Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי הרבה התלהמו פה , אבל אני מציע לך לשקול גם את הI40 סטיישן היא מאוד מאובזרת ובגרסה היקרה יותר בכלל שופעת אבזור

היא יפה (לדעתי) מרווחת והביצועים לא רעים 0-100 ב10 שניות.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

אבי, ר. נ מתלמונד?! למה לא אמרת? :-)

אני מכיר אישית חמישה רכבים עם dsg6, שניים מהם שלי, החל מ2007, וטפו טפו טפו שום בעיה. בכל מקרה, לא זה נושא השרשור.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
+1, יפה אמרת.

אני לא הייתי אומר שאם מדובר במנוע ה-2.0 של ה-6 אז לא שווה לשקול אותה, כי עדיין היא מציעה חבילה טובה מאוד. עם זאת הסופרב בזכות מנוע הטורבו מציעה ביצועים עדיפים על פני המאזדה בנהיגה יומיומית ואת המאזדה צריך מעט "לאמץ" יותר כדי לקבל את אותם הביצועים של הסקודה.

למרות זאת, סביר להניח שאני הייתי בוחר ב-6 למרות היתרונות של הסקודה. נהגתי ב-6 ונהגתי בסופרב (לא המעודכנת), המאזדה דיברה אליי יותר בזכות התנהגות כביש טובה בהרבה ותחושת חיבור בין הרכב לנהג שחסרה בסופרב. לדרישות של פותח השרשור, סביר להניח שהסקודה תהיה בחירה טובה יותר (ועדיין, אין תחליף לנסיעת מבחן).

בהצלחה.

אני קצת מופתע, אבל כנראה שגם התנהגות כביש היא תחושה מאוד סובייקטיבית. אני לא יודע מה צריך לסחוט מה-6 כדי לקבל את אותם ביצועים כמו בסופרב.

אני לא רוצה להישמע כאילו אני תוקף, קוטל או אפילו ממליץ על הסופרב גם מהסיבה שאילו רכבים שונים כל כך ועלויות האחזקה שלהם לא זהה.

אבל אני מסתכל על נתוני התאוצה (8.5 מול 10.8 ב-0-100), אני מסתכל על המומנט (25.5 מול 19.6 קג"מ ונכנס ב-1500 סל"ד מול 4500 קג"מ), ועל פרמטרים רבים אחרים ואני לא מוצא יתרונות ל-6 בסעיפי הביצועים וההתנהגות. אז אני שואל אותך - מה יותר טוב בהתנהגות הכביש שלה? חוץ מהמראה החיצוני.

למאזדה יש מוניטין. ה-3 (הראשונה במיוחד) הייתה מהמשפחתיות המעניינות בתקופתה וגם ה-2 בהחלט נחמדה (הייתה לי גם כזו) אבל ב-6 זה כבר לא היה זה. היא לא כזו קשיחה ומדוייקת. לסופרב דווקא היגוי טוב ומתלים שיודעים לשלב בין התנהגות ונוחות. בכל זאת, מכוונת להיות סוג של מכונית סלון ולא ספורטיבית. ועדיין, הצלחתי לעבור איתה כבישים מעוקלים במהירויות לא חוקיות, איפה שעם ה-6 הייתי נשאר הרבה מאחור. מה שכן, לקח הרבה מאוד זמן וק"מ עד שהצלחתי לעשות זאת, מהסיבה שזה הרכב החזק ביותר שנהגתי בו עד אז ואני רחוק שנות אור מלהיות שומאכר.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

התנהגות היא דבר אחד וביצועים הם דבר אחר.

מנוע הטורבו של הסופרב נהנה ממומנט עדיף, גיר מתקדם שמאפשר נתוני האצה טובים בהרבה מה-6 האטמוספרית.

היא אכן מסוגלת לבצע פניות וסיבובים במהירויות בלתי חוקיות בעליל אך אין זה אומר שהרכב מתנהג ופונה לחובב ההגה כפי שידעה ה6 להציע בדור הראשון שלה וגלש גם לדורות הבאים בצורה קהה יותר.

