Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלא קשר לתקלה הטכנית שאני מאחל לך שתיפתר במהרה ובזול, אני תומך מאוד בהחלטתך להמשיך בנסיעה למרות חום המנוע הגבוה עד למקום בטוח לעצירה.

יכול להיות שבכך החמרת את הנזק, אבל כמי שראה ב'לייב' תאונה בה נדרס נהג שעצר על נתיב הנסיעה (בגלל תקלה אני מניח) בכביש ישר, פנוי ובאור יום מלא אני מאמין שאין שום דבר שמצדיק לעצור על הכביש. כל עוד האוטו נוסע, נכון להמשיך גם במחיר החמרת התקלה הטכנית, קריעת הצמיג המפונצ'ר ובכלל.

בתאונה האמורה עצד טנדר מיצובישי מאגנום (ממש לא רכב קטן) בנתיב השמאלי בכביש 1 באזור מחלף גנות.

הנהג הציב משולש אזהרה אבל בחר משום מה להסתובב לפני האוטו.

רכב שנסע מאחורי לא שם לב ופגע בו במהירות שיוט.

הנהג נמחץ בין הרכב הפוגע לבין הטנדר.

המסקנה שלי:

לפנות בכל מחיר את נתיב הנסיעה.

להפעיל מאותתי חרום, להציב משולש אם ניתן.

להרחיק את כל נוסעי הרכב מהרכב ומתנועת הרכבים האחרים.

להודיע למשטרה.

שלא נדע.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שלום רב !

לא ברור האם גררת בסוף את הרכב למוסך ממקום הארוע, בו המתנת לגרר, או גררת תחילה לביתך(ירושלים?)לא בטוח שהחלפת רדיאטור תפתור את הבעייה, אלא אם סבלת גם לפני התקלה מהתחממות יתר בנסיעה עירונית בתוך ירושלים.

יותר סביר שתרמוסטט היה תפוס, ויוניט מאורר לא פעל משום מה, במידה והוא מורכב לאחר התרמוסטט, ולכן לא חש את חום מי הקירור ולכן לא פעל.

למזלך מנוע מכוניתך עשוי מברזל ולא אלומיניום, לכן הנזק יתכן ויסתיים בהחלפת יוניט תרמוסס ואולי גם רדיאטור.

לא ברור האם אטם ראש המנוע גם נפגע.

חזור לעדכן ביום ראשון.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה

ראשית, אציין כי הרכב מעולם לא סבל מבעיות התחממות, גם בעליות לירושלים ובתוך ירושלים.

ד״א- האם לא הגיוני יותר שהתרמוסטט יתקע במצב פתוח ולא במצב סגור? (מסקרן לדעת)

מצטער אם לא הייתי ברור מספיק בתחילת ההודעה אז:

התחממות המנוע ארעה על כביש 1 מכיוון ירושלים לת״א (ולא בירושלים) בעלייה הגדולה של מוצא (לפני מבשרת ציון)

לאורך כל העלייה אין שוליים בכלל וזה כביש ממש מהיר ומסוכן.

חום המנוע היה בתחום הנורמאלי מתחילת הנסיעה (האוניברסיטה בירושלים) ועד ל 500 מ׳ לפני סיום העלייה במוצא (בערך 10 ק״מ מתחילת הנסיעה)- שם הוא התחיל לעלות ולעלות עד למקסימום תוך חצי דקה אז הורדתי מהירות עד לסוף העלייה (כ500 מ׳) ושם עצרתי באיזור בטוח עם שוליים רחבים, כיביתי את הרכב וראיתי שגולשים מים ועשן מפקק מיכל העיבוי (שהוא גם פקק מילוי מים לרדיאטור), חיכיתי כחצי שעה שהמנוע יתקרר, מילאתי ליטר וחצי מים, הנעתי אותו והוא עמד על 1/2 למשך 10 דקות אז חשבתי שאוכל להמשיך בנסיעה אז התחלתי לנסוע ולאחר כ20 שניות החום טיפס וטיפס עד למקסימום אז עצרתי בצד, שמתי משולש והזמנתי גרר שלקח את האוטו עד לבית (ליד אשקלון).

היום הנעתי אותו וראיתי שהחום לא עולה יותר מהנורמאלי אז יצאתי לבדיקה לסיבוב של דקה וחום המנוע טיפס וטיפס (ובנוסף גם המאוורר החליט להתחיל לעבוד- מה שלא קרה אתמול) אז נסעתי ישר למוסך במרחק כק״מ 1 מהבית שלי.

נכון לעכשיו הרכב עומד במוסך עד ליום ראשון.

אעדכן אתכם ביום ראשון..

שלומי

• תוכן חדש...