Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 6 דקות, פריג'י כתב:

עקרונית הרעיון נכון, חובות אזרחיים גוררים זכויות מעבר לזכויות האזרח הבסיסיות.

תהיה מערכת של שירות לאומי ואזרחי במקביל לצבאית. זכות הצבעה היא לא דבר שנולדים ומקבלים אוטומטית כי אז מגזרים פרזיטיים יביאו לקריסה של המדינה.

מעולם לא שמת פתק עבורו, שמת פתק לרשימות שהוא הרכיב. עם כל כמה שהוא דבע, הרשימות שהציג היו ראויות.

לא מסכים.

האם מישהו שנתפס 10 פעמים על מהירות גבוהה צריך לאבדאת זכות ההצבעה?

לכל אזרח יש את הזכות לבחור ולהיביר ולא רק למי שחושב כמוני.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

מה הקשר? מי דיבר על זה?

המדינה קובעת סט של קריטריונים.

תעמוד בהם, תזכה לזכות הצבעה, ולא ניתן יהיה לאבד זכות זו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 10 דקות, פריג'י כתב:

המדינה קובעת סט של קריטריונים

לא המדינה קובעת. הממשלה קובעת.

עכשיו תסתכל על הממשלה הנוכחית ותחשוב מה הם היו עושים, אם כבר היה תקדים לביטול זכות הצבעה למגזרים מסוימים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 23 דקות, פריג'י כתב:

מה הקשר? מי דיבר על זה?

המדינה קובעת סט של קריטריונים.

תעמוד בהם, תזכה לזכות הצבעה, ולא ניתן יהיה לאבד זכות זו.

המדינה קבעה ואף אחד מהקריטריונים לא יכול להיות ציות לחוק מסויים.

בוא ניקח מקרה שעם הממשלה הזו לצערי בכלל לא היפותטי שכל מי שענד סיכת חטופים מאבד את זכות ההצבעה. נראה לך סהיר שכל מי שמתנגד לחוק מסויים לא יוכל להתמודד כדי לשנות אותו? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, Night Driver כתב:

לא מסכים.

לכל אזרח יש את הזכות לבחור ולהיביר ולא רק למי שחושב כמוני.

גם אם הוא חושב שדמוקרטיה זה חרא ושצריך לציית רק לרבנים ולתורה?

לא מדובר פה על עבירות תנועה אלא באיום קיומי.

לפני 21 דקות, פינדר כתב:

עכשיו תסתכל על הממשלה הנוכחית ותחשוב מה הם היו עושים, אם כבר היה תקדים לביטול זכות הצבעה למגזרים מסוימים.

הממשלה הנוכחית נבחרה בין היתר בגלל שכולם ללא יוצא מן הכלל יש זכות הצבעה. שולחים אותך ל300 ימי מילואים כשהם משווים את המשתמטים שלהם שבכלא לחטופים של חמאס.

גם לא צריך להיות מניפולטיבי, מדברים על התניית הזכות, לא ביטול. כל מי שרוצה להצביע יכול, בתנאי שיתגייס / יוכיח שהוא לא כשיר בריאותית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

גם אם הוא חושב שדמוקרטיה זה חרא ושצריך לציית רק לרבנים ולתורה?

כן. אפילו אם הוא חושב שבחת משפט זה חרא וצריך לציית רק לראש הממשלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי זה אותו דבר? אחד רוצה להרוס את השיטה, השני רוצה להתנות כללים כדי לשמור עליה.

נראה מה תחשוב על זה כש50% מהציבור יפטור את עצמו מגיוס (ועוד) באמצעות הצבעה.

פורסם
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

הממשלה הנוכחית נבחרה בין היתר בגלל שכולם ללא יוצא מן הכלל יש זכות הצבעה.

אהה.. אז אתה רוצה לקבוע מי יכול להצביע בשביל שתוכל לקבוע איזו ממשלה תיבחר..

מעניין מה יקרה אחר כך כשתעלה שוב ממשלה שאתה לא אוהב, רק כשהפעם יש תקדים להנדסת הבחירות. או שאתה בונה על זה שמרגע שתחסום חרדים וערבים מלהצביע, תמיד תיבחר ממשלה מהצד שלך?

Just now, SlowRide כתב:

נראה מה תחשוב על זה כש50% מהציבור יפטור את עצמו מגיוס (ועוד) באמצעות הצבעה

אתה חושב שיש היתכנות למצב שבו 50% מהציבור יחיו פה בלי זכות הצבעה? זה מצב בר קיימא לדעתך?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רוצה לקבוע מי יוכל להצביע כדי להבטיח שתיבחר ממשלה מאנשים שרוצים שהמדינה תמשיך להתקיים.

