Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. בתקציב שלו נכנסת הפונטו הכי מאובזרת משנת 2000. הגה כוח, מד טמפ', מד סל"ד וכו' וכו'. כמובן הצורה הישנה.

2. בתכנון כבר מתחילים לדבר על שני טסטים לרכב בן 15 ומעלה, במטרה לטרטר את האנשים + בדיקות זיהום מחמירות הרבה יותר ממה שיש כיום.

במילים אחרות - כדאי לקחת את הרכב החדש ביותר שאפשר. גם קיה פרייד שנת 2000 נכנסת בתקציב שלו וגם יונדאי אטוס וסיטרואן סקסו.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז תיסע ברכב בן 21 ושיהיה לך לבריאות במכון הטסטים פעמיים בשנה. אם אתה רוצה אני אברר עבורך איפה עושים חוקן, יש לי הרגשה שתאהב את זה.

חחחח הוא בן 22 ולא יודיע מה להגיד לך בדיוק

Are you drinking to forget ? No. I'm drinking to remember

פורסם
בקיצור, קנה את המזדה 121. הסובארו לאונה זו חתיכת גרוטאה שעבר זמנה ממזמן.

97' דורש אישור בלמים לטסט. בעוד 4 שנים הוא יעבור למצב של פעמיים טסט בשנה וה"אישור בלמים" יהפוך ל"אישור רכב מיושן".

פונטו זה אוטו נחמד אבל המד טמפ' שאינו קיים מעצבן..ואם לקנות אחת אז רק מאיזה רוסי פדנט חולה נפש.:wink:

אופציה נוספת-אמנם לא מעניינת ואיכותית אך פשוטה ודי אמינה-קיה פרייד. נמכרת במחירים שווים לכל נפש..

קיה זה רכב פרייד זה רכב עדין והוא כזה של בחורות גם הפונטו ככה אני מרגיש לגביהן גם המראה שלהן לא הכי הכי יענו

פורסם
1. בתקציב שלו נכנסת הפונטו הכי מאובזרת משנת 2000. הגה כוח, מד טמפ', מד סל"ד וכו' וכו'. כמובן הצורה הישנה.

2. בתכנון כבר מתחילים לדבר על שני טסטים לרכב בן 15 ומעלה, במטרה לטרטר את האנשים + בדיקות זיהום מחמירות הרבה יותר ממה שיש כיום.

במילים אחרות - כדאי לקחת את הרכב החדש ביותר שאפשר. גם קיה פרייד שנת 2000 נכנסת בתקציב שלו וגם יונדאי אטוס וסיטרואן סקסו.

את הסיטרואן מעניין אבל מתחמם בקיץ או שלא ?

פורסם

איזה אנטי לגבי הסובארו לאונה, חבל.

אני מסכים שמאזדה 121 היא מכונית זולה ומצויינת, אבל הקטילה של הסובארו, לדעתי, לא מוצדקת. כל בעל רכב מיושן נאלץ להתמודד עם שני טסטים בשנה, זה מציק ומעצבן אבל אין מה לעשות.

כמה עובדות:

- זה שאתה עולה כמה שנים בשנתון לא אומר שהרכב יהיה יותר אמין, כשמגיעים לשנתוני רכב גבוהים מה שמשנה הוא הצורה בה טיפלו ברכב והצורה שבה נסעו בו, וגם אז צריך הרבה הרבה מזל.

- לכל רכב ישן יהיה לך בעיה להשיג חלקים, ככה זה. דווקא לסובארו אפשר עוד להשיג חלקים בפירוקיות בזכות התפוצה הגבוה של הרכב הזה בעבר. אתה עדיין רואה לא מעט כאלה על הכביש.

- סובארו לאונה נחשבה מאז ומתמיד לרכב מאוד אמין, מנוע בוקסר פשוט ותיבה ידנית (בדגש על תיבה ידנית - לא ממליץ כלל על האוטומטית) אמינה שבנהיגה עדינה וטיפולים שוטפים בזמן יכולים להחזיק מאות אלפי קילומטרים. הרעש השכיח במנועים האלה הוא עקב שסתומים שדופקים, ניתן לכוון אותם ובכל מקרה זה לא מזיק לנסוע גם עם הרעש.

