Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

כחלק ממשימתי להיות רופא במדינת ישראל (תקראו לזה מזוכיזם), עליי לעלות את ממוצע הבגרויות כמה שיותר גבוה. באנגלית יש לי 5 יחידות, וציון של 93 או משהו. שמתי לב שאם אעלה את הממוצע ל100, או קרוב לכך, זה יהיה שווה לי כנקודה וחצי בציון סכם, שזה משהו שתגלו אחרי הצבא ;)

בקיצור, האנגלית שלי ברמה מאוד גבוהה, ומן הסתם שיש לי גם פטור בזכות הפסיכומטרי, ובכל זאת אני צריך לשפר את הבגרות בשביל הממוצע. זה עולה לי סה"כ 150 שקלים, וזה אמור להיות מאוד קל בשבילי. נקודות מתנה לממוצע הבגרות. כדי להבטיח זאת, אני זקוק לעזרתכם בנושא הבא:

האם יש כאן מישהו שיוכל להסביר לי את התבניות של החיבורים?

מה צריך להכיל חיבור דעה? מה צריך להכיל חיבור תיאור? כעקרון אני ניגש לE, F ו-G באותו היום. עכשיו בE הבנתי שיש רק אנסין וקטע שמיעה, יופי לי.

לפי המיקוד, לF צריך לכתוב חיבור תיאור, ובG צריך לכתוב חיבור דעה. במידה ומישהו מכם הוא תלמיד טוב, ויוכל להסביר לי בקצרה, איך נראית תבנית של כל אחד מהחיבורים האלה, אודה לו מאוד.

האם צריך לכתוב כותרת ושם? תאריך?

כמה מילים החיבור מכיל? מחולק לפסקאות? האם יש חשיבות לכמות הפסקאות?

מה מכילה כל פסקה באופן כללי?

בנוסף, אודה להערות כלליות, האם צריך להביא משהו חוץ מת.ז. ועט? אני כבר לא זוכר כלום, אבל יש מצב שצריך להביא מילון אוקספורד? זה חובה?

בקיצור, במידה ומישהו זוכר, או שיש לו את זה כתוב במחברת כפי שמורתו כתבה לו את זה, אודה לכם מאוד.

תודה ושבוע טוב.

ניקו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

F עבר רפורמה.

צריך ללמוד ספרות אנגלית שזה לא נעים אבל עדיין אפשרי. אני כמובן מדבר על נבחנים אינטרניים- ואתה אקסטרני לכן אני לא יודע אם תצטרך להבחן בספרות אנגלית. חיבור דעה בG- תבנית:

some say that... i agree/disagree with this say

ממש משפט וחצי של פתיחה, שבסיומו אתה אומר בעקרון מה דעתך: כן או לא.

רווח שורה בין פתיחה לגוף.

גוף- צריך 2 דוגמאות וסיבות לפחות. למרוח טיפה ולהסביר.

רווח שורה בין גוף לסיום.

סיום- הצגת הנושא באופן כללי, אם אתה מחליט להכניס את דעתך לעניין- אז שוב, בקצרה ובלי הסברים.

בכל החיבור- לשמור על רמה תחבירית גבוהה, שימוש בלפחות 5 connectors, שימוש בלפחות 3 משפטים בזמנים מורכבים. אורך החיבור 140~ מילים.

The ministry of education has decided to shorten the summer vacation by two weeks and give students a two week winter break instead. I disagree with that decision.

In my opinion, shortening the summer vacation will only harm the students. First of all, the summer vacation is an opportunity to young students to work and earn some money. Therefore, shortening the summer vacation will cause them to lose 2 weeks of working and earning their money, since the 2 weeks that will be returned to them in the winter, won't allow them to come back to a normal and organized work.

Moreover, the summer vacation takes place, of course in the summer. It means that the students enjoy the sun and the great weather, and it allows them to go out and have fun, in contrast to the winter, when the weather is cold and the students will stay home, all bored.

To sum up, shortening the summer vacation is something the ministry of education must not do in order to not harm students.

