Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח!!!!

אני אמור לבחור מהליסינג רכב "מנהלים" ממה שהיה פעם "קבוצה 4".

חשוב לי :

1. ביצועים - זריזות, כוח

2. נסיעה שקטה - בידוד כל סוגי הרעשים

3. מראה חיצוני מרשים ועדכני

4. אבזור עשיר ככל האפשר

5. מרחב פנימי - תא מטען ומושב אחורי

מתלבט בין מזדה 6 לסקודה סופרב.

מה דעתכם?

יש הצעות נוספות?

פורסם

בניהם זה ניצחון בנוקאווט לסופרב ,המאזדה 6 מנצחת את סעיף 3 ומפסידה בכול השאר.

ראויות לציון : אם אתה מעדיף את הסיגנון האירופאי אופל אינסיגניה, אם את הסיגנון האמריקאי שברולט מאליבו.

פורסם

אני לא בטוח שיש נוק אאוט כזה משמעותי.

קודם כל הוא לא כתב מה רמות הגימור, אם משווים אמבישן (בסיס) בסופרב ללקשורי (בסיס במאזדה) אני לא חושב שיש הבדלים גדולים מלבד זה שלמאזדה יש מערכת מולטימדיה עם דיבורית ומצלמת רוורס.

ביצועים ונסיעה אני לא יכול להגיב מכיוון שאני מכיר רק את הסופרב ובדגמים שלא רלוונטיים (בנזין אוטומטית ולא DSG ודיזל), מבחינת מרווח החלק הקדמי לא מרשים במיוחד אבל האחורי פשוט עצום, אין הגדרה אחרת.

תא המטען שלה עם דלת הטווין דור גם כן ענקי ושימושי במיוחד, תענוג.

מציע לך לגשת לסוכנויות ולהתרשם, אולי אפילו לנסות ולבצע נסיעות מבחן, אף אחד לא אמור לדעת שאתה מקבל רכב מהעבודה ולא רוכש ישירות מהם.

פורסם

בסופרב כמו בכל דגמי VW וסקודה עם תיה"ל DSG יש Recall בעניין הגיר

הבעיה קיימת גם בגיר 6 הילוכים "הישן" וגם ב7 הילוכים "החדש" שנחשב לעוד פחות מוצלח.

אני מכיר באופן אישי אנשים שהחליפו גיר כזה *ויותר מפעם אחת* - בדגמים הבאים: סופרב, טיגואן, טוארג, גולף ואפילו פולו.

לא יודע אם המאזדה זה האלטרנטיבה היחידה שאתה בודק, בסופרב מכל מקום ולמרות שהוא רכב מצויין ומפנק עם מרווח פנימי עצום מקדימה ומאחור אני לא הייתי נוגע בגלל סיפורי הגיר הבלתי נגמרים.

.

המאליבו שהוזכרה על ידי Audio king היא רכב מצויין שעולה גם לדעתי על המאזדה 6, אני מתכוון רק למנוע הV6 3.5 .

בהצלחה!

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

מדובר ברכב מליסינג, זה מעצבן כשהוא מתקלקל (מאוד מעצבן אפילו) אבל זה פחות רלוונטי במקרה הזה.

רוב הבעיות הן ב-DSG7 (היו אמורות להיפתר כבר, בטח ברכבים חדשים).

פורסם
מדובר ברכב מליסינג, זה מעצבן כשהוא מתקלקל (מאוד מעצבן אפילו) אבל זה פחות רלוונטי במקרה הזה.

רוב הבעיות הן ב-DSG7 (היו אמורות להיפתר כבר, בטח ברכבים חדשים).

חבר מהעבודה עם פולו בת שנתיים של אישתו, קיבל מכתב יפה להחלפת הגיר מאת היבואן (DSG הילוכים7) לפני כחודש וביצע את ההחלפה כשבוע לאחר מכן.

לכן לדעתי הבעיות עוד רחוקות מלהישכח...

-אבי

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

אני הייתי מוסיף למשוואה שלך גם את המונדאו.

1. פורד מונדאו (200+ כ"ס), נוחה, שקטה.

2. פג'ו 508 - בהחלט שווה בדיקה, רכב יפה, מפנק.

