Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה אומר למישהו מזל טוב ביום ההולדת שלו כי יום אחד הוא יכול להיות הבוס/ממליץ שלך אתה עושה את זה מתוך אינטרס ולא מתוך נחמדות, אבל לא נהיה קטנוניים :-) עכשיו ברצינות, אם הייתי מחפש כל אינפורמציה שהיא, בוא ניקח את הדוגמא שנתת לגבי נסיעה לתאילנד, אז סביר להניח שהייתי נכנס לאתרים ייעודים לכך ולא מחפש את הברמנית שעבדה איתי כשהשתחררתי מהצבא ולא החלפתי איתה מילה כבר 7 שנים בשביל לשאול אותה על הנסיעה שלה. הסיבה שבנים נכנסים לאלבומי נסיעות לתאילנד של בנות היא כדי לראות צי** ותו לא. וזה בסדר, אבל בוא לא נחפש בזה משהו עמוק כי פשוט אין בזה. פייסבוק נותן לאדם הפשוט את הבמה להיכנס לתוך חייו של האחר מבלי לתת את הדין על כך. ככה אני רואה את זה.

בקשר לבדיקת עובדות לעומק - הבעיה היא שמי שמגיב בד"כ בצורה כזאת, הם הקהל היותר צעיר בפייסבוק ופה הבעיה, הרי אין סינון של גילאים ולכן יש להתייחס לתגובה של ילדה בת 15 בדיוק ברצינות שהיא ראויה לה.

יש יסוד למה שאתה אומר, הכל תלוי בנקודת השקפה שלך.

פעם עזרתי לבחורה בנתבג עם התיקים שלה, פעם הבאה שראיתי אותה זה היה בכניסה למועדון הפורום בבאר שבע, היא היתה הסלקטורית, היא זכרה אותי, הכניסה אותי ואת החברים שלי בלי בעיה, סידרה צמידים. אז כשעזרתי לה מתוך נחמדות, לא ידעתי את כל זה. אתה לא יודע איך החיים מסתובבים.

לגבי המקרה השני, אני אישית גם אשאל את הבחורה שהיתה ברמנית לפני 7 שנים וגם אחפש בגוגל.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין מה הנקודה שלך. פייסבוק מבחינתך זה כלי לניהול אינטרסים ולא מכרים, לפחות ככה אתה מציג את זה. לדעתי, האפקטים השליליים שהפייסבוק יוצר גדולים בהרבה מהחיוביים, במיוחד בנושא של יחסי אנוש.

פורסם
אם אתה אומר למישהו מזל טוב ביום ההולדת שלו כי יום אחד הוא יכול להיות הבוס/ממליץ שלך אתה עושה את זה מתוך אינטרס ולא מתוך נחמדות, אבל לא נהיה קטנוניים :-) עכשיו ברצינות, אם הייתי מחפש כל אינפורמציה שהיא, בוא ניקח את הדוגמא שנתת לגבי נסיעה לתאילנד, אז סביר להניח שהייתי נכנס לאתרים ייעודים לכך ולא מחפש את הברמנית שעבדה איתי כשהשתחררתי מהצבא ולא החלפתי איתה מילה כבר 7 שנים בשביל לשאול אותה על הנסיעה שלה. הסיבה שבנים נכנסים לאלבומי נסיעות לתאילנד של בנות היא כדי לראות צי** ותו לא. וזה בסדר, אבל בוא לא נחפש בזה משהו עמוק כי פשוט אין בזה. פייסבוק נותן לאדם הפשוט את הבמה להיכנס לתוך חייו של האחר מבלי לתת את הדין על כך. ככה אני רואה את זה.

בקשר לבדיקת עובדות לעומק - הבעיה היא שמי שמגיב בד"כ בצורה כזאת, הם הקהל היותר צעיר בפייסבוק ופה הבעיה, הרי אין סינון של גילאים ולכן יש להתייחס לתגובה של ילדה בת 15 בדיוק ברצינות שהיא ראויה לה.

ומישהו אמר שאינטרסים זה רע?

לא צריך להציג את הפייסבוק בתור מה שהוא לא. יש לו צדדים רעים אבל גם יש צדדים טובים.

להאשים את הפייסבוק שהוא ספק שנאה לאנשים בורים, זה בערך כמו להאשים משחקי מחשב אלימים בירי בביתי ספר בארה"ב. הכול מתחיל ונגמר בחינוך שאנשים מקבלים מהבית.