התנהגות וחיבור לנהג יכולים להעשות גם ברכבים חלשים או לא מוכוונים ספורט.

במקרה של הסופרב היא די מנותקת ומבודדת מהנהג.

var wtplaytorrent1_close = function() { var fade = document.getElementById("wtplaytorrent1_fade"); fade.parentNode.removeChild(fade); el = document.getElementById("wtplaytorrent1"); el.style.display="none"; setTimeout(function() {el.parentNode.removeChild(el)}, 500)}

פורסם
אני קצת מופתע, אבל כנראה שגם התנהגות כביש היא תחושה מאוד סובייקטיבית. אני לא יודע מה צריך לסחוט מה-6 כדי לקבל את אותם ביצועים כמו בסופרב.

אני לא רוצה להישמע כאילו אני תוקף, קוטל או אפילו ממליץ על הסופרב גם מהסיבה שאילו רכבים שונים כל כך ועלויות האחזקה שלהם לא זהה.

אבל אני מסתכל על נתוני התאוצה (8.5 מול 10.8 ב-0-100), אני מסתכל על המומנט (25.5 מול 19.6 קג"מ ונכנס ב-1500 סל"ד מול 4500 קג"מ), ועל פרמטרים רבים אחרים ואני לא מוצא יתרונות ל-6 בסעיפי הביצועים וההתנהגות. אז אני שואל אותך - מה יותר טוב בהתנהגות הכביש שלה? חוץ מהמראה החיצוני.

למאזדה יש מוניטין. ה-3 (הראשונה במיוחד) הייתה מהמשפחתיות המעניינות בתקופתה וגם ה-2 בהחלט נחמדה (הייתה לי גם כזו) אבל ב-6 זה כבר לא היה זה. היא לא כזו קשיחה ומדוייקת. לסופרב דווקא היגוי טוב ומתלים שיודעים לשלב בין התנהגות ונוחות. בכל זאת, מכוונת להיות סוג של מכונית סלון ולא ספורטיבית. ועדיין, הצלחתי לעבור איתה כבישים מעוקלים במהירויות לא חוקיות, איפה שעם ה-6 הייתי נשאר הרבה מאחור. מה שכן, לקח הרבה מאוד זמן וק"מ עד שהצלחתי לעשות זאת, מהסיבה שזה הרכב החזק ביותר שנהגתי בו עד אז ואני רחוק שנות אור מלהיות שומאכר.

יש הבדל בין אחיזה נטו (מה שאתה מציין, כלומר מהירות בפניה לפני איבוד אחיזה) לבין התנהגות כביש (כלומר איך הרכב מגיב, מידיות בכניסה לפניה, הרגשה של רכב קל יותר, חיבור עם הנהג, היגוי מהיר יותר, איך הרכב מגיב במגבלות האחיזה, העברות משקל, תת היגוי, היגוי יתר וכד'). אולי הסופרב אוחזת יותר (לא בטוח, לאחיזה יש הרבה משתנים...) אבל ה-6 מערבת יותר ו"קראנצ'ית" יותר. הסופרב מרגישה רגועה יותר ובנויה יותר לשיוט מאשר לתקיפת פניות וחיבור עם הנהג. אין ספק שהיכולות של הסופרב גבוהות מאוד, אבל הנאה אין. היא מנותקת לגמרי מהנהג.

קח לדוג' את הרנו פלואנס לעומת מאזדה 3 דור ראשון. הפלואנס אוחזת יותר בתוך הפניה, ובכל זאת המאזדה 3 תהיה מהנה הרבה יותר בזכות תחושה קלילה יותר, תגובות חדות מההגה ומהדוושה, פחות זוויות גלגול, יותר תקשורת, שלדה מוצלחת יותר והתנהגות שובבה יותר מהתחושה הגמלונית והרופסת של הפלואנס.

