Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנוסף, הייתה לקוחה שהתקשרה אלי ביום רביעי לפני שבועיים וביקשה תרגום בנושא שאני מתרגם די הרבה.

אמרתי לה שזה קצת גבולי כי אני עסוק אבל היא ממש הייתה צריכה לתרגם הצעת מחקר. בסוף הסכמתי. אפילו לא עשקתי אותה במחיר.

אז כשהיה לי 60% מהעבודה, שלחתי לה את זה כדי שתבדוק. היא אמרה לי שזה לא מקצועי, לא נכון ושהמרצה שלה אמרה לה שאי אפשר להשתמש בזה אפילו.

אחרי ששלחתי את זה לעמיתים לעבודה, כולם אמרו לי את מה שחשבתי, שהמונחים שבהם השתמשתי הם העדפה אישית ושטכנית זה נכון, אבל כנראה המרצה הזו פלצנית מדי ויש לה טעם אחר.

הלקוחה גם מרגישה שדפקתי אותה וגם לא רוצה לשלם לי את ה370 ש"ח שכבר עשיתי.

המקרה השלישי ששבר אותי הוא לקוח חדש מחברת תרגומים, שמתקשר אלי ב20:00 ומבקש (כמעט דורש) שאני אתרגם לו דברים דחופים.

אני אומר לו שישלח אבל שאני הולך לישון ב21:00.

ב21:45 הוא מתקשר בשביל לתת לי הוראות.

לך תזדיין! מה אתה מתקשר אלי בשעות כאלו?

הוא עשה את זה 3 ימים רצוף, עד שאמרתי לו שלפני שאני ממשיך לקבל ממנו עבודות, צריך לדבר על ההתנהלות הזו ועל פרוצדורת עבודה.

עכשיו ראיתי שהוא שלח לי מייל ב23:00 וביקש תרגום דחוף של המון דפים מפורטוגזית. אני לא דובר פורטוגזית...

בקיצור, שמתי לב שאני חי כיום במדינה שבה לא מעריכים את הכישורים שלי, אלא רק מסתכלים על התואר שלי. אף אחד לא באמת יכול להעריך את מה שאני עושה.

החלטתי פשוט לעבוד כמה שפחות עם ישראל ולהתחיל לעשות לעצמי שיווק לחו"ל באופן אקסקלוסיבי. מי שרוצה לעבוד איתי יצטרך לעמוד בתנאים בסיסיים של לתת לי עבודה בזמן ולא באופן דחוף ולהעביר את הכסף באותו רגע ולא כמה חודשים אחר כך.

החלטתי גם להפסיק לחפש עבודה נורמלית במשרד, כי כל מה שיכולים להציע לי מתחיל ממש מלמטה.

החלק הכי מבאס זה שהייתי במצב שבו אני רק רוצה לבכות אבל לא מצליח, ועוד יותר תסכל אותי שהחברה התעצבנה שאני לא רוצה סקס. גם מבאס שעכשיו 4 בבוקר ואני כן רוצה סקס...

נו טוב, אולי בצהריים.

האם אתה שולח ללקוחות שלך חוזה התקשרות לפני שאתה מתחיל בעבודה ?

אולי תשלח ללקוחות הבעייתים רק עמוד או שנים של התרגום והשאר יבוא לאחר התשלום.

אני מציע שתשלח את קבצי התרגום כקובץ PDF עם הגנה בפני הדפסה עד אשר תקבל את הכסף.

אני לא חושב שזה נכון מצידך לוותר על הלקוחות הישראלים אלא פשוט לאלץ אותם לעבוד בצורה מסודרת לפי חוזה אחיד וברור.

איזה כייף לי :)

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הכל תלוי במה אתה רוצה לעשות ולאן אתה רוצה להגיע.

אתה יכול להתחיל עם יפני\לדרמן, ואתה יכול להגיע למערכת שיוף וליטוש מקצועית- מה אתה רוצה לעשות?

בדיוק למטרה הזו של עבודות גילוף בניתי סכין שהעליתי תמונה שלה לפני כמה עמודים.

היא מאפשרת לי עבודה נוחה מול קרשים ועצים שונים ומשונים, בצורה יעילה ועם כל הזויות המוזרות שצריך לפעמים בעת גילוף.

אבל, שוב, כדי שאוכל לכוון אותך- מה בדיוק אתה רוצה לעשות?...

כדי לישר קרשים שיהיו שטוחים, יש מקצוע.

כדי לשייף קרשים שלא יהיו עם קצוות גסים, יש נייר ליטוש ושופינים.

כדי לגלף קרשים, צריך מינימום סכין, ויש כלים ייעודיים לגילוף.

כדי לעצב קרשים גדולים מהר, יש מכונות ליטוש סרט.

זה עולם שלם...

