Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יצרן רכב לא מייצר את הרפידה ואין לו מושג מה המאפיינים שלה.

קראתי יותר מידי מניואלים של רפידות ובאף אחד אין פחות מ 50 ק"מ נסיעה בד"כ 100 ויותר

ואם אתה מסתפק ב 3 ק"מ להתאמה, אתה עלול לסכן את הלקוחות שלך.

בימינו רוב ייצרני הרכב קונים לפי מפרטים ברורים מייצרן של מערכות בלימה את כולל המכלולים הקשורים למערכת הבלימה קרי רפידות, דיסקים, קליפרים, צנרת ואפילו מגבר בלם ובטוח שייצרן הרכב יודע בצורה חד משמעית את תכונות מערכת הבלימה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה מתחיל להיות נודניק עם ההערות על יוטיוב.

יכול להיות שההתאמה שנעשתה ע"י המוסכניק ונמשכה ע"י בעל הרכב מספקת לרוב המצבים אבל לא בבלימת חירום רצינית

שם יתגלה הכשל שלה,

יתכן שבעל הרכב עשה בהמשך התאמה טובה מבלי לדעת.

הנקודה היא שדרוש קילומטראז' משמעותית ארוך יותר מ 3 ק"מ כדי להוציא את כל עודפי הדבק מהרפידה.

ברפידה חדשה העודפים יוצאים באופן מבוקר בתהליך התאמה נכון והדרגתי.

לוקח קילומטראז' מסוים לאדות את כל העודפים.

יש 2 תופעות מסוכנות של איבוד כושר הבלימה בהתאמה לא נכונה:

תופעת הגלייזינג כאשר החומר המופרש על פני הרפידה מזדגג בחום גבוה והיא הופכת לחלקלקה,

או התופעה בה הלחץ והחום גורמים לגזים של הדבק הנפלט ליצור כרית גז בין הרפידה לדיסק ולאבדן החיכוך כאשר הרפידה מחליקה על כרית הגז מבלי לגעת בדיסק.

בתהליך ההתאמה נפטרים מהעודפים בצורה מבוקרת.

פורסם

20-30 לחיצות על דוושת הבלם במהירות של 50 קמ"ש עם הפסקה קלה בין לחיצה ללחיצה בכדי לא לגרום לרפידות להתחמם מספיקים בשביל Brake-Burnishing.

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה מתחיל להיות נודניק עם ההערות על יוטיוב.

יכול להיות שההתאמה שנעשתה ע"י המוסכניק ונמשכה ע"י בעל הרכב מספקת לרוב המצבים אבל לא בבלימת חירום רצינית

שם יתגלה הכשל שלה,

יתכן שבעל הרכב עשה בהמשך התאמה טובה מבלי לדעת.

הנקודה היא שדרוש קילומטראז' משמעותית ארוך יותר מ 3 ק"מ כדי להוציא את כל עודפי הדבק מהרפידה.

ברפידה חדשה העודפים יוצאים באופן מבוקר בתהליך התאמה נכון והדרגתי.

לוקח קילומטראז' מסוים לאדות את כל העודפים.

יש 2 תופעות מסוכנות של איבוד כושר הבלימה בהתאמה לא נכונה:

תופעת הגלייזינג כאשר החומר המופרש על פני הרפידה מזדגג בחום גבוה והיא הופכת לחלקלקה,

או התופעה בה הלחץ והחום גורמים לגזים של הדבק הנפלט ליצור כרית גז בין הרפידה לדיסק ולאבדן החיכוך כאשר הרפידה מחליקה על כרית הגז מבלי לגעת בדיסק.

בתהליך ההתאמה נפטרים מהעודפים בצורה מבוקרת.

מה אתה מקשקש בלימת חרום זה אחד הדברים שבודקים לאחר החלפת בלמים ואם מורגש משהו חריג ממשיכים בתהליך ההתאמה או בודקים לעומק את מערכת הבלמים

פורסם

המכונאי שהחליף לי את הרפידות אפילו לא ישב באוטו לאחר ההחלפה.

TRW נחשבת רפידה סבירה, אז לא נראה לי שזה בגלל איכות הרפידות...

הבלימה עדיין חלשה מאוד, אז אני מנסה לשמור מרחק ולהימנע מבלימות פתאומיות.

פורסם
טפלת ברכב אצל חובבן כדאי שתכנס למוסך יותר רציני לבדיקת הבלמים בהקדם האפשרי

כן, שמתי לב...

אבל החלפת הרפידות נראת לי פעולה פשוטה וקלה, והבלמים עבדו טוב לפני שהוא טיפל לי ברכב.

פורסם

אני זוכר שבחוברת של הרכב רשום שהבלמים מתחילים להיות יותר אפקטיביים אחרי 200 קילומטר של בלימה.. משהו כזה

אם תרצה אני אצלם

Instagram:

VWPolo6R

פורסם
אני זוכר שבחוברת של הרכב רשום שהבלמים מתחילים להיות יותר אפקטיביים אחרי 200 קילומטר של בלימה.. משהו כזה

אם תרצה אני אצלם

של רובר 200?

אין צורך לצלם. אם אתה אומר, אז אני מאמין לך...

פורסם
כן, שמתי לב...

אבל החלפת הרפידות נראת לי פעולה פשוטה וקלה, והבלמים עבדו טוב לפני שהוא טיפל לי ברכב.

אם שמו רפידות טובות אז הצלחות כנראה זקוקות לטיפול

פורסם
המכונאי שהחליף לי את הרפידות אפילו לא ישב באוטו לאחר ההחלפה.

TRW נחשבת רפידה סבירה, אז לא נראה לי שזה בגלל איכות הרפידות...

הבלימה עדיין חלשה מאוד, אז אני מנסה לשמור מרחק ולהימנע מבלימות פתאומיות.

TRW מייצרים רפידות טובות! מנסיון אישי שלי איתם וכל מי שמדבר על התאמת הרפידה לצלחת מדבר פשוט שטויות במיץ!

הרפידה מתאימה את עצמה לצלחת אחרי כמה ימים ולאחר מכן אתה כבר לא מרגיש את הרפידות בגלל עבודה שקטה שלהן.

אני זוכר שבנסיעות הראשונות שלי עם הרפידות החדשות ולאחר החלפת צלחת יצא עשן בבלימות הראשונות, לאחר מכן לא הרגשתי כלום..אני לא הייתי מציע להתרגש מזה אפילו אלא אם עברו שבועיים ועדיין אתה מרגיש כאילו הרכב לא בולם מספיק טוב

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

יצא עשן כי לא ניקוי את השמן שימור מהצלחות החדשות וגם אתה כנראה מטפל אצל מכונאי מוכשר מאוד שעושה שטויות במיץ

• תוכן חדש...