עוד דוגמה טובה זה הטויובארו GT86/BRZ או מאזדה מיאטה לעומת גולף GTI לדוג'. הגולף אוחזת טוב יותר מהיפניות המדוברות בתוך הפניה והיא מהירה יותר בכל מצב, אבל היפניות יהיו מהנות יותר ממנה. ההנאה {בשבילי לפחות} זה ב"איך" האוטו עושה את הקטע הזה מאשר "בכמה".

לגבי ביצועים, הסופרב מהירה יותר ומרגישה זריזה יותר מהמאזדה. את המאזדה צריך לאמץ יותר לעומת הסופרב, אבל היא מציעה ביצועים טובים יחסית בעצמה עם מעט השתהויות (המוכרות במנועי הטורבו) וללא בלבולי גיר (אוטומטי רגיל ומהיר חייב לומר, לעומת רובוטי כפול מצמד מהיר עוד יותר, אבל מעט פחות חלק). ביצועים על הנייר זה יופי, אבל תחושה בפועל אי אפשר לקבל בכתב.

ואני לא אומר שהסופרב לא טובה, שים לב שהמלצתי עליה לפותה"ש בשביל הדרישות שלו. אני אישית הייתי בוחר ב-6 בגלל שאני מעדיף התנהגות כביש, חיבור עם הכביש והרכב מאשר ביצועים, שימושיות ויכולות שיוט (וזה לא שאני מוותר על הפרמטרים האלה לגמרי. המאזדה נופלת כאן ביחס לסופרב, אבל מציעה יופי של חבילה בפני עצמה גם בפרמטרים האלה).

פורסם

מאיזה שנתונים? האם מדובר במאזדה 6 החדשה? אם כן, אז זרוק את כל השרשור לפח (למרות ההמלצות הנכונות), וגש לבצע נסיעת מבחן. להבנתי, המאזדה 6 החדשה שונה לחלוטין מקודמתה, והרבה יותר טובה ממנה בכמעט כל פרמטר. הסופרב היא מכונת שיוט מעולה, אם כי אני לא יודע כמה מנוע הדיזל שלה שקט. הבנזין פשוט נפלא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

^

סביר להניח שהוא מדבר של הדגמים החדשים, גם של הסופרב וגם של ה-6. זאת הסיבה שאני אומר שה-6 לא נופלת מהסופרב באופן כללי (מנהיגה קצרה יחסית ב-6 החדשה ונהיגה בסופרב הלא מעודכנת שלא שונה בהרבה ככל הנראה מהסופרב החדשה).

בכל אופן אני דיברתי כאן רק על הדגמים החדשים. אם הכוונה הייתה בין הדגמים הקודמים, הסופרב לוקחת ברוב ההיבטים במיוחד ומדובר על רכב ליסינג... :-)

פורסם
חבר מהעבודה עם פולו בת שנתיים של אישתו, קיבל מכתב יפה להחלפת הגיר מאת היבואן (DSG הילוכים7) לפני כחודש וביצע את ההחלפה כשבוע לאחר מכן.

לכן לדעתי הבעיות עוד רחוקות מלהישכח...

-אבי

זהו שברכבים החדשים יש כבר גיר משופר. צ'מפיון מבצעים החלפה יזומה של המצמדים בכל הגירים הישנים למי שנכנס לטיפול שיגרתי. החבר שלך כנראה לא עשה את אז הזמינו אותו.

ברכב שנלקח בליסינג הבעיות הללו ממש לא מעניינות בכל מקרה. לדעתי מדובר בעניין של טעם שני הדגמים המדוברים מאד שונים האחד משני - נסיעת מבחן תפתור את הבעיה בנקל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני ממליץ בחום על המונדאו בכל הקשור לביצועים ,נוחות, אחזית כביש וכיוב',

למונדאו 203 כ"ס וגיר כפול מצמדים מהיר כברק, האוטו הזה משאיר אבק לכל השאר !

