Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. השאלה היא האם העלות השולית של ייצור מנוע הבוקסר "היקר" והותיק באמת לא כלכלית בהשוואה לפיתוח מאפס של סדרת מנועים טוריים כולל חבלי הלידה של הרצת ושיווק מנוע כזה בתחילת דרכו? האם היצרן בכלל יכול לעמוד בהוצאה כזו במצבו?

2. חשוב לזכור, מנוע בוקסר יקר יותר לייצור אבל גם יקר יותר לתחזוקה (מעצם העובדה שיש בו חלקים כפולים) ומכניס יותר כסף ליצרן ממכירת חלפים.

3. אתה כ"כ נגד הבוקסר כי " כל צד מהחצאים שמתחברים באמצע בית הקראנק עולה לצקת ולעב"ש כמו בלוק נפרד.2 מערכות הנעת שסתומים נפרדות לשני בלוקים,מערכת שימון לשני בלוקים,סעפת יניקה גדולה,2 סעפות פליטה. 2 הראשים שוליים ואולי בכלל לא עולים יותר", מה בעצם ההבדל מכל מנוע V ?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שאתה אומר נכון, אבל מדוע שהם לא ירכשו מנועים מטויוטה, כמו שהם שיתפו פעולה עם הBRZ?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הדגם הכי עדכני בליין של קיה בישראל כשהזיכיון עבל מסמל"ת לטלקאר היתה הריו הקודמת. חצי שנה או שנה לאחר מכן התחיל מבול דגמי הדור החדש של קיה עם הסיד, פורטה, ספורטאג', פיקנטו וכו'. אני מבטיח לך שעם ליין כזה גם תחת המטריה של סמל"ת קיה היתה עושה את הקפיצה שעשתה תחת טלקאר.

אנשים לפעמים שוכחים שיבואן רכב בארץ הוא בראש ובראשונה יבואן ולא יצרן. יבואן רכב צריך להתסדר עם מה שהיצרן מייצר, הקצאות של היצרן לישראל, תימחור, תקינה ועוד לא מעט שיקולים שצריך לקחת לפני שמעמידים דגם באולם התצוגה.

סובארו תחת יבואן אחר לא תשנה את המציאות בפרוטפוליו המוצרים של היצרן שאינו רחב. אנחנו מדברים פה על 3 וחצי דגמים (אימפרזה, לגאסי\אאוטלבק, XV ופורסטר). אני בטוח שקברניטי יפנאוטו היו שמחים להחזיר אליהם את לקוחות הג'אסטי או להביא לכאן כבר את האימפרזה החדשה, אבל המציאות העסקית כנראה אינה מאפשרת זאת. יכול להיות שקשיי הנזילות של בעל הבית משפיעים על ההחלטות האסטרטגיות לטווח הארוך כמו התחלת יבוא של דגם חדש, אבל את זה נדע רק לאחר החלפת היבואן.

לסמל"ת יש מוצרים טובים שהוא לא יודע למנף. למה לא נמכרות הרבה יותר פנדות ובראבו ולמה הדובלו לא שולט במכירות בסגמנט שלו? אין פה גם בעייה של תמחור אלא רק של שיווק.

נכון שלסובארו אין ליין של דגמים אבל גם מה שיש לא תופס נפח שוק. למה האאוטבאק לא תפסה אצל קבלנים ואנשי שטח ולמה הפורסטר לא יכול לנגוס בטוסון?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי סובארו אני אישית חושב שהבעיה המרכזית היא ביצע הדגמים ולא ביבואן.

רוב בדגמים הם "ג'יפים" מיוחדים/מכונית מנהלים, אלו רכבים שיש להם שוק לא רע אבל כמה כבר אפשר למכור מהם בשנה? גם אם היבואן יציע אותם במחיר טוב יותר הוא לא בטוח ימכור כמות גדולה יותר של רכבים ביחס כזה שהוא ירוויח יותר.

אם הייתה לו משפחתית נורמאלית/מכונית מיני הוא בהחלט יכל ללכת על אסטרטגיה של מחיר מפתה, למכור המון רכבים ולהציף את השוק.

לגבי פיאט אני באמת לא מצליח להבין את היבואן הזה.

לפני כמה שנים התחיל תהליך שהוכיח לכול מי שמאמין שישראלים הם עם מטומטם שנדבק לסטיגמות שזה לא נכון.

סוזוקי התחילו למכור רכב מיני, השם ישמור ידני! בלי פרסום מטורף(לא ראיתי יותר מדי פרסומת בטלויזיה אם בכלל), ועם ישראל קנה כמו משוגע.

אנשים וויתרו על נוסחת הפח למטר/מה השכן יחשוב עליי/גיר אוטומטי כי הרכב תומחר בצורה פורצת דרך.

התחילו בעקבות כך שלל יבואנים להציע סופר מיני ומיני ידניות דבר שעד לפני כמה שנים נחשב לכשלון ידוע מראש בארצנו בהצלחה מסחררת.

פיאט יבואן שיש לו היצע רכבים שבדיוק מכוון לסגמנטים האלו, ובכול אחד מהם יש לו רכבים מצויינים לדעתי(סוד קטן יש לנו גם פונטו איבו וגם פנדה דור קודם), פשוט מתמחר את הרכבים שלו בצורה הזויה לחלוטין.

הפנדה החדשה היא כנראה הרכב בטוב בקטגוריה במקום לתת לו מחיר תחרותי ולדרוס את השוק תימחרו אותו בצורה הזויה.

פשוט לא מובנת לי צורת ההתנהלות של יבואן זה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אפשר יופי לחיות ולהרויח מרכבי נישה אבל צריך לעבוד בצורה שונה. אתה לא יכול להחזיק אולם תצוגה בכל חור אם אתה מוכר רק רכבי מנהלים. תחזיק 3-4 אולמות מרכזיים ואנשי שטח שיגיעו ללקוח ויסגרו עיסקה (מגיעים עם הדגם שמעניין את הלקוח).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הדגם הכי עדכני בליין של קיה בישראל כשהזיכיון עבל מסמל"ת לטלקאר היתה הריו הקודמת. חצי שנה או שנה לאחר מכן התחיל מבול דגמי הדור החדש של קיה עם הסיד, פורטה, ספורטאג', פיקנטו וכו'. אני מבטיח לך שעם ליין כזה גם תחת המטריה של סמל"ת קיה היתה עושה את הקפיצה שעשתה תחת טלקאר.

קיה בזמן סמל"ת לא היו מי יודע מה, זה נכון. אבל גם דייהו לא היו בזמנו מי יודע מה ומכרו כמו לחמניות טריות וחמות.

אנשים לפעמים שוכחים שיבואן רכב בארץ הוא בראש ובראשונה יבואן ולא יצרן. יבואן רכב צריך להתסדר עם מה שהיצרן מייצר, הקצאות של היצרן לישראל, תימחור, תקינה ועוד לא מעט שיקולים שצריך לקחת לפני שמעמידים דגם באולם התצוגה.

ואם זה לא מספיק אז לוקחים חלקים תקולים שהוחלפו שלא באחריות ומחזירים אותם ליצרן כחלק שהוחלף באחריות...:roll:

מהעובדות שפרושות בפנינו ומהכרותי עם שוק הרכב אפשר די בקלות להסכים על זה שהרוב המוחלט של מחדלי היבוא של קיה תחת סמל"ת לא קשורים במאום לקיה!

רוצה לקרוא לזה "ההנהלה הישנה"? אין לי בעיה עם זה אבל סמל"ת של ימי קיה הייתה פשוט חברה עלובה (לא שהיום אני חושב עליהם משהוא אחר).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...