Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד כמה שאני יודע אפשר לפרק חגורות בטיחות ברכב אספנות

אין חובה לחגור חגורות ברכב אספנות ולכן אתה יכול לפרק אותן,

מה גם שהרכב גם עובר טסט ללא חגורות !!!!

איפה בדיוק ראית אסמכתאות לדברים (שטויות) שאתה כותב כאן?

לפי תקנות התעבורה - תקנה 364 א' : כל רכב משנת 1969 חייב בחגורות בטיחות 3 נקודות במושב הקדמי. אין קשר להיותו של הרכב אספנות או לא.

אתה מוזמן לעיין בלשון החוק כאן וכך להמנע מעצות שלא לרוחך, ומשרשור שמתפזר לכיוונים לא מכובדים.

ולגופו של עניין (וגם זה כתוב בתקנות) ילד עד גיל 3 חייב להיות חגור במושב בטיחות. מגיל 3 ועד גיל 8 הילד חייב להיות חגור עם מושב מגביה. אם הוא בן 6 והחגורה עוברת באופן ראוי הוא פטור ממושב מגביה.

שורה תחתונה - אין לך חגורות ברכב? אתה לא יכול להסיע אותו.

אורן

פורסם

לפי תקנות התעבורה - תקנה 364 א' : כל רכב משנת 1969 חייב בחגורות בטיחות 3 נקודות במושב הקדמי. אין קשר להיותו של הרכב אספנות או לא.

אתה מוזמן לעיין בלשון החוק כאן וכך להמנע מעצות שלא לרוחך, ומשרשור שמתפזר לכיוונים לא מכובדים.

ולגופו של עניין (וגם זה כתוב בתקנות) ילד עד גיל 3 חייב להיות חגור במושב בטיחות. מגיל 3 ועד גיל 8 הילד חייב להיות חגור עם מושב מגביה. אם הוא בן 6 והחגורה עוברת באופן ראוי הוא פטור ממושב מגביה.

אורן

זאת תשובה לעניין תודה רבה!!!

כנראה שלא הבינו אותי כראוי , השאלה בראש ובראשונה היתה לדעת אם אפשר להושיב ילד בן שלוש במושב הקדמי בכלל בלי קשר

וכאן גם רכב האספנות שלי נכנס לתמונה כי הוא שני מקומות בלבד.

הייתי צריך לנסח את השאלה בצורה אחרת כנראה.

בכל מקרה עד עכשיו הייתי בטוח שכל רכב אספנות אינו חייב בחגורת בטיחות והשטויות שכתבתי התבססו על חוסר ידע מהסיבה שבעשרים שנה האחרונות היה לי רכב אספנות 1968 שלא היו בו מותקנות חגורות בטיחות למרות שיש מקום לחיבור לחגורות ,הרכב תמיד עבר טסט וגם ששוטרים היו עוצרים אותי הם אמרו לי שאני יכול לנסוע בלי חגורות.

נכון להיום יש בידי עוד רכבי אספנות שכבר עברו את שנת 1969 ולכן עזרת לי מאוד ,

זו גם אחת הסיבות ששאלתי את השאלה מלחתחילה,

ואם אני מרכיב חגורות ברכב שלא חייב חגורות מותקנות, לדוגמא mga מודל 1961 ,אני כן יכול להסיע ולחגור?

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
החוק אומר שילד חייב חגורה.

החוק אומר שהרכב שלך פטור מחגורה.

אבל עדיין ילד חייב חגורה.

דילמה? לא בעיני החוק. רוצה לקחת את הילד? תתקין חגורה.

אסף.

זו בדיוק הסיבה ששאלתי את השאלה על מנת לדעת את החוק והאם אני צריך להתקין חגורה

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
לא ביקשתי שתחנך אותי!!!

