Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה האוטובוס שלא מניע ? מה בסוף ? יעקב 0505379343.

אז יעקב לא נתן סתם מספר טלפון, זה "עלה" לו בבילוי (בהתנדבות!)מתחת לטייגר בנסיון לאתר את התקלה. איש מיקצוע (מכון "דיזל בדק").

הבעיה כנראה במשאבת הדלק המשנית, משהו קטן שמזרים דלק למשהו הגדול (המשאבה הראשית)... וכנראה צריך לשפץ אותה.

אז יוסי (נדב 50) ויעקב מלמעלה ומלמטה שילבו ידיים ופירקו את הייצור...

בין לבין הם הלכו לאוטובוס הצהוב וניסו להבין למה הוא לא מדומם.

ככה זה..אחד לא מניע ואחד לא מדומם...

49995427.jpg

49995446.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכתום שלא מדומם:

1. האם בלם המנוע פועל בכלל?
  2. אמור להיות כבל או מוט שמחבר את תנועת בלם המנוע למנוף קטן על משאבת ההזרקה באופן כזה שכאשר מפעילים את בלם המנוע, מופסקת הזרמת הדלק למשאבה (או למנוע, לא זוכר).

אם אתם יודעים מה שכתבתי, כנראה שהמנוף במשאבה לא עושה את העבודה שלו.

נא לעדכן.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אז ככה . הכחול לא מניע בגלל בעיה במשאבת העזר . כשמפעילים אותה ידנית היא מוציאה דלק . הבעיה היא בזמן ההפעלה שלה ע"י גל הזיזים במשאבת ההזרקה . כפי שאתם רואים בתמונה משאבת העזר הוסרה מהמנוע ואז גילינו שזרוע ההפעלה שלה שחוקה לחלוטין . אנחנו מקוים שגל הזיזים לא נפגע גם הוא ללא תקנה .

החלטנו לקחת אותה לבית המלאכה שלי לשיפוץ .

הצהוב כאמור מניע אך לא מכבה . פתאום מסתבר שגם הוא לא מניע . גם בו גילינו בעיה במשאבת העזר . ניסינו משתיים לעשות אחת ושום כלום . אין יניקת סולר . בינתיים נגמרו המצברים והגיע אייל עובדיה אחד השותפים בפרויקט וניסה לעזור . נדה . בינתיים אני אכין משאבת עזר אחת כדי שלפחות אוטובוס אחד יעבוד .

כל זה נעשה מתחת לאוטובוס ללא כלים מתאימים , רואים בתמונה ג'בקה שעשתה את רוב העבודה . עזבנו את המתחם [חניון אגד אחיסמך] כשירדה החשיכה .

פורסם
הכתום שלא מדומם:

1. האם בלם המנוע פועל בכלל?
  2. אמור להיות כבל או מוט שמחבר את תנועת בלם המנוע למנוף קטן על משאבת ההזרקה באופן כזה שכאשר מפעילים את בלם המנוע, מופסקת הזרמת הדלק למשאבה (או למנוע, לא זוכר).

אם אתם יודעים מה שכתבתי, כנראה שהמנוף במשאבה לא עושה את העבודה שלו.

נא לעדכן.

דב

דב,

בעיית הדימום של הצהוב מקורה בבריחת האויר רצינית ממערכת התמסורת, אני באופן אישי נסיתי לדומם גם מהמשאבה וגם מהאגזוזברקס. הבעיה היא שפשוט האוטו לא מנפח מספיק לחץ בכדי להשבית את המנוע.

איל

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

הייתה לנו כזו משאבת עזר במחסן ואני לא מוצא אותה [היא מהתקופה שאבא עבד בCAV] אבא סיפר שאגד היו שולחים חלקים

משופצים וגם זרועות של משאבות עזר הם היו משפצים

דרך אגב איזה משאבת הזרקה מורכבת שם אני רואה שהיא CAV השאלה אם היא הדרולית או מכנית

לגבי הווינקרים שחיפשתם פעם נצפו לפני כשנה בחנות בת"א יש לו כל מיני חלקים לוולוו סקניה לילנד ומאק

פורסם

חיים . אם אבא שלך עבד ב cav אני צריך להכירו , אני בתחום ברוטו כ 40 שנה .

מדובר במשאבת הזרקה דגם cav מסדרת nnl עם וסת הידראולי . באוטובוס השני אותה משאבה עם וסת מכני .

בכל אופן , משאבות העזר זהות בכל הדגמים . אני מניח שחלקים יהיה קשה לי למצוא כי החברה המאוחדת כבר לא מתעסקת עם זה . אני אנסה מחר לבדוק אצל הקולגות הותיקים .

לאור השחיקה של זרוע ההפעלה אני חושש שגם גל הזיזים במשאבה נפגע קשה , במקרה כזה עדיף להחליף את כל המשאבה קומפלט .