יותר מאוחר אני אעלה בשבילך תמונה של גילוף שעשיתי אתמול בלילה, כרגע מחכה שהצבע יתייבש.

עריכה.

יש כמה פרטים פה, אבל האתר שהם מפנים אליו לא עובד, יימח שמם.

אני מחפש מכשיר לא בשביל לשייף שטח פנים גדול במינימום זמן אלא מכשיר קטן (אבל עוצמתי) שישייף את העץ בCNC למעשה.

כמו המכשיר של רופאי השיניים שהוא מלביש עליהם ראשים כאלו קטנים ומשייף וגורם להתקפי פאניקה בחדר המתנה.

לחבר יש דרמל אבל הבנתי שזה יקר, והשריטה שלי בראש עוד לא נפערה לכדי חריטה כדי שאני יוציא 1000 שקל על התחביב הזה, אני אגיע לשם אין ספק, אבל לא כרגע.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
ברווז - לגבי אירלנד: או שיש לך אזרחות אירופאית או שאתה משיג ויזה דרך עבודה שמוכנה לשלם על זה.

לצערי זה לא כזה פשוט.

אזרחות אירופאית? זה כל מה שצריך?! :shock:

בחייך, לא יכול להיות שזה כל כך פשוט.

אם כן, צבע אותי בירוק וקרא לי לפריקון, אני הולך להוציא אזרחות רומנית עוד היום!

http://www.youtube.com/watch?v=AO51lSUbqy8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

האם אתה שולח ללקוחות שלך חוזה התקשרות לפני שאתה מתחיל בעבודה ?

אולי תשלח ללקוחות הבעייתים רק עמוד או שנים של התרגום והשאר יבוא לאחר התשלום.

אני מציע שתשלח את קבצי התרגום כקובץ PDF עם הגנה בפני הדפסה עד אשר תקבל את הכסף.

אני לא חושב שזה נכון מצידך לוותר על הלקוחות הישראלים אלא פשוט לאלץ אותם לעבוד בצורה מסודרת לפי חוזה אחיד וברור.

ניסית פעם לאלץ מישהו לעבוד לפי התנאים שלך? לא? אל תנסה גם.

זה פשוט לא יעבוד פה.

הוא לא יקבל עבודות ממילא בצורה הזו...

אני מחפש מכשיר לא בשביל לשייף שטח פנים גדול במינימום זמן אלא מכשיר קטן (אבל עוצמתי) שישייף את העץ בCNC למעשה.

כמו המכשיר של רופאי השיניים שהוא מלביש עליהם ראשים כאלו קטנים ומשייף וגורם להתקפי פאניקה בחדר המתנה.

לחבר יש דרמל אבל הבנתי שזה יקר, והשריטה שלי בראש עוד לא נפערה לכדי חריטה כדי שאני יוציא 1000 שקל על התחביב הזה, אני אגיע לשם אין ספק, אבל לא כרגע.

זה בדיוק דרמל. הכלי הפשוט, עם 25 אביזרים שונים עולה סביב 300-400 ש"ח, ראשים לכרסום עולים עוד סכום לא מבוטל.

בכל מקרה, למה שלא תלך על האופצייה היותר פשוטה- ראשים שיהיו טובים למברגה\מקדחה?

הם נועדו למתכות ולפיבר, בעיקרון, כך שעץ קצת יסתום אותם מהר- אבל זה יעבוד יופי.

גיבוב של יום ראשון

המחרטה שבניתי עצבנה אותי. צמחה לי וואחד ג'ולה של כאבים על האצבע.

מעשה שהיה, כך היה:

מצאתי את הכלי שרציתי לחרוט סוף סוף אחרי שסידרתי את שולחן העבודה עבור פרוייקט אחר... שולף את המחרטה, שם על השולחן, מחבר את החתיכה, מפעיל, מסתובב על ריק. לא חורט. ובסוף החתיכה ברחה לה מהמחרטה.

מתעצבן, מנסה שוב, מסתבר שאני יודע ללמד עצים לעוף.

מתעצבן, מעיף את המחרטה, לוקח רק את הראש שבניתי לה ומחבר אותו ישירות למקדחה. מהדק היטב את החתיכה לראש עם ברגים, ומנסה לחרוט.

[שורה של קללות ציוריות במיוחד, הכוללות שדון-אירי, איבר מין של פיל, בת יענה במחזור, מגזר שלם כלשהוא ונשק קרינה ישירה]

החתיכה החליטה שנשבר לה, באופן מילולי, ונטרקה לי על האצבע. קוטר האצבע כמעט הכפיל את עצמו בנקודת הפגיעה. ועם הקור שיהיה מחר, זה יכאב כמו מאדר-פאדר-ג'נטלמן...

הבטחתי תמונות, ולכן אקיים.

