Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק,

החישוב שלך נכון, אבל נתון הבסיס שגוי. אם פסק זמן נמכר בארה"ב, אחרי הובלה בקירור מהמפעל לנמל (או נתב"ג), מהנמל באוניה או במטוס לארה"ב (גם בקירור, ועוד יש עלות ביטוח), מהנמל המקומי למפיץ (בקירור, כן?), מהמפיץ לסופר - ואחרי כל זה הוא עולה 2.6 ש"ח בחנות כולל הרווח של המוכר, שמשלם בניו יורק קצת יותר עבור שכ"ד (או לפחות כמו בת"א אבל בטח לא כמו בחיפה/ב"ש וכו'), אז כנראה שבדלתות המפעל הוא עולה במקסימום 1 שקל, אני מהמר על פחות. מה שאומר שבארץ הוא מגיע לסופר במחיר של קצת יותר מ- 1 ש"ח.

אגב, אותו סיפור עם שטראוס ומחיר החומוס. בניו יורק יותר זול מכאן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה שטויות.

בעל עסק משלם מע"מ על כל ההכנסות של העסק (בקיזוז עלות חומרים), גם אם לא נשארת לו לירה בכיס לאחר כל ההוצאות שלו (למשל: הכנסת החודש לעסק 100,000 ש"ח כולל מע"מ, הוצאת על חומרים 20,000 ש"ח - תשלם מכיסך מע"מ על ההכנסות של ה 80K).

תכלס בשטח, בעל עסק משלם יותר ביטוח לאומי כי בניגוד לשכיר (שם יש השתתפות של המעסיק), הכל יוצא לו מהכיס ואף אחד לא משתתף איתו בהוצאה הזו. עד מדרגה של 5100 ש"ח, שכיר משלם פחות ביטוח לאומי (3.5% מכיסו ועוד 3.45% מהמעסיק, בניגוד לעצמאי שמשלם 9.82% על כל הסכום ומכיסו הפרטי).

אין החזרי מע"מ מלאים לעצמאיים על רכב, סולר\בנזין, טלפון, מזון וכד'. למעשה, מדובר בסכומים קטנים מאוד שהמדינה החליטה בשבילך ובשבילי שהרכב של העבודה משמש אותך גם למטרה פרטית, כמו גם הטלפון הנייד שלך וכד'.

אם בעל עסק קונה פסק זמן ב 3 שקלים ומוכר ב 6 שקלים, הוא בקושי מרוויח 1.5-1.7 ש"ח.

מתוך ההכנסה של 6 שקלים, נותר לו בכיס 3 שקלים. מהם הוא מפריש 16% למע"מ (כבר נשאר לו 2.58 שח) ומשם 1/3 יורד עבור מס הכנסה וביטוח לאומי (נשאר לו בכיס 1.7 ש"ח).

תשקלל את יתר ההוצאות שיש לו (תחזוק המקום, רו"ח וכד') ותראה שפיזית נשאר לו פחות מזה.

מדינת מיסים, תתעוררו.

איציק

אני לא בא לתקוף אותך או משהו.

אבל מכל מה שאמרת עד עכשיו השתכנעתי שכשכיר אתה משלם פחות ביטוח לאומי עד 5100 ש"ח - לשכיר אין החזרי מע"מ על כלום. כלום.

מדינת מיסים אנחנו יודעים.

התעורררנו.

אני בקיץ צעדתי והשתתפתי במחאה.

מה זה עזר לי? זיבי מביבי.

דיור בר השגה - חצי לחרדים חצי למי שהשתתף במחאה.

יורקים לנו בפנים ואנחנו חושבים זה גשם.

מסכים.

פורסם

המחיר לחנווני משתנה בכמה עשרות אחוזים בהתאם לכמויות של הסחורה שהוא קונה מהיצרן של המוצר. יש מחיר בסיסי לכל דבר וכמובן יש גם מבצעים (סתם להמחשה: קנה שתי חבילות פסקזמן , קבל אחת נוספת מתנה).

הרווח של החנווני על מוצרים כאלה נע בין 20 ל 30 אחוז, מה שבמוצרים אחרים הוא נמוך בהרבה. הנחת היסוד שבמכולת קונה החנווני פסק זמן ב 1 שח ומוכר ב 6 הוא תלוש מהמציאות. את זה אני אומרלך מניסיון של חמי, שהיו לו גם מינימרקטים וגם מכולת והוא עצמאי בענף המזון כבר מעל 30 שנה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני לא בא לתקוף אותך או משהו.

אבל מכל מה שאמרת עד עכשיו השתכנעתי שכשכיר אתה משלם פחות ביטוח לאומי עד 5100 ש"ח - לשכיר אין החזרי מע"מ על כלום. כלום.

לשכיר אין את ההוצאות של עצמאי, הוא לא צריך לקנות מכיסו הפרטי שום דבר לתפעול מקום עבודתו. הוא בא לעבודה, מקבל נסיעות , הבראה, ימי מחלה, ימי חופשה בתשלום - מה שאין לשום עצמאי.

להיות עצמאי בארץ שלנו זה לא תענוג כמו שנהוג לחשוב, אני מכיר את שני צידי המתרס, תאמין לי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ישראלי בחו״ל קונה פסק זמן כי הוא מתגעגע לאיזו נקודה בילדות או לטעם, הוא ישלם גם 2 דולר .

