Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה החל ביום בהיר אחד (וכמו בכל פעם שקורים אסונות תחזוקה בבית, בעת שהייתי בחו"ל :evil: ). הרשת הביתית שלי הפסיקה לעבוד לפתע.

אשתדל להרבות בפרטים, כיוון שאני יודע דבר או שניים (או עשרה) על רשתות מקומיות (LAN) ועדיין לא הצלחתי לעלות על הבעיה שמשגעת את בני הבית כבר כ-3 חודשים...

קו ADSL של בזק, מהירות 15 מגה. היה מותקן מודם ROTAL ומאחוריו ראוטר אלחוטי וכן 3 סוויצ'ים קטנים (TP LINK או משהו סיני אחר) בשבל מבנה התשתית בבית (יש הרבה ציוד תקשורת בבית, ה.ק.גב. מבקש עדכונים ברמה שעתית ולכן צריך לפזר סיכונים).

כל שקעי הטלפון בבית מוגנים באמצעות פילטר דירתי, כך שלא אמורות להיות הפרעות ממכשירי הטלפון המחוברים.

קראתי לבזק. באו. אמרו שאני לא יכול לעבוד עם מודם בתור ראוטר אלא רק באמצעות חייגן. ויכוחים הסתיימו בזה שהם צודקים (כלומר, הם לא, אבל הם לא תומכים). סבבה. לקחתי ראוטר אלחוטי של D-LINK.

עשיתי הגדרות NAT, הפניית פורטים (יש לי טלפון IP ועוד כל מיני), שיניתי את טווח הכתובות של שרת ה-DHCP (לא אוהב לעבוד ברשת 10.0.0.X), הגדרתי רשת אלחוטמת מחדש כולל הצפנה.

עבד שבוע, הפסיק.

האבחנה - למרות שכל נוריות המודם דולקות כראוי (DSL, INTERNET, כמובן LAN), אין לי קישור לאינטנרט. כאילו החייגן הפנימי במודם לא עובד.

הגדרתי מחדש. התחבר.

שעתיים אח"כ נפל.

הגדרתי שוב. התחבר.

הפעם החזיק 4 שעות.

וחזר להגדרות יצרן :? .

כל ההגדרות שעשיתי נמחקו.

הגדרתי מחדש הכל (הפעם שמרתי קובץ קונפיגורציה).

עבד עד הבוקר. נפל.

שוב הגדרות. שוב נפל.

התקשרתי לבזק.

בדקו, הכל נראה בסדר. שלחו אותי להחליף מודם.

לקחתי נטגיר.

הגדרתי. עבד.

יומיים.

נפל שוב.

התקשרתי לבזק, שלחו טכנאי.

בדק.

אמר הכל סבבה, אבל שם מודם חדש מהקופסה (בבזק סטור נותנים מחודשים).

הגדרנו הגדרות בסיסיות יחד (שם משתמש וסיסמה, רשת אלחוטית וסיסמה).

עבד. יום.

נפל.

כיבוי והדלקה - עבד. עד הערב.

נפל שוב, הפעם להגדרות יצרן.

הסכמנו שכנראה יש בעייה ברשת הפנימית שלי.

ניתקתי הכל.

חיברתי רכיב, אחריו עוד אחד, ועוד אחד וכן הלאה.

נפל.

ניתקתי את הרכיב האחרון (טלפון IP).

עדיין נופל.

ריסט למודם והעלאה מחדש.

עבד.

עד למחרת.

עוד ריסט. עבד.

שעתיים

חזר להגדרות יצרן, הפעם מסרב להתחבר.

קראתי לבזק.

באו, בדקו, אמרו הכל בסדר, אבל שמו מודם חדש.

גם ביקשו לנתק את הטלפון חוגה שיש לי בבית, בטענה שמכניס רעש על הקו. ניתקתי.

הגדרנו מחדש.

עבד.

עד למחרת.

ריסט, הגדרה מחדש, ללא אף כבל - עבד.

חיברתי את הרשת - עבד שלושה ימים.

נפל.

ניתקתי הכל למעט מחשב + מדפסת ונסעתי שוב לחו"ל.

עבד 4 ימים. שוב נפל.

ריסט - חזר לעבוד. 3 ימים.