- המחלות הידועות של הלאונה הן ציריות ונקודות חלודה בחיבורי מתכת באיזורים שונים, החלודה לא צריכה להוות בעיה כל עוד לא מדובר בחורים בגוף או דברים דומים שיכולים למנוע מעבר טסט. ציריות זה עניין של 1000 שקל +-.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
קיה זה רכב פרייד זה רכב עדין והוא כזה של בחורות גם הפונטו ככה אני מרגיש לגביהן גם המראה שלהן לא הכי הכי יענו

אם כבר להתייחס לשם אז הוא רכב של גייז..:lol:

אלון-האנטי הוא לגבי כל הגרוטאות קרבורטור הישנות למיניהן. זה נחמד למישהו שמבין ברכב ומחבב אותן, אבל לצעיר שצריך רכב חסכוני, זריז, ועם מזגן נורמלי הבחירה ההגיונית היא משהו קטן וחדיש יחסית.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני מסכים שמאזדה 121 היא מכונית זולה ומצויינת, אבל הקטילה של הסובארו, לדעתי, לא מוצדקת. כל בעל רכב מיושן נאלץ להתמודד עם שני טסטים בשנה, זה מציק ומעצבן אבל אין מה לעשות.

כמה עובדות:

- זה שאתה עולה כמה שנים בשנתון לא אומר שהרכב יהיה יותר אמין, כשמגיעים לשנתוני רכב גבוהים מה שמשנה הוא הצורה בה טיפלו ברכב והצורה שבה נסעו בו, וגם אז צריך הרבה הרבה מזל.

- לכל רכב ישן יהיה לך בעיה להשיג חלקים, ככה זה. דווקא לסובארו אפשר עוד להשיג חלקים בפירוקיות בזכות התפוצה הגבוה של הרכב הזה בעבר. אתה עדיין רואה לא מעט כאלה על הכביש.

- סובארו לאונה נחשבה מאז ומתמיד לרכב מאוד אמין, מנוע בוקסר פשוט ותיבה ידנית (בדגש על תיבה ידנית - לא ממליץ כלל על האוטומטית) אמינה שבנהיגה עדינה וטיפולים שוטפים בזמן יכולים להחזיק מאות אלפי קילומטרים. הרעש השכיח במנועים האלה הוא עקב שסתומים שדופקים, ניתן לכוון אותם ובכל מקרה זה לא מזיק לנסוע גם עם הרעש.

- המחלות הידועות של הלאונה הן ציריות ונקודות חלודה בחיבורי מתכת באיזורים שונים, החלודה לא צריכה להוות בעיה כל עוד לא מדובר בחורים בגוף או דברים דומים שיכולים למנוע מעבר טסט. ציריות זה עניין של 1000 שקל +-.

אני יודיע ומכיר ומאמין גם במה שאתה אומר אבל הבעייה שהדגם ההוא נעצר הרבה עם השוטריים לחבר שלי היתה לו סובארו כל פעם שהם ראו אותו עצרו אותו בסוף נמאס ומכר את הרכב

פורסם
אם כבר להתייחס לשם אז הוא רכב של גייז..:lol:

אלון-האנטי הוא לגבי כל הגרוטאות קרבורטור הישנות למיניהן. זה נחמד למישהו שמבין ברכב ומחבב אותן, אבל לצעיר שצריך רכב חסכוני, זריז, ועם מזגן נורמלי הבחירה ההגיונית היא משהו קטן וחדיש יחסית.

עזוב אותי לא רוצה שיגידו הוא מקלף אבוקדו בחושך :p

הסובארו הזות חבל היתי לנו פעם אחת בחול שם היא מיוחדת אן הרבה מהדגם ההוא זה כמו לנסוע היום בשבורליט קרוז חדשה אז בזמנה ושם גם יש עם טורבו ודגמים 4X4 לאונה

פורסם

חפש סובארו לאונה שמורה עם ק"מ נמוך! יש לא מעט זקנים שיש להם כאלה והם עדיין יד 1 או 2 עם כלום ק"מ במצב חדש, רק צריך לחפש בסבלנות!

