Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רמת השליטה בהילוך הנבחר לא קשורה לסוג התיבה כל כך - יש תיבות שיתנו לך לבחור הילוך כרצונך ולא יתערבו

(למעט במצב קיצון). בכל תיבה תוכל להגביל את ההילוך המירבי לשם שימוש במנוע לבלימה למשל, אבל יש כאלה שיעלו הילוך לבד

בהגעה לסל"ד מירבי, ויש כאלה שיישארו על המנתק. יש כאלה שבכל זאת יורידו הילוך בקיק דאון, גם אם בחרת הילוך גבוה, ויש כאלה שלא. וכל זה נכון גם לתיבות רובוטיות וגם לפלנטריות. זה הכל עניין של תוכנה ובחירה של היצרן לגבי הלוגיקה הרצויה.

המוטיבציה העיקרית לשימוש בתיבה רובוטית זה חיסכון - גם מבחינת צריכת דלק, וגם מבחינת משקל ומחיר. תיבה אוטומטית רגילה עם 5 הילוכים הרבה יותר כבדה ויקרה מתיבה רובוטית עם אותו מספר הילוכים.

אני 'בוגר' קורולה רובוטית שעברה אצלי 140K ב-4 שנים בערך, ואני באופן אישי אהבתי את הגיר, למרות החסרונות שלו.

הסייג העיקרי - הייתי נוהג 99% מהזמן במצב ידני ומתזמן עזיבה של הגז בכל העלאת הילוך, כדי להקטין את הטלטול.

במצב אוטומטי היא הייתה בלתי נסבלת למדי. מאד אהבתי את יכולת השליטה הכפולה גם מהידיות בהגה, וגם מידית ההילוכים.

תיבה רובוטית חד מצמדית כמו בקורולה או בסיאט מיי היא נחותה משמעותית לעומת תיבות כפולות מצמדים.

תיבה כפולת מצמדים פותרת את רוב הבעיות של הרובוטית עם מצמד אחד. הטלטלה המוכרת נובעת מהעובדה שבזמן האצה חזקה

כשהתיבה צריכה להעלות הילוך היא מפרידה את הקלאץ', הרובוט מחליף הילוך והקלאץ' מוצמד חזרה.

הפעולה הזאת לוקחת די הרבה זמן (משהו כמו שניה), ובזמן הזה יש קטיעה של ההאצה כי לא מגיע כוח למנוע.

הנהג והנוסעים מרגישים כאילו הרכב נבלם לשניה ואז מאיץ חזרה. אם מרפים מהגז טיפה לפני ההעברה התחושה מתרככת כי

המעבר מהאצה ל'אין האצה' הוא פחות חד. בהורדת הילוך אין בעיה כזאת.

בתיבה כפולת מצמדים (DSG או DCT או כל שם מסחרי אחר), יש שני צירים נפרדים, אחד להילוכים זוגיים ואחד לאי זוגיים.

כל ציר מתחבר עם מצמד משלו למנוע. המחשב צופה מה ההילוך הבא שיהיה בשימוש, ומשלב אותו מראש. בבוא הרגע

של ההעברה המצמד של ההילוך הנוכחי מופרד וזה של ההילוך הבא מוצמד, וכך הזמן שבו אין כוח לגלגלים הוא אפסי (כמה מילי שניות).

אבל גם כאן יש בעיות לפעמים - כי לא תמיד המחשב יודע לצפות נכון מה ההילוך הבא הרצוי.

למשל מצב שבו מאיצים ובולמים ואז מאיצים שוב. המחשב מניח שההילוך הבא הוא הגבוה יותר אבל בפועל הוא צריך להוריד הילוך.

יש עוד כל מיני מצבי ביניים כאלה שבהם המחשב קצת מגרד בפדחת ותוהה מה לעשות במשך כמה עשיריות שניה.

רוב הזמן זה עובד, ועובד יפה.

עוד דבר - לגבי זינוק בעלייה - בחלק מהתיבות הרובוטיות התיבה יודעת גם לתת 'חצי קלאץ'' כדי לזחול בעלייה מתונה.

בקורולה זה היה ככה, וגם בפוקוס החדשה זה ככה. בשיפוע תלול יותר ההילד הולד נכנס לפעולה.

בעליה מתונה בפקק מתמשך, עלול לקרות מצב שבו הקלאץ' מתחמם וצריך לעצור בצד ולתת לו להתקרר קצת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אם התיבה הרובוטית הזאת כל כך מוצלחת אז למה בנסיעת מבחן הסוכן של צ'מפיון לקח אותנו לכביש איילון במקום למבחן אמיתי שזה נסיעה בתוך העיר? כנראה שהוא ידע למה.

יש לי את הרכב בגרסה ידנית וכבר 3 חודשים ואני חושב שיחסית לכסף שמשלמים מקבלים תמורה טובה (מישהו אמר מלכת הקטגוריה?)

אבל כל קשר בין תיבה אוטומטית כמו שיש בפיקנטו למשל לזו שיש בסיטיגו/מי שייך לדמיון בלבד.

