Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קל לאדם כשמציבים מראה מולו המוכיחה בשער בת רבים את עליבותו, את חוסר הידע שלו והבורות המופגנת על ידו שוב ושוב.

וכמו במשל החתול המאולף למלצר, שזרק את המגשים העמוסים שבידיו ורץ כל עוד נפשו בו אחרי עכבר שצץ לו במפתיע.

פתאום "הנאור" הוא בעצם חשוך נבער מדעת, כש"הידע" שלו מסתכם בשברי ופירורי מידע והוא עסוק בקדחתנות אובססיבית וחולנית בקופי פייסט מגמתי, כשחלק הארי מהציטטות אינן מובנות לו כלל וכלל, הוא לא אידיוט. הוא אומלל אכול שנאה למשהו שאין לו מושג מהו בכלל. רחמיי עליו.

אך לא בכדי לשמור על כבודי חלילה כתבתי זאת, אלא משום החשיפה הרבה אשר יש לדברי הבלע והשטנה שלו אשר מבוססים על כלום ושום דבר, יש לחדד את העובדות ולהציג את הדברים לאשורם, אשר כל אדם בר דעת יראה לנכון לראות זאת.

1. טרול זהו גולש אשר מפיק הנאה מפעולות שלהוב, חרחור ריב, שיסוי, הסתה, התגרות והלהטת הרוחות.
  2. טרול עסוק בחרחור ריב ומדון. על פי רוב הוא יעשה זאת על ידי הכנסת תוכן שגוי או תוכן שיעורר אנטגוניזם בקרב הגולשים.
  3. הטרול נוהג לעורר מהומות וויכוחים במרחב האינטרנטי.
  4. הטרולים משולחי רסן בהתבטאותם בדפי רשת.
  5. הטרולים מהווים גורם שפוגם בהנאת הגולשים ברשת.
  6. הטרולים אדישים לביקורת של גולשים אחרים.
  7. בטח ובטח שאין אצלם שום מקום אף פעם לאפשרות לנהל דיון מכובד.
  8. אין בהם סממני הקשבה, הבנה והגיון.

מאחר ורצף הודעותיו בזו אחר זו של משתמש מסויים עונים, כל אחד בפני עצמו, על כל ההגדרות הנ"ל יחדיו, ההתייחסות אליו ככזה היא בלתי נמנעת. בימים כתיקונם אנו אמונים על PDNFTT ומתעלמים, רק שכאן יש להציג לאלו שעדיין לא ראו זאת את הדברים באותיות קידוש לבנה.

כפי שמספר חברים ציינו כאן לאחר דבריי הקודמים, כמובן שדיברתי על השחיטה היהודית נכון למיסודה בת אלפי השנים, אז לא היו שוקרים חשמליים, והשיטה בה היא מחוייבת להיעשות היא ההומאנית ביותר ביחס לפעולות ברבריות אחרות בנות זמנן.

כבר לפני 150 שנה אגודות להגנת בעלי חיים ניסו להעביר חוקים האוסרים את השחיטה היהודית אך נכשלו מפני שרוב המומחים לא ראו בשחיטה היהודית אכזריות. תקופת גרמניה הנאצית, כשהאנטישמיות גאתה, הייתה קרקע פורייה לאיסורים נגד השחיטה. איסורים כאלו התחדשו במהירות, ובלחץ המפלגה הנאצית התקבלו חוקים המחייבים הימום הבהמה לפני השחיטה.

ב39' חוקק בגרמניה חוק שאסר לחלוטין את השחיטה היהודית, לחוק הזה בדרך כלל לא הייתה כל משמעות מעשית, מאחר שהיהודים היו במחנות או בגטאות ולא הייתה להם כל אפשרות מעשית לשחוט בעלי חיים גם אם זה היה מותר. הנאצים עטפו את החוק, שהוחל ממניעים אנטישמיים ונאציים ברורים, במעטפת של "צער בעלי חיים" ו"ההגנה על בעלי חיים". כנראה שציקלון בי ועוד מיתות משונות שיטתיות ותת אנושיות של מיליוני גברים, נשים וילדים הם מנת חלקם של בני אדם, ובלבד שחלילה לא יכאב לפרה לפני שאוכלים אותה.

לאחר מלחמת העולם השניה חוקים אלה לא הוכרו מאחר שהוצאו מתוך רדיפת מיעוטים מטעמי גזע ודת, לפני 130 שנה נעשו חקירות על ידי ועדות מומחים רוסיות פעם אחר פעם וכולן הסיקו שהשחיטה היהודית היא שיטה שאינה אכזרית.

