Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סך הכל הרנו 30 תיזכר כניסיון הראשון של רנו להכנס לפלח שוק יוקרתי יחסית, שהיה זר לה לחלוטין, בדיוק כמו הפיאט 130 בשעתה.

שלא כמו במקרה של הפיאט 130, הרנו 30 לא תיזכר ככישלון, אבל מצד שני היא לא ממש הותירה את חותמה על עולם הרכב, ותיזכר כפסיק זניח בהיסטוריה של רנו, ולא בגלל שהיתה מכונית גרועה, נהפוך הוא.

פשוט רנו לא הצליחו מעולם להפגין נוכחות משמעותית בפלח השוק הנ"ל, למרות ניסיונות רבים, שלוו בהשקעה לא מבוטלת.

ככלל, אני מעדיף לסקור מכוניות נשכחות, יש בהן משהו מעניין לרוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יוחאי אתה צודק לגמרי.אבל מכיוון שחן ציין בכתבה שהרנו הוצגה ב-75 היא מזכירה את הפאסאט ולא להיפך.

לדעתי הלא אובייקטיבית (בעלים של פאסאט מודל 75) מדובר במשהו שהוא בכיוון העתק ולא סתם דימיון.

פורסם
יש לך סיטרואן XM? שתף אותנו בתמונה. אני אוהב את הצורה של הרכב הזה ואת הסאלון שלו.

C6 היא כמו משפחתית משודרגת והיא בהתאם לזה גם בנויה על פלטפורמה של מכונית משפחתית C5, זה בכלל לא אותה ליגה כמו A6 שבנויה על פלטפורמה נפרדת המתאימה לסטטוס שלה (וזה למרות שהקונצרן מאוד אוהב אוניפיקצייה). סאלון ברכבים האלו זה משהו שאי אפשר להשוות בכלל, אני מקווה שאתה מבין שA6 זה שחקן מליגה אחרת לגמרי.

מי שרוצה נוחות של סיטרואן כל שאר היתרונות והערכים של רכב פרמיום גרמני קונה מרצדס עם AIR MATIC.

אני התרשמתי לא לטובה מהמתלים לC5 - אפשר לקבל עם הרכב הזה מחלת ים כי הוא כל הזמן מתנדנד. נהגתי גם בS קלאס עם מערכת מתלים הזאת וגם נסעתי בביויק פארק אבניו, אני לא אהבתי למרות שבמרצדס המתלים מכויילים טוב יותר מבשאר הרכבים שנהגי בהם.

אני מניח מי שיקנה A6 הוא לא יחשוב שהוא מקפץ אלא יעריך מוצקות גרמנית. אבל זה בסדר, אני גם לא אוהב אודי.

הבעיה שאי אפשר להשוות בין רכבים גרמניים שמתחרים בינם לבין עצמם לבין השאר שבונים גם מכוניות מעולות ולפעמים מנסים להתחרות עם רכב כזה או אחר, אבל אין להם פלטפורמה מתאימה לבניית רכב מתאים. גם אלה רכבים שבנויים לראש אחר, יש כאלה שאוהבים ומעריכים ויש כאלה שלא ירדו מהמרצדס/אודי/במוו שלהם לטובת משהו חדש ולא מוכר.

הבעיה של יצרנים כמו סיטרואן שהם לא קונסיסטנטיים ולכן לא מצליחים ליצור לעצמם נישה משמעותית בשוק.

עצוב מאוד שמישהו יקנה רכב כזה ומראש יהיו לו ציפיות נמוכות. רכבים האלו צריכים להיות אמינים מאוד יחסית כי עולים הון. לצערי זה כימעט לא קורה, מרצדס מבחינה הזאת יוצאת דופן לטובה.

בעניין ה XM ניחשת לא רע

ה PRV שוכן אצלי באיקס אם דור I.

העליתי מספר תמונות, של הרכב עם ה PRV.

היו למנוע ששכן בין השאר ב 605 שתי גרסאות, כשלבכירה היו 24 שסתומים. דגם 24 השסתומים לא יובא לארץ.

באמצע 1997 הוחלף מנוע זה למנוע V6 מתקדם יותר עם 24 שסתומים ועם 200 כ'ס (אוכל גם להעלות תמונות של רכב נוסף עם המנוע החדש יותר)

מאחר והפורום הזה הינו פורום אספנות, אין טעם שאכנס איתך לוויכוח על כל מיני השוואות בין אודי, לסיטרואן, ומה ההבדלים בין C5 בינונית עם מערכת מיתלים בסיסית לאחותה הגדולה שעולה בין פי 3 לפי 4 ביחס ל C5. (אותה פלטפורמה לדבריך).

זה פחות או יותר כמו להשוות בין רכבים שמשמשים כמוניות - סידרה C, סידרה E של מרצדס לסדרה S .

אין גם טעם להיכנס לדיון על פלטפורמה משותפת ומה הקשר בינה למידות הרכב, כי במבחן התוצאה ה C6 דומה במשקלה ובבסיס הגלגלים שלה (למעלה מ 2.90 מ') בכלל לאודי A8...

