Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תסתכל על כמות הנפגעים מהמלחמות שניהלו מדינות המערב רק בעשורים האחרונים, אז התשובה די ברורה (ואני לא חוזר כאן אחורה אפילו עד למלחמת העולם השניה).

אגב, אני לא מומחה לקהילות מוסלמיות באירופה, אבל מאמין שהפער בין, נניח, מהגרים מטורקיה לכאלו מאפגניסטן או אזורים שונים בצפון אפריקה הוא מטורף.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

כלומר לדעתכם אין שום בעיה כרגע באירופה, וגם לא תהיה? רוצה לומר, צרפת היא מקום בטוח ליהודים בעשרות השנים הקרובות? סקנדינביה?

פורסם
בינינו, בלי להתחסד, כמה פעמים אלו מוסלמים שרוצחים אנשים חפים מפשע וכמה פעמים אלו לא מוסלמים?

מה שקובע זו לא הדת, אלא ההקשר התרבותי, סוציו אקונומי הכולל, ומקומה של הדת בתרבות באותו מקום וזמן.

במילים אחרות, היו תקופות בהיסטוריה שמדינות נוצריות היו הרבה (ה-רבה) פחות סבלניות ממדיניות מוסלמיות. המדינות הכי אלימות בהיסטוריה, היו דווקא חילוניות במוצהר (קומיניסטיות קודם כל, ולאחר מכן הפשיסטיות). דעתי על כל הדתות (והאידיאולוגיות הקולקטיביות באשר הן) רעה באותה מידה, והאם דת (או אידיאולוגיה) הופכת להיות תירוץ לאלימות, תלוי בנסיבות.

במקרה שלנו, האיסלאם הוא הדת השולטת במדינות שעידן הנאורות לא התרחש בהן מעולם. הסיבה היחידה שסעודיה היא לא ברמה הכלכלית של אתיופיה היא הנפט, עיוות כלכלי שנתן עושר היכן שלא נוצר מעבודה ואינטיליגנציה. זה יוצר פער בעולם הערבי בין הקדמה הכלכלית לקדמה התרבותית (קדמה בתרבות = חופש הפרט, לשיטתי).

הפער הזה, שאותו דווקא יצר המערב באיוולתו וחמדנותו, הוא שיוצר את השחיטה שאנחנו רואים עכשיו. אבל זה סיפור אחר...

בקיצור, האיסלאם לא דת יותר או פחות אלימה מהנצרות והיהדות. בשלושת הדתות יש אלמנטים ונרטיבים לא סבלניים בעליל (בלשון המעטה). אם הם באים או לא באים לידי ביטוי, זה עניין של... כמו שכתבתי, מקום, זמן, תרבות, פוליטיקה וכו'. כלומר, נסיבתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כלומר לדעתכם אין שום בעיה כרגע באירופה, וגם לא תהיה? רוצה לומר, צרפת היא מקום בטוח ליהודים בעשרות השנים הקרובות? סקנדינביה?

יותר בטוח מישראל, זה בטוח...:roll:

אם רוצים ביטחון, להתבולל זו דרך טובה. תוך שתי דורות, אתה בטוח.

פורסם

על המצב בסקנדינביה כבר ענו דוברי הקהילה המקומית בקופנהגן, שביקשו יפה מביבי שיעזוב אותם בשקט.

בטוח שיש בעיה באירופה. בטוח שש בעיה גם כאן. איפה יותר "מפחיד", כל אחד כנראה יחליט לעצמו

עריכה: עופר,אתה בהחלט צודק. יש ציפיה מהמוסלמים במערב לאמץ נורמות מקומיות. גם ליהודים יהיה יותר פשוט אם יתבוללו.

פורסם
מה שקובע זו לא הדת, אלא ההקשר התרבותי, סוציו אקונומי הכולל, ומקומה של הדת בתרבות באותו מקום וזמן.

במילים אחרות, היו תקופות בהיסטוריה שמדינות נוצריות היו הרבה (ה-רבה) פחות סבלניות ממדיניות מוסלמיות. המדינות הכי אלימות בהיסטוריה, היו דווקא חילוניות במוצהר (קומיניסטיות קודם כל, ולאחר מכן הפשיסטיות). דעתי על כל הדתות (והאידיאולוגיות הקולקטיביות באשר הן) רעה באותה מידה, והאם דת (או אידיאולוגיה) הופכת להיות תירוץ לאלימות, תלוי בנסיבות.

במקרה שלנו, האיסלאם הוא הדת השולטת במדינות שעידן הנאורות לא התרחש בהן מעולם. הסיבה היחידה שסעודיה היא לא ברמה הכלכלית של אתיופיה היא הנפט, עיוות כלכלי שנתן עושר היכן שלא נוצר מעבודה ואינטיליגנציה. זה יוצר פער בעולם הערבי בין הקדמה הכלכלית לקדמה התרבותית (קדמה בתרבות = חופש הפרט, לשיטתי).

הפער הזה, שאותו דווקא יצר המערב באיוולתו וחמדנותו, הוא שיוצר את השחיטה שאנחנו רואים עכשיו. אבל זה סיפור אחר...

בקיצור, האיסלאם לא דת יותר או פחות אלימה מהנצרות והיהדות. בשלושת הדתות יש אלמנטים ונרטיבים לא סבלניים בעליל (בלשון המעטה). אם הם באים או לא באים לידי ביטוי, זה עניין של... כמו שכתבתי, מקום, זמן, תרבות, פוליטיקה וכו'. כלומר, נסיבתי.

