Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

האם משהו יודע מה עלות החלפה והתקנה של מצבר מקורי מהחברה ברנו מגאן 2008 ?.

אם אני אחליף את המצבר אצל חשמלאי שלא מטעם החברה ?,האם זה עלול לפגוע באחריות היצרן ?.

תודה.

פורסם

את המחיר אתה יכול לברר טלפונית במסך מורשה.

לדעתי אינך חייב לרכוש במוסך מורשה. אם יש עדיין תקופת אחריות ארוכה - ברר את הנקודה עם שרות קרסו, שלא תמיד עונה בפורום, אבל היכן שקנית ודאי יתנו מענה בטלפון.

בדוק את עוצמת המצבר שנדרשת, ועשה סקר שוק. חיפוש בפורום יניב תוצאות.

שים לב: אם יש רדיו בילט-אין עליך לדעת את הקוד שלו כי הוא יתאפס אם ההחלפה תהיה ללא מצבר גיבוי.

אחרת דרוש שהחלפה תבוצע עם מצבר גיבוי בזמן הניתוק.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

טוב היום החלפתי מצבר,ואזרתי עוז ועשיתי זאת בחנות לאביזרי רכב.

המחיר היה 690 ש'ח למצבר 72 אמפר של שנאפ עם שנה אחריות.

כששאלתי את המתקין אם הוא עושה גיבוי למצבר ?,הוא חייך ואמר שהוא עושה את הגיבוי הכי טוב,הוא השאיר את המנוע של הרכב פועל ותוך כדי פעולתו של המנוע הוא החליף את המצבר,והכל עובד פיקס.

פורסם

חוסר מקצועיות משווע! אבל באמת שאני לא מצפה הרבה מחנות אביזרים (באביזרים אולי הם מבינים ברכב לא).

לא מנתקים מצבר לעולם ברכב כאשר המנוע פועל או אפילו כאשר מתג ההצתה פתוח.

פורסם

דניאל - הייתי אצל כמה חשמלאים וותיקים וזאת הדרך לבדוק את טעינת האלטרנטור. לנתק את קוטב הפלוס של המצבר ולראות אם המנוע לא נכבה. (ו-2 מהם באמת באמת תותחים, היו מומלצים פה אפילו).

אומנם הם אמרו לי לבדוק ככה באמצעות ציוד ביתי. יכול להיות שאצלהם הם היו בודקים אחרת.

פורסם
טוב היום החלפתי מצבר,ואזרתי עוז ועשיתי זאת בחנות לאביזרי רכב.

המחיר היה 690 ש'ח למצבר 72 אמפר של שנאפ עם שנה אחריות.

כששאלתי את המתקין אם הוא עושה גיבוי למצבר ?,הוא חייך ואמר שהוא עושה את הגיבוי הכי טוב,הוא השאיר את המנוע של הרכב פועל ותוך כדי פעולתו של המנוע הוא החליף את המצבר,והכל עובד פיקס.

שום ייבואן רכב לא מחזיק מצבר מקורי שמגיע עם רכב חדש אלא מצברים תוצרת הארץ.

דניאל - הייתי אצל כמה חשמלאים וותיקים וזאת הדרך לבדוק את טעינת האלטרנטור. לנתק את קוטב הפלוס של המצבר ולראות אם המנוע לא נכבה. (ו-2 מהם באמת באמת תותחים, היו מומלצים פה אפילו).

אומנם הם אמרו לי לבדוק ככה באמצעות ציוד ביתי. יכול להיות שאצלהם הם היו בודקים אחרת.

חוסר ידע משווע ורמת מקצועיות יירודה.

נזק בלתי הפיך עלול להגרם למערכות החשמל ברכב כתוצאה מניתוק כבל המינוס או הפלוס תוך כדי פעולת המנוע.

גם בעלי מקצוע תותחים/טילים/שפיצים עושים טעויות של טירון.

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב לדעת,האמת שההבנה שלי בחשמל ברכבים מודרניים די מוגבלת.

איזה נזק עלול להגרם כתוצאה מניתוק המסופים במצבר כשהמנוע פועל ?,האם יכול להגרם גם נזק עתידי?.

