Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשעה טובה רכשנו אחי ואני סוזוקי אלטו ידנית.

אחי ואני נתקלים בבעיה ששנינו חשים (זה כלפי זה) שאחד נוסע על חשבון השני (כל אחד טוען שהשני מתדלק פחות ממה שהוא נוסע).

פתרונות שנשללו:

1. שכל אחד יתדלק פול כשהוא מחזיר את הרכב (שנינו לא מעוניינים לעבור כל נסיעה דרך תחנת דלק)

2. שכל אחד יתדלק בזמנו הפנוי ע"פ נסיעתו (בעיית מעקב)

רציתי לשמוע ממכם רעיונות לפתרונות קלאסים שיחליפו את המחברת מעקב שנמצאת ברכב.

אולי אפליקציה כלשהי שיכולה להסתנכרן בין 2 סמארטפונים?

אשמח לשמוע מכם, אני בטוח שאנחנו לא היחידים עם הבעיה הזו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה די מתכון לריבים כשהרכב משותף לשני אחים. לא שווה לריב עם אח בגלל רכב.

היה לי רכב משותף עם אחותי וזה עבד לא רע. אבל אולי רק כי היא נסעה הרבה פחות ממני.

אני חושב שתעשו כמו בחברות ההשכרה:

- מקבל מיכל מלא- מחזיר מלא.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אם זאת הצרה שלכם, פשוט תנהלו יומן רכב כמו בצבא. בכל נסיעה שכל אחד ירשום את הק"מ הנוכחי.

או שכל פעם כל אחד יאפס את מד הק"מ של הנסיעה הנוכחית וירשום לעצמו.

פורסם

אם שניכם נוהגים על הרכב בערך את אותה כמות זמן/קילומטרים - גשו לתחנת דלק כאשר המיכל ריק ותדלקו מיכל מלא כאשר כל אחד משלם חצי מהעלות.

פורסם

הפתרון לכך הוא פשוט,

תנהלו יומן , ביומן תרשמו שני דברים

1. כל אחד כמה הוא ממלא דלק

2. נסיעות בכל נסיעה לרשום את הק"מ בכניסה לרכב.

ואז לחשב כמה ק"מ כל אחד נסע וכמה דלק הוא שילם.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הכל שאלה של מה הפרש הקילומטרים החודשי ביניכם: אם אחד עושה 100 ק"מ בחודש והשני 1000 ק"מ, זה מתבטא בהרבה כסף בדלק. אם אחד עושה 900 והשני עושה 1000, ההפרש הוא זניח, ובין אחים אפשר להתעלם ממנו. בהנחה שההפרש לא גדול, אתם יכולים להוציא כרטיס תדלוק (או אפילו כרטיס אשראי ספציפי למטרה הזו שרק איתו תתדלקו), ופשוט תתחלקו חצי חצי בתשלום החודשי. אם ההפרש בין הקילומטראז' שלך ושלו הוא גדול, אין ברירה אלא לעשות רישום מסודר.

פורסם

ניראה לי שטופס עם פירוט נסיעות וק"מ כמו בצבא (כפי שהוצע לך קודם) הוא הפיתרון עבורכם.

פעם בכמה שאתם צריכים תכנסו לתדלק מיכל מלא, תחלקו את מספר הק"מ במספר הליטרים שנכנסו ואז כל אחד

ישלם לפי כמות הק"מ שנסע. כלומר, אם יצאה צריכה של 1/12, כל אחד ישלם בחישוב - כמות הק"מ שנסע חלקי הצריכה

(1/12, כלומר נניח נסע 240 ק"מ חלקי 12) כפול כמה שעולה ליטר.

בעיקרון אני מאוד מתנגד להתחשבנויות כאלו בין אחים אך אין לי פיתרון מעשי אחר להציע אם במצב הנוכחי

שניכם מרגישים מנוצלים.

פורסם

תחשבו כמה דלק הולך לכם בשבוע אחד (בממוצע), ואז תיצרו קופה שבועית שאותה תממנו שניכם ביחד 50-50...

