Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אתמול נסעתי על כביש מהיר, פתאום שמעתי רעש חזק והאוטו נכבה,

לאחר חפירה קטנה בתוך האוטו ראיתי שהסטרטר מסתובב אבל האוטו לא מניע, הורדתי מכסה רצועת טיימינג וראיתי שהיא לא מסתובבת , הורדתי את הרצועה (שהיתה שחוקה לגמרי והשיניים היו מפוזרים באוטו למרות שלא היתה קרועה), למרות שהוחלפה לפני כשנה, מכסה מנוע ופלגים, ניסיתי לסובב את camshaft ידני ולא הצלחתי . מתוך חיפוש בפורומים ברחבי עולם הבנתי שכנרא רוב השסתומים התעקמו ע"י בוכנות וזה מה שמונע מהשסתומים לעלות למעלה וכך camshaft לא יכול להסתובב. כנרא למנוע הזה ATL אין הגנת interference למרות שלא מצאתי תשובה חד משמעית לכך. מתוך שאלות ובדיקות במקומות שונים (לא במוסכים)אני הבנתי שצריך לעשות שיפוץ ראש מנוע + החלפת שסתומים + טיימינג . השאלה שלי היא כזאת , כמה בערך יכול לעלות תיקון כזה , אם אפשר לפרט? ואיפה כדאי לעשות תיקון כזה? אם יש רעיון לעוד סיבות לבעיות מפורטות אשמח לשמוע. תודה

• ספונסר פורום
פורסם

דגם המנוע אצלך הוא ALT זהו מנוע 2.0 ליטר 20 שסתומים עם 130 כס .

אין דבר כזה הגנה מפני מפגש בוכנה שסתום, זה לא כמו באלקטרוניקה .

בכל מקרה אצלך התקיים מפגש כזה ויש לך לפחות 10 שסתומים עקומים .

דבר ראשון צריך לברר למה השיניים של רצועת התזמון נתלשו ,וכאן ישנם שתי אפשרויות בהנחה שאכן הרצועה בת שנה .

א.הרצועה מאיכות ירודה או מזויפת ,מסתובבות כאלו בשוק .

ב.אחד מגלי הזיזים נתפס (בדרך כלל בגלל ממצוקת שמן) או שמשאבת המים נתפסה.

כדי להעריך את עלות התיקון יש צורך לפרק את ראש המנוע ולראות איזה נזק נגרם

אם ימצא שגלי הזיזים אכן תפוסים בגלל מצוקת שמן אז יתכן שראש המנוע בכלל פסול

ובמקרה כזה יהיה כדאי לך להחליף את כל המנוע .

הנזק שאתה צפוי לו נע באזור 7-10 אלף שח לפני מעמ ואולי אף יותר ,זה תלוי במחיר המנוע

שתמצא אם באמת תצטרך להחליף אותו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון , קודם כל תודה רבה לך על ההתייחסות המאוד מקצועית שלך.

אני חושב שמקרה א' שהזכרת יותר תואם את המצב מכמה סיבות :

1. הרצועה באמת נראת זולה , ללא כיתובים וכו',הוחלפה ע"י מוכר במוסך שלו לפני מכירה על מנת להוזיל עלויות ולא לשלם על ההחלפה במוסך טוב.

2. גלגל משאבת מים מסתובב -לא תפוס

3. יש שמן במנוע, בדקתי גם כמה ימים לפני , וכשפתחתי את המכסה מנוע הכל היה נרא יפה ומשומן כך שלי לפחות זה נרא בסדר למרות שאני כנרא לא מכיר את כל המשמעויות של מצוקת שמן. יש דרך נוספת לבדוק מצוקת שמן ללא הורדת ראש ?

מתוך ההנחה שמקרה א' הוא הנכון , וראש מנוע אינו פסול , כמה יעלה לי השיפוץ ראש מנוע, שסתומים וטיימינג?

האם אתה מתעסק עם תיקונים מסוג זה ?

שוב תודה רבה

פורסם

אההה, עוד משהו קטן,

לאחר הורדת הרצוע גל זזים כן זז עד שכנרא הלוחצים ההידראולים של אותם 10 השסתומים העקומים נתקעים בשסתומים , לכן אני חושב שזה רק השסתומים .

• ספונסר פורום
פורסם

בהחלט במקרים כאלו רון הוא הכתובת, ניסיון אדיר ברכבי קונצרן פולקסווגן.

אורן

• תוכן חדש...