עד שלא תיסע לא תבין. סע על A6 חצי שנה וסע על C6 חצי שנה ותתחיל להבין. אני בספק אם עשית זאת. אבל בכל מקרה תודה על התגובה המעניינת.

ולחזור טיפה לנושא הרנו 30

גם אם הרכב לא זכה לפופולאריות, הרי שהוא ייזכר כקלאסיקה ייחודית. עיצובו החיצוני נראה נעים לעין גם היום.

הפנים שלו ברמות הגימור המפוארות נראה מרשים גם בימינו.

ובכלל אם רנו משחררת רכבי יוקרה פעם בכמה שנים, מה לנו כי נלין. חבל שרכבים אלו לא מיובאים באופן סדיר לארץ.

ובכלל העניין הזה של רנו ורכבי היוקרה שיצרה - יצא לי לשבת כנוסע בשנות התשעים לא מעט פעמים ברנו 25 וזכורה לי חוייה יוצאת דופן מרכב זה. רכב מרווח, שקט, נוח להפליא.

יצא לי לנהוג על ספראן ועל וול סאטיס (אמנם בחו'ל ולפרקי זמן קצרים יחסית) והרגשתי נפלא - רכבים מהירים, עם ניהוג קל ומפתיע.

כיף לעולם הרכב שרנו יצרה רכבים מעניינים שכאלו, חבל הוא שבספק אם עניין זה יימשך בעתיד.

2012-01-18 15.13.32.jpg

DSCF0784.jpg

2012-01-18 15.06.06.jpg

IMG_0651.JPG

פורסם
יוחאי אתה צודק לגמרי.אבל מכיוון שחן ציין בכתבה שהרנו הוצגה ב-75 היא מזכירה את הפאסאט ולא להיפך.

לדעתי הלא אובייקטיבית (בעלים של פאסאט מודל 75) מדובר במשהו שהוא בכיוון העתק ולא סתם דימיון.

וזו הפואנטה.

איזה שווי יש לפאסאט 75 ואיזה היה יכול להיות לרנו אם היתה כזו בארץ.

אני הייתי מוכן באופן אישי לשלם המון על רנו 30 .

כלומר מה שלא רלוונטי הוא איזה הצלחה הייתה למכונית בשעתה.

מה שכן רלוונטי אם הרכב הינו מצרך מבוקש בקרב חובבי התחום בימים אלו.

פורסם
בעניין ה XM ניחשת לא רע

היו למנוע ששכן בין השאר ב 605 שתי גרסאות, כשלבכירה היו 24 שסתומים. דגם 24 השסתומים לא יובא לארץ.

באמצע 1997 הוחלף מנוע זה למנוע V6 מתקדם יותר עם 24 שסתומים ועם 200 כ'ס (אוכל גם להעלות תמונות של רכב נוסף עם המנוע החדש יותר)

ולחזור טיפה לנושא הרנו 30

גם אם הרכב לא זכה לפופולאריות, הרי שהוא ייזכר כקלאסיקה ייחודית. עיצובו החיצוני נראה נעים לעין גם היום.

הפנים שלו ברמות הגימור המפוארות נראה מרשים גם בימינו.

ובכלל אם רנו משחררת רכבי יוקרה פעם בכמה שנים, מה לנו כי נלין. חבל שרכבים אלו לא מיובאים באופן סדיר לארץ.

ובכלל העניין הזה של רנו ורכבי היוקרה שיצרה - יצא לי לשבת כנוסע בשנות התשעים לא מעט פעמים ברנו 25 וזכורה לי חוייה יוצאת דופן מרכב זה. רכב מרווח, שקט, נוח להפליא.

יצא לי לנהוג על ספראן ועל וול סאטיס (אמנם בחו'ל ולפרקי זמן קצרים יחסית) והרגשתי נפלא - רכבים מהירים, עם ניהוג קל ומפתיע.

כיף לעולם הרכב שרנו יצרה רכבים מעניינים שכאלו, חבל הוא שבספק אם עניין זה יימשך בעתיד.

מנוע ה PRV עבר השבחה רצינית כשהוכנס לשימוש ב XM; נפחו הועלה ל 3.0 ונוספה מערכת ניהול מנוע ממוחשבת מתוצרת בנדיקס.

כשהוצג ב 75' הוא הרבה פחות נעים, מערכת ההצתה היתה מסובכת ובעייתית ( 2 פלטינות ו 2 קבלים), ובפיג'ו 604 ובוולבו 264 גם מערכת הזנת הדלק היתה מורכבת וכללה זוג מאיידים, הקטן הבודד לסיבובי סרק בלבד, ואילו הכפול הגדול לנסיעה.

היה קשה מאד לכוון כראוי את המנוע, וגם שהיה מכוון היטב ביצועיו לא היו מדהימים.

המנוע שופר ועודן עם השנים, ובגירסת ה 24V הוא אפילו טוב למדי.