הגרזן הינו המיניאטורה שגילפתי להנאתי אתמול עם הסכין האפורה, כמעט שלא השתמשתי בנייר ליטוש לעיצוב- הכל עם הסכין, והנייר היה לפינישים בסוף. הצבע הספיק להתייבש מהבוקר.

ומיניאטורה נוספת שהכנתי לפני כשנה וחצי... אל תראו את הפלסטיק כמו שהוא, בפנים יש מפתח אלן גדול חתוך למידה בשביל המשקל :twisted:

וואו, המצלמה ממש לא מעבירה טוב את כל הפרטים הקטנים. זה נראה יותר טוב במציאות, אני מבטיח לכם.

2013-12-08 14.59.55.jpg

2013-12-08 15.01.35.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בדיוק מה שחיפשתי, מאיפה אפשר להשיג דרמל בסיסי ב400 שקלים?? אני אקנה עוד השבוע! תוך חודש אני הופך פה את כל העצים בקיבוץ לפסלים אבסטרקטיים :twisted:

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • אחראי פורום
פורסם

אז קנה בנתיים "דרמל-דמה" של חברה זולה ותראה אם אתה בכלל מתחבר לזה. 100-130 ₪ ויש לך משהו להתחיל איתו.

עם כמה שאני דוגל ורוכש כלים איכותיים (בידיעה שהם יקרים), יש לי וולף כזה שקניתי בתור סטודנט עני, מדבר איתך על 2003.

הדבר הזה עובד מאז המון כמעט ללא בלאי.

ברווז, עבודה יפה. אתה עובד עם עץ בגלל סיבה מיוחדת? המודליסט שבי היה מציע לך לנסות יציקות אפוקסי לתוך תבניות גבס,

אפשר להרביץ שם צורניות נחמדה.

עריכה: ברווז (וגיא) הוסיף הודעה בזמן שעניתי, הכוונה היא לפוסט הקודם עם הסכינים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כן כן זה מה שצריך ברווז :-)

אתמול הפלתי את ה HTC ONE שלי על הרצפה בול על הפינה. הפינה נכנסה פנימה והרימה קצת את הברזל של הרמקול התחתון.

הכל עובד אבל אני עדיין מבואס על זה.

הנה סרטון קצר מהופעה שהייתי בה של Avenged Sevenfold (במקרה הזה זה אחת מלהקות החימום: Five Finger Death Punch):

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אחרי שינה טובה כוס קפה גדולה ושישייה של דונאטס שאני אוכל ברגעים אלה ממש הגיע הזמן לגובב.

חזרתי אתמול הביתה בסביבות 1 והיה נחמד,ישבנו באיזה מסעדה על בירות ודיברנו-היה נחמד.

כמה שיגידו שאמריקה זה טוב ונחמד עדיין,יש פה בדידות מסוימת.

החלטתי לפתוח חשבון פייסבוק לגיבוב,לא עם השם הפרטי כי ממש אין לי כוח לטלי מהתיכון שהחליטה להוסיף אותי,לא מעניין אותי מה יש לה להגיד.

אם יהיה ביקוש אעלה לינק לפה,אם אף אחד לא רוצה לגובב בפרטי גם טוב :)

יום נעים לכולם!

נ.ב-השם בפייסבוק מוקדש לך שומאכייר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

חשבון פייסבוק לגיבוב ?

מה תגיד על זה ?

https://www.facebook.com/pages/%D7%92%D7%99%D7%91%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%90%D7%A8%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D/190192727832861

יום אחד שיעמם לי מאוד ורציתי לראות את הממשק של הניהול של פייסבוק.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

זה מחזיר אותי לעמוד.

לא מראה כלום :shock:

זו איזה תוכנת ריגול?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

שלחתי בקשת חברות, אתה צריך לאשר עכשיו.

הזמנתי אותך, תראה איך זה ותן פידבק (זה ריק אבל בכל זאת) אם זה מוצלח אני אזמין גם את בנצי ושומאכר (רק אותם יש לי בפייסבוק)

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
בדיוק מה שחיפשתי, מאיפה אפשר להשיג דרמל בסיסי ב400 שקלים?? אני אקנה עוד השבוע! תוך חודש אני הופך פה את כל העצים בקיבוץ לפסלים אבסטרקטיים :twisted:

אה, זאפ?... :wink:

הקטע זה לא הדרמל, אלא האביזרים שלו, שהם לא זולים במיוחד. על המקוריים אין מה לדבר מבחינת המחיר, ולא יודע האמת אם המחיר מוצדק. סטים של אביזרים במחיר סביר ניתן למצוא, בעיקר באיביי.

הערכה הכי בסיסית של הדרמל הייתה בזמנו דגם 300, הגיע עם הדרמל (דההה!), תיק נשיאה ו-25 אביזרים.