3. מאזדה 6 - קצת פחות חזקה מהמתחרות אבל בהחלט אופציה טובה.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם

אני ממליץ שברולט מאליבו בחום אם אפשרי אז הדגם האחרון אבל זה בספק אם תצליח למצוא אחת. מזדה 6 החדשה נראית מצוין לדעתי, עוד לא יצא לנסוע עליה אבל לפי הביקורות זה רכב גם מעולה.

פורסם

לגבי מונדאו, הבנתי שצריכה להגע הגירסה החדשה בקרוב. מישהו יודע מתי?

מה לגבי בידוד רעשים במזדה שש? אני נוסע הרבה בכבישים מהירים וזה מאוד חשוב לי.

פורסם

אם זו השש בגרסת 2.5 יש על מה לחשוב, אם זו ה-2.0 ליטר אין מה לחשוב. לשש בגרסת 2.0 יש ביצועים פשוט "רגילים" לחלוטין ואין שום תחושת "פרימיום" לעומת מנועי הטורבו של המתחרות עם המומנט הגבוה יותר המושג בסל"ד נמוך יותר. אני לא מדבר על ביצועים נטו עם דוושה לחוצה עד הסוף אלא בעיקר על התחושה ביום יום, אז ההבדל הוא שמיים וארץ לטובת הסופרב. מסיבה זו הסופרב גם שקטה יותר ברוב מצבי הנהיגה שכן אין צורך כלל, בנהיגה נינוחה, לעלות לסל"ד גבוה.

ה-6 היא הרבה יותר מכונית לנהג, הסופרב היא מכונת שיוט מרשימה למדי (הנוחות בעיר די דומה, שתיהן לא נוחות במיוחד). הסופרב מרווחת יותר מאחור, אך לשש לא חסר דבר בתחום זה. תא המטען של הסופרב חסר תחרות ושימוש לעין ערוך מכל שאר המתחרות (סדאן) בסגמנט.

הסופרב נראית מכובדת מזוויות מסוימות וזו החדשה לדעתי נאה מזו היוצאת, אך כאן השש (בצבע הנכון - אדום/בורדו או שחור) עושה עבודה מצוינת והיא מאוד מרשימה למראה.

לגבי המונדיאו, יש עוד שנה בערך עד שהדגם החדש ישווק באירופה.

באופן אישי, אם מדובר בשש 2.0, הייתי בוחר בלב שלם בסופרב. אם זו השש עם מנוע 2.5 ליטר, הייתי מתלבט לא מעט כי אני מעדיף מכונית "לנהג".

האינסיגניה לא ברמה של השתיים האחרות, אלא אם יש זמן להמתין לזו המחודשת ששיפרה רבות בתא הנוסעים שעכשיו עומד בתחרות. המאליבו גם אופציה אבל אפילו לשבת בה לא יצא לי כך שאין לי כל דיעה.

פורסם

כמו שכבר אמרו, אם מדובר ב-6 הבסיסית אז ממש ממש לא כדאי. את הסיבות שלי ציינתי בעבר בסקירה שעשיתי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=441003

לסופרב שהייתה לי הכנתי סקירה מפורטת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=441985

הנושאים האלה עלו פה מספר רב של פעמים והדיונים אותם דיונים.

דברים שחשוב לציין:

1. לא הוגן להשוות רכב ברמת גימור גבוהה לרכב אחר ברמת גימור נמוכה וצריך לקחת את זה בחשבון.

2. עלויות האחזקה של הסקודה יהיו גבוהות יותר.

3. אני לא סבלתי משוב בעיות גיר. כן סבלתי מאכילת שמן במנוע.

4. בצע נסיעת מבחן ובהצלחה!.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אבי צבי ניזון כנראה משמועות או שהוא לא מבין דיו כדי לייעץ בנושא.

Dsg6 אין ריקול ואין בטיח, אבל זה רלבנטי רק לסופרב אלפיים טורבו. היא, אגב, מעולה.

Dsg7 רלבנטית אמנם לדגם ה1.8, אבל מ2012 מדובר בגיר משופר ולא שמעתי על בעיות בו בכלל. בכל מקרה, אם מדובר מול מזדה אלפיים, אין בכלל להתלבטות, למעט מראה חיצוני שבו המזדה מנצחת בנוק אאוט.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אבי צבי ניזון כנראה משמועות או שהוא לא מבין דיו כדי לייעץ בנושא.

Dsg6 אין ריקול ואין בטיח, אבל זה רלבנטי רק לסופרב אלפיים טורבו. היא, אגב, מעולה.