ב 97' שיתפו שוב פעולה פיג'ו ורנו, ופיתחו מנוע V6 חדש לגמרי ששימש את הלגונה, ה 406\407, ה C5 ועוד.

הרנו 30 אכן היתה מכונית נאה מאד, והציוד והאיבזור היו ברמה גבוהה לזמנה, ומה שפגם בסיכויי הצלחתה היו שלל המתחרות שהופיעו בתקופתה.

הרנו 25 שהחליפה אותה ב 84' היתה מכונית אפורה, לפחות עיצובית, ובעלת פנים מהודר אך מצועצע להפליא, כמו בכל מכוניות רנו משנות ה 80', ואם יזכר ממנה משהו, אזי מדובר בגירסת הטורבו 2.5 שהיתה בשעתה המכונית הסדרתית המהירה ביותר מתוצרת צרפת.

הסאפרן שהחליפה אותה ב 92' נראתה טוב בהרבה, והציעה רמת הידור יוצאת דופן, שלמרבה צער, לפחות בגירסאות הראשונות לא לוו ביחידות כוח הולמות, והגירסה המעניינת באמת שלה. הביטורבו, שעשתה שימוש במנוע האלפיין A610, 258 כ"ס והנעה כפולה.

הודר השני של האפראן השתמש במנועים של וולבו, אולם זה היה מאוחר מידי והמכירות היו אפסיות.

אלי הורוביץ ז"ל, מנכ"לה המיתולוגי של טבע נסע שנים ארוכות ברנו 25 ולאחר מכן ב XM, מאחר ומכוניות גרמניות לא באו בחשבון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בעניין ה XM ניחשת לא רע

הXM שלך ניראית פשוט מדהימה - ממש כמו חדשה. שני הXM שלך מנוע V6 או השניה 2 ליטר טורבו (פעם הייתה XM שני ליטר טורבו ידנית בשכונה שלי בדיוק בצבע כזה)?

וגם יש לך C6 מבין הבודדות בארץ. לא יצא לי ליראות כזה רכב אמיתי על הכבישים. סחטיין, יש לך רכב סופר נדיר.

מאחר והפורום הזה הינו פורום אספנות, אין טעם שאכנס איתך לוויכוח על כל מיני השוואות בין אודי, לסיטרואן, ומה ההבדלים בין C5 בינונית עם מערכת מיתלים בסיסית לאחותה הגדולה שעולה בין פי 3 לפי 4 ביחס ל C5. (אותה פלטפורמה לדבריך).

זה פחות או יותר כמו להשוות בין רכבים שמשמשים כמוניות - סידרה C, סידרה E של מרצדס לסדרה S .

גם S קלאס משמשת בתור מונית. אומנם לדגמים של מונית לפחות מה שנכון לגבי C וE מתלים בגירסא HEAVY DUTY, איכות הנסיעה עדיין מעולה גם עם מתלים קונבנציונליים. הייתה לי E לא מונית וE דגם הבא שהיה מונית - מבחינת מתלים יש שיפור ניכר בנוחות וניהוג. הS שנהגתי בה היא לא מונית ובכל זאת למרות שהרכב מדהים - לא אהבתי שהיא מתנדנדת מאט והעדפתי את המונית שלי על פני S קלאס עם מנוע V8 למרות שהייתי יכול להשתדרג בקלות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ב 97' שיתפו שוב פעולה פיג'ו ורנו, ופיתחו מנוע V6 חדש לגמרי ששימש את הלגונה, ה 406\407, ה C5 ועוד.

יש לי גם רכב עם מנוע ה PRV היותר חדש. זה שמופיע בתמונות הבאות.

מצד אחד חל שיפור בכוחו של המנוע, אך מנגד הדינמיות והתגובה החדש ביחס לקודם נעלמו.

מה גם שמערכת שלישיות קויל משותפות בכל צד מהוות סיכון יתר בעת זמינות חלקים.

המנוע שהחליפו ואשר נמצא עד היום בC5 , פיז'ו 407 ו C6 בנזין, הרבה יותר חזק וזריז עם 6 הילוכים, אך גם הוא כמו קודמו איבד עוד יותר את רגש החדווה, הסאונד, והתחושה שאתה נוסע על בהמה מפלצתית אך מרוסנת להפליא.

(אוכל גם להעלות תמונות של אותו V6 חדש יותר)

באשר לירוקות ולמה ששאל tzvipper- אחת PRV DIRAVI 30 V6 , השנייה XTC 20T

2012-01-07 12.46.46.jpg

2011-08-27 18.03.48 - עותק.jpg

DSCF2372.JPG

DSCF2374.JPG

IMG_0820.JPG

DSCF3781.JPG

DSCF3759.JPG

DSCF2368.JPG

פורסם

ה- 20/30 היו הסאלון הראשונןת ?

כבר בשנות ה-50 היתה הפריגאט,סאלון יחסית לזמנה,ברמת ה .403