הפעם נפל להגדרות יצרן.

עוד ריסט, הגדרתי רק משתמש וסיסמה (כלומר הילד הגדיר, אני תומך נפשית בטלפון). עובד, אבל מדי פעם מבקש ריסט.

ככה, כבר כמעט 3 חודשים, הלוך חזור, עולה ונופל.

אני כמעט משוכנע שהבעיה אצלי ברשת הפנימית, כי 4 מודמים שונים עושים אותה בעייה וכל הפרמטרים של הקו (למי שמכיר את הADSL) תקינים לחלוטין. מה גם שהנטיה של המודמים לחזור להגדרות יצרן על דעת עצמם מצביעה כנראה על כך שזה לא משהו מהרשת החיצונית (WAN), אלא פנימית (LAN).

אספקת החשמל תקינה לחלוטין. 228-229 וולט, נמדד עם מכשיר של FLUKE בשקע המזין את המכשיר.

כבר כמה פעמים ניסיתי לבודד את הבעיה באמצעות ניתוק כל הכבלים וחיבור אחד אחד. בכל פעם הייתי בטוח שעליתי על הבעיה, אבל פתאום המודם נופל שוב בלי שום קשר למה מחובר אליו.

הדבר היחיד שוודאי הוא שבכל פעם שאני מחבר את טלפון ה-IP (לינקסיס SPA_922) המודם נופל כמעט מיידית, אבל הוא נופל גם עצמאית, כאשר הטלפון בכלל בארון, שלא ינסה להתחבר עצמאית כשאני לא שם לב. :roll: .

כבר עלה לי בבריאות החרא הזה. כנראה שיש בעיית התנגשויות ו/או מתחים על אחד הקווים, אבל אני לא מצליח למצוא מה ומהיכן.

רוב הציוד על DHCP, למעט המדפסת וטלפון IP, אשר מנותקים בכדי לוודא את מקור הבעיה. גם הגדרת שניהם כDHCP לא שינתה את הבעיה (עשיתי זאת בטרם ניתקתי אותם).

אם יש רעיונות לעשות קצת דיבאג על זה, אשמח מאוד.

תעזרו לי, אני חייב מקרררררררררררררררר !!!!!!!!!!

פורסם

כשאתה אומר שאתה מחבר רק את המחשב והמדפסת, האם זה חיבור ישיר עם כבל לראוטר או שזה עובר דרך קירות\סינים קטנים בדרך?

קרה לי בעבר משהו דומה אבל הסיכוי שיקרה אצלך קלוש. שני אנשים שונים קיבלו את אותו שם משתמש וסיסמה ושמו אצלם בראוטר, כל פעם אחד מהם היה מתנתק מנסה להתחבר ואחרי כמה פעמים כאלה הראוטר היה מתאפס.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קרה לי כמה פעמים אצל לקוח שלי

גם שם זה היה Netgear , ואחרי זה Dlink, וחוזר חלילה.

נראה לי שהמחודשים האלו לא ממש טובים.

אני גם חושד שבזק נכנסים לנתב ומשנים אותו לפי מה שהם רוצים.

כי למשל הגדרתי אותו כל שלא יהיה את ה free wifi שלהם , ואחרי כמה ימים הוא התאפס ופתאום נוספו ההגדרות.

הפתרון זה לקנות נתב נורמלי

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
אחרי שהרשת נופלת, יש לך תקשורת ברשת הפנימית או שהראוטר נתקע לחלוטין?

נתקע ומפסיק גם לחלק כתובות. המתאם במחשב/ים עובר למצב DEFAULT (כלומר כתובת 169.254 משהו) ואין פינג לנתב ב- 10.0.0.138 או מה שאני לא מגדיר אותו בLAN.

אין חייגן באף אחד מהמחשבים המחוברים, אין חיבור ישיר אלא דרך כבלים בקיר ופאץ' פאנל. את הסוויצ'ים נטרלתי - ללא שינוי ממשי.

אני לא מאמין שבזק טורחים להיכנס לנתב ולשנות אותו. לא רואה בעיה בנתב הזה, אני יכול להביא סיסקו קטן בהשאלה מהעבודה. ספק גדול אם זה מה שיעזור.