לאייל יש משאבה של "בוש "שאני יודע שבזמנו החליפו אותן במקום ה cav, סביר להניח שהיא זקוקה לשיפוץ . דבר נוסף בקשר אליה שמקדם ההזרקה לא מתאים .

בכל אופן , אני קודם אתמקד במציאת משאבת עזר ואחר כך אלוהים גדול .

פורסם

לא יודע אם זה יעניין מישהו כאן ואם זה המקום

ראיתי היום בחטף אוטובוס ישן מאוד ואני חושב שדומה לכחול (גג מעוגל בפינות ואני אנסה להעלות תמונה חלקית שלו) עומד כנראה בגינה של בית בקריית שמונה צמוד לכביש הראשי מעט צפונית לצומת של המשביר לצרכן, מצד מזרח של הכביש.

הוא נראה די שלם בחלקו העליון שנראה מהכביש.

פורסם

אייל ויוסי הרכיבו היום את משאבת העזר המשופצת בצהוב [ זה שבהתחלה לא כיבה ] והוא מניע אבל כרגיל לא מכבה ,בגלל בריחת אויר . בימים הקרובים תורכב משאבת עזר מתוקנת בכחול , זו משאבה שאייל קיבל ושלח אלי לבדיקה .

אני כקבלן מאוד מאוד מישני בפרויקט רוצה להודות לידיד הותיק שמעון גינת שעזר לי לשפץ את משאבת העזר שמורכבת על הצהוב , ולמשה מ "פנאי להובי " באור יהודה , שכנו של אייל בבית אריה שדאג למסור ולהחזיר את החלקים.

פורסם
הנה התמונות של האוטובוס בקרית שמונה

האיכות לא משהו כי זה בעמידה ברמזור בכביש

ברוך הבא לחצר של אמנון ..... אספן ידוע עם המון ממתקים בחצר .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

חברים יקרים, מעריצים נכבדים, חובבי המוסיקה הטייגרית הנפלאה, קהל נכבד.

לאחר שכל השבת ניסו יעקב ניצן, איל עובדיה ועוד חברים טובים להניע את הטייגר הכחול, ולאחר שניקו, בדקו, ליטפו ונישקו את שתי משאבות הדלק וכל זה ללא הצלחה,

הגיע היום איל עובדיה לאוטובוס, שם קצת אתר איפה ששם, לחץ על מה שלחץ ו...ו...ו.... ישששש..

הגברת הזקנה נתנה קולה בשיר והמנוע עבד "כמו גדול" במשך רבע שעה תמימה.

אז אבן נגולה מהלב (בנתיים).

אחר כך איל עשה הסטוריה כשפעם ראשונה נסע אוטובוס וולוו חדיש עם שתי ידיות הילוכים (הוא לקח את הידית מהטייגר הצהוב לבית מלאכה בתל אביב על מנת שסוף סוף הרכב יוכל לדומם...)

50164641.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מזכיר את הסיפור על חברה שקנתה מכונה משוכללת מאוד, לאחר חודש המכונה

דוממת ואיש לא מצליח להפעיל אותה , מגיע אדם מהחברה נותן בעיטה קלה בתחתית

המכונה והמכונה פועלת, הנ"ל מגיש חשבונית על סך 10000 ש"ח דמי תיקון.

"קצת מוגזם בשביל בעיטה לא?" שואלים אותו....

"אתם צודקים" עונה הבחור לוקח את החשבונית ומתקן:

1. בעיטה-1 ש"ח

2. לדעת איפה לבעוט- 9999 ש"ח.

צריך לדעת איפה לדגדג לקשישות האלה...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בואו נעשה סדר . מההתחלה היה ברור לי שהמשאבה חייבת לזרוק דלק לאינג'קטורים על סמך זה שמסרק המשאבה היה במצב התנעה ומשאבת העזר משופצת .

כל הזמן טענתי שסיבובי המנוע נמוכים מידי . נסיונות להעברת כוח מאוטובוסים אחרים נכשלו בגלל בעיות עם כבלים , אני הבאתי בקבוקי ספריי קרבורטורים ושמן חודר שאיתם הנעתי כבר עשרות מנועים בעבר .

מסתבר שדווקא הבהמה הזאת לא מתרגשת מזה אלא דורשת אך ורק אתר איכותי טהור .

לזכותו של אייל יאמר שהוא טען כל הזמן שבטייגרים צריך אך ורק אתר .

סוף טוב הכל טוב . הרכבים עובדים והכרתי את יוסי ואייל , שני אנשים נחמדים .

אתמול הייתי אצל אייל בביתו וגיליתי שם ערמת טריומפים ישנים שהוא ובנו עמלים עליהם ואף שיפצו שניים בצורה מקצועית . כל הבית שלו כולל החתול והכלב מגוייסים לעיניין .

• תוכן חדש...