אני קונה טורטית כשאני בסופר הישראלי, לא מסתכל על המחיר. כי אני רוצה טורטית.

לגביי ההבדל במחירים, אמא שלי הגיע לביקור בשנה שעברה קצת אחרי פסח, הייתה לי חבילה ענקית של מצות בבית, תוצרת ישראל מחברה מפורסמת, שילמתי עליה 2 דולרים, קרטון עם 5 שקיות של מצות, אמא שלי שילמה בארץ משהו באיזור ה40 ש״ח. הקטע המצחיק הוא שלא קניתי את זה בסופר ישראלי אלא ברשת מזון גדולה שבה הפינה הכשרה היא בגודל של מטר וחצי רוחב בסופר ענקי כמו חצי חינם.

haters will hate

פורסם

רק מי שחווה על בשרו כמה שנים של "עצמאות" כעצמאי

מבין עד כמה הבעיה עמוקה ועד כמה להיות שכיר,

אפילו בשכר מינימום, זה לוקסוס.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לשכיר אין את ההוצאות של עצמאי, הוא לא צריך לקנות מכיסו הפרטי שום דבר לתפעול מקום עבודתו. הוא בא לעבודה, מקבל נסיעות , הבראה, ימי מחלה, ימי חופשה בתשלום - מה שאין לשום עצמאי.

להיות עצמאי בארץ שלנו זה לא תענוג כמו שנהוג לחשוב, אני מכיר את שני צידי המתרס, תאמין לי.

איציק

זה לא המצב פה. אם חטיף מיוצר פה באותו מפעל (והוא כן) ומחיר המכירה שלו בחו"ל הוא 2.6 שקלים לא יתכן שהוא יעלה פי 3 פה. אם היו היטלי מס שמצברים ל 200% האמן לי שהדבר הראשון שהדוברים היו מפמפמים היה זה.

מה שאתה אומר בעצם זה שעצמאים, כדי להרוויח משהו חייבים לרמות מישהו, את הלקוח או את המדינה.. וכל עסק בוחר לו את מי. עדיין יש מספיק עצמאיים ולא נראה לי שהם הולכים להיות שכירים בזמן הקרוב.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

וגם בוואלה:

"..תמונה שהועלתה לפייסבוק בה הודגמו פערי המחירים במוצרי שטראוס בין ישראל וארה"ב הציתה מחאה גדולה שהשפעותיה ניכרו גם במסחר בבורסה. מניית שטראוס צנחה היום בכ-3.5%.."

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

אבל זה לא רק בחטיפים, זה בהכל.

היום בסופר קניתי גבינות וקצת ממתקים, עברתי משטראוס לחברות אחרות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ראיינו ברדיו בעלים של מיני מרקט בבני ברק. אמר שהעלות שלו היא 3 שקל ליחידה והוא מוכר 3 ב 9. שזה 10% רווח.

כנראה שחלק גדול מהרווח כשקונים בסופר גדול הולך לצורך "חוויית הקנייה" שמספקים ללקוח ולכיס הפרטי שלהם.

וסתם דוגמה אישית. אישתי חייבת "חלב" סויה. ליד הדירה הקודמת שגרנו היתה מכולת שכונתית קטנה. מאוד נוח לקום בבוקר כשחסר משהו ולקנות שם. רק מה, חלק גדול מהמחירים גבוהים משמעותית מבסופר וחלק זה אותו המחיר.

"חלב" סויה היה עולה שם 12.5 שקל לקרטון של ליטר. אישתי דיברה עם בעל המכולת ושאלה איך זה שאצלו עולה 12.5 וברוב הרשתות זה עולה 10.5 . הייתי בטוח שהוא יתעצבן ויגיד "אז תקני בסופר". הוא דווקא כן התעצבן, התקשר לסוכן של תנובה והוציא ממנו מחיר יותר טוב. כמה ימים אחר כך ועד היום הוא מוכר ב 9.90 שזה יותר זול מרוב הרשתות.

אסף

פורסם

הבעיה היא משולבת. העדר תחרות ומונופולים/דואופולים וכד', שבמדינות המערב כמעט ואינם קיימים.

תנסו לתת דוגמא לסטודנטים לכלכלה בארה"ב מה זה מונופול/דואופול, נראה לי שתתקשו.

בארץ לעומת זאת בשניה תשלפו לפחות עשרה.

בנוסף, הצרכנים מוכיחים כל פעם מחדש כמה אין להם עמוד שדרה, ורק תן להם מבצע וחצי, וקניתם אותם

בחזרה.

אני זוכר שבתקופת החרם על תנובה, היינו בסופר, וכמעט נגמר החלב של טרה על המדף. אני התאמצתי

וטיפסתי להוריד חלב ממקום גבוה במקרר החלב. גברת אחת שאלה אותי, למה אתה מתאמץ? יש לך פה

מלא חלב!(של תנובה).

אז הסברתי לה שיש חרם על מוצרי תנובה, ואני משתדל שלא לשבור אותו. ומה היא עונה?

"שטויות, זה לא יעזור, בשביל מה זה טוב?". שמה שני חלב תנובה בעגלה, והמשיכה.

עד שלא יעשו כאן מלחמת חורמה על אחת החברות הגדולות, כמו שהחרדים עושים, ואצלם חרם זה חרם,

והיא תגיע למצב קשה, או אפילו פשיטת רגל, היחס כלפי הלקוח כפרה חולבת לא ישתנה.

• תוכן חדש...