האנגלית שלי צולעת, הבאתי את החיבור רק כדוגמא לתבנית.

בהצלחה

פורסם

שי תודה.

אני עושה את הF הישן. שיש בו גם, חיבור ואנסין. המיקוד אומר שיש חיבור תיאור. אתה מכיר תבנית של חיבור תיאור (DISCRIPTIVE).

ב-G קראתי שגם את ה"גוף" צריך לחלק לפסקאות, כלומר שצריך 4 פסקאות לפחות, זה לא כך לימדו אותך?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אני זוכר שהיה צריך לתת טיעונים בעד ונגד,

האמנם, את הבגרות שלי סיימתי לפניי כשנתיים וחצי והזכרון לא ממש טרי. :roll:

4 טיעונים זה אכן מספיק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
שי תודה.

אני עושה את הF הישן. שיש בו גם, חיבור ואנסין. המיקוד אומר שיש חיבור תיאור. אתה מכיר תבנית של חיבור תיאור (DISCRIPTIVE).

ב-G קראתי שגם את ה"גוף" צריך לחלק לפסקאות, כלומר שצריך 4 פסקאות לפחות, זה לא כך לימדו אותך?

את הגוף אצלנו צריך לחלק ל2 פסקות, אבל שוב, אני אינטרני ויכול להיות שאם סמל השאלון שלך שונה אז גם הדרישות שונות.

לא מכיר חיבור תיאור. בהצלחה :D

פורסם

ני גם אינטרני, אני פשוט כבר לא תלמיד תיכון. אקסטרני זה לא מי שאינו תלמיד תיכון, זה משהו קצת שונה.

אני עושה את אותו המבחן כמו התלמידים, חוץ משאלון F, שאני עושה את הישן, כי זה ההוא שנבחנתי עליו. במתמטיקה למשל, אם ארצה לשפר, לא אוכל לעשות שאלונים ישנים, אלא אצטרך ללכת לפי המתכונת החדשה.

תודה על כל העזרה.

פורסם

סיימתי תיכון (אנגלית 5 יח"ל) לפני בערך 8-9 חודשים, אבל אני לא זוכר יותר מדי.

מה שאני כן זוכר, זה שיכול להיות שיגידו לך משהו כמו: "Write an article stating your opinion" ואז אתה צריך לומר מה דעתך.

אתה כותב פסקת פתיחה בה אתה מסביר את הסיטואציה, ואז כותב איזה 2 פסקאות בהן אתה מפרט את הדעה שלך (חשוב לפתוח את הפסקה השניה הנימוקים [הפסקה שלישית בקטע] במילת קישור כמו "Moreover,").

הסוג השני הוא "Write an article stating reasons for and against X". כאן אתה צריך לכתוב "The reason for supporting such an X is blah blah blah". לסיים את הפסקה, לכתוב איזה מילת ניגוד "However, some people disagree with those who believe that..."

ולכתוב פסקה נגד. בפסקות בהן אתה מסביר את העמדה של כל צד - הייה אובייקטיבי. את הדעה שלך - כתוב בפסקת הסיכום (אותה יש לפתוח ב "In conclusion", "To conclude" ודומיהם).

מעבר לזה, אני כבר לא כ"כ זוכר. אבל יצאתי עם אחלה של ציון.

בקטעי תיאור - פשוט תדחוף כמה שיותר Adverbs ו Adjectives ושמור על מבנה מסודר (פסקת פתיחה, שתי פסקות פירוט, פסקת סגירה).

http://www.geva.co.il/bagrut_solution_english

זה יכול לעזור.

בעקרון הכי חשוב להקפיד על המבנה. למספר המילים אין צורך לדאוג - בד"כ הייתי עובר את ה 180 - 200 מילים בלי להרגיש.

.Your average Notepad

פורסם
אתה ברצינות רוצה להיות רופא?

סי סניור.

תודה שוב לכולם על העזרה, מעריך את זה מאוד.

• תוכן חדש...