Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז יש בעיות.

לקחתי סוויפט ידנית של חבר טוב ל"נסיעת מבחן", ולצערי הגעתי למסקנה שרכב ידני לא כ"כ מתאים לי.

לכן אני מוצא את עצמי שוב בנקודת הפתיחה.

האילוצים העיקריים שלי כפי שאני רואה אותם עכשיו הם:

1. רכב אוטומטי חדש מהיבואן.

2. 80-90K (לצורך העניין אני אשמח גם לא להגיע ל- 90K אלא יותר קרוב ל- 80K).

3. מחפש רכב לנסיעות עירוניות בעיקר, אך בהחלט רוצה רכב שיוכל לסחוב את העליות בדרך לירושלים פעם-פעמיים בשבוע.

קצת הרהורים בנושא:

נראה לי שלמצוא מכונית סופר מיני שתענה על כל הדרישות אני לא אוכל (תקנו אותי בבקשה אם אני טועה).

מצד שני, ללכת על מכונית מיני מזערית - לא בטוח כמה היא תוכל להתמודד עם העליות לירושלים (גם פה תקנו אותי בבקשה אם אני טועה).

אז ניסיתי לבדוק אם יש מכוניות שנופלות בין המיני לסופר מיני.

התרשמתי שאין ממש.

למעט אחת, מיצובישי ספייס סטאר אוטומטית.

ראיתי התייחסויות לגביה כ"בין מיני לסופר מיני".

אז לגבי זה, כמה שאלות:

1. האם היא אכן "בין מיני לסופר מיני"? ואם כן מה זה אומר? זה מבחינת מרווח פנימי ברכב? יבוא לידי ביטוי בביצועים של המנוע וה"סחיבה" שלו (כלומר האם הוא סוחב יותר ממיני רגילה)?

2. האם יש עוד מכוניות (אוטומטיות) שנופלות לקטגוריה של בין מיני לסופר מיני מבחינת ביצועים? וגם לא יחרגו מ- 90K?

שוב תודה מראש

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה עובר לסקטור האוטומט, הייתי מציע לך בחום לשקול קניית רכב חדש 0 ק"מ מחברת ליסינג. ההנחות על הדגמים האוטומטיים משתלמות מאוד (יותר מ-20% בחלק מהמקרים), וכך לא מעט רכבי סופר-מיני אוטומטיים יכנסו בכיף בתקציב שלך (מאזדה-2, מיקרה, איביזה, i20 וכו').

פורסם

אם תתפשר על מיני, הפיקנטו האוטומטית תתאים: זריזה, מהנה, לא צפופה וסוחבת לגמרי לא רע (עליתי, עם שני נוסעים ומטען, לרמת הגולן בדרך מעלה גמלא, בקלות).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
מה זה אומר לקנות מליסינג בעצם?

מישהו יכול להסביר לי מה המשמעויות?

איזה יד זה?

אתה נרשם כיד שניה אחרי ליסינג, אבל הלכה למעשה מקבל רכב חדש בניילונים.

פורסם

האם ירידת הערך מקוזזת בהנחה הצפויה?

במילים אחרות, האם מבחינה כלכלית טהורה ניתן להגדיר את העסקה כמשתלמת? כלא משתלמת?

פורסם

בקניה "0 ק"מ מליסינג" אתה מקבל רכב חדש, אבל ברשיון אתה היד השניה כאשר היד הראשונה, במרבית החברות, היא "השכרה\החכר" על הכרוך בכך מבחינת ערך הרכב. עסקה כזו כדאית אם אתה מקבל הנחה גדולה במסגרתה - למשל הניסן מיקרה נמכרת בהנחה של 15-20% ממחירה כחדשה בסוכנות קרסו. מכוניות אחרות נמכרות בהנחה קטנה (למשל רכבי קיה ויונדאי), ובמקרה זה הדקת ה-"0 ק"מ מליסינג" לא כדאית בגלל ירידת הערך הגדולה של רכב עם רישום כזה, במיוחד אם התיה לך תאונה וישולמו לך פיצויי ביטוח מוקטנים.

