Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני שבועיים קיבלתי בדואר רשום מכתב קנס ממשטרת ישראל.

במכתב צויינה העבירה שלי (אור אדום) פלוס צילום של הרכב בשעת מעשה,השאלה אם ברצוני להשפט,והעונש-10 נקודות וקנס של 1000 שקל.

אני אומנם לא טלית שכולה תכלת,אך הייתי זוכר אם הייתי עובר באדום,דבר שמעולם לא עשיתי.

התמונות שצריכות להוכיח את אשמתי גם כן לא עוזרות לכאן או לכאן,היות שהדבר היה בשעות הבוקר המוקדמות,והשמש הייתה בדיוק מאחורי הרמזור מזווית המצלמה. במילים אחרות-המצלמה מסנוורת לגמרי,ואין שום סיכוי לראות באיזה צבע הרמזור.

למרות שאני מאמין בחפותי,אין לי בעיה עם הקנס הכספי,הנקודות הן שמפריעות לי.

האם יש טעם לגשת למשפט ולהסתכן בהחמרת העונש למען התקווה בהפחתתו?

האם מצלמות שכאלה מסוגלות לטעות,או שאני מבולבל לגמרי..?

למעוניינים,המצלמה בצומת מורשה,מכיוון בר אילן לרעננה.

תודה לעונים.

פורסם

מי שלא מבין שלא ייתן תשובות סתם

הם לא צריכים להראות במשפט את צבע הרמזור מכיוון שמצלמות הרמזור מתוכננות להידרך שניה אחת אחרי שהרמזור אדום, כלומר אם צולמת נקודת ההנחה היא שהרמזור היה אדום לפחות שנייה אחת לפני שנכנסת לצומת.

אלא אם כן יש תקלה כלשהי במצלמת הרמזור (בהצלחה להוכיח דבר כזה), או כוונת מכוון (להוכיח את זה תצטרך יותר מסתם הצלחה או מזל), טענה כזאת תיזרק מבית המשפט יותר מהר מאשר תגיע לבית המשפט

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מי שלא מבין שלא ייתן תשובות סתם

הם לא צריכים להראות במשפט את צבע הרמזור מכיוון שמצלמות הרמזור מתוכננות להידרך שניה אחת אחרי שהרמזור אדום, כלומר אם צולמת נקודת ההנחה היא שהרמזור היה אדום לפחות שנייה אחת לפני שנכנסת לצומת.

אלא אם כן יש תקלה כלשהי במצלמת הרמזור (בהצלחה להוכיח דבר כזה), או כוונת מכוון (להוכיח את זה תצטרך יותר מסתם הצלחה או מזל), טענה כזאת תיזרק מבית המשפט יותר מהר מאשר תגיע לבית המשפט

ובת ההוכחה היא על המאשים, בעיקר במשפט הפלילי.

מאחר וכאן המאשימה היא מדינת ישראל, היא חייבת להוכיח כי הנהג עבר באדום.

במקרה של דוח בעקבות תמונה - יש צורך לוודא כי בתמונה רואים את הרמזור כשהוא אדום. במידה ולא רואים רמזור אדום - אין הוכחת עבירה (העניין של תכנון מצלמה ומתי היא אמורה לצלם - לא רלוונטי כאן, במיוחד שכאינך נלחם בתקינות המצלמה אלא בעצם ביצוע העבירה)

פורסם

כבר נכתב ונאמר (גם על ידי) בפורום הזה על הקשר בין המשפט הפלילי והמשפט התעבורתי (וחוסר הקשר ביניהם).

כמו שבמשפט פלילי לא אמורים להעדיף מילה של שוטרת על פני מילה של נהגת בהיעדר כל ראיה אחרת נכון?

במיוחד אם אותה שוטרת כבר נתפסה בשקר אחד או שניים באותו משפט נכון?

השוני במקרה הזה (שמייצג אולי 0.001% מהמשפטי תעבורה) והמקרה המדובר כאן (שמייצג את כל 99.999%) הוא שבתי המשפט כן נוטים להעדיף את המילים של השוטרים.

כמו כן הם מקבלים כנתון מוכח את זה שהמצלמות עובדות ותקינות ואין להם צורך בהוכחה נוספת, המכשיר הוא בחזקת "תקין ומרשיע"

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

על מנת להרשיע נהג בעבירת אור אדום, צריך להוכיח כי הוא נכנס לצומת כאשר דלק אור אדום בכיוון נסיעתו.

במידה והוכח כי אור אדום כלל לא דלק (למשל מנורות נשרפו) לא ניתן להרשיעו. אם זה במקרה של דוח מצלמה או ע"י שוטר.

בשתי התמונות אמורים להופיע לפחות שני רמזורים הדולקים באדום בכיוון נסיעת הרכב. בתמונה הראשונה - כניסת רכב לצומת ובשניה - שינוי מיקומו (מתרחק מהמצלמה). כמובן יש את שאר הפרטים כמו - נתיב נסיעה, משך אדום, זמן בין הצילומים וכו'.

פותח השרשור,

תעלה את הדוח לכאן יחד עם התמונות, ללא פרטים מזהים.

התמונות אשר מתקבלות ביחידה א3 הן קובץ דיגיטלי ברזולוציה די גבוהה. בנוסף לפילטרים של מצלמה עצמה, יש להם יכולת "לשחק" אם התמונה (עוצמה/הגבר וכד'), כך שניתן יהיה לראות בבירור את אור האדום. ומה שנשלח לנהג זוהי הדפסה ברזולוציה יותר נמוכה.

פורסם

אם כך אין בעצם שום טעם בתמונה עצמה,היות שהפעלת המצלמה בלבד משמשת כ"עד".

תודה לעוזרים,נראה שאין טעם לנסות.

מה ההשלכה של 10 נקודות?

פורסם

האם מזהים את הרכב שלך בבירור?

האם זה אזור ושעה שאתה נוסע שם?

אם אני זוכר נכון, המצלמה מצלמת את הנתיבים שפונים לכוון 5 מערב, שווה לגשת לשטח, לראות מה קורה (בזהירות. יש שם תחנות אוטובוס ואזורים מתים לחלוטין ומופרדים בגדר עם מעבר מותר להולכי רגל, אגב).

אין שום מניעה לבקש להישפט. אין נסיבות מחמירות, במקרה הגרוע תקבל את גובה הקנס המקורי בתוספת אולי כמה מאות שקלים הוצאות משפט. במקרה הטוב התביעה תציע לך עסקת טעון.

אני יודע שיש כמה בפורום שיתרעמו על ההצעה אבל זכותך המלאה לגלגל את האשמה על נהג זהיר שהוא בן משפחה ומוכן לשאת באשמה (מה גם שיתכן בהחלט שלא אתה נהגת באותו זמן ברכב).

פורסם

אם אין לך נקודות קודמות המשמעות היחידה של 10 הנקודות היא שבעבירה הבאה בשנתיים הקרובות שגוררת גם נקודות תצטרך לעשות נהיגה מונעת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...