לאורך השנים נוספו מחקרים נוספים, כפי למשל שהזכיר roiei של ד"ר נורברטו קליין שחקר את הנושא והגיע למסקנה שהשחיטה הכשרה איננה מכאיבה יותר מהחלופות, אלא להיפך, וכשהביא הרב את ממצאיו לממשלת הולנד בוטל החוק האוסר את השחיטה הכשרה.

זה מעט מאד אינפורמציה על נושא עמוק ורחב, ואין בו כהוא זה בכדי להצדיק שום התעללות מיותרת שאינה נדרשת.

אין שום מחקר אמפירי המוכיח מעבר לכל ספק כי בהימום חיה קודם שחיטתה מפחיתים לה את הכאב המצטבר, זהו רעיון פופוליסטי שמצטלם טוב ונועד לשרת אותנו בני האדם, כדי להצדיק לנו הריגת חיה ואכילת בשרה.

כמובן וכמובן שכל כאב, ולו הקטן ביותר, הנגרם לחיה קודם במהלך הדרך לשחיטה, שזהו נושא הת'רד החשוב הזה, אותו חמס באלימות הטרול, מנוגד ואסור בתכלית על פי ההלכה היהודית, אשר יוצאת מגדרה כדי לצמצם למינימום את סבל החיה על ידי הגדרות הלכתיות מדוייקות, בהן בין היתר, הפיכת הבהמה שנועדה לזרז את יציאת מרבית הדם במהירות אפשרית, ועוד.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להמם חיה בשוקר חשמלי עד אבדן הכרה זה הומני מבחינתך?!

להזריק להם חומר/לסמם אותם בדרך זו או אחרת, ניחא (למרות שאני בטוח שמבחינה כלכלית והלכתית זה לא ילך), הומני יותר. אבל אני לא רואה שום הבדל בין לשסף להם את הגרון כשהם בהכרה לבין לחשמל אותם עם שוקרים עד שהם מאבדים אותה.

לא לא לא. לא מדובר ב"סתם" שוקר. מדובר במתקן שנראה כמו אוזניות, מתלבש לפרה על הראש ונותן זבנג אחד וגמרנו.

הנושא פה הוא ההתעללות לפני שהחיות מגיעות לשחיטה בכלל. את זה אני לא חושב שאף דת מעודדת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זה שהדת לא מעודדת התעללות זה משהו אחד, זה שעובדתית היא גורמת לו זה משהו אחר. אני לא חושב שמגיע כפיים לדת היהודית על זה שהיא שוחטת חיות בלי להכאיב להם, זה המינימום של המינימום כדת מכובדת וכבני אדם (אני לא מדבר על הסדיסטים שהוצגו בכלבוטק הם לא נכנסים להגדרה הזו מבחינתי). העניין הוא שאני, בדיוק כמו כל אחד אחר שמגיב פה וממשיך לאכול בשר, יוצא יפה נפש נקודה. אם הדיון הוא על הסבל שהחיות עוברות עד שהן מגיעות למשחטה (תרנגולות במשאיות לדוגמא) אז כל בן אדם עם טיפה שכל יסכים שיש לפעול בכיוון הזה אבל גם פה יש התייפייפות, תארו לכם שבזמן שהנאצים הובילו יהודים ברכבות למחנות השמדה, הם היו דואגים שבזמן הנסיעה יחלקו להם קוויאר, שמפניות ומיטות עם פוך נוצות, נו אז? זה היה הופך את הפשע שלהם להומני יותר? להגיוני יותר? אבל אין מה להשוות בין בני אדם לחיות הרי לא? אנחנו נעלים יותר, ראשונים בשרשרת המזון, והכוח לעשות מקנה לנו גם את הזכות. כמו שאמרתי, אי אפשר באמת לדון בזה בלי לצאת יפה נפש. אני אוכל בשר ולכן הדעה שלי לא מחזיקה מים (וטוב שכך).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אין פה התיפייפות. חיות נהרגות לצורך מאכל וזה מקובל, מגדלים אותן במיוחד לצורך הזה וכל עוד מונעים מהן סבל וכאב במשך החיים שלהן ודואגים להמית אותן במינימום סבל האפשרי אני לא רואה פה בעיה.