פורסם

זה נראה לי אכן בעייה בנתב, לא שהנתב תקול אלא שהוא חלש מידי ע"מ לטפל בכל החיבורים הפתוחים והחצי-פתוחים (ציינת שיש לך ציוד רב שמתחבר לנתב), זאת תופעה ידועה בנתבים חלשים, ולכן לדעתי גם לא עלית על פיסת ציוד מסויימת שעושה בעיות בבדיקת האלימינציה, הכל תקין פשוט העומס על הנתב הוא גבוה ממה שהוא תוכנן להתמודד איתו.

זה ההימור שלי, אם תקח בהשאלה נתב חזק יותר (איזה דגם של סיסקו?) אפשר יהיה לאמת או להפריך את ההשערה.

פורסם

מניסיוני (עוסק בתחום).

חיבור 15 מגה של בזק הוא, הכי פחות יציב עדיף 10 או 20.

דבר ראשון, תבקש מבזק שיורידו אותך ל 10 לצורך ניסיון של כמה ימים.

כמו כן, שרשור של סוויצ'ים פשוטים הוא גם מקור לא אכזב לצרות.

עדיף, שתקנה אחד נורמאלי של 16 או 24 פורטים.

כמו כן, אני הייתי מגדיר את הראוטר של בזק כגשר בלבד PPPOE

ומתקין בנוסף, ראוטר סביר (גם הפשוטים יעשו את העבודה).

פורסם

כל מה שרשמת ועדיין לא הבנתי מה לא עובד

האינטרנט? שיתוף בין מחשבים? חיבורי אלחוטי ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הראוטר נתקע לו ומתאפס זאת הבעיה.

לגבי בזק free wifi, אין אפשרות לשנות את זה בראוטר, זה בצבע אפור כך שאין גישה לזה. בזק יכולים לשלוט בראוטר כדי להדליק את אותו חיבור של free wifi אבל מעבר לזה הם לא נוגעים אלא אם ביקשת מהם.

saay222, שמר ציין באחת השורות שהוא הגדיר את הראוטר וחיבר מחשב אחד בלבד ומדפסת וגם אז הראוטר נפל, אומנם אחרי 4 ימים אבל נפל. מחשב אחד ומדפסת זה ממש לא עומס.

שמר נסה אולי לבצע חיבור ישיר בין מחשב אחד לראוטר, בלי לעבור בקירות אלא כבל שצד אחד שלו נכנס לראוטר והצד השני למחשב כדי לנטרל את החיווט והחיבורים בקירות.

ציינת גם שהגדרת את הראוטר ללא אף כבל וזה עבד בלי ליפול (כמה זמן?), האם במצב הזה היו חיבורי אלחוט או שגם את זה ביטלת?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

גם מחשב אחד יכול להפיל ראוטר בסיסי (תהית פעם למה יש ראוטר שעולה 80 ש"ח ואחד שעולה 800 ש"ח?) עם הגדרות שגויות בתוכנת שיתוף קבצים כמו אימיול או ביטורנט, אני רואה את זה כל הזמן.

פורסם
מניסיוני (עוסק בתחום).

חיבור 15 מגה של בזק הוא, הכי פחות יציב עדיף 10 או 20.

דבר ראשון, תבקש מבזק שיורידו אותך ל 10 לצורך ניסיון של כמה ימים.

כמו כן, שרשור של סוויצ'ים פשוטים הוא גם מקור לא אכזב לצרות.

עדיף, שתקנה אחד נורמאלי של 16 או 24 פורטים.

כמו כן, אני הייתי מגדיר את הראוטר של בזק כגשר בלבד PPPOE

ומתקין בנוסף, ראוטר סביר (גם הפשוטים יעשו את העבודה).

לי יש חיבור של 15 מגה והוא יציב לחלוטין. אז לא יודע מאיפה לקחת את עניין היציבות . גילוי נאות - אני עובד לשעבר בעסקי בבזק . לפותח השרשור - קח מודם רגיל , אם תמצא 600E או ROTAL וחבר אליו נתב פרטי שלך . הציוד של בזק הוא לא האליטה בלשון המעטה. וד.א כן אפשר להפוך כל מודם לנתב - פשוט אין תמיכה בזה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...