Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי את הרכב הנ"ל, ואחרי 1,500 ק"מ שמתי לב שהשמן כבר הגיע למינימום, האם זה תקין?

איזה שמן בדיוק אני אמור למלא? קראתי בחוברת שלמנועי בנזין עם "מרווחי שירות קבועים" אפשר להשתמש בשמן שבתקן של VW 504 00 או 502 00, וקיבלתי רשימה נפרדת עם השמות המסחריים של השמנים,

עם קטגוריה נפרדת ל VW 502 וקטגוריה משותפת ל VW 504 + VW 407.

האמת שאני לא בטוח אם בכלל רוב השמנים הללו נמכרים בחנויות רגילות כמו ACE.

בכל אופן, מישהו יכול לבאר לי מהם ההבדלים בין הקטגוריות, והאם יש שמן ספציפי מומלץ?

תודה!

פורסם

שלום לך, תן לי להבין בדיוק. אחרי 1500 ק"מ מהטיפול האחרון השמן ירד לך למינימום במדיד? אם זה ככה אז זה בהחלט לא תקין.

בוא ותעזור לנו קצת. נתחיל עם הצמיגות. איזה צמיגות היצרן מבקש בספר? 5W-20,30,40? ברגע שתגיד איזה צמיגות אפשר יהיה לחפש לך את השמן עם התקנים שאתה זקוד להם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא מהטיפול האחרון - הרכב הוא רכב חדש, כ 3 חודשים על הכביש,

אני בעיקר נוסע בעיר ולכן עשה רק 1500 ק"מ.

יש לציין כי לא בדקתי במעמד קבלת הרכב שהשמן היה מלא לגמרי, ולכן איני יכול לומר בוודאות כי הוא הגיע מהמקסימום למינימום, אלא רק לתאר את המצב כעת.

לפני כחודש וחצי כשבדקתי, גובה השמן היה ממש באמצע, כך שבחודש וחצי כן ניתן לומר בוודאות שהלך כחצי מיכל...

מהסתכלות ברשימת שמני המנוע בתקן VW שקיבלתי מצ'מפיון,

הקטגוריה של VW 502 היא צמיגות 5W-40,

והקטגוריה של VW 504 היא 5W-30.

פורסם

Rocksteady1, שלום רב.

כמו שאתה רואה בחתימה, גם לי יש איביזה 2012 ואני יודע בדיוק על מה אתה מדבר אז תקרא את השורות הבאות היטב:

הרכב אצלי מ- 05/2012 וועשיתי עד עכשיו 6,800 ק"מ, בדומה לך, לרוב נסיעות עירוניות.

כשיצאתי מהסוכנות היה ברכב מדיד מלא, אחרי כחודש (1500 ק"מ) בדקתי שמן ולתדהמתי הוא היה על חצי מדיד.

בדיוק הגעתי למוסך המרכזי להתקנת חיישני רוורס ושאלתי על הדרך את אנשי המקצוע שם והם אמרו לי שבגלל שהמנוע חדש, יכולה להיות צריכת שמן גבוהה באלפי ק"מ הראשונים אבל אז זה חולף.

אחרי שמילאתי שמן בפעם ההיא שהיה חצי מיכל, חלפה יותר מחצי שנה והשמן לא זז מילימטר כלפי הגבול התחתון, הם צדקו.

איזה שמן? אני צריך שמן שעומד בתקני VW502/505, מהרשימה אני בחרתי את השמן Leichtlauf High Tech 5W-40 LIQUI MOLY .

זה שמן טוב שיש עליו דיעות חיוביות לרוב ואגב עומד גם בתקן 502 וגם בתקן 505(יש בינינו תקן משותף-502VW).

אחרי שקניתי שמן שאלתי בחברה כמה עולה אצלם ג'ריקן שמן מנוע, הבנתי שההבדל בין המחירים הוא 10 ש"ח לטובת הליקווי מולי, אם הייתי יודע זאת קודם הייתי משקיע עוד טיפה וקונה שמן מקורי מצ'מפיון.

נוזל קירור....G12++, בקבוק ליטר וחצי נוזל מרוכז בחברה עולה 40 ש"ח, לערבב עם מי ברז רגילים ברמה של 50/50.