ולצערי הרב כשאנשים לא מחונכים כלל, או שמחונכים מהבית להאמין בדברים כמו שהם מבלי לשאול שאלות, אז אל תתפלא שהם מאמינים בכול בולשיט שדוחפים להם שקרנים במדיה החברתית, מבלי לבדוק קמצוץ עובדות.

פורסם

נסכם את מה שנאמר:

http://www.youtube.com/watch?v=kkCwFkOZoOY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם
ומישהו אמר שאינטרסים זה רע?

לא צריך להציג את הפייסבוק בתור מה שהוא לא. יש לו צדדים רעים אבל גם יש צדדים טובים.

להאשים את הפייסבוק שהוא ספק שנאה לאנשים בורים, זה בערך כמו להאשים משחקי מחשב אלימים בירי בביתי ספר בארה"ב. הכול מתחיל ונגמר בחינוך שאנשים מקבלים מהבית.

ולצערי הרב כשאנשים לא מחונכים כלל, או שמחונכים מהבית להאמין בדברים כמו שהם מבלי לשאול שאלות, אז אל תתפלא שהם מאמינים בכול בולשיט שדוחפים להם שקרנים במדיה החברתית, מבלי לבדוק קמצוץ עובדות.

הכול ממש לא מתחיל ונגמר בחינוך מהבית, אל תטעה בכוחו והשפעתו של הפייסבוק על הדור הצעיר. ילדה בת 15 שמתאבדת בגלל הצקות בפייסבוק זה רק מקרה אחד מיני רבים שהגיע לתקשורת בגלל הקיצוניות שבו. הפייסבוק זה כלי שפתוח לכל הגילאים, גם לאלו שאותו חינוך שאתה מדבר עליו יכול ועדיין לא התגבש אצלם. יש המון ילדים שסובלים בגלל הפייסבוק, בין אם זה הקנטות, בריונות, הצקות או חרמות למיניהם. וזה מתכון לאסון, התפתחותי, חברתי ואישיותי. אני יודע את זה כי יש לי אחות קטנה שמספרת לי את הדברים האלה על חבריה, והאמן לי שעם כל החינוך הנאות שהיא מקבלת, ההורים שלי מפקחים על ההתנהלות שלה בפייסבוק ב100 עיניים. כי הכול ממש אבל ממש לא מתחיל ונגמר בחינוך. עדיין לא ראיתי ילד שההורים שלו מחנכים אותו לא לשאול שאלות וסביר להניח שאם כן, זהו יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל. הבעיה שאם אתה מסתכל על הפייסבוק אתה רואה שלהגיב בלי מחשבה זו תופעה נרחבת, אז איך אתה מסביר את זה? זו תרבות "ההקלק כמה שיותר מהר" שמתפתחת בעקבות הפייסבוק, אני אישית לא מצפה למצוא דיונים עמוקים באתר הזה, ויודע שגם אם הם ישנם, אז איכות התגובה/דיון תעמוד בזיקה ישירה אל מול גיל המגיב.

http://www.mako.co.il/news-channel2/Channel-2-Newscast/Article-e5b26f41be06a31004.htm

פורסם

בגישה הזאת אפשר ללכת רחוק מאוד...

להחרים משחקי וידאו וסרטים אלימים כי מישהו יהרוג מתישהו בהשפעה שלהם( עיין ערך: הג'וקר שירה בפריימרה של באטמן)

להחרים אלכוהול כי כול יום חווים אלימות בהשפעה של החומר

להחרים בשר, כי הוא הגורם מספר אחד להשמנה וקיצור תוחלת ואיכות החיים של אנשים

להחרים כול ממתק או משקה סוכרי, כי הם אחראים על מגפת הסוכרת.

להמשיך הלאה? או שזה מספיק מגוחך?

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אבל קראת איפשהו שאמרתי שצריך להחרים את הפייסבוק? לא זכור לי משהו כזה. צריך לדעת להתמודד איתו, זה כלי עם כוח הרסני שלדעתי הדברים השליליים שטמונים בו עולים על החיוביים. בעיקר בקרב הדור הצעיר יותר. לזרוק לאוויר שהכול מתחיל ונגמר בחינוך זה שטויות במיץ. לא חסר ילדים מבית טוב, עם חינוך מעולה שהפייסבוק הורס להם את החיים, יוצר להם שם רע, והאבסורד הוא שהם עדיין לא מפותחים בכלל בשביל להבין את זה. קח לדוגמא ילדות בנות 14 שמעלות תמונות של עצמן מתנשקות עם בנים, לי אישית יצא להיתקל בתופעה הזו, זה יוצר להן שם של שרלי** והן לא מבינות את זה בכלל. וזה לא קשור לחינוך מהבית.