אותם טלטולים מאוד מאוד קלים כמו שקראת להם מעצבנים מאוד, לא מאפשרים לבצע נסיעה חלקה באמת. גם בידני לפעמים יש לי זריקות קלאץ' לא הכי מוצלחות שקצת גורמות לטלטול קל, אבל רוב הזמן אני מצליח לייצר נסיעה חלקה שדומה לרכב אוטומטי האמיתי. ברובוטי של פשוט היה בלתי אפשרי לייצר נסיעה חלקה, בעיקר בהתחלות נסיעה (העברות מראשון לשני ומשני לשלישי).

לא אומר שהרובוטי הוא זוועה ולגמרי בלתי נסבל כמו שיש כאלה שמתארים אותו, אבל אם יש לך רגל שמאל ויד ימין ואתה נהנה להרגיש באמת את הרכב ולשלוט עליו אז אין כמו קלאץ' וידית הילוכים.

ובקשר לUPHILL ASSIST, הוא לא תמיד עובד ב100%, אבל שיש לך קלאץ' זה נותן לך בטחון נוסף של תתדרדר על הרכב שמאחוריך, ולכן זו עוד סיבה להעדיף את הידנית לדעתי.

אהה, וגם הקנייה זולה יותר ב-5000 - 8000 שקלים, והמשקל של הרכב יהיה קל יותר ב-30 קילוגרמים בערך. עוד סיבה להעדיף את הידני לטעמי.

פורסם

הכל ענין של מוכנות לנסות ולהסתגל לאופן הפעולה של התיבה הזו. נניח שהתיבה היחידה שהיינו מכירים היתה תיבה אוטומטית רגילה, המצאה "חדשנית" כמו תיבה ידנית היתה נתקלת קרוב לודאי בתגובות מעט קיצוניות יותר מאלו שאנחנו שומעים על הרובוטית וזה אפילו מתבקש. כל היתרונות שבפשטותה, משקלה, חסכנותה, אמינותה, ביצועיה, השליטה העדיפה על האוטו, היו מתגמדים לעומת הצורך המשונה הזה ללחוץ על קלאץ' ול"בחוש" לעיתים מזומנות, או לשמור על חצי קלאץ' בעליה. לרובוטית יש תוספת יתרונות על אלו שמצויים בתיבה ידנית רגילה ומכאן שמבחינות רבות היא עדיפה עליה. הענין הוא שאמצעי השליטה עליה זהים לאלו שבתיבה אוטומטית רגילה ולכן השינוי בתגובתה למי שאינו רגיל בכך, פשוט מטריד ומפריע. מי שכאמור מוכן להסתגל לאופן הפעולה הזה יוכל להנות מיתרונותיה והם לא שוליים כלל ועיקר. לא לחינם מותקן גיר רובוטי כזה במכוניות על, אפילו באוונטאדור החדשה של למבורגהיני יש תיבה רובוטית וכן, עם קלאץ' אחד, בדיוק כמו במיי הזו.

פורסם

בין התיבה הרובוטית של קורולה 08 לבין הרובוטיות שהקונצרן משתמש בהן היום וגם קונצרן VAG (אני מדבר על תיבות בעלות מצמד יחיד לא DSG) יש הבדלים עצומים.

הקורולה 2008 שהיתה אצלנו במשפחה הגרעינית 3 שנים גם כן עברה מכלול של שיפורים בנוגע לניהול שלה.

בהתחלה - בין הילוך ראשון לשני הרכב היה מטלטל אותך לפעמים בצורה של חבטה! ממש העברת משקל אכזרית שמעיפה לך את הראש קדימה.

בנוסף לכך לא היה שום מנגנון של עצירת דרדור.

ובנוסף לכך בהעצות ביניים ה"רובוט" לפעמים היה נרדם לו ולא מגיב!

ואז בוצע עדכון תכנה ראשון -

מניעת הדרדור הורגשה מיד לאחר עדכון התכנה ובנוסף לכך אם היית מכה בדוושת הבלם פעמיים - היא היתה מונעת דרדור נוסף בין אם זה לנוע קדימה או אחורה

לאחר מכן יצא עדכון תוכנה נוסף על הקודם בו שיפרו את מענה הרכב בהילוך סרק לעזיבת דוושת הבלם - הרכב מיד משך קדימה וזה נתן תחושה טובה יותר של כוח ותגובתיות מהרכב וגם גרמו להעברת הילוך חלקה יותר בין ראשון לשני, במצב ספורט - זה בקושי מורגש בעדכון התוכנה האחרון שלהם.

עדיין ישנן שתי בעיות עיקריות עם התיבה של הרכב הספציפי הזה

1. בבלימה עדיין הורדת ההילוכים מאוד מורגשת וזו לא חוויה נעימה.

2. הקלאץ' נשרף ברכבים רבים מהדגם הזה מהר מידי.

אני לא יודע לגמרי איך זה ברכבים אחרים אבל למיטב הבנתי גם בתיבות של קונצרן פיאט ואלפא המצב הרבה יותר טוב וגם ברכבים החדשים יותר מקונצרן טויודה ופיג'ו סיטרואן המצב הרבה יותר טוב.