מקווה שעזרתי לך.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

השמן שמגיע מגרמניה במנוע הוא 5-30 , זה לאחר בירור עם שי מוסקוביץ, אפשר גם 5-40 זה בעיקר עדיף למוסך כי הם מחזיקים שמן זה בצוברים/חביות וזה יותר זול עבורם, סיידון בנווה נאמן משתמש במיכלים אישיים של 4 ליטר קסטרול 5-30 שזה שמן הרבה יותר טוב מהסונול/יורול שדוחפים לך, כמו כן תסתכל טוב טוב על פקק השמן שלך אפילו עליו כתוב קסטרול!

פורסם

ברמת העיקרון שמן 5W30 הוא שמן דליל יותר שאמור לעבוד בטמפ' נמוכות יותר,

במנועי טויוטה בעקבות בעית הבוצה היצרן ממליץ להשתמש בשמן זה.

שמן ה 5W40 הוא שמן סמיך יותר שעמיד יותר בטמפ' גבוהות יותר.

לדוגמא באימפרזות טורבו מומלץ להשתמש ב 5W50 וככל שהטמפ' עולה עדיף להשתמש בשמנים שלא יאבדו את היכולות שלהם.

אני מאמין שיש גם דרגות איכות לשמן [שאני לא זוכר את שילוב האותיות ] שמומלצות אבל אולי משהו אחר יוכל לפרט על כך.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
השמן שמגיע מגרמניה במנוע הוא 5-30 , זה לאחר בירור עם שי מוסקוביץ, אפשר גם 5-40 זה בעיקר עדיף למוסך כי הם מחזיקים שמן זה בצוברים/חביות וזה יותר זול עבורם, סיידון בנווה נאמן משתמש במיכלים אישיים של 4 ליטר קסטרול 5-30 שזה שמן הרבה יותר טוב מהסונול/יורול שדוחפים לך, כמו כן תסתכל טוב טוב על פקק השמן שלך אפילו עליו כתוב קסטרול!

סליחה אדוני, על סמך מה אתה קובע שחברת שמן X יותר טובה מחברת שמן Y כאשר מדובר בשתי חברות שמן מהגדולות בעולם?

ברמת העיקרון שמן 5W30 הוא שמן דליל יותר שאמור לעבוד בטמפ' נמוכות יותר,

במנועי טויוטה בעקבות בעית הבוצה היצרן ממליץ להשתמש בשמן זה.

שמן ה 5W40 הוא שמן סמיך יותר שעמיד יותר בטמפ' גבוהות יותר.

לדוגמא באימפרזות טורבו מומלץ להשתמש ב 5W50 וככל שהטמפ' עולה עדיף להשתמש בשמנים שלא יאבדו את היכולות שלהם.

אני מאמין שיש גם דרגות איכות לשמן [שאני לא זוכר את שילוב האותיות ] שמומלצות אבל אולי משהו אחר יוכל לפרט על כך.

שמן עם צמיגות גבוהה יותר אכן פירושו שמן שעמיד בטמפ ולחצים גבוהים יותר אבל גם מדובר בשמן שהוא בעל התנגדות גדולה יותר לזרימה. עקרונית, היצרן מחפש את השמן בעל הצמיגות הנמוכה ביותר שאפשר ועדיין לשמור על פעילות מנוע אופטימלית. כאשר היצרן קובע את צמיגות השמן הוא גם לוקח בחשבון את היכולת של מערכת הקירור. יש לי חבר עם דודג' ניטרו (ה SUV) שלהם ושם למרבה הפליאה דרגת צמיגון השמן היא 5W-20. מנוע גדול של 3 או 4 ליטר, הספק מנוע מכובד ולמרות זאת צמיגות של 5W-20. לא 10W-50 ולא 5W-50. אז לא צריך תמיד לרוץ ולשים את השמן עם דרגת הצמיגות הגבוהה ביותר שיש בשוק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
Rocksteady1, שלום רב.

כמו שאתה רואה בחתימה, גם לי יש איביזה 2012 ואני יודע בדיוק על מה אתה מדבר אז תקרא את השורות הבאות היטב:

הרכב אצלי מ- 05/2012 וועשיתי עד עכשיו 6,800 ק"מ, בדומה לך, לרוב נסיעות עירוניות.

כשיצאתי מהסוכנות היה ברכב מדיד מלא, אחרי כחודש (1500 ק"מ) בדקתי שמן ולתדהמתי הוא היה על חצי מדיד.

בדיוק הגעתי למוסך המרכזי להתקנת חיישני רוורס ושאלתי על הדרך את אנשי המקצוע שם והם אמרו לי שבגלל שהמנוע חדש, יכולה להיות צריכת שמן גבוהה באלפי ק"מ הראשונים אבל אז זה חולף.

