהאימפלר שלה להסתובב. ההתנגשות בין שני הדברים הללו היא בלתי נמנעת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא הגיוני !

מים קופאים ב0(אפס) מעלות בלבד .

מי ברז במערכת קירור, במנוע פעיל ועובד, לא הגיוני שיקפאו, כשמנוע עובד מייצר חום, משאבת המים יוצרת סירקולציה, המים מתערבלים, וגם מים פושרים, לא יכולים לקפוא במנוע עובד, ובוודאי שמחוץ לרכב, יש מעלה אחת, לפי עדותו של פותח השרשור.

בנוסף אפשרות סבירה, שהתרמוסטט שלך תפוס ולכן הצינור, שהיה קפוא, הוא בגלל שמים חמים לא מגיעים אליו, בגלל חוסר סירקולצייה, בגלל התרמוססט התפוס.

לגבי האיסור למלוי מי ברז, ללא אתילן גליקול ואנטי פריז, הנמצא רק במי קירור, מיותר לציין שזאת שטות גמורה, ולא משנה גיל הרכב, ועלות הרכב.

לנסוע בירושלים הקפואה, ללא מי קירור המכילים אתילן גליקול ואנטי פריז, משול הוא לנהג שיוצא ערום בשלג.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אולי משאבת המים שלו היתה כבר גמורה ממקודם ולכן לא יצרה סירקולציה טובה (או בכלל), ישנם מקרים נדירים שבהם מים חמים קופאים מהר יותר ממים קרים, אולי זה מה שקרה לו (למרות שקשה לי להאמין שזה המצב מכיוון שכמו שציין צביקה, מים קופאים באפס מעלות).

אולי זאת בכלל התגבשות כלשהי של הזבל ששפכו לרדיאטור בתחפושת של אנטיפריז.

בכל מקרה, לדעתי לפחות, נוזל קירור איכותי לא עולה הרבה כ"כ ולכן אין הגיון כלכלי לחסוך בעניין הזה.

פורסם
לא הגיוני !

מים קופאים ב0(אפס) מעלות בלבד .

מי ברז במערכת קירור, במנוע פעיל ועובד, לא הגיוני שיקפאו, כשמנוע עובד מייצר חום, משאבת המים יוצרת סירקולציה, המים מתערבלים, וגם מים פושרים, לא יכולים לקפוא במנוע עובד, ובוודאי שמחוץ לרכב, יש מעלה אחת, לפי עדותו של פותח השרשור.

בנוסף אפשרות סבירה, שהתרמוסטט שלך תפוס ולכן הצינור, שהיה קפוא, הוא בגלל שמים חמים לא מגיעים אליו, בגלל חוסר סירקולצייה, בגלל התרמוססט התפוס.

לגבי האיסור למלוי מי ברז, ללא אתילן גליקול ואנטי פריז, הנמצא רק במי קירור, מיותר לציין שזאת שטות גמורה, ולא משנה גיל הרכב, ועלות הרכב.

לנסוע בירושלים הקפואה, ללא מי קירור המכילים אתילן גליקול ואנטי פריז, משול הוא לנהג שיוצא ערום בשלג.

בברכה

צביקה

חחחח צביקה צודק. אין מצב שהמים ייקפאו ברכב עם מנוע עובד. רכב עם מנוע בנזין זה תנור על גלגלים. מייצר הרבה יותר חום מאשר תנועה.

• תוכן חדש...