Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי טויוטה יאריס שנת 2001 שקניתי לפני קרוב לשנה.

מאז שקניתי אותה יש ברכב בעיה. אחרי שהרכב עמד בחניה והתקרר, כשמתחילים לנסוע, הרכב נוסע בהתחלה מאוד לאט ומתקשה להאיץ. גם אם לוחצים על הגז עד הסוף, לא קורה כלום. הוא גם מתקשה לנסוע בעליה בשלב זה. אחרי כשתי דקות הרכב מתחיל לתפקד באופן נורמלי לגמרי ונוסע מצויין. לפני שקניתי את הרכב, בדק אותו מכונאי רכב ולא מצא שום בעיה. כשלקחתי את הרכב לטיפול גדול במוסך מורשה יבואן וסיפרתי להם על הבעיה, הם טענו שמצאו ותיקנו את הבעיה, אבל זה נשאר אותו הדבר. גם בטסט שנתי הרכב עבר והם לא מצאו כלום.

יש רעיונות מה זה יכול להיות?

פורסם

ככה כל רכב. אם תלחץ חזק על הגז כשהוא קר במקום לתת לו להתחמם בעדינות אתה תגביר בהמון את הבלאי של המנוע. רק אם הרכב מאוד מאוד איטי ואתה לא מצליח להסתדר עם התנועה זאת אולי תקלה.

פורסם

ממה שאני זוכר אחרי 4 שנים של נהיגה על יאריס 2001 אוטומט, המצב תקין.

כשהרכב קר המנוע לא מגיב יותר מידיי, בכול מקרה זה בכלל בכלל בכלל לא מומלץ.

תתחדש. ממה שאני זוכר מהרכב הוא היה אמין ברמה חולנית, ללא תקלות בכלל, היה אצלי 4 שנים, עכשיו הוא אצל אח שלי, כבר 8 או 9 שנים במצטבר אצלי ואצל אחי, עד היום היה רק קודנית שהתקלקלה (התקנה מקומית), וחיישן כולשהוא שהלך לעולמו.

פורסם

עצם זה שלקחת את הרכב למוסכניקים והם אמרו לך ש"טיפלו בבעייה" ולא נתנו לך תשובה כמו Miraz, דיי לקחו לך כסף על סתם.

רכב קר לא עובד טוב כמו רכב חם, וכשאתה מתניע את האוטו תתחיל לנסוע בעדינות איתו עד שהוא יתחמם מספיק, הכוונה עדינות היא לא לעבור את ה 2000 סל"ד, ברגע שאתה עושה את זה על מנוע קר אתה פוגם במנוע והורס אותו + מגביר שחיקה שלו.

תעשה טובה לעצמך ואל תנהג ככה על הרכב כי אתה סתם פוגם בו.

Opel Adam S 2017

פורסם

המצב הזה לא נראה לי תקין בכלל. נסעתי ברכבים אחרים וזה ממש לא היה ככה. הרכב נוסע מאוד לאט בהתחלה. דבר שקרה לי לא פעם הוא שהתחלתי לנסוע ברחוב צר ומאחורי נעמדו רכבים אחרים והתחילו לצפור לי כי אני נוסע מאוד לאט, לחיצה על הגז, גם עד הסוף לא עזרה בכלל. הרכב לא מאיץ. קרה לי פעם גם שהגעתי ככה לפס האטה והרכב לא יכול היה לעלות עליו. נתקעתי ככה איזה שתי דקות במקום עד שהרכב צבר מספיק כוח כדי לעלות עליו ואז המשיך לנסוע רגיל.

לגבי המוסך ש"טיפל בזה", הם לא לקחו על זה כסף מעבר לתשלום הרגיל על הטיפול. הם אמרו שהבעיה הייתה שחיישן זרימת אוויר היה מלוכלך והם ניקו אותו. לא נראה אבל שזאת הייתה הבעיה כי זה לא שינה כלום.

פורסם
המצב הזה לא נראה לי תקין בכלל. נסעתי ברכבים אחרים וזה ממש לא היה ככה. הרכב נוסע מאוד לאט בהתחלה. דבר שקרה לי לא פעם הוא שהתחלתי לנסוע ברחוב צר ומאחורי נעמדו רכבים אחרים והתחילו לצפור לי כי אני נוסע מאוד לאט, לחיצה על הגז, גם עד הסוף לא עזרה בכלל. הרכב לא מאיץ. קרה לי פעם גם שהגעתי ככה לפס האטה והרכב לא יכול היה לעלות עליו. נתקעתי ככה איזה שתי דקות במקום עד שהרכב צבר מספיק כוח כדי לעלות עליו ואז המשיך לנסוע רגיל.

לגבי המוסך ש"טיפל בזה", הם לא לקחו על זה כסף מעבר לתשלום הרגיל על הטיפול. הם אמרו שהבעיה הייתה שחיישן זרימת אוויר היה מלוכלך והם ניקו אותו. לא נראה אבל שזאת הייתה הבעיה כי זה לא שינה כלום.

זה כבר תיאור אחר לחלוטין!!! תיארת בהתחלה רכב לא מאיץ. מה שאתה מתאר עכשיו זה רכב שלא מצליח לעלות פס האטה, זה כבר משהו אחר לגמרי.

תשובה אין לי לתת לך, מנסיון של 7 שנים עם יאריס 2001 מעולם לא היה לי בעיות איתה.

לדעתי קפוץ לעוד מוסך ותסביר את התופעה ב-ד-י-ו-ק כמו שרשמת פה, כי רכב שלא עולה פס האטה כשהמנוע קר, לדעתי משהו שם לא תקין בעליל.

פורסם

שלום אני מהחבר'ה שנרשמו לקורס מתאם הפורום של בוש על סוגי מנועי בנזין, המרצה שם הא יוסי בן שפרוט והוא אחד המקצוענים בארץ בתחום התקלות מסוג זה אני ממליץ לך ליצור איתו קשר, יש לו בחברת לדיקו( היבואנים של בוש) ציוד איתור תקלות והוא פותר תקלות גם ליבואני רכב ,אני אישית חושב שהמצתים/פלגים לא תקינים או תואמים לרכב והם לא מגיעים לטמפרטורה עבודה כראוי אבל תתיעץ אם המומחה

• תוכן חדש...