הכל נכון, אבל אני לא מדבר על המצב לאורך ההיסטוריה אלא על המצב הנוכחי, ובו המוסלמים הרבה יותר אלימים מהיהודים והנוצרים (וכל בני דת אחרת, תקן אותי אם אני טועה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם רוצים ביטחון, להתבולל זו דרך טובה. תוך שתי דורות, אתה בטוח.

מיטב יהודי גרמניה חשבו כמוך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
על המצב בסקנדינביה כבר ענו דוברי הקהילה המקומית בקופנהגן, שביקשו יפה מביבי שיעזוב אותם בשקט.

בטוח שיש בעיה באירופה. בטוח שש בעיה גם כאן. איפה יותר "מפחיד", כל אחד כנראה יחליט לעצמו

עריכה: עופר,אתה בהחלט צודק. יש ציפיה מהמוסלמים במערב לאמץ נורמות מקומיות. גם ליהודים יהיה יותר פשוט אם יתבוללו.

ברור שיש בעיה באירופה.

עולים ממדינות עם ערכים שקרובים יותר לימי הביניים, מתמודדים עם הפער ביניהם לבין המערב בהסתגרות ובניסיון לשמור על הערכים שלהם.

כן, גם היהודים עשו את זה (ועושים), רק בלי אלימות כלפי החברה מסביב. חלק מזה קשור לכך שיהדות היא דת מסתגרת וחלק מזה קשור לכך שאלימות דתית היא משהו שקיומו ביהדות השמרנית שולי ביותר (להבדיל מאלימות אחרת, כמו דיכוי נשים ועוד), כי מאות שנים היהדות היתה חסרת כוח פוליטי, עד הגיע הציונות. שזה מה שמסביר את הנקודה שלי, הדת הופכת לאלימה כשיש לכך צורך חברתי/פוליטי/אחר...

פורסם
מיטב יהודי גרמניה חשבו כמוך.

ורובם ניצלו בזמן.

אלו שהבינו שכדי להיות בטוחים מאנטישמיות, צריך להתבולל.

[בסופו של דבר, רב היהודים התבוללו במהלך ההיסטוריה (תעשה חשבון)].

תהגר.

קח שם נוצרי.

תתחיל ללכת לכנסיה.

תוך דור (שניים גג), אין לך בעיית אנטישמיות.

וזה שמשהו התרחש (השואה), לא אומר שהוא ייתרחש שוב.

להפך, בד"כ מה שהיה לא מה שיהיה.

אתה רוצה ביטחון מאנטישמיות - התבוללות זו התשובה.

אבל נולדת פה, פה זה הבית שלך, ואתה רוצה לחיות כמו שאתה רגיל.

זו איכות חיים.

לא השרדות נטו.

בשביל איכות חיים אנשים נלחמים, לא בשביל קיום גרידא.

פורסם
הכל נכון, אבל אני לא מדבר על המצב לאורך ההיסטוריה אלא על המצב הנוכחי, ובו המוסלמים הרבה יותר אלימים מהיהודים והנוצרים (וכל בני דת אחרת, תקן אותי אם אני טועה).

האלימות לא נובעת מזה שהם מוסלמים, אלא מזה שהם מפגרים תרבותית, ולא מספיק מפגרים כלכלית בשביל שתוכל לרמוס אותם בקלות (כמו מדינות באפריקה).

פורסם

אתה מתעלם מהנקודה שהרוב המוחלט של האסלם המיליטנטי מגיע מארצות שנכבשו (או עדיין כבושות) בידי המערב או שמנוצלות כלכלית ע"י המערב.

בודדים הם הטרוריסטים הטורקים (ויש באירופה מליוני טורקים מוסלמים).

גם כשאנחנו היינו תחת כיבוש בריטי, היו בניינו פלגים שלא פעלו ממש שונה מאשר הטרוריסט המוסלמי הממוצע.

לא שזה מצדיק משהוא, זה רק התירוץ.

פורסם

חלק מהעניין הוא גם שהמוסלמים לא באמת יותר אלימים מיהודים או נוצרים גם היום.

יש פשוט חלוקה תרבותית מאוד מושרשת בין אלימות "טובה" לבין אלימות "רעה". מי יודע כמה נזק יצרו ברהמ \ רוסיה, ארהב, בריטניה וצרפת ברחבי העולם אפילו אם נחזור אחורה רק לשנות ה80?

פורסם

זה חלק מהצביעות התמונה בכל בני האדם באשר הם, לרוסיה מותר לשלוח כוחות לצ'צ'ניה ולטבוח שם כל מה שהם רואים אבל כשהם מקבלים בראש פיגועים במוסקבה זה כבר "טרוריסטים".

לצרפת מותר לכבוש את אלג'יר ולהשליט שם שלטון אימים, אבל כשטובחים בהם בבית זה "טרוריסטים אלג'יראים"

ויש עוד מאות דוגמאות, חלקן אפילו קשורות לעם היושב בציון.

פורסם
האלימות לא נובעת מזה שהם מוסלמים, אלא מזה שהם מפגרים תרבותית, ולא מספיק מפגרים כלכלית בשביל שתוכל לרמוס אותם בקלות (כמו מדינות באפריקה).

הם מפגרים תרבותית כי הם ממשיכים להיצמד לדוקטרינות המוסלמיות שלהם, ולהפך (מעגל קסמים).

כיום, ראשי הדת המוסלמים הם פנאטים קיצוניים שמעודדים מיליונים להיות כמוהם. בעבר הלא מאוד רחוק, הנוצרים היו כאלה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

[h=2]אתה הורג אדם אחד - אתה רוצח. אתה הורג מיליונים - אתה כובש. [/h][h=3]ז'אן רוסטאן[/h]

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...