פורסם

אבל אין מה לעשות, זה החיים. תמיד יהיה מישהו שיפגע ממשהו. לא חסר משפחות שנהרסו בגלל ילד בן 17 שנסע קצת מהר מדי ונכנס בקיר בטון. אז עכשיו נחשוב שרכבים זה גם כלי רצחני?

וסתם כבדרך אגב, אם כבר האשמות, העובדה שלאותן ילדות יש תמונות שלהם בסיטואציה כזאת או אחרת, זה בגלל שבכול סלולרי יש היום מצלמה. לא בגלל פייסבוק. אם לא היה פייסבוק, אז התמונות האלה היו מגיעות במייל/בלוטות' לכולם ממילא.

ככה שתאשים את הסלולאר בתור כלי רצחני, ולא את הפייסבוק.

פורסם
עדיין לא ראיתי ילד שההורים שלו מחנכים אותו לא לשאול שאלות....אתה רואה שלהגיב בלי מחשבה זו תופעה נרחבת, אז איך אתה מסביר את זה?

ענית לעצמך על השאלה... חינוך לאי שאלת שאלות הוא לא חינוך אקטיבי, אך כשהילד רואה את ההורים שלו מקבלים כל דבר ללא עוררין, איזו דוגמה אחרת תהיה לו? איך הוא ידע שאמורים לערער ולשאול שאלות? אחרכך, הוא פשוט חוזר בפייסבוק על מה שלמד בבית. כמו שילד שישמע בבית קללות וגידופים, יחזור עליהם בבית הספר, כך הם גם מסגלים לעצמם דפוסי התנהגות, לא רק לקסיקון. הכל כן מתחיל מהבית...

לזרוק לאוויר שהכול מתחיל ונגמר בחינוך זה שטויות במיץ. לא חסר ילדים מבית טוב, עם חינוך מעולה שהפייסבוק הורס להם את החיים, יוצר להם שם רע, והאבסורד הוא שהם עדיין לא מפותחים בכלל בשביל להבין את זה. קח לדוגמא ילדות בנות 14 שמעלות תמונות של עצמן מתנשקות עם בנים, לי אישית יצא להיתקל בתופעה הזו, זה יוצר להן שם של שרלי** והן לא מבינות את זה בכלל. וזה לא קשור לחינוך מהבית.

שוב פעם ענית לעצמך... אם היה להן חינוך טוב, הן היו יודעות שזה לא ראוי להתנשק ולהעלות כדי שכל העולם יצפה.. ספק אם הן היו מדמיינות את עצמן מתנשקות עם "חבר" בגיל הזה אם היה להן חינוך טוב, בד בבד להעלות את זה לפייסבוק... אבל לא נכון לעשות הכללות... לפעמים אין קשר לחינוך, אלא לחוסר יכולת להפנים את חומרת המעשים (כפי שאמרת), אבל אנחנו עדיין חוזרים לבית - כי ההורים צריכים להיות מעורבים, ולדבר על הדברים האלו עם הילד\ה. אם אמא של אותה ילדה הייתה עושה לה "שיחת אם ובת" אודות הפייסבוק בזמן המתאים אפשר היה לצמצם משמעותית את אפשרות הפגיעה של הרשת החברתית הזו בתמימות של אותה ילדה קטנה...

כמו שלקח זמן למבוגרים ללמוד לווסת את האינטרנט (בכלליות) ולשלבו בחינוך בבית כך גם יקרה עם הפייסבוק...בזמנו כשהייתי ילד היו המון אנשים שחשבו שלא ראוי לתת לילד לגלוש כי זה יכול להשחיט לו את החינוך (והם קיימים מן הסתם גם היום). בדיעבד אני שמח מאוד על העובדה ש"דחפו" לי מקלת ליד כבר בגיל 5 וחיברו את אותו מחשב לאינטרנט ברגע שזה התאפשר.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מה זאת אומרת ילד שמחונך בצורה פאסיבית לא לשאול שאלות? הוא רואה את אבא שלו מקבל חשבון ארנונה מנופח ולא מתרעם על זה ואז הוא אומר לעצמו, טוב אם אבא שלי לא שואל שאלות אז גם אני לא ישאל, מאיפה הבאת את זה? תרבות הדיון בפייסבוק נמוכה ולא חוקרת כי המגיבים הם בד"כ ילדים בני 14 שתרבות השיח שלהם לא מפותחת בעליל. זה לא קשור לחינוך, ילדה שמעלה תמונה של עצמה מתנשקת עם ילד לדוגמא, זה לא אומר שהחינוך בבית הוא לא טוב, יכול להיות שאותה ילדה אפילו עברה את שיחת "האם בת" הזו ועדיין היא שמה קצוץ, למה? ככה. כי היא מורדת, כי זה מאאגניב כאילו דה, כי זה מה שהחבר'ה עושים, כי היא בת 14 והיא צודקת וכל העולם טועה. חסר הורים טובים שהם פשוט חסרי אונים אל מול גיל הטיפש עשרה? לא. העניין הוא שכשהיא תבין את גודל הנזק התדמיתי זה כבר יהיה מאוחר מדי והופה בלי לשים לב היא השרלי** של השכונה או וואטאבר. לשיטתך, כל ילד שהתחיל לעשן בגיל 18 ומטה, החינוך שלו מהבית הוא קלוקל, לא? וודאי שלא. אבל מי שיראה את זה מבחוץ יחשוב לעצמו, איי איזה הורים ואיזה חינוך גרוע. אל תמעיט בכוחה של החברה ולחציה בגיל הטיפש עשרה, הם חזקים מכול חינוך.

