Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שלושה חודשים רכשתי גולף 1.4 חדשה , במסגרת העסקה קיבלתי במתנה בין היתר חיישני רוורס , קיבלתי את הרכב ביום שישי , בשל עומס במוסך\סוכנות , החברה לא הספיקו להתקין את החיישנים המובטחים , אמרו לי : קח את הרכב בוא ביום שני ונתקין (המוסך היה סגור ביום ראשון של אותו השבוע) , היות וממש רציתי לקבל כבר את הכלה הסכמתי (וטוב שכך - הסבר בהמשך) ביום שני הגעתי ואכן החיישנים הותקנו, זכיתי לחזות בתהליך ההתקנה ולראות בדיוק מה נעשה , נסעתי לדרכי שמח וטוב לבב :-) , בחודשים הראשונים רחצתי את הרכב בעצמי , אני שוטף עם דלי 1 של מים וג'ילדה , לא שופך מים בכמויות מרטיב ומנגב .... לפני שבועיים נפלה עלי העצלות ושמתי פעמי למכון השטיפה , שיצאתי משם חשכו עיני : רטיבות חדרה לחלקו האחורי של גג הרכב בשילוב פס אדום לכל האורך מהווקס החם של המכונה , המוסך שלי נמצא ממש מרחק יריקה ממכון השטיפה , מיד אצתי רצתי לשם, מאחר שזכיתי לחזות בהתקנת החיישנים מיד חשדתי בגומיות דרכם מועבר החיווט בדלת האחורית (תמונה מצורפת) , ואכן מסתבר שהגומיה השמאלית דרכה הושחלו הכבלים של החיישנים הייתה שבורה בחלקה הפנימי (גם בצדה העליון וגם בזה התחתון) מים חדרו דרכה וחלחלו אל גג הרכב , החברה נראו מתורגלים.... מיד קפץ אל רכבי מתקין נמרץ ניקה את הכתם וייבש , חברו פירק את הגומיה הדביק אותה עם סיליקון כפתרון זמני , גומיה חדשה הוזמנה בדואר אוויר מחו"ל , היום הגיעה הגומייה והותקנה בצענו בדיקה עם גרניק ולא נכנסה אפילו טיפה :-)

בשיחה עם סוכן המכירות הסתבר לי שאני לא לבד..... החברה שברו את הגומיות במספר רכבים אלו היו להם ההתקנות הראשונות בדור שבע חוסר הנסיון עם הדגם ושינוי מבנה הגומיה עשו את שלהם... ברכב אחד אפילו נגרם נזק בלתי הפיך לכיסוי הגג ועקב כך היה צריך להחליפו.

יש מספר דברים שלמדתי מהמקרה , אני שמח לחלוק אותם עם חברי הפורום :

1. התקנות מקומיות : להשתדל להמנע אם אפשר.

2. להשתדל להיות ליד הרכב בכל עבודה שמתבצעת , (כך ידעתי מייד מה מקור הבעייה כי ראיתי מה פורק)

3. לא לקנות רכב ביום השקתו , לחכות איזה חודש ולתת למתקינים להתאמן על רכבים של אחרים.....

photo.JPG

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

בגלל זה כשהזמנתי את הפנדה לא רציתי לשמוע על שום התקנות רק קודנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חוזר על זה שוב ושוב.מינימום התקנות וצ'ופרים של היבואן,אם כבר התקנות,רק אצל בעל מקצוע מקצועי ומומלץ שעובד על איכות ולא על כמות.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
מי המתקין ששבר את החלק?

היות והעניין טופל לאחר מעשה לשביעות רצוני ובמהירות מניחה את הדעת , אין בכוונתי לפרסם את שם המוסך , מניח שזה יכול לקרות בכל סוכנות.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

אני לא מבין למה היבואנים ממשיכים לחסוך עלינו ולא מביאים את הרכב עם חיישני רברס מקוריים, לא שילמת מספיק כסף על הרכב הזה בשביל לקבל אותו עם חיישנים מקוריים? הרי זה כבר סטנדרט

גם אצלי החיישנים בהקתנה מקומית והאם שווים לת*ת, לפעמים מזייפים קצת ואי אפשר לסמוך עליהם, אני צריך להחליף אותם, אולי אעשה זאת לבד..

פורסם

למה אין חיישנים מקוריים?

