Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך להחליף פלטינה, הרכב לא מתניע (נתקעתי ושגריר התניעו לי אותו והוא כרגע בבית), מבקש המלצה על מישהו מקצועי, אמין ולא יקרן,

תודה רבה!

פורסם

שלום רב !

בתור משתמש וותיק, הייתי מצפה שתציין וגם להבא את סוג הרכב!

אני מניח שמדובר בסובארו רקס 700,אך לא כל חברי הפורום מניחים זאת, וספק אם חשמלאי נפוץ יתעסק עם סובארו רקס, ואני מניח שהפלטינה והקבל שונים מסובארו גאסטי או סובארוDL, ולכן יש למצוא תחילה פלטינה כזאת, ואז לחפש חשמלאי, שיואיל להחליף אותה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, אתה אכן צודק בקשר לסוג הרכב- זה סובארו רקס 700 סמ"ק, למיטב זכרוני הפלטינה דומה לג'סטי המוקדמות (בניגוד לרב המכלולים ששונים מהג'סטי), כך שעדיין החלק אמור להיות זמין למדי?

גרשון- אם היה לי את רמת הידע הטכני הדרושה בהחלט הייתי עושה זאת, אני מעדיף לעשות את מה שאני מבין בו ולא לגרום נזק נוסף/תקלות וכו...

פורסם

שלום רב !

אינני יודע מי זה גרשון שהגבת אליו, בתגובה מעלי, אך אני מניח שזה חבר הפורום שהגיב לך ותגובתו נמחקה על ידי מנהלי הפורום, משום שלא עמדה בכללים.

אם אכן אתה צודק, והפלטינה זהה לגאסטי אכן אין בעייה להשיג אותה, ואם היית מתגורר באזור נתניה, הייתי מחליף לך אותה ברצון.

ביום חמישי, הגיע אלי שרייד , מפתח תקווה, לאחר שהרכב סירב להניע, הוזמן חילוץ וגרירה מממסי, במטרה לגרור את הרכב אלי, כי בעליו שיפץ קרבורטור אצלי לפני כחצי שנה, והגיע אלי מפתח תקווה לאחר המלצה, הוא יצא כל כך מרוצה, לאחר שהתאכזב משני חשמלאים בפתח תקווה שאחד החליף פלטינות בגלל קרטועים ולא היה כלל שנוי, הוא פנה לחשמלאי שני שהחליף לו סליל הצתה מתוצרת BS וחוטי הצתה מתוצרת BS חל שיפור לא משמעותי למשך כחודש, ביום רבעי הוא התקשר אלי במטרה להגיע אלי בנסיעה או בגרר.

למחרת בבוקר הרכב לא התניע, והוא כבר הזמין גרר לשעה 7:00 בבוקר, אך הם שלחו מכונאי במקום גרר, אשר טען שהפלטינה סגורה, פתח את המרווח, והצליח להתניע את הרכב.

למרות שהוא פחד לנסוע, בחברה סירבו לספק גרר.

הבחור לקח סיכון ונסע לנתניה.

בעת הגיעו כשני קילומטר מעסקי בנתניה, סמוך לקניון השרון כביש וצומת עמוסים ופקוקים, הרכב כבה וסרב להתניע.

הוא התקשר אלי והתחנן שאחלצו.

אני שצפיתי את הגורל, הזמנתי כבל ופלטינה לשרייד עם התקשרו אלי שהוא בדרך אלי.

לקחתי ארגז כלים, והגעתי אליו ללא הרכב, כי לא היה אפשרי להגיע אל הרכב התקוע, וחניתי אותו ברחוב סמוך.

ניסיתי להתניע ואין נצוץ.

פתחתי מכסה מפלג וגיליתי פלטינה אכולה ושרופה כמעט ללא בשר.

בכביש סואן עם רעש אימים של אוטובוסים ומכוניות שמצפצפות מרעישות וחונקות אותי בעשן מחניק, החלפתי את הפלטינה.