אם תקנה אוטו כזה שמור תיהיה בראש שקט! הוא לא רואה כמעט מוסך!

ולא משנה כל כך המודל אם תקנה מודל 86 או 93, מה שחשוב זה המצב והנתונים!!

כמו כן אם אתה לא מפחד מהרכבים ישנים הייתי מציע לך לבדוק את זה! מדובר על רכב מאוד אמין שמטופל (בערך כמו סובארו) ולפי הנתונים שיש במודעה, זה נשמע ממש מציאה! (נתונים של רכב בן 4)

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=5&SubModelID=25&FromYear=1987&UntilYear=1987&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=1&fromHand=1&Hand=1&Info=

ולגבי השוטרים, זה סתם קישקוש! אני כבר 7 שנים מאז שיש לי רישיון נוסע על רכבי שנות ה80 (בינהם גם סובארו כזאת) ופעם אחת רק עצר אותי שוטר! ולא עם הסובארו חח

רק קח בחשבון שרכב מעל 20 - צריך טסט פעמיים בשנה! מעצבן אבל אפשר לחיות אם זה!

כמו כן המכונית הכי טובה שתמצא בתקציב היא טיוטה קורולה מודל 93-96 שגם היא סוס עבודה! ואפילו דיי נוחה ! ויש הגה כוח, מזגן והכל! ולא זוללת דלק, אבל היא לא יפה כמו רכבי שנות ה80! וצריך לחפש בסבלנות רכב שמור טוב!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

כמה עובדות:

שטות גמורה.

הרכב אמין כמו כל רכב ישן, דהיינו - לא אמין. מתקלקל אחת לחודש, כל פעם משהו אחר, לפעמים הרבה דברים בפעם אחת ואז קצת שקט. אלטרנטור הולך אחת לשנה במקרה הטוב. ציריות דופקות כל כמה זמן.

חלודה בשנים האלה כבר סופנית, ריקבונות איומים (לא אצל כולן) וחלקן יכולות לפסול אותך בטסט (שכידוע, מגיע פעמיים בשנה).

חלפים מבוקשים בטירוף בעקבות הגריטה שדי גמרה את שוק היד שנייה לרכבים האלה + ביקוש אדיר בשטחים - מבטיח מחירים גבוהים לכל חלף בפירוקיה. הרבה יותר מכל רנו 19 או משהו בסגנון.

זה רכב נהדר לחובבי רכב ישן, זה רכב מחורבן אם התקציב שלך הוא 8K ואתה רוצה משהו להתנייד בו ביום יום.

ולפותח השרשור - תאמין לי שאתה לא תתפוס הרבה מבטי קנאה עם הליאונה, כמו שלא תתפוס אותם עם אף מכונית ב-8K.

אם אתה רוצה משהו מעוצב - נסה פיאט בראבה. גם נכנסת בתקציב שלך וגם יפה.

פורסם

אני קניתי שתי סובארו לאונה משנת 90.

אחת ב 4700 ש"ח 128 אלף קילומטר יד שניה.

ואחת ב 4000 ש"ח 144 אלף קילומטר יד שניה.

שתיהן הדגם הלבן לחלוטין (כולל הפגושים), אוטומטיות ועם מושבי GL למרות שהן DL (דגם שנחשב פחות נפוץ והגיע רק בשנת 90, לכבוד 20 שנה ל DL, או משהו כזה).

המכונית ב 4700 אצלי כבר שנה, עשיתי יישור קו שכלל, מהגדול לקטן:

אלטרנטור (לא היה מקולקל אבל בציר שלו התחילו חופשים אז הקדמתי תרופה למכה).

דיסקים קדמיים שהיו דפוקים (רעידות בבלימה).

מותחן רצועה של המזגן - הרעיש בגלל מיסב.

רצועות.

חותי הצתה (כנראה ולא הוחלפו אף פעם).