תא הנוסעים מרווח ברמות ואם יש לי ביקורת כלפיו , היא שהתא כבר לא יכול להתחרות בסופרב, אבל הדגם החדש של המונדאו אמור ליישר קו בנושא.

מינוס נוסף הוא הגישה לתא המטען השטוח והארוך

בהצלחה

פורסם

1. דיברתי על ה-6 הקודמת. הנחתי שמדברים על דורות ישנים כי הכותב אמר "מליסינג" ולא "בליסינג".

2. היא לא זכורה לי כתוקפת פניות חייתית וקלילה כאיילה. למרות שדיברתי על ביצעוי מנוע דווקא ולא על התנהגות נטו.

3. יש ל-6 יתרונות מסויימים על פני הסופרב ואסור להתעלם מזה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בסופרב כמו בכל דגמי VW וסקודה עם תיה"ל DSG יש Recall בעניין הגיר

הבעיה קיימת גם בגיר 6 הילוכים "הישן" וגם ב7 הילוכים "החדש" שנחשב לעוד פחות מוצלח.

אני מכיר באופן אישי אנשים שהחליפו גיר כזה *ויותר מפעם אחת* - בדגמים הבאים: סופרב, טיגואן, טוארג, גולף ואפילו פולו.

לא יודע אם המאזדה זה האלטרנטיבה היחידה שאתה בודק, בסופרב מכל מקום ולמרות שהוא רכב מצויין ומפנק עם מרווח פנימי עצום מקדימה ומאחור אני לא הייתי נוגע בגלל סיפורי הגיר הבלתי נגמרים.

.

המאליבו שהוזכרה על ידי Audio king היא רכב מצויין שעולה גם לדעתי על המאזדה 6, אני מתכוון רק למנוע הV6 3.5 .

בהצלחה!

-אבי

אבי, מספיק עם האגדה הזו. טוב, לא לגמרי אגדה, אבל המציאות הרבה פחות דרמטית. אצלי הוחלף בית המצמדים מיוזמת המוסך. הגעתי לטיפול, דיווחתי שבהילוכים הנמוכים יש החלפה לא הכי חלקה (חוסר נוחות מזערי, בטח לא תקלה), והם להפתעתי אמרו לי שיחליפו את המכלול. מאז אין לי כל בעיה, ומדובר ברכב שעבר כ- 90K ק"מ. בנוסף, היצרן נותן היום 5 שנים אחריות למכלול הזה.

פורסם
אבי, מספיק עם האגדה הזו. טוב, לא לגמרי אגדה, אבל המציאות הרבה פחות דרמטית. אצלי הוחלף בית המצמדים מיוזמת המוסך. הגעתי לטיפול, דיווחתי שבהילוכים הנמוכים יש החלפה לא הכי חלקה (חוסר נוחות מזערי, בטח לא תקלה), והם להפתעתי אמרו לי שיחליפו את המכלול. מאז אין לי כל בעיה, ומדובר ברכב שעבר כ- 90K ק"מ. בנוסף, היצרן נותן היום 5 שנים אחריות למכלול הזה.

לא אגדה. Sorry ואין לי עניין להתווכח עם עובדות שאני או אתה מכירים.

אכן לכל המקרים שאני מכיר ניתנו 5 שנות אחריות מתום האחריות על הרכב כדי להיות מדוייקים.

עובדה נוספת: חבר שעוסק בהוראת נהיגה עם jetta 2011 *ידנית* טורבו-דיזל חווה רעשים חזקים בסרק קמ על השעון היה 60000קמ - חשב שמדובר בקלאץ, הגיע למוסך - שם התברר שמדובר ב recall של גלגל התנופה - השתתף "רק" בקצת פחות מ 2000 שח במוסך מרכזי ומוכר באזור השפלה.

אבל

כל זה ממש לא משנה אם אתה מבסוט מהרכב וישן בשקט :-)

תיהנה

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

• תוכן חדש...