כל פעם שיש צורך לתדלק, תתדלקו מהקופה המשותפת

אם מישהו נוסע יותר שישים יותר

פורסם

לדעתי אם אתם מגיעים למצב שאתם רבים על כמה שקלים (מי נוסע יותר ברכב, ועוד ברכב חסכוני כמו האלטו, נו באמת...) אתם לא מספיק בוגרים לרכוש ולהחזיק רכב ביחד.

לצערי הפתרון היחיד הוא שכל אחד יקנה רכב משלו (וישלם הרבה יותר על תחזוקה מאשר הכמה שקלים שהוא הרגיש שאחיו "דפק" אותו בהם).

פורסם

אם אתם לא רוצים לריב, אתם חייבים לתדלק את הרכב בכל סיום נסיעה.

זה המעט שאתם יכולים לעשות בשביל לשמור על הקשר בינכם תקין.

ברור לי שבנסיעות קצרות תהיה בעיה, כי זה לא הגיוני אם אתה נוסע 10 ק"מ לעבור שוב בתחנת דלק.

ניהול יומן נסיעות כמו בצבא הוא פתרון מעולה, אבל תוך זמן קצר יגיעו התלונות של "אתה נוסע כמו חוליגן והרכב צורך 10 ק"מ לליטר, ואני נוסע כמו סבתא והרכב צורך 17 ק"מ לליטר, אני לא מוכן לממן את הנהיגה החוליגנית שלך".

מאחר וניהול יומן נסיעות מביא עימו יתרון חשוב מאוד נוסף - הצעתי היא שתסכמו בינכם שאתם נוהגים כמו בני אדם ומנהלים רישום של הקילומטרים (יומן נסיעות כמו בצבא) לרבות שעות (חובה לדייק) , איזור נסיעה (לא חובה), ק"מ התחלתי (חובה) ק"מ סיום (מומלץ, לא חובה) - ככה זה יעזור לכם ב:

1. חלוקה נכונה של הוצאות הדלק

2. איתור הנהג אם חלילה בוצעה עבירה (כל עבירה לרבות חניה וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בעיקרון אני מאוד מתנגד להתחשבנויות כאלו בין אחים אך אין לי פיתרון מעשי אחר להציע אם במצב הנוכחי

שניכם מרגישים מנוצלים.

לדעתי אם אתם מגיעים למצב שאתם רבים על כמה שקלים (מי נוסע יותר ברכב, ועוד ברכב חסכוני כמו האלטו, נו באמת...) אתם לא מספיק בוגרים לרכוש ולהחזיק רכב ביחד.

לצערי הפתרון היחיד הוא שכל אחד יקנה רכב משלו (וישלם הרבה יותר על תחזוקה מאשר הכמה שקלים שהוא הרגיש שאחיו "דפק" אותו בהם).

חייב להסכים.

אף פעם בכל חיי גם כילד, גם בצבא וגם כבוגר, לא התחשבנתי עם האחיות שלי ברמה כזאת. תמיד היינו לאר'גים אחד עם השני, האחיות שלי היו מתדלקות לי ואני מתדלק להם, וקרה בדיוק ההפך, אני רציתי להחזיר להם והם רצו להחזיר לי.

מי יש לכם בחיים חוץ מהמשפחה? על כמה עשרות שקלים תריבו? זה באמת שווה את זה?

קודם כל תראה את ההודעה שלי לאחיך ושניכם תכנסו לפרופרוציה. יש הרבה יותר בחיים מאשר כסף בטח ובטח שבין משפחה.

לעניין הפתרון הכי טוב ובהנחה שתקבלו את עצותיי, עשו קופה משותפת (לא משנה איך, חשבון בנק משותף, מזומן שתשמרו אצל ההורים...). בתחילת החודש הפקידו לקופה סכום קבוע, נאמר 500 שח. מהקופה הזאת תמלאו דלק ואפילו תשלמו את הטיפולים על הרכב. אז נכון חודש אחד אתה תסע יותר, אבל חודש אחר כך הוא יסע יותר, בסופו של יום עושים ממוצע, וגם אם אחד "יגנוב" עוד כמה ליטרים, תפרגנו, אתם עדיין אחים!

פורסם

מספיק שהמבוגר האחראי בינכם ינהל רישום נסיעות, השארית היא של האחר. אם שנכם אחראים תתחלפו מידי תקופה. מי שמחפף ברישום אוכל אותה.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...