זה נכון שגם אפשר לחיות ללא בשר אבל גם אפשר לחיות מלחם ומים בתוך בקתת בוץ עם התערבות מינימלית בטבע, בלי טכנולוגיה מזהמת וברמת איכות חיים של מקק...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עצם זה שאתה דואג ללטף לפרה את התחת לפני שאתה שוחט אותה לא הופך אותך להומני וזו בדיוק הנקודה. אתה רוצה לעזור לעצמך לישון בלילה, בידיעה שאתה לא מתעלל בחיות, אז בבקשה תלטף לפרה את התחת, בפועל, זה לא משנה כהוא זה. וכל טענה אחרת היא צבועה, אכפת לך מאיך שמתייחסים אליהם כשהם בחיים אבל לשסף להם את הגרון (כי פרה זאת חיה חסרת מודעות הרי לא?) מהר (העיקר שהן לא מרגישות את זה) זה בסדר? לא קונה את זה. קרא לזה איך שאתה רוצה, אני קורא לזה התייפייפות.

פורסם

כל יצור חי מת בסוף כולל אנחנו ואם היו נותנים לי לבחור בין מוות טבעי בגיל 80 או מוות פתאומי ללא סבל או הכנה שלי מראש בגיל בין 60 ל 70 הייתי בוחר באפשרות השנייה.

הפרה לא יודעת שהיא הולכת למות ולכן לא מפחדת. היא גם לא סובלת כי המוות מיידי.

ברור שעדיף לא להרוג אותה אבל אנחנו צריכים לחיות ורוצים לאכול. זה לא הרג למטרות שעשוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוא תוכיח. אני אומר, כל יצור חי יודע לזהות סכנה לחייו כשזו עומדת מולו, מן הקטן לגדול, מן הטיפש לחכם, ותאמין לי כשהפרה מובלת למשחטה היא לא חושבת שהיא יוצאת לטיול בלונה פארק. לך נוח לפרש את זה ככה, ושוב אני אחזור ואומר, עצם זה שהמוות הוא מיידי לא אומר שסבל (ברמה האנושית, אתה הורג יצור חי להזכירך) לא נגרם.

פורסם

בOZ היה דיון מוסרי על שיטת ההוצאה להורג של האסירים

בכל פעם שאסיר/ה נידון למוות, הוא נשאל כיצד הוא מעדיף לעזוב את העולם.

הבחירות היו LETHAL INJECTION , תלייה , כיסא חשמלי.

רוב האסירים בחרו את הכיסא החשמלי, לא זוכר את הסיבה המדוייקת אבל זה נע בין "לסבול כדי שהנפש תשלם על החטא שהם ביצעו , לכאלה שפשוט לא ידעו מה זה משנה ובחרו במשהו מתוך הרשימה"

לגבי הזריקה, בפרקים האחרונים הועלתה הדיון המוסרי של סיריל אוריילי שסבל ממחלת נפש והתקשה להבחין בין טוב לרע.

הרופאה אמרה לאח שלו שהיה אחראי על בחירת אופן ההמתה, "אף אחד לא באמת יודע מה מרגיש אדם שמזריקים לתוכו את הרעל, והאם התהליך כואב, ישנה סבירות שהרעל גורם לכאב רב יותר מאשר כיסא חשמלי" לצורך העניין סיריל עבר בין כה באותה תקופה טיפולים רפואיים בהם היו מחשמלים אותו , והחליטו להגיד לו שזה בסה"כ טיפול גדול אחרון וסופי שהוא צריך לעבור.

ולכן אני שואל, האם החישמול היא באמת הדרך הכי פחות כואבת להרדים את החיה?

גם לדעתי לחתוך בסכין חיה בהכרה מלאה זה הרבה יותר נוראי מלהרדים ואז לשחוט.

בכל הסרטים מעדיפים אפילו דקירה ישירה מאשר חיתוך גרון/כריתת ראש. לדוגמא סוס שנפצע, דוקרים אותו או יורים בו.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• חברי המעגל הראשון
פורסם
עצם זה שאתה דואג ללטף לפרה את התחת לפני שאתה שוחט אותה לא הופך אותך להומני וזו בדיוק הנקודה. אתה רוצה לעזור לעצמך לישון בלילה, בידיעה שאתה לא מתעלל בחיות, אז בבקשה תלטף לפרה את התחת, בפועל, זה לא משנה כהוא זה. וכל טענה אחרת היא צבועה, אכפת לך מאיך שמתייחסים אליהם כשהם בחיים אבל לשסף להם את הגרון (כי פרה זאת חיה חסרת מודעות הרי לא?) מהר (העיקר שהן לא מרגישות את זה) זה בסדר? לא קונה את זה. קרא לזה איך שאתה רוצה, אני קורא לזה התייפייפות.

איפה טענתי שצריך ללטף לפרות את התחת? אני לא מבין, בגלל שהפרה במילא תישחט אז זה לא צריך לעניין אותי שעד יום השחיטה הפרה תסבול סתם? איפה הקשר?

פורסם

ברור שאם אפשר להקל על הסבל של הפרה זה מבורך, אבל הבעייתיות היא שזה מה שיגרום לך להגיד, דרשני. כמו שאמרתי, בנשימה אחת לאכול בשר (שזה שווה ערך להיות בעד שחיטה) אבל להיות מודאג מסבלה של הפרה המסכנה כשהיא בחיים זו התייפייפות, טיפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מבין את הראש שלך, למה אתה מחשיב את זה כהתייפיפות? אתה בעצמך אומר שזה מבורך להקפיד שהפרה לא תסבול...

בגלל שיש לאדם את הכח והשליטה הוא חייב למנוע מהחייה לסבול שלא לצורך במידה והוא מחליט לאכול אותה.

פורסם

דמיין בראש את הסיטואציה הבאה - אתה עושה מנגל עם חברים, אתה יושב מול צלחת סטייק אנטריקוט 300 גרם, לוקח ביס, ואז בזמן שאתה לועס כשהבשר עוד בפה אתה מסתובב לחבר שלך ואומר לו: בואנה איזה בזיון זה איך שמתייחסים לפרות בארץ. לדעתי יש בתמונה הזאת משהו מצחיק/ציני/קרא לזה איך שאתה רק רוצה. על זה סך הכול אני מדבר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון אבל אני לא רואה את זה ככה. אין בזה שום דבר ציני ומצחיק שצריך למנוע סבל מהפרה כשאתה יודע שיום אחד תאכל אותה. אתה לוקח ממנה את החיים כדי להנות מהבשר שלה, מן הראוי שתתיחס אליה בכבוד במשך החיים שלה כי היא משרתת אותך.

פורסם
כל יצור חי מת בסוף כולל אנחנו ואם היו נותנים לי לבחור בין מוות טבעי בגיל 80 או מוות פתאומי ללא סבל או הכנה שלי מראש בגיל בין 60 ל 70 הייתי בוחר באפשרות השנייה.

ברור שעדיף לא להרוג אותה אבל אנחנו צריכים לחיות ורוצים לאכול. זה לא הרג למטרות שעשוע.

הבעיה היא שבתעשיית הבשר ישנו ריבוי לא טבעי בכדי להגדיל את כמות הבשר מראש.

טעות ביותר, לא רק שהפרה לא מפחדת אלא גם היא מרגישה צער כאשר העגל שלה נלקח ממנה לשחיטה.

לגבי המשפט האחרון שלך, דבר ראשון, העולם המערבי היום סובל ממחלות שנגרמות עקב עודף בחלבון ולא חוסר. כלומר, אנשים אוכלים יותר מדיי בשר מאשר לא אוכלים את הכמות הרצויה להם. אנשים לא הולכים כל יום למקדונלדס כי הם צריכים לקבל את מנת החלבון היומית.

דבר שני, מי שאומר לך שחייבים, מוכרחים לאכול בשר על מנת להתקיים משקר לך במצח נחושה. אפשר להיות בהחלט צמחוני ואף אפילו טבעוני ולחיות חיים טובים ואיכותיים. הבעייה שבשר הוא טעים לחיך. הרבה אנשים משווים את חייהם ללא תענוג מבשר כאילו מדובר בחיים ריקים מתוכן. אפילו בתנ"ך מסופר שאל הכזבים נהנה מריח הניחוח של הזבחים. אפילו אותו אל כזבים העדיף את מנחתו של הבל שהעלה לו בשר לעולה מאשר את מנחתו של קין שהבי מפירות האדמה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

YOEL אני האחרון שיתיפייף(אוכל חזירים בכיפור) בנושא אבל לא אצל כולם המצפון עובד בצורה זהה

יש כאלה שיהיו באבל אחרי שדרכו בטעות על נמלה, ויש כאלה שיטביעו עכברים בדלי (לטענתם יש לו GPS שמורה לו לחזור לביתך אם תשחרר אותו גם בטווח של 20 ק"מ מהבית) אחרי שזה חדר אליהם לבית במקום לשחרר את העכבר המיסכן לטבע.

לכן אני לא חושב שיש קשר בין להתייפייף לבין לבחור איך החיה תלך לעולמה (אחרי שכבר הוסכם שנמשיך לאכול בשר)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תוכן חדש...