אחרי שמילאתי שמן בפעם ההיא שהיה חצי מיכל, חלפה יותר מחצי שנה והשמן לא זז מילימטר כלפי הגבול התחתון, הם צדקו.

איזה שמן? אני צריך שמן שעומד בתקני VW502/505, מהרשימה אני בחרתי את השמן Leichtlauf High Tech 5W-40 LIQUI MOLY .

זה שמן טוב שיש עליו דיעות חיוביות לרוב ואגב עומד גם בתקן 502 וגם בתקן 505(יש בינינו תקן משותף-502VW).

אחרי שקניתי שמן שאלתי בחברה כמה עולה אצלם ג'ריקן שמן מנוע, הבנתי שההבדל בין המחירים הוא 10 ש"ח לטובת הליקווי מולי, אם הייתי יודע זאת קודם הייתי משקיע עוד טיפה וקונה שמן מקורי מצ'מפיון.

נוזל קירור....G12++, בקבוק ליטר וחצי נוזל מרוכז בחברה עולה 40 ש"ח, לערבב עם מי ברז רגילים ברמה של 50/50.

מקווה שעזרתי לך.

תודה על התגובה, בעקרון יש לך מנוע 1.4 רגיל אם אני מבין מהחתימה, לא TSI נכון?

למה הכוונה לקנות מצ'מפיון? הם מוכרים בקבוקי שמן במוסכים עצמם?

והרכב שלי ממש הגיע למינימום שמתחתיו כבר אסור לנסוע, האם לא אמורה לדלוק לי שום נורת חיווי כלשהי?

האם ייתכן שכבר נגרם נזק למנוע עקב כך?

מי זה שי מוסקוביץ? ומי זה סיידון בנווה נאמן?

פורסם
תודה על התגובה, בעקרון יש לך מנוע 1.4 רגיל אם אני מבין מהחתימה, לא TSI נכון?

למה הכוונה לקנות מצ'מפיון? הם מוכרים בקבוקי שמן במוסכים עצמם?

והרכב שלי ממש הגיע למינימום שמתחתיו כבר אסור לנסוע, האם לא אמורה לדלוק לי שום נורת חיווי כלשהי?

האם ייתכן שכבר נגרם נזק למנוע עקב כך?

מי זה שי מוסקוביץ? ומי זה סיידון בנווה נאמן?

כמובן שהם מוכרים שמן כי הם מוסך:-D אך אין לזה יתרון גם זה יותר יקר וגם הם ימכרו שמן כניראה יותר נחות.

אם השמן הוא על קו המינימום לא ניגרם נזק למנוע אך מצב זה לא תקין וחובה למלא שמן, אם אתה מאיזור השרון יש לי 2 בקבוקים של 5w40 שמתאימים לאוטו שלך (נירכשו בגלל חשש מיותר שצריכת השמן היא כל הזמן ולא רק בהרצה)

how it's like to drive :twisted:

פורסם
Rocksteady1, שלום רב.

מקווה שעזרתי לך.

דווקא הליקווי מולי כן מופיע ברשימה של צמפיון, למה אתה אומר שהוא לא מקורי?

הייתי באחד המוסכים שלהם והם מוכרים רק שמן של סונול, שאני מניח שהוא יותר נחות, אז קניתי בסוף גם ליקווי מולי מאייס.

בחוברת רשום שצריך למדוד שמן בטמפרטורת עבודה אחרי שתי דקות התנעה, אבל בצמפיון אמרו לי שצריך כשהרכב קר, מי צודק?

פורסם

חברים תפסיקו להיות פראיירים ולקנות שמני מנוע מאייס, הום סנטר, מוסכים וכו'..

המחירים ברשתות הנ"ל גבוהים ביותר מפי שניים ממחיר המוצרים הנ"ל בחניות חלקי החילוף לרכב.

באוזר יצחק שדה פינת שונצינו, ישנם שלוש חנויות עם תחרות מאוד גבוה בינהם כך שהמחירים שלהם מאוד אטרקטיבים.

אני אישית אוהב את פרוחזאד אבל אפשר גם צנטרל. לאחרונה צנטרל נותן לפעמים מחירים יותר טובים בפרוחזאד אך תמיד חשוב להתמקח.

אני קניתי פעם אחרונה שמן 5L 5W40 של מגווין שעונה לתקן VW502 בפחות מ 100 ש"ח.