ציינתי כבר בשרשור מקביל - היתה לי התלבטות דומה מאד בשבועיים האחרונים. אני זקוק לרכב חדש עבור אשתי, לנסיעות באיזור חיפה שיכללו לא מעט נסיעות למרחקים בינוניים (30-50 ק"מ ביום) בכבישים בין עירוניים ומהירים. אשתי הציבה תנאי של רכב אוטומטי. תחילה התכוונו לקנות רכב קטן - על הכוונת עמדה בעיקר הפיקנטו האוטומטית - אבל במחשבה שניה החלטנו לרכוש רכב מעט יותר גדול ולאחר התלבטות בין כמה דגמים נבחרה הסוזוקי סויפט, במיוחד בזכות מחיר נוח במיוחד בימים אלה, ולאור החשש מעלית מחירים עם שינוי תקנות המיסוי הירוק בעוד כשבועיים. בהחלט היו עוד כמה דגמים מעניינים כדוגמת טויוטה ספייס ורסו, פאביה,ו-i20, אבל, כאמור, לאור המחיר ונסיון קודם עם מספר מכוניות מאותה תוצרת, נבחרה הסוזוקי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אם תקנה רכב כמו מאזדה 2 או יונדאי i20 או מיקרה במחירים שהיבואן מציע אותם, אתה תמכור אותם כמעט באותו מחיר שחברות הליסינג מציעות אותם, כי השוק מוצף בהם וחברות הליסינג תמיד יוצאות ב"מבצעים" שגורמים לפרטיים למכור במחירי שחיטה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זה קצת יותר מסובך בשביל תשובה של כן ולא.

בגדול, זה משתלם בחלק מהרכבים ורק אם אתה מתכוון להחזיק ברכב ליותר מ-3 שנים. ככל שתחזיק ברכב ליותר זמן, כך זה יותר ישתלם לך.

ספציפית במקרה של הפיקנטו זה פחות משתלם, כי ההנחות שלה בליסינג 0 קילומטרים לרוב קטנה יחסית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה הולך להחזיק ברכב כמה שנים, ולא לנסות למכור אותו יום אחרי שקנית אותו, אפשר לומר ברמה גבוהה של בטחון שהעסקה משתלמת מבחינה כלכלית.

אתה יכול לעשות בעצמך את החישוב - נניח שהמחירון של הרכב החדש הוא 100K. אתה מקבל עליו הנחה של 20% משלם 80K, כלומר חסכת 20K. נניח שבעוד 3 שנים המחירון של הרכב יהיה 60K - אתה תוכל למכור אותו ב-30% פחות מהמחירון, ועדין תפסיד פחות ממה שהרווחת בקנייה הראשונית.

*כמובן שאף אחד לא יכול להבטיח לך מראש בכמה תצליח למכור את הרכב, אבל זה נכון גם לגבי רכב שאתה קונה מהיבואן.

פורסם

אני ממש התלהבתי מהסוויפט, אם היה לה תא מטען יותר גדול הייתי לוקח אותה,

היא גם כמעט בתקציב שלך לאחר הנחה נמכרת על הכביש ב 93000 ( הנחה של 8000 אם אני זוכר נכון).

פורסם

לא הייתי הולך על המיצובישי ספייס סטאר

הרכב מיוצר בתאילנד

ממה שהבנתי הרכב עוד לא הוכיח את עצמו

אפילו מבחני ריסוק שלנו לא ראיתי (נושא חשוב)

פורסם

היא גם כמעט בתקציב שלך לאחר הנחה נמכרת על הכביש ב 93000 ( הנחה של 8000 אם אני זוכר נכון).

אתה זוכר נכון. לית דיוק 92650. לשים לב שמדובר בגרסה הזולה עם חישוקים כבדים, בלמי תופים מאחור ורק שני חלונות חשמל. התוספת לדם מאובזר היא בסדר גודל של 6000 ש"ח.

ד"א - אחותה הקטנה, הספלאש, נמכרת בדיוק ב-6000 ש"ח פחות. איני ידוע מה האבזור שלה בגרסה מתוחת הפנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

על איזה הנחה מדובר?

• תוכן חדש...