פורסם

כאשר מנוע הרכב פועל ומנתקים את המצבר מתח טעינת האלטרנטור (ואיתו כל המתח ברכב) עלולים לעלות למתח גבוה מדי שעלול לשרוף חלקי אלקטרוניקה יקרים כמחשבי רכב, לוח שעונים, האלטרנטור עצמו, רדיו/מע' שמע ועוד.

אפילו בתנאי שדה ושטח (בצבא לדוגמא) לא בודקים טעינה ע"י ניתוק המצבר.

בדיקת טעינה (רק אם יש או לא בלי מידע על עוצמת הטעינה) ניתן לבצע בעמידה מול קיר, הדלקת אורות ראשיים והתבוננות אם עוצמתם עולה כשמעלים את סיבובי המנוע (כי המתח קצת עולה ברכב) וגם אז לא תמיד ניתן לראות זאת בעיין לא מיומנת.

דניאל צודק לחלוטין וגם אם 100 חאפרים יבדקו שגוי את הטעינה, זה לא נותן כלל לגיטימיות לכך אלא רק מעציב שיש חאפרים כאלו.

בברכה - רפי לין

• ספונסר פורום
פורסם

בהתאמה, אני מציע שלא תבדוק בלמים בחנות אביזרים הזאת - ניראה לי שהוא יסע מול קיר בטון וינסה את מזלו.

למעט מקרים מאד מיוחדים אף יבואן רכב לא מיבא מצברים מקורים.

טלרון מייבאת את מצברי VARTA שהם המקוריים ברוב הרכבים הארופאים אך לא כולם.

קרסו מציע מצבר מתוצרת VARTA תחת מותג פרטי שלהם (מצורפת תמונה) עם אחריות מיוחדת של 24 חודשים ברשת קרסוCARASSO - LR2.jpg

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• ספונסר פורום
פורסם

המחירון לצרכן זהה למצברים כמו שנפ, וולתא ו PowerUp בעלי 20 חודשי אחריות

ההנחה על המחירון הנל תלויה במוסך עצמו.

תמיד יש לזכור שהמקצועיות ממנה נהנחם במוסך מורשה עולה לו כסף (מכשור, כח אדם, סטנדרטים של יצרן הרכב בחול) והוא לא יכול ולא צריך לתת מחיר כמו חשמלאי שעובד על החניה מול המחסן הקטן שלו.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אתה צודק ב 100%, אבל כשזה מגיע למצבר זהה אין שום סיבה הגיונית להחליף אותו במוסך מורשה ולשלם יותר לפעמים בהפרש של מאות שקלים.

מצד שני בכל אופן צריך להזהר מכל מיני "חשמלאים" שעושים עבודה חאפרית כמו התקנת מצבר לא תואם לרכב, הפיכת הקטבים,

ביטול כיסוי מגן, צינורות ניקוז וכו'.

פורסם
בהתאמה, אני מציע שלא תבדוק בלמים בחנות אביזרים הזאת - ניראה לי שהוא יסע מול קיר בטון וינסה את מזלו.

לא נעים,אבל השוואה בן בלמים למצבר לא כל כך רלוונטית במקרה הזה,למרות שאני מקבל את הגישה שממליצה לעשות זאת במקומות אמינים ומקצועיים.

בעבר המאוד רחוק עשיתי זאת עשרות אם לא מאות פעמים,אבל היום כל רכב מגובה במחשב ורכיבים רגישים שעלולים להנזק,וכפי שכתבתי והבנתי צריך להזהר.

• ספונסר פורום
פורסם

יש מוסכים מורשים (לא הרבה) שיודעים לתת הנחה סבירה ובנוסף:

• בדיקה טכנית מקצועית כולל זליגה וטעינה
  • שרות ישר יחסית, לא יוחף מצבר אם התקלה ברכיב אחר
  • ביצוע גיבוי ויכולת הצנעת הרכב אם יש קושי בשל גיבוי לא מספיק
  • הזרמת הבר קוד של המצבר (מתחיל להיות שכיח ברכבי יוקרה ארופאים) והתאמתו למחשב הרכב
  • מוסכים מורשי יבואן יכולים לרוב לחליף מצבר מקולקל באחריות במצבר חדש מפיצי המצברים מכבדים את שיקול דעתם.

טלפון 1-700-700-130

• תוכן חדש...