ברנו מגאן של ההורים שלי יש חיישנים מקוריים. חבל שיש להם רק צפצוף ואין מד מרחק.

אצלי יש התקנה מקומית ועובדים בסדר. הבעיה היחידה שזה שהצג כנראה מושפע מהשמש ועם הזמן הנורות LED נדפקות. (שכן אני לא עושה הרבה רוורסים)

גם בדימקסים צבאיים ראיתי שיש חיישנים רק עם צפצוף ובלי מסך, כנראה מקורי כי יש לכולם. (בצבא לרוב הרכבים עדיין אין חיישנים!)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רק חיישנים מקוריים. כאשר רכשנו את היטי, הציעו לנו מערכת מולטימדיה מתקדמת בלה בלה בלה, סירבנו להכול בנימוס. נטו מקורי.

בחיים לא אתן למישהו פה בארץ להתעסק ברכב יותר מהמינימום שצריך.

מה גם, חיישני חנייה לא מקוריים פשוט מעצבנים בטירוף. לדעתי, הם מציקים יותר מאשר עוזרים.

חיישנים מקוריים כוללים צליל נורמלי, צג שמראה הכל בצורה ברורה, וגם לא בולטים בצורה מכוערת מהרכב.

ולמה חוסכים? כי ככה. לרוב, לארץ מביאים דגמי בררה.

בחו"ל, יטי ברמת גימור אלגנס מגיע עם עוד רמקולים, ריפודי עור וחימום/קירור מושבים. בארץ - אין.

כנ"ל לגבי עוד המון רכבים. מביאים לארץ רכבים "מיוחדים" מחוסרי איבזור.

פורסם

אצלי התקינו איתוראן בגולף 7 ומאז הכיסא של הנהג חורק, אני קצר בזמן לגשת למוסך אז עדיין לא סידרתי את זה.

אבל הנה לכם דוגמא לכך שלא ניתן להימנע מהתקנות מקומיות.

פורסם

גם אצלי באסטרה 1.4T, הדבר היחיד שהתקלקל בשנה וקצת שהיא אצלי זו הקודנית ה"ישראלית". החיישנים עדיין עובדים...

סה"כ אלו שני הדברים היחידים שהותקנו בהתקנה מקומית, ואני מקוה שיחזיקו הלאה.

פורסם
בגלל זה כשהזמנתי את הפנדה לא רציתי לשמוע על שום התקנות רק קודנית.

דווקא הקודניות האלה עושות הכי הרבה בעיות.

פורסם

עדיין אני לא מבין למה רק בישראל מתקינים קודניות? הרי אנחנו המצאנו את הגלגל נכון?

בפירוש איתוראן אמרו לי בטלפון שהמערכת יכולה לגרום לבעיות בהנעת הרכב ואין מה לעשות אם זה,

כמובן שהתקנתי כי אחרת אף אחד לא יבטח אותי!!!!!!!1

כאשר הביטוח ביקש לבוסיף מערכת גיבוי בנוסף לאיתוראן שעוד יותר יתעלק ויתערב במערכות של הרכב זה כבר היה הקש ששבר את גב הגמל..., לבסוף ויתרו.. באמת תודה.

פורסם
אותנו לא הכריחו להתקין קודנית ואין לנו קודנית ברכב. הרכב עם איתוראן, לא רואה סיבה להתקין קודנית.

ככה זה VAG, חייבים את כל המיגונים.

יש הרבה מתקינים זוועה.

צריך ללמד אותם בקורס שהם עושים (אם הם בכלל עושים), 12 שעות ביום, רק לפרק פאנלים וגומיות, ככה כל היום, עד שהם ילמדו לעבוד כמו שצריך.

אצלי רכב בן 18, התחילו בעיות פה ושם, וגם שאני מתקין דברים בעצמי, אני שם לב לקליפסים של הפאנלים שהמתקינים מלפני כמה שנים טובות שברו\עיקמו.

הכי חכם וטוב זה להדבק למתקינים בזמן ההתקנה, לראות מה הם עושים, משהו נשבר, ישר הולך למנהל שלהם.

לגבי הקודנית, קחו טיפ, לא להתקין אותה במקום שמקבל שמש ישירה. (וגם לעבוד איתה בעדינות, אני רואה אנשים לוחצים עליה בכוח ובאגרסיביות.

• תוכן חדש...