Dsg7 רלבנטית אמנם לדגם ה1.8, אבל מ2012 מדובר בגיר משופר ולא שמעתי על בעיות בו בכלל. בכל מקרה, אם מדובר מול מזדה אלפיים, אין בכלל להתלבטות, למעט מראה חיצוני שבו המזדה מנצחת בנוק אאוט.

bar72,

התגובה שלך מצחיקה ולא ממש במקום.

אם תרצה תוכל לקבל (אבל לא ממש בא לי לתת לך) יותר מראשי תיבות של חבר יקר שמחזיק בבית שני רכבי VW אחד מהם ג'יפון עם DSG6 שהגיר הוחלף בו 3 פעמים .

כדי שתהיה רגוע - ר.נ מקום מגורים תל מונד.

הבחור כמו כל קורבנות ה DSG קיבל 5 שנות אחריות מתום האחריות על הרכב עצמו, הוא בחור רציני ויסודי שמייד בדק אם הוא נפל על אקזמפלר בעייתי, לצערו (או לשמחתו ) גילה שממש לא.

אני לא נוהג לכתוב דברים חסרי אחריות אז אל תוריד אחרים לרמה שלך.

חג שמח!

-אבי

פורסם
אם זו השש בגרסת 2.5 יש על מה לחשוב, אם זו ה-2.0 ליטר אין מה לחשוב. לשש בגרסת 2.0 יש ביצועים פשוט "רגילים" לחלוטין ואין שום תחושת "פרימיום" לעומת מנועי הטורבו של המתחרות עם המומנט הגבוה יותר המושג בסל"ד נמוך יותר. אני לא מדבר על ביצועים נטו עם דוושה לחוצה עד הסוף אלא בעיקר על התחושה ביום יום, אז ההבדל הוא שמיים וארץ לטובת הסופרב. מסיבה זו הסופרב גם שקטה יותר ברוב מצבי הנהיגה שכן אין צורך כלל, בנהיגה נינוחה, לעלות לסל"ד גבוה.

ה-6 היא הרבה יותר מכונית לנהג, הסופרב היא מכונת שיוט מרשימה למדי (הנוחות בעיר די דומה, שתיהן לא נוחות במיוחד). הסופרב מרווחת יותר מאחור, אך לשש לא חסר דבר בתחום זה. תא המטען של הסופרב חסר תחרות ושימוש לעין ערוך מכל שאר המתחרות (סדאן) בסגמנט.

הסופרב נראית מכובדת מזוויות מסוימות וזו החדשה לדעתי נאה מזו היוצאת, אך כאן השש (בצבע הנכון - אדום/בורדו או שחור) עושה עבודה מצוינת והיא מאוד מרשימה למראה.

לגבי המונדיאו, יש עוד שנה בערך עד שהדגם החדש ישווק באירופה.

באופן אישי, אם מדובר בשש 2.0, הייתי בוחר בלב שלם בסופרב. אם זו השש עם מנוע 2.5 ליטר, הייתי מתלבט לא מעט כי אני מעדיף מכונית "לנהג".

האינסיגניה לא ברמה של השתיים האחרות, אלא אם יש זמן להמתין לזו המחודשת ששיפרה רבות בתא הנוסעים שעכשיו עומד בתחרות. המאליבו גם אופציה אבל אפילו לשבת בה לא יצא לי כך שאין לי כל דיעה.

+1, יפה אמרת.

אני לא הייתי אומר שאם מדובר במנוע ה-2.0 של ה-6 אז לא שווה לשקול אותה, כי עדיין היא מציעה חבילה טובה מאוד. עם זאת הסופרב בזכות מנוע הטורבו מציעה ביצועים עדיפים על פני המאזדה בנהיגה יומיומית ואת המאזדה צריך מעט "לאמץ" יותר כדי לקבל את אותם הביצועים של הסקודה.

למרות זאת, סביר להניח שאני הייתי בוחר ב-6 למרות היתרונות של הסקודה. נהגתי ב-6 ונהגתי בסופרב (לא המעודכנת), המאזדה דיברה אליי יותר בזכות התנהגות כביש טובה בהרבה ותחושת חיבור בין הרכב לנהג שחסרה בסופרב. לדרישות של פותח השרשור, סביר להניח שהסקודה תהיה בחירה טובה יותר (ועדיין, אין תחליף לנסיעת מבחן).

בהצלחה.

• תוכן חדש...