ביקשתי מהלקוח להתניע, המנוע הניע במכה ראשונה, נכנסתי לרכב, ובשאגות קרב ביקשתי מהלקוח לברוח מהמקום.

ביצענו נסיעת מבחן אל עסקי , כוונתי הצתה ובצענו נסיעת מבחן נוספת.

הנהג עלה על הרכב אחרי וטען שהרכב קיבל כמה סוסים חדשים, ומעולם הוא לא נסע חלק כמו עכשו.

אם קראת עד עכשו, ולא התיאשת, הסק את המסקנות ופעל בהתאם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חשמלאי רכב שאני לקוח שלו שנים רבות, חשמלאי רכב וותיק מאוד. הוא לא הכי זול שתימצא בסביבה, אבל אמין מאוד, מעולם לא התאכזבתי מרמת העבודה שלו, והייתה לי צרפתייה מזדקנת, תמיד אבחן את התקלה במהירות שיא ומצא לה פתרון.

קוראים לו רחמים, מי שמאזור רחובות אני מאמין שמכיר, הוא נימצא באזור תעשייה ליד תחנת דלק פז.

אישית מעולם לא התאכזבתי ממנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צביקה, למה דווקא העסק שלך רחוק בנתניה, למה? :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי אני אוהב את זיהום האויר פה :-)

מקריאה בפורום מקבלים רושם על בעל מקצוע אמין ומקצועי ביותר, שאינו נמצא באזורי ועל כך אני מצר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צביקה, אני גם חושב שאתה צריך לעבור- אבל לכיוון דרום! :-), תודה על ההצעה אבל המרחק די גדול, אבל אני עוד אקפוץ אליך בעתיד כשיבוא היום של הקרבורטור

תודה לכולם על התגובות וההמלצות, אני חושב שאדבר עם רחמים בתקווה לפתור את התקלה

פורסם
כי אני אוהב את זיהום האויר פה :-)

מקריאה בפורום מקבלים רושם על בעל מקצוע אמין ומקצועי ביותר, שאינו נמצא באזורי ועל כך אני מצר.

+1

כשאני מסתכל בבוקר על השמיכה האפורה אני לא מבין איך חייתי בעיר שמתחתיה.

ולגבי צביקה - הוא מהדור שידע לעשות הכל,לפני שבאו המחשבים - מתחושה,אוזן,עין.(מה שהיו קוראים בחיל האויר "לטוס לפי התחת"- flying by the seat of your pants , בלי מכשירים ומסכים). חבל שהם הולכים ומתמעטים.

פורסם

ישנה תמיד אפשרות לחבר עוקף הצתה לרכב מסוג זה ולהגיע למוסך לתיקון,גם אם צריך להגיע עד לצביקה מהתרשמות והכרות שלי בפורום זה (יותר מיום יומיים )זה כנראה ישתלם.

haimy אנשי המקצוע מתמעטים מהסיבה היחידה שהיא מונופול השליטה של יצרני הרכב בעולם שמתחבאים מאחורי "הקידמה" וממדרים את הנתונים והוראות היצרן למוסכי בעלות בלבד. לפעמים גם להם אין אישור להחזיק מידע לדוגמא:חלק מהיצרנים מסרבים לאפשר גישה חופשית לתכנות מחשבי הרכב ויש להתחבר "און ליין" לחברת האם בחו"ל תוך כדי מצב לא נורמלי של תלות וחוסר אונים.לעיתים לא נותרת ברירה ללקוח הפרטי והוא מובל למוסכי היבואן בארץ לתיקון תקלה שאין לה "פיתרון" במקום אחר.

גם אני מעריך את אנשי המקצוע בארץ ומבין לליבם אך לצערי ידיהם קשורות בחלק גדול מהאבחון ותיקון של הבעיות היומיומיות

ולא מהסיבה של ידע או הבנה אלה כלים יעודים נתונים חסויים וניגוח עמיתים למקצוע.

***פעם האקדח הצתה שלי לא נח לרגע היום הילד משחק איתו כאילו היה נשק צעצוע.***

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• תוכן חדש...