Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(בחירת רכב) Hatchback חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אני מתלבט בין מספר רכבים חדשים. נא עזרתכם להחליט:

1. סיאט לאון אופל 1.8 רובוטית כפולת מצמדים Style

2. יונדאי 1.6 אוטו' Premium

3. אופל אסטרה 1.4 טורבו בנזין אוטו' Enjoy

4. פורד פוקוס 1.6 בנזין רובוטית כפולת מצמדים 5 דל' Sport

5. פולקסווגן גולף 1.2 טורבו-בנזין רובוטית כפולת מצמדים Trendline

המחיר כאן הוא לא פרמטר, כי סה״כ ההפרש בין כל הדגמים הוא לא גדול.

מידע נוסף: מדובר על משפחה הכוללת אותי, אשתי וילד בן 2.5.

פורסם

יונדאי i20 כבר לא נמכרת עם מנוע 1.6 ליטר כחדשה, אז כנראה שהיא יורדת מהרשימה.

פולקסווגן גולף לא ממש נחשבת מכונית מאובזרת בגרסת ה-TrenLine. מה גם שהדגם הנוכחי יוחלף בחדש בתחילת השנה, אז אולי כדאי לחכות קצת.

אסטרה טורבו לא ממש חסכונית בדלק.

אז נשארו עם הפוקוס ועם הלאון.

הלאון היא אחלה דיל במחירים הנוכחיים. אבל אם אתה לא מחפש ביצועים טובים כנראה שתעדיף את הפוקוס, שהיא מכונית מודרנית יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פיק, אם הגולף יורדת מהרשימה בין היתר בגלל היותה מוחלפת, אז גם הלאון...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הבחירה אכן קשה, כולן טובות בסה״כ.

ניתן לנקוט בשיטת האלימינציה:

הלאון כבר הוחלפה בדגם חדש בחו״ל, תימכר בארץ החל מאמצע השנה הבאה. הלאון 1.8 הנוכחית נמכרת במחירי חיסול, אולם אני באופן אישי הייתי מחכה לדגם החדש שצפוי להיות טוב יותר בכל פרמטר וכדי לשמור על מחיר סביר אפילו הייתי מתפשר על הביצועים ולוקח את מנוע 1.4 שאני מעריך שיוצא הפעם גם עם גיר כפול המצמדים ולא רק עם גיר ידני.

גולף חדשה תוצג בתערוכת פריז בחודש הבא. הגולף הנוכחית נמכרת במחירים רגילים כאשר בימי מכירות שנערכים מעת לעת היא נמכרת בהנחה של כמה אלפי ש״ח בלבד. כלומר אם את הלאון הנוכחית שנמכרת במכירי חיסול לא הייתי לוקח אז במקרה של הגולף הנוכחית שמוצעת בהנחות קטנות בהרבה בוודאי שלא הייתי רוכש. חד משמעית הייתי ממתין לגולף החדשה שצפויה להיות הטובה בקטגורייה.

באשר ליונדאי אני מעריך שהתכוונת ל- i30 החדשה. ממבחנים שכבר נערכו לו בארץ בימים האחרונים עולה שמדובר ברכב טוב ממובילי הקטגורייה. לדעתי העקב אכלס שלו הוא מפרט רגיל ללא כל חידוש של מנוע 1.6 רגיל ולא המנוע עם ההזרקה הישירה שיש בארסנל של יונדאי וגיר אוטומטי רגיל הגם עם 6 הילוכים. מדובר במפרט בינוני שמביא לביצועים וצריכת דלק סבירים בלבד.

הפוקוס 1.6 מציגה גם כן ביצועים סבירים בלבד. מתגובות בפורום עולה כי הגיר כפול המצמדים שלה סובל עדיין ממחלות ילדות. עדיפה בהרבה גירת ה- 2 ליטר אך היא משום מה לא נמכרת בגירסת ספורט אלא רק בגירסה הפשוטה מדי או טיטניום היקרה מדי. ועכשיו העקב אכילס הגדול של הפוקוס הוא מרווח פנים מצומצם במושב האחורי בציר האורך וכן מרווח פנים מצומצם לנהג ולנוסע בציר הרוחב עקב קונסולה מרכזית רחבה וגבוהה במיוחד. כמו כן תא המטען קטן ולא שימושי למעט בגירסת הסטיישן.

האופל אסטרה כאמור בסה״כ טובה אבל לא מצטיינת ודי אפורה. היא המרווחת ביותר לאור בסיס גלגלים גדול מכולן, אבל היא פשוטה מבפנים ויחידת הכוח למרות מנוע הטורבו מחוספסת ולא חסכונית בדלק. היא עדיפה על מנועים אטמוספריים של המתחרות אולם לא על מנועי ה- tsi.

בשורה התחתונה מבין המתחרות הנ״ל הייתי מחכה לגולף החדשה או ללאון החדשה, כאשר הגולף תהיה ככל הנראה עדיפה והעדיפות ללאון תהיה רק אם יהיה לה יתרון מתאים במחיר ו/או באבזור.

אופציה נוספת מעניינת שכדאי לשקול למרות שהיא לא עונה לדרישותיך לצורה ספורטיבית ושתהיה סקסית היא הטיוטה אוריס החדשה שהוצגה בחו״ל ותחל להימכר בארץ במהלך שנת 2013. בגירסה ההיברידית שלה היא צפויה להיות אחת הרכישות המשתלמות מבחינה כלכלית.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הלאון הכי חזקה והכי מאובזרת, חסכונית היא לא. כמו שאמרו מוחלפת בקרוב, לא בטוח שכדאי לחכות לדגם החדש שימכר במחיר מלא(150K) ואף אחד לא בחן אותו.

מנוע ה-1.8 בלאון אמין מאד, הייתה לי לאון 1.8 ידנית במשך 3.5 שנים ולא הייתה אף תקלה אחת.

מחירון הלאון ירד בעת החלפת הדגם. מצד שני, אתה קונה את הרכב במחיר שחיטה.

לגבי הפוקוס לא ניתן לדעת, הרכב נפוץ בליסינג מה שיפגע בסחירות העתידית.

בכל מקרה רכב זה לא השקעה, אצלי ירידת ערך מעולם לא היותה שיקול ברכישת רכב חדש.

צמצמת ל-2 אפשרויות, עכשיו נותר לבצע נסיעת מבחן ולהחליט.

• תוכן חדש...