Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, אני כותב את זה מהאייפון מצד הדרך בעודי מחכה לגרר (:

מדובר בפורד פיאסטה שנת 2000 מנוע 1.3L

יצאתי מירושלים לכיוון ת״א, בעלייה של מוצא שמתי לב שחום המנוע עולה ועולה עד שהגיע למקסימום אבל לא יכולתי לעצור כל העלייה כי אין שוליים אז משכתי חצי ק״מ בעלייה עם חום מנוע עד למקסימום ובסוף העלייה עצרתי בצד הדרך במקום בטוח.

פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שיוצא עשן ומים ירוקים מהפקק של מיכל העיבוי אז חיכיתי כחצי שעהשהמנוע יתקרר קצת ולאחר מכן פתחתי