יש גם דגמים אחרים של שמנים באזור המחירים הנ"ל.

אם תתמקחו קצת אפשר לקבל את הLM באזור של 120 ש"ח, אם אתם ותיקים בחנות אולי אפילו בפחות.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
דווקא הליקווי מולי כן מופיע ברשימה של צמפיון, למה אתה אומר שהוא לא מקורי?

הייתי באחד המוסכים שלהם והם מוכרים רק שמן של סונול, שאני מניח שהוא יותר נחות, אז קניתי בסוף גם ליקווי מולי מאייס.

בחוברת רשום שצריך למדוד שמן בטמפרטורת עבודה אחרי שתי דקות התנעה, אבל בצמפיון אמרו לי שצריך כשהרכב קר, מי צודק?

מפני שאין דבר כזה שמן "מקורי" יש שמן שעומד בתקן של היצרן. בלי קשר השמנים שעומדים בתקן ארוכה הרבה יותר מהרשימה שלהם וזו רק רשימה מתומצתת

פורסם
יש לי את הרכב הנ"ל, ואחרי 1,500 ק"מ שמתי לב שהשמן כבר הגיע למינימום, האם זה תקין?

איזה שמן בדיוק אני אמור למלא? קראתי בחוברת שלמנועי בנזין עם "מרווחי שירות קבועים" אפשר להשתמש בשמן שבתקן של VW 504 00 או 502 00, וקיבלתי רשימה נפרדת עם השמות המסחריים של השמנים,

עם קטגוריה נפרדת ל VW 502 וקטגוריה משותפת ל VW 504 + VW 407.

האמת שאני לא בטוח אם בכלל רוב השמנים הללו נמכרים בחנויות רגילות כמו ACE.

בכל אופן, מישהו יכול לבאר לי מהם ההבדלים בין הקטגוריות, והאם יש שמן ספציפי מומלץ?

תודה!

צריכת שמן מוגברת בקילומטרים הראשונים הינה נורמלית לחלוטיין.

הרכב מגיע מהמפעל עם מפלס שמן בין סימן ה-MIN-MAX (באיזור המקוקוו), במידה והשמן הגיע למינימום הדבר מצביע על חוסר של כ-0.5 ליטר שמן.

מלא שמן מנוע מתאים ותעקוב אחרי צריכת השמן.

איזה כייף לי :)

פורסם
חברים תפסיקו להיות פראיירים ולקנות שמני מנוע מאייס, הום סנטר, מוסכים וכו'..

המחירים ברשתות הנ"ל גבוהים ביותר מפי שניים ממחיר המוצרים הנ"ל בחניות חלקי החילוף לרכב.

באוזר יצחק שדה פינת שונצינו, ישנם שלוש חנויות עם תחרות מאוד גבוה בינהם כך שהמחירים שלהם מאוד אטרקטיבים.

אני אישית אוהב את פרוחזאד אבל אפשר גם צנטרל. לאחרונה צנטרל נותן לפעמים מחירים יותר טובים בפרוחזאד אך תמיד חשוב להתמקח.

אני קניתי פעם אחרונה שמן 5L 5W40 של מגווין שעונה לתקן VW502 בפחות מ 100 ש"ח.

יש גם דגמים אחרים של שמנים באזור המחירים הנ"ל.

אם תתמקחו קצת אפשר לקבל את הLM באזור של 120 ש"ח, אם אתם ותיקים בחנות אולי אפילו בפחות.

תודה על הטיפ, החזרתי לאייס את השמן בחזרה, והלכתי לחנות כנ״ל ואכן מצאתי אותו בכמעט 100 שח פחות,

בסוף קניתי את השמן הזה ב 5 ליטר -

http://www.eurol.com/en/37-products/784-eurol-turbo-di-5w-40.html

המוכר אמר לי שהוא עדיף על הליקווי (שגם אותו היה לו), מה דעתכם?

פורסם
תודה על הטיפ, החזרתי לאייס את השמן בחזרה, והלכתי לחנות כנ״ל ואכן מצאתי אותו בכמעט 100 שח פחות,

בסוף קניתי את השמן הזה ב 5 ליטר -

http://www.eurol.com/en/37-products/784-eurol-turbo-di-5w-40.html

המוכר אמר לי שהוא עדיף על הליקווי (שגם אותו היה לו), מה דעתכם?

אכן שמן מהמשובחים, אגב כמה שמן כזה עולה ל5 ליטר?

• תוכן חדש...