החלפתי גם לגיר ידני עקב שינוי צבע של שמן הגיר האוטומטי מאדום לחום וגם בכל מקרה העדפתי ידני, לכן אני ממליץ להתרחק מגיר אוטומטי, בסובארו בפרט וברכב ישן בכלל. אני לא מכניס את זה לחישוב, כי הגיר האוטומטי עדיין תיפקד יפה והיה בהחלט אפשר להמשיך לנסוע איתו, זו היתה קפריזה שלי להחליף אותו.

ב 4700 פלוס עלויות ישור קו, הוא עדיין יהיה רחוק מ 8000. וזה לא שב 8000 הוא יקנה רכב חדש עם אחראיות שלא צריך טיפולים.

במקום לאונה אתה ממליץ לו על פיאט בראבה שכמעט ולא שרדה ממנה יחידה אחת בגלל שלל הבעיות החשמליות (ועוד כל מני צרות) ?! אני לא זוכר מתי ראיתי אחת על הכביש... חרא של אוטו.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
שטות גמורה.

הרכב אמין כמו כל רכב ישן, דהיינו - לא אמין. מתקלקל אחת לחודש, כל פעם משהו אחר, לפעמים הרבה דברים בפעם אחת ואז קצת שקט. אלטרנטור הולך אחת לשנה במקרה הטוב. ציריות דופקות כל כמה זמן.

חלודה בשנים האלה כבר סופנית, ריקבונות איומים (לא אצל כולן) וחלקן יכולות לפסול אותך בטסט (שכידוע, מגיע פעמיים בשנה).

חלפים מבוקשים בטירוף בעקבות הגריטה שדי גמרה את שוק היד שנייה לרכבים האלה + ביקוש אדיר בשטחים - מבטיח מחירים גבוהים לכל חלף בפירוקיה. הרבה יותר מכל רנו 19 או משהו בסגנון.

זה רכב נהדר לחובבי רכב ישן, זה רכב מחורבן אם התקציב שלך הוא 8K ואתה רוצה משהו להתנייד בו ביום יום.

ולפותח השרשור - תאמין לי שאתה לא תתפוס הרבה מבטי קנאה עם הליאונה, כמו שלא תתפוס אותם עם אף מכונית ב-8K.

אם אתה רוצה משהו מעוצב - נסה פיאט בראבה. גם נכנסת בתקציב שלך וגם יפה.

אני בדעה שלך שלא כדאי ומומלץ ללכת על הסובארו משלל סיבות, אחת זה הביקוש הגדול שלה בשטחים, רכב מיושן והרגשה של נסיעה על "גורטאה" והוא בחור צעיר שזה לא יתאים לו כמו חובב ישנות.

מה שאני חולק עליך זה עניין האמינות במכוניות ישנות, אינני יודע איזה נסיון מר יש לך ואם איזה דגמים אך לי יש שרייד 97 ידנית 1300, ויש לרכב תקלה אחת של אלטרנטור שהלך בגלל חוסר מים במצבר, הרכב אצלי מאוקטובר 06.

הק"מ ברכב היום סביב ה 140, עשיתי איתו כמעט 50 אלף, חסכוני ולא עושה בעיות.

בטסט האחרון(שבוע שעבר) וגם כן לפני שנה הכשילו אותי כל פעם על גומיה של ציריה(פעם שמאל פעם ימין) בלאי טבעי שיש לכל רכב, גם לרכב בן 5 לא מזמן החלפי גומיה של ציריה.

לרכב יש עוד גומיות יבשות \ קרועות(בלאי כבר אמרנו?) אבל זה מתחיל כבר בכל רכב בן 6+.

לעוד 2 חברים שלי יש שרייד, אחד גם כן 97, השני 2001 והם גם כן עם אמינות.

אני שוקל להחליף את הרכב בגלל העניין של הבדיקת בלמים החל משנה הבאה, ועכשיו אתה מחדש לי את העניין של טסט פעמיים משנה שזה הולך לתת עוד קצת דחיפה לשדרוג, הבעיה שאני רואה את עצמי הולך להוציא איזה 30K שקל ולא באמת להנות מרכב "מיוחד" ואמין בו זמנית. את השרייד קניתי במטרה לחסוך עלויות ולהתנייד ממקום למקום והוא מקבל בתחום הזה ציון מעל ומעבר

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...