אם הם לא מסכימים איתי על דברים אחרים, הכל טוב. 

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

שתיבחר ממשלה מאנשים שרוצים שהמדינה תמשיך להתקיים

ומה יעצור אותם מלהחליט שכדי שהמדינה תמשיך להתקיים נתניהו צריך לשלוט לעד? או שצריך לשלול זכות הצבעה מסמולנים בוגדים? או שצריך להעניק קול כפול למי שמשרת בקרבי?

אין לזה סוף.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

נראה לי שכולנו פה מסכימים לגבי השאיפה שהמדינה תמשיך להתקיים אבל הגבלת זכות הצבעה באופן גורף לקבוצות אזרחים זו כבר לא דמוקרטיה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, פינדר כתב:

ומה יעצור אותם מלהחליט שכדי שהמדינה תמשיך להתקיים נתניהו צריך לשלוט לעד? או שצריך לשלול זכות הצבעה מסמולנים בוגדים? או שצריך להעניק קול כפול למי שמשרת בקרבי?

אין לזה סוף.

אני לא יודע לאיזה מהדברים שכתבת יש היתכנות אמיתית, רק שבעוד 40 שנה אתה תהיה מיעוט והרוב שאתה "מרחם" עליו עכשיו לא יהיה כ"כ סובלני כלפיך. זה כמובן התרחיש האופטימי יותר, כי אם לא יהיה לנו מספיק אנשים לצבא ולעבודה לא נגיע אליו בכלל.

לפני 22 דקות, stx כתב:

נראה לי שכולנו פה מסכימים לגבי השאיפה שהמדינה תמשיך להתקיים אבל הגבלת זכות הצבעה באופן גורף לקבוצות אזרחים זו כבר לא דמוקרטיה.

נכון, זה ממש רע. רק שאף אחד גם לא מציע את זה.

התניית זכות ההצבעה בשירות המדינה 👍

הגבלת זכות הצבעה באופן גורף לקבוצות אזרחים 👎

פורסם

אם נזקק את זה, קבוצת אזרחים א' מחליטה על תנאים לקבלת זכות הצבעה, שקבוצת אזרחים ב' לא עומדת בהם היום ולא מתכוונת לעמוד בהם.

פעם הייתה זכות הצבעה רק למי שמשלם מיסים מרף מסוים. אפשר לטעון שזה צודק כי מי שלא נושא בנטל קיום המדינה (בצורת מיסים) - למה שתהיה לו זכות להשפיע על ההתנהלות שלה? אבל אז מצד שני, מי שיש לו מספיק כסף לשלם מיסים יכול להשפיע על המדינה ככה שתנתב כספים אליו ותשמר את המצב הקיים.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אני לא יודע לאיזה מהדברים שכתבת יש היתכנות אמיתית, רק שבעוד 40 שנה אתה תהיה מיעוט והרוב שאתה "מרחם" עליו עכשיו לא יהיה כ"כ סובלני כלפיך. זה כמובן התרחיש האופטימי יותר, כי אם לא יהיה לנו מספיק אנשים לצבא ולעבודה לא נגיע אליו בכלל.

כל מילה בסלע.

אנחנו בבעיה ונישאר בבעיה עד שלליכודניקים ולציונות הדתית ולמי שהצביע לבן גביר יפול האסימון.

לחרדים הוא לא יכול ליפול - הפער גדול מדי.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

בסדר, ואם כזה דבר לא יחוקק בהסכמה רחבה - בג"ץ יפסול.

וכתבתי, זכות כזו זה משהו שאתה זוכה לו. מאותו רגע לצורך העניין גם אם הרגת ראש ממשלה או נשיא לא תוכל לאבד את הזכות (אם בטעות נשארת בחיים אחרי ביצוע הפשע)

ברור שנקודתית למהלך הנוכחי של ליברמן אין ממש היתכנות להתממש בפרק הזמן שיש עד לבחירות. הרעיון ברמה העקרונית - סביר.

אגב, ונראה לי שאני בדעת מיעוט בנושא הזה, כבר היום המדינה נותנת זכויות אזרח עודפות למשרתי מילואים, כמו תנאי סף בקרקעות וכו' - לעניות דעתי בלי הצדקה. אפשר לתעדף לטובה את מי שביצע את המוטל עליו כפי שהתבקש, אבל הזוי לתת תיעדוף שמבדיל בין אחד לשני לפי אופי השירות שהמדינה ביקשה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תוכן חדש...