אז קנה בנתיים "דרמל-דמה" של חברה זולה ותראה אם אתה בכלל מתחבר לזה. 100-130 ₪ ויש לך משהו להתחיל איתו.

עם כמה שאני דוגל ורוכש כלים איכותיים (בידיעה שהם יקרים), יש לי וולף כזה שקניתי בתור סטודנט עני, מדבר איתך על 2003.

הדבר הזה עובד מאז המון כמעט ללא בלאי.

לגבי כלים חשמליים, אני חצי מסכים. תלוי על מה אתה נופל. אני נפלתי על מקדחה מהת*ת, תוצרת יונדאי. חבר קנה אותה אחת בדיוק, והוא מרוצה עד הגג. על המזל, כמו שאומרים.

אבל בשום פנים ואופן לא לקנות סיני מופעל סוללה (מברגה וכדומה)!

ברווז, עבודה יפה. תודה! אתה עובד עם עץ בגלל סיבה מיוחדת? כן, כי זה חומר גלם זמין שיש לי, ורוב הכלים שלי מותאמים אליו... המודליסט שבי היה מציע לך לנסות יציקות אפוקסי לתוך תבניות גבס,

אפשר להרביץ שם צורניות נחמדה.

עריכה: ברווז (וגיא) הוסיף הודעה בזמן שעניתי, הכוונה היא לפוסט הקודם עם הסכינים.

אה, והמיני-גרזן לא מצא חן בעיניך... לא יפה :lol:

לרוב מה שאני עושה, יציקות זה לא אידאלי. אני מעדיף את התהליך של היצירה בידיים, הליך היציקה, יש לו יתרונות- אבל הוא מוציא חלק מהנשמה מהתהליך. יש כמה דברים בודדים שהייתי עושה עם יציקות, אבל זה כבר לשלב מתקדם הרבה יותר, שבו אצטרך לייצר אב-טיפוס של סכין (או שניים, או 10) לקראת ייצור המוני (חלום חיי).

כמו שעניתי באדום- זה פחות או יותר האמת: עץ הוא אחד מחומרי הגלם הכי זמינים לשימוש, הכי נוחים לעיבוד והכי קלים להשגה. רוב הכלים שגם ככה היו לי בבית היו לעבודה בעץ.

אני לא עושה שטויות רק מעץ, שיהיה ברור. אני עושה שטויות גם עם ריפוד וספוג (משענות יד קוסטום בכל רכב שהיה לי ולאבי עד היום, ריפוד לכיסא המחשב לאחר שהמקורי נקרע, כריות רביצה לחתולים לחורף ועוד הרבה) ואני אפילו לא רע בזה, אני עושה הרבה שטויות עם פלסטיק (יש לי גישה ליריעות פלסטיק שטוח בעובי אחיד שניתן לעצב בקלות יחסית עם יפני ואקדח חום. כבר עשיתי נדן לסכין [עשיתי גם את הסכין, האמת, אבל אל תגלו לאף אחד:lol: ] איתו, עוד 2 נדנים שלא הצליחו בגלל תכנון לא נכון שלי, נרתיק לסיג"א שאני לא מעיז לגעת בו יותר עקב סיפור עצוב ועוד הרבה), אני בונה גם פה ושם דברים אלקטרוניים וחשמליים (סיגריה אלקטרונית מסלולרי, ראית פעם? ומנרתיק של משקפיים?), בקיצור- אני חייב ליצור אחרת הנשמה שלי תמות. אני אפילו לא יכול לראות דף נייר חלק, אני חייב לתכנן עליו משהו לבנייה, לצייר עליו דגם של סכין שהייתי רוצה לייצר או אפילו לעשות סתם פאקינג רשימה.

ולאט לאט אני מגדיל את מאגר הכלים, יחד איתם את מאגר הידע, ואת יכולת הבנייה שלי. כיום אני כבר עושה בניות מאד מורכבות יחסית לעומת פעם (ביחס אלי, הכוונה).

ולמקרה שתהיתם, או שאתם ספקנים חסרי אמונה, יש לי תמונות להוכיח את טענותי.

רק שאין לי כח לחפש אותן ולצרף אותן. אם תבקשו יפה, אעלה את זה.

כן כן זה מה שצריך ברווז :-)

:shock: זה לא יכול להיות כל כך פשוט. אין עוד תנאים? משהו? אתה רציני?!

שלחתי בקשת חברות, אתה צריך לאשר עכשיו.

הזמנתי אותך, תראה איך זה ותן פידבק (זה ריק אבל בכל זאת) אם זה מוצלח אני אזמין גם את בנצי ושומאכר (רק אותם יש לי בפייסבוק)

רופני! מצטער, שכחתי אותך. יש לו"ש ויש יומן. מצידי תקבל את שניהם, יחד עם חברות בפייסבוק וברכת הגובב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...