פורסם
אבל אין מה לעשות, זה החיים. תמיד יהיה מישהו שיפגע ממשהו. לא חסר משפחות שנהרסו בגלל ילד בן 17 שנסע קצת מהר מדי ונכנס בקיר בטון. אז עכשיו נחשוב שרכבים זה גם כלי רצחני?

וסתם כבדרך אגב, אם כבר האשמות, העובדה שלאותן ילדות יש תמונות שלהם בסיטואציה כזאת או אחרת, זה בגלל שבכול סלולרי יש היום מצלמה. לא בגלל פייסבוק. אם לא היה פייסבוק, אז התמונות האלה היו מגיעות במייל/בלוטות' לכולם ממילא.

ככה שתאשים את הסלולאר בתור כלי רצחני, ולא את הפייסבוק.

אם ככה אז בוא נאשים את אלכסנדר גרהאם בל בהכול. אין לזה סוף, ואל תטעה, הבמה ניתנת ע"י פייסבוק, יוצריה ומנהליה, ביודעין ובמכוון, האתר הזה הוא מכונה שיתופית מהמשומנות ביותר, זה הייעוד שלו, לשתף, לשתף, לשתף, תמונות, סרטונים, סטאטוסים, כמה שיותר, יותר טוב. הבעיה מתחילה לדוגמא, כשילדים משתפים דברים שיפגעו בהם.

פורסם
מה זאת אומרת ילד שמחונך בצורה פאסיבית לא לשאול שאלות? הוא רואה את אבא שלו מקבל חשבון ארנונה מנופח ולא מתרעם על זה ואז הוא אומר לעצמו, טוב אם אבא שלי לא שואל שאלות אז גם אני לא ישאל, מאיפה הבאת את זה? תרבות הדיון בפייסבוק נמוכה ולא חוקרת כי המגיבים הם בד"כ ילדים בני 14 שתרבות השיח שלהם לא מפותחת בעליל.

זה מאוד קשור לחינוך. חשבון ארנונה זו דוגמה שקצת קשה להעביר איתה את המסר... רוצה לדעת איך מתחנכים היום באופן פאסיבי רבבות ילדים לא לשאול שאלות? סתם לדוגמה, כשילד קטן רואה את אבא שלו צופה בחדשות, ובשנייה ש"מכריזים" ש X הוא גנב \ מושחת \ סמולני \ ימני קיצוני \ קומוניסט \ כל הגדרה אחרת שתרצה, האבא, מבלי להרהר על אותה אמירה, מבלי לשאול שאלות ולתהות האם זה נכון בכלל \ זה טוב או לא טוב, ישר פולט קללה בסגנון "בן ז*נה X, איזה גנב הוא...", הילד בדוגמה גם ילמד לקלל וגם לא ילמד לשאול שאלות... כך בדיוק מתפתחת תרבות השיח הרדודה והבלתי מפותחת עליה אתה מדבר. בדברים הקטנים האלו זה מתחיל. הכל מתחיל מהבית. כל ילד בן 14 כזה נולד דף חלק והיום הוא גלגול של מה שההורים שלו כתבו עליו בשנותיו המוקדמות...

DOESN'T WORK HARD

פורסם
פייסבוק מבחינתך זה כלי לניהול אינטרסים ולא מכרים, לפחות ככה אתה מציג את זה. לדעתי, האפקטים השליליים שהפייסבוק יוצר גדולים בהרבה מהחיוביים, במיוחד בנושא של יחסי אנוש.