אני מבין שVAG גם כן מדובר בתיבה נסבלת לחלוטין - אולי אפילו אפשר להנות ממנה, כי כמו שכבר ציינת אפשר לנהוג בה גם במצב "ידני"

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הי , אני לא יודע עם יש לך נסיון גם את תיבה אוטמטית רגילה טובה ,אבל כמה הערות:

הטיפטרוניק כן מעניק שליטה על הילוך כמו בלימת הרכב בירידה או קביעת הילוך נמוך לצורך עליה. המקרים היחידים בהם התיבה מתעלמת מפקודות שינוי הילוך זה כאשר הנהג מנסה להעביר להילוך שיכול לגרום נזק למנוע או גיר כמו נסיון להוריד להילוך נמוך במהירות גבוהה מאוד.

ודבר נוסף אפילו בתיבות עם שני מצמדים עדיין יש בעיות בזינוקים וטלטולים(ראה פוסט ארוך מאוד על תיבה של הפוקוס שרץ פה)

על אחת כמה וכמה בתיבה רובוטית חד מצמדית. אז נכון הגיר הרובוטי הוא משהו שבהחלט אפשר לחיות איתו וגם להתרגל אליו ,אבל יש לו חסרונות שאי אפשר להתעלם מהם ואי אפשר לומר באופן גורף שהוא משלב את כל היתרונות של גיר ידני וגיר אוטומטי כמו שמשתמע מהכתיבה שלך.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

למרות שאני מסכים עם כמעט כל דבריו של פותח השרשור, וגם עם המסקנה שלו, אני חושב שהנהג הישראלי המצוי רוצה דבר אחר לגמרי: הוא רוצה רכב שלוחצים על הדוושה והרכב זז, וזהו. בלי שום התייחסות לדברים כמו "הילוכים" או "מנוע" או כל דבר אחר. במילים אחרות - ניתוק מוחלט מהמציאות.

סוכני המכירות שהבטיחו שהרובוטי הוא "כמו אוטומט", הטעו את הציבור במובן זה - ולכן הסלידה מהרובוטי.

דני

פורסם

אני פשוט לא מסכים איתך.

הנהג הישראלי (ולא רק הוא) לא מוכן לשלם מאות אלפי שקלים על מוצר חצי מוכן שיצא לשוק רק בשביל להראות ש"גם לנו יש תיבה רובוטית".

התיבה הרובוטית החד מצמדית של הקורולה, של רנו, של אופל, של פיאט ושל עוד רבים שנפלו למלכודת הזו היא מוצר נבלה שמעולם לא היה צריך לעזוב את שולחן השרטוט של המהנדסים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לרנו יש את הAL4 אבל עד כמה שידוע לי לא ממש מדובר בתיבה רובוטית אלא תיבה שפועלת על שסתומי לחץ - בכל מקרה, התוצאה היא כמעט זהה לחלוטין לנהיגה בקורולה 2008 במובן של מעבר מהילוך ראשון לשני.

מה שאני יכול לאמר מנסיון רב עם הרכבים האלה הוא שניתן להתרגל לפעולת התיבה וב95 אחוז מהמקרים לצפות אותן מראש ולתפעל את הרכב בצורה חלקה לגמרי - בהאצה.

עצירה, זה פשוט בלתי נשלט ונוטה לעצבן, ברנו זה פחות מורגש מאשר בקורולה.

בקורולה יש דבר אחר שמאוד הרגיז אותי בתיבה הזו וזה בכניסה לכיכרות - מידי פעם, משום מה הרכב פשוט לא היה מוכן להעלות הילוך ללא התערכות ידנית מההגה - זה מה שפסל בסופו של דבר את הרכב הזה במשפחה שלנו ושדרגנו אותה.

ברנו זה לא קורה ואנחנו נהנים מהרכב - זה הרכב השני אמנם, אבל אין לנו תלונות כלפיו מבחינת פעולת הגיר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אי אפשר להשוות AL4 לבעיטות של גירים רובוטיים עם מצמד אחד, בפיאט למשל.

AL4 אמנם מגביר את אפקט העגלה בהאצות אבל עוזר לבלימה בירידות ע"י הורדת הילוכים. כשהגיר הזה תקין הנסיעה איתו נעימה וחלקה. אפשר לתת קיק דאון מתי שרוצים בלי לפחד לחטוף זבנג.

זה קצת מרגיז שהנהג צריך לנחש מתי הגיר מתכנן להעלות או להוריד הילוך ולדעת מתי לעזוב את הגז כשבתכלס אין לו שליטה על זה.

אתה משלם יותר על גיר שאמור להיות נח יותר מהידני הרגיל וכל הנוחות מתבטלת בזה שאתה חוטף "בעיטות" בגלל שברוב רשלנותך לא התרגלת לגיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא צריך להתרגש. בדיוק באותו אופן בו העברת הילוכים ידנית נעשית לאחר זמן קצר מאוד באופן כמעט אוטומטי ע"י הנהג בלי צורך להסתכל על שעון הטורים וגם לא על המוט הזה שצריך להזיז אותו לאן שהוא, כך מתבצעת הרמת הרגל מהדוושה בזמן באוטו עם גיר רובוטי.

• תוכן חדש...