ברכב רגיל שברשותי אני מושיב במושב האחורי על כיסא מיועד לילד בן שלוש חגור כמו שצריך ,

השאלה שלי היא לגבי רכב אספנות שני מקומות לנסיעה קצרה וזהירה מדי פעם ,(מה נראה לך שלא חשובה לי הבטיחות של הבן שלי?)

יש גם הורים שמרכיבים על אופנוע ילדים ,אז מה ????

אז את הערות החכמות שלך תשמור בלב ותענה קורקטי כי לשם כך מיועד הפורום ,

התשובות פה לא משרתות רק אותי אלא מיועדות לשרת את כולם כך שהשאלה שלי לגיטימית ,

בוא נעזוב לרגע את החוק וגם לא מנסים לחנך אותך, אבל אתה מודע לזה שאתה יכול להיות הנהג הכי זהיר בעולם, הבעיה היא הנהגים האחרים :wink:

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

בנוסף לגבי מושב אחורי , ניתן להושיב ללא חגורה במקרה וישובים מספר אנשים מעבר למספר החגורות הקיים

כל עוד "ישובים בבטחה"....

פורסם

אורן

טעות בידך !

1.רכב משנת 1969 אכן מחויב בחגורות בטיחות במושבים הקדמיים אבל החגורות יכולות להיות גם עם 2 נקודות

2.ברכבים ללא חגורות בטיחות ( 1969 ודרומה ) ניתן להסיע ילדים - התקנה מתייחסת לרכבים בהם מותקנות חגורות בטיחות בלבד !!!

פורסם
טעות בידך !

1.רכב משנת 1969 אכן מחויב בחגורות בטיחות במושבים הקדמיים אבל החגורות יכולות להיות גם עם 2 נקודות

2.ברכבים ללא חגורות בטיחות ( 1969 ודרומה ) ניתן להסיע ילדים - התקנה מתייחסת לרכבים בהם מותקנות חגורות בטיחות בלבד !!!

לגבי סעיף 1 אני צודק :

364א. (א) לא יירשם רכב כמפורט בטבלה שלהלן אלא אם כן מותקנות בו נקודות עיגון שהותקנו בו בתהליך הייצור וחגורות בטיחות מן הסוג האמור בחלק ג' לתוספת השניה הכל כמפורט בטבלה שלהלן:

שנת ייצור הרכב סוגי הרכב החגורה סוג החגורה

1969 רכב נוסעים פרטי    במושבים הקדמיים בלבד חגורות מסוג אלכסוניות שלוש נקודות עיגון.

לגבי סעיף 2 :

אני צודק לגבי השרשור מכיוון שהרכב אינו מלפני 1969 לכן חייבות להיות בו חגורות כלשהן. ואם יש חגורות אז הוא חייב לרתום את הילד במושב בטיחות במושב בו מותקנות חגורות!

המקום שבו אתה צודק הוא בעניין הכללי - אפשר להסיע ברכב שנרשם לפני 1969 ילדים ללא חגורות בטיחות במידה והן לא מותקנות בו מלכתחילה.

אתה מוזמן אם כן להסיע כך את ילדך ושהיה לך בהצלחה עם זה.

אורן

פורסם

אורן ,

אני לא יודע למה קבעת שרכב משנת 1969 חייב בחגורה עם 3 נקודות

לי יש רכב משנת 73 עם גג נפתח והחגורות שמגיעות עם הרכב הן 2 נקודות בלבד.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אורן ,

אני לא יודע למה קבעת שרכב משנת 1969 חייב בחגורה עם 3 נקודות

לי יש רכב משנת 73 עם גג נפתח והחגורות שמגיעות עם הרכב הן 2 נקודות בלבד.

הי,

זה לא אני קבעתי - זו הרשות המחוקקת...:lol: :lol:

גם אם מותקן משהו זה לא בהכרח תקין.

כדי לפתור את העניין הנה התקנה כפי שכתובה בתקנות התעבורה. מקווה שיעזור לסיים את הסאגה.

בברכה אורן

SB.jpg

• תוכן חדש...