Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בידית מומנט חדשה של חברת סיגנט כדאי לסמוך על הכיול שמגיע מהיצרן\יבואן או שעדיף לוודא כיול בעצמי?

אם כן, עצות איך לבדוק יעזרו

ידית מומנט שלא נמצאת בשימוש רב יש צורך לבצע או לבדוק כיול כל תקופה מסוימת?

אם כן, כל כמה זמן?

תודה

פורסם

כיול יעלה לך כמו הידית עצמה, לפרטים תתקשר לעובדיה.

אם אתה רוצה להיות אפיפיורי תשווה את ההידוק לידית אחרת שעברה כיול לא מזמן,

או שתסמוך על זה שהידקתי בידית כזו את כל החלקים הקריטיים במנוע ולא השתחררו ברגים מאז.

פורסם

אין לי אפשרות לבדוק מידית אחרת.

1) אפשר לסמוך על היצרן? כי בחנות לא נראה שיש אפשרות לוודא אם הכיול תקין

2) במידה והידית מכויילת האם צריך כל תקופה לכייל מחדש?

פורסם

1. אני מאוד מקווה שאפשר לסמוך על חברת סיגנט ... כאשר חיפשתי ידית מומנט בטווח מומנט נמוך , ידית מומנט מחברה לא ידועה אך המיוצרת בגרמניה עלתה 140 שקל כולל משלוח לארץ , וידית סיגנט 390 שקל לפני מע''מ , כך שאם אי אפשר לסמוך אליהם אין שום סיבה לשלם כול כך הרבה כסף על המוצרים שלהם .

2. אין לי ידע מספק בנוגע לכיול ידיות מומנט , אך כמו שכול מכשיר מדידה צריך לכייל כול תקופה מוגדרת , כך אני מניח שצריך גם ידית מומנט .

בנוגע לידית המומנט , מה טווח המומנט שלה ?

פורסם

אני גם מצטרף לשאלה שלך.

אך אני יכול להמליץ לך, לאחסן את ידית המומנט במומנט הכי נמוך שלה. זאת כדי לא לגרום בלאי מואץ לקפיץ.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

זאת לא המלצה לאכסן את הידית במומנט הכי נמוך שלה אלא הוראה, וזה צריך להתבצע מיד בסוף העבודה.

חוצמה, את הבורג מהדקים בידית מומנט אך ורק לאחר שהראש נוגע במשטח.

בשלב הקודם של ההברגה, מהדקים/מבריגים עם מפתח או רצ'ט, אסור להשתמש בידית מומנט להברגה!

לפני כן יש לבדוק אם ההברגה לא הרוסה ואם היא נקייה מלכלוך או עודפי נוזלים.

כדאי להשקיע במכשיר ידני פשוט לחידוש הברגות וניקוי גרדים, יחסוך הרבה כאבי-לב/כיס בעתיד.

אפשר לבקש ממוסך רציני עם ידיות מכוילות לבדוק רגע את הסטיה, אם הוא לא עסוק מידי באותו רגע.

זה יקח דקה להדק בסיגנט לערך מסוים ואז לנסות להדק בידית המכוילת.

ידית "3/8 של סיגנט כבר עולה 390 ש"ח ??? עליה מרשימה של 100% בחמש שנים, שווה לסחור בה.

סיגנט מצהירים על ידיות מכוילות בטווח דיוק של 3%, לא יודע כמה זה מדויק.

בתור חברה בבעלות ישראלית, לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על חבר'ה שהגיעו מאותה מדינה של עמידר.

פורסם

או שתקבע את הידית לשולחן (עם מלחציים בעדינות רבה, למשל), ולתפעיל עליה מומנט מדוד, ותראה אם היא מכוונת ( זרוע של 10 ס"מ, ומשקולת של ק"ג או בקבוק מים ייתן לך 0.1 קג-מטר).

פורסם
או שתקבע את הידית לשולחן (עם מלחציים בעדינות רבה, למשל), ולתפעיל עליה מומנט מדוד, ותראה אם היא מכוונת ( זרוע של 10 ס"מ, ומשקולת של ק"ג או בקבוק מים ייתן לך 0.1 קג-מטר).

לא נראה לי שמדידה אחת תספיק לקבוע את הנכונות על פני כל הטווח.

לא יודע עד כמה הקפיץ לינארי במציאות, ואיך הוא מתנהג בחלק העליון של הטווח שהוא היותר חשוב.

איך הוא ישחזר בדיוק מומנט של 100 קג"מ ?

פורסם
שלום לכולם

בידית מומנט חדשה של חברת סיגנט כדאי לסמוך על הכיול שמגיע מהיצרן\יבואן או שעדיף לוודא כיול בעצמי?

אם כן, כל כמה זמן?

תודה

עזוב שטויות, תן למכונאי לסגור ברגים עם הידית במספר מומנטים ותקבל תשובה אם הידית תקינה פחות או יותר

מעבר לזה עלות כיול תעלה כמו ידית חדשה אז מה הטעם?

פורסם

מה זה 100 קג"מ? מה אתה סוגר? בוגי של סימן 4?!?

וחוץ מזה, אתה יכול לבדול 30, 60 ו- 90 ניוטון-מטר ולהיות יותר צדיק מהאפיפיור!

פורסם
מה זה 100 קג"מ? מה אתה סוגר? בוגי של סימן 4?!?

וחוץ מזה, אתה יכול לבדול 30, 60 ו- 90 ניוטון-מטר ולהיות יותר צדיק מהאפיפיור!

צודק, טעות שלי התכוונתי ל 100 ניוטון מטר, אם כי יש כמה ברגים ברכב פרטי הדורשים סגירה במומנט של 330 ניוטון מטר.

פורסם

אפשר לקבל המלצה על חנות טובה באיזור פתח תקווה והסביבה?

שניתן יהיה לרכוש ממנה ידית מומנט עם אפשרות להשוות מול ידית אחרת או לבדוק את הכיול בכל דרך אפשרית העיקר שאני יהיה בטוח שזה מכויל.

בלי לחפש מוסכניקים עם ידיות מומנט שיסכימו לעשות לי טובה.

פורסם
שלום לכולם

אם כן, כל כמה זמן?

תודה

לא ברור לי כלל מה החשש שלך מהידית מומנט כי:

א) ידית מומנט מגיעה מכויילת מהיצרן יחד עם תעודת כיול (לפחות אם היא מיצרן רציני).

ב) בשימוש תקין או אי שימוש, הבלאי לכלי הוא אפסי.

ג) גם אם יש סטיה קלה, מה הביג דיל... אתה מחזק כנף של מעבורת חלל? כמעט כל בורג שסוגרים לרכב יש מומנט סגירה של 5-10% בין מקס' למינ'.

• תוכן חדש...