אני מקבל את הדעה שלך, אבל לא מסכים איתה.

בוא נקרא למכרים שלי "אינטרסים" שלי - בעולם, במיוחד בארץ, שבה לכל מחלה התרופה הכי טובה היא וויטמין P, פייסבוק זאת ה-פלטפורמה לניהול ה"אינטרסים" וכמו שנאמר אין שום דבר רע באינטרסים.

ברשותך אני אסכם את השתתפותי בדיון במשפט הראשון שכתבתי :

כל יכולת, כל כלי, כל הזדמנות שבן אדם מקבל - הוא יכול לנצל לרעה, זה קורה היום, זה קרה לפני 100 שנה - עצם העובדה שהבן אדם מנצל אותם לרעה, אומרת שהבעיה היא בבן אדם ולא בכלים.

פורסם

נכון, והדוגמה הטכנולוגית המובהקת ביותר של אפקט "חרב הפיפיות" הזה היא תהליך ביקוע האטום. אנרגיה שיכולה להאכיל אלפים רבים \ למחוק אותם. תלוי איזו מטרה מייעדים לה. כך פייסבוק (או כל כלי טכנולוגי אחר) יכול לשדרג את חיי האדם (והאנושות) או לדרדר אותם...

DOESN'T WORK HARD

פורסם
למה חשוב לך להיות בקשר עם אנשים שבמידה ולא היה פייסבוק לא היית בקשר איתם? פייסבוק זאת לא תוכנה לניהול מכרים ולא שום דבר, פייסבוק עונה על הצורך הכי בסיסי שלנו כבני אדם - מציצנות, ואם אתה רווק אז גם כאתר היכרויות לא רע. תוסיף לזה גם פוטנציאל פרסומי אדיר והנה לך אתר אחד המכיל בתוכו את כל תחלואות המין האנושי.

הפייסבוק הוא כלי תקשורת. כל אחד מנצל אותו לפי צרכיו. אני, למשל, מנצל אותו בעיקר כדי לעקוב אחר אתרים מקצועיים ואחרים שמעניינים אותי. ה"חברים" הם כולם מחוג המכירים שלי (או של אשתי, אני מייצג אותה במדיום זה). אין כל עניין של מציצנות, אין עניין של הרחבת חוג המכירים - יש עניין של מעקב אחרי מידע חשוב או אחר מה שהחברים רוצים להציג. כמובן שכשיש מיליראד משתמשים רשומים יש גם מיליארד ואחת גישות לשימוש בכלי, וכמובן שכפי שיש מי שמתפרע בכביש יש גם מי שמתפרע בפייסבוק.

כמובן שמי שמשתמש בפייסבוק ככלי להיכרויות צריך להיות הרבה יותר זהיר, אבל הזהירות העיקרית צריכה להיות כאשר נפגשים עם ה"חבר" שמכירים רק מהרשת. מבחינה זו פייסבוק אינו שונה מכל אתר היכרויות, צ'אט או אתר אחר ברשת.

היי שי, דעותיך ויכולת הבטוי שלך חורגות ממה שאופייני לגילך. אשמח לדעת מה גורמיי ההשפעה לדעתך.

העניין אינו אישי בך אלא בגורמים המאפשרים לאדם להימנע משתיית מיים דיי עכורים המקיפים אותנו לאחרונה.

אשמח לשמוע בעניין גם מאחרים. תודה.

ספריאל, לא פוטר אותך גם ממטלה זו.

לא ירדתי לסוף דעתך. הרמז עדין מדי.

מכל מקום - כמו כל פרסום ברבים - דרושה מחשבה שניה לפני הלחיצה על האנטר. בפורום אני sperial ואתה [פנדוב, זהותנו האמיתית אינה גלויה. בפייסבוק אני מופיע בשמי עם תמונה לצד זוגתי. כתיבה לא מבוקרת שם עלולה להביך אותי. לכן אני חושב 3 פעמים לפני שאני מפרסם שם תגובה, על אחת כמה וכמה כזו שעלולה להתפס כטפשית או מביכה. אני מנסה לחנך את הילדים שלי ברוח זו, קשה לי לשפוט עד כמה אני מצליח. העניין הוא שאני חושש יותר ממה שחבריהם עלולים לפרסם עליהם - אבל, מצד שני - אם הם עוקבים גם הם יכולים לבקש מהחברים לסיר הודעות שעלולות להזיק. לפחות הם בחרו חברים שייענו לבקשה כזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...