Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יקירי, קרא את המשפט שהתווסף להודעה :-)

עכשיו שמתי לב :)

מחכה שתעדכן... למרות שאני די בטוח בזה ;)

פעם: Runx 2003, Auris 2008, Golf 160hp 2010, Maxima 1999, Skoda Citigo 2012

היום: Seat Leon 1.2 tsi 2015 & Chevrolet Spark 1.4 LTZ 2016

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
העיקר שכולכם יקירים :-P

תתחדש, צביעה יפה.

איפה הכפתור LIKE בפורום הזה, הא... זה לא פייסבוק :lol: :lol: :lol:

פורסם

נראית טוב! יכולה אולי להחליף את האיביזה שיש במשפחה, תוכל לתת חוות דעת קטנה על הגיר ואיך הוא מתפקד?

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

תתחדש, זה בדיוק אותם הצבעים של הרכב 75 כ"ס רובוטי שיש בנסיעת מבחן, שילוב צבעים ממש יפיפיה הכחול מטאלי עם הריפוד בז', ממש אהבתי ואכן נותן אשליה של משהו יוקרתי.

לעומת זאת אני מצאתי את הגיר הרובוטי מעט מעצבן, בעיקר בהחלפות שהוא עושה בין ראשון לשני ובין שני לשלישי. את החלפות האחרות עד לחמישי הוא עושה בצורה חלקה ובלתי מורגשת.

בכל מקרה הוא ממש לא מרגיש כמו תיבה אוטומטית רגילה, אין מצב "זחילה", האוטו מתדרדר לאחור שאתה בעליה כמו בידני.

ואני לא ממש מקבל את הטענה של האנשי המכירות שלהם שצריך "ללמוד" איך לנהוג על רובוטי.

אני מעדיף כבר ללכת על הסיטיגו ידנית 75 כ"ס, רק מקווה שהאוטו לא יכבה לי בעליה כמו בנסיעת מבחן :wink: (בכל זאת קשה קצת להתרגל אחרי 18 שנים של נסיעה על אוטומט בלבד).

פורסם
תתחדש, זה בדיוק אותם הצבעים של הרכב 75 כ"ס רובוטי שיש בנסיעת מבחן, שילוב צבעים ממש יפיפיה הכחול מטאלי עם הריפוד בז', ממש אהבתי ואכן נותן אשליה של משהו יוקרתי.

לעומת זאת אני מצאתי את הגיר הרובוטי מעט מעצבן, בעיקר בהחלפות שהוא עושה בין ראשון לשני ובין שני לשלישי. את החלפות האחרות עד לחמישי הוא עושה בצורה חלקה ובלתי מורגשת.

בכל מקרה הוא ממש לא מרגיש כמו תיבה אוטומטית רגילה, אין מצב "זחילה", האוטו מתדרדר לאחור שאתה בעליה כמו בידני.

ואני לא ממש מקבל את הטענה של האנשי המכירות שלהם שצריך "ללמוד" איך לנהוג על רובוטי.

אני מעדיף כבר ללכת על הסיטיגו ידנית 75 כ"ס, רק מקווה שהאוטו לא יכבה לי בעליה כמו בנסיעת מבחן :wink: (בכל זאת קשה קצת להתרגל אחרי 18 שנים של נסיעה על אוטומט בלבד).

בעניין הגיר דעתי כי כזו.

בעבר נסעתי 3 שנים על טויוטה אוריס רובוטית והאמת, סבלתי מאוד ולא נהנתי מהרכב בגלל הגיר.

בנסיעת המבחן על הסיטיגו הרגשתי הרגשה דומה אבל הייתי מוכן להתפשר בגלל המחיר והערך המוסף שאתה מקבל עם הרכב.

זה נכון, אין מצב זחילה, האוטו מדרדר לאחור בעליה אבל יש לו מערכת HILL HOLD שלאחר לחיצה על הברקס עובד למספר שניות ומונעת את הבעיה ברמה מסויימת, אחרי הכל - יש ברכב גיר ידני למעשה.

העברת ההילוכים הראשונית אכן מורגשת אבל בעיקר שמנסים להפוך את הרכב הזה ל"ספורטיבי" ושלוחצים עד הסוף על הגז (או בהגזה). אני שמתי לב אתמול שבזמן נסיעה רגועה ו"כמו שצריכה להיות" העברת ההילוכים רגועה לחלוטין, ישנו טלטול קל אבל בכל קנה מידה הרבה יותר מעודן מהטויוטה ונסבל לחלוטין. נהנתי אתמול מאוד מהיום שהעברתי עם הרכב ולא הרגשתי שהגיר משגע אותי יותר מידי. כמובן שקשה להעריך את זה לאחר יום אחד אבל זו דעתי נכון ל300 ק"מ שעשיתי איתו בנתיים.

צריך לזכור, מדובר בגיר ידני עם תפקוד רובוטי וזוהי התפשרות לטובת חסכונות בדלק וחסכון במחיר הרכב. נכון, יש רכבים במחיר הזה אוטומטים חדשים (למעשה מדובר בפיקנטו שלא נהגתי עליה ואני לא יכול להשוואת אליה). אבל לטעמי, אין כמו רכבים אירופאים של VAG מבחינת איכות וזה מורגש בכל דבר ברכב הזה למרות שהוא "זול". אני ממש לא מרגיש שאני יושב ברכב במחיר שכזה וחדש אלא ברכב כביכול יותר יקר (וזה גם בגלל שילוב הצבעים אבל גם בגלל איכות החומרים וההרכבה). אין לי בעיה לקבל את הגיר הזה תמורת המחיר הזה, הוא סביר לחלוטין לטעמי למרות העברת ההילוכים הלא חלקה אבל סבירה.

פורסם

ניר, אני לא מנסה לבאס אותך אלא רק להבין את הרציונל. אתה מוכן להתפשר על גיר מעצבן בשביל תחושת איכות שנובעת משילוב צבעים, איכות חומרים והרכבה, ברכב שהוא בפירוש לא מאובזר (אפילו שהסיטיגו קצת יותר מאובזרת מהמי). זה לא קצת מוזר? הרי באותו מחיר יכולת לקנות סופרמיני משומשת בת שנה-שנתיים ולקבל הרבה יותר אוטו, או כאמור קיה פיקנטו חדשה שיש לה גיר אוטומטי נורמלי, רמת אבזור גבוהה משמעותית ואחריות יותר מקיפה. למה אפילו לא עשית נסיעת מבחן?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ניר, אני לא מנסה לבאס אותך אלא רק להבין את הרציונל. אתה מוכן להתפשר על גיר מעצבן בשביל תחושת איכות שנובעת משילוב צבעים, איכות חומרים והרכבה, ברכב שהוא בפירוש לא מאובזר (אפילו שהסיטיגו קצת יותר מאובזרת מהמי). זה לא קצת מוזר? הרי באותו מחיר יכולת לקנות סופרמיני משומשת בת שנה-שנתיים ולקבל הרבה יותר אוטו, או כאמור קיה פיקנטו חדשה שיש לה גיר אוטומטי נורמלי, רמת אבזור גבוהה משמעותית ואחריות יותר מקיפה. למה אפילו לא עשית נסיעת מבחן?

בגלל שאני יודע שיהיה זה וויכוח סרק אז חבל להתחיל אותו. פשוט לא אוהב קיה למרות שאני יודע שמדובר ברכב טוב וקניה טובה. והעדפתי לקנות רכב חדש.

מרוצה ממה שקניתי :)

פורסם
תא המטען יחסית מרווח ומאפשר הכנסה של שתי מזוודות חו"ל ועוד תיק ללא בעיה.

עם איזה מזוודות אתה טס לחו"ל? :shock:

תא המטען הזה בקושי מספיק ל 4-5 שקיות מהסופר, תמלא עגלה מלאה וחלק מהקניות יהיה בלית ברירה במושב האחורי (מנסיון אישי עם הסיאט המקבילה אבל הן זהות בתא המטען).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עם איזה מזוודות אתה טס לחו"ל? :shock:

תא המטען הזה בקושי מספיק ל 4-5 שקיות מהסופר, תמלא עגלה מלאה וחלק מהקניות יהיה בלית ברירה במושב האחורי (מנסיון אישי עם הסיאט המקבילה אבל הן זהות בתא המטען).

הכוונה למזוודת הן בעמידה כמובן ובלי המדף האחורי. הכוונה היתה להגיד שיחסית לרכב בגודל כזה תא המטען מכובד בהחלט :)

פורסם

תתחדש!~ נראה מעולה

מכיוון שאני מחפש גם לקנות אוטו חדש במינימום עלות יש לך מושג כמה עולה הגרסא הידנית של הסקודה ואם היא באה גם ב75 כ"ס ?

פשוט לא היה לי זמן להיכנס אליהם היום.

פורסם

בפנדה שלי עגלה מלאה נכנסת בול. גם נכנסים 2 תיקים גדולים שלוקחים ל2 אנשים לשבוע בבסיס + עוד שטויות שתמיד יש בתא מטען. (נכנס דחוס למדיי אבל נכנס) אז בסיטיגו ממה שהבנתי יש יותר מקום קצת.

זה לא סדאן שזורקים הכל וצריך לזחול בפנים כדי למצוא את זה, אבל זה תמיד מפתיע מחדש בכמה נדחס שמה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
תתחדש!~ נראה מעולה

מכיוון שאני מחפש גם לקנות אוטו חדש במינימום עלות יש לך מושג כמה עולה הגרסא הידנית של הסקודה ואם היא באה גם ב75 כ"ס ?

פשוט לא היה לי זמן להיכנס אליהם היום.

לפי דעתי היא עולה סביבות ה65K בלי אגרת רישוי שהיא 1100ש"ח (מה שאני שילמתי על הסיטיגו שלי) והם מוכרים את ה60 וה75 גם ידני וגם רובוטי רק שרמת אבזור הElegance מגיעה רק ב75 רובוטי

בפנדה שלי עגלה מלאה נכנסת בול. גם נכנסים 2 תיקים גדולים שלוקחים ל2 אנשים לשבוע בבסיס + עוד שטויות שתמיד יש בתא מטען. (נכנס דחוס למדיי אבל נכנס) אז בסיטיגו ממה שהבנתי יש יותר מקום קצת.

זה לא סדאן שזורקים הכל וצריך לזחול בפנים כדי למצוא את זה, אבל זה תמיד מפתיע מחדש בכמה נדחס שמה.

את זה אני בוודאי אדע בקרוב, בנתיים רק סידרתי את הדברים הרגילים שיש לי ברכב ובתא מטען ונשאר לי עוד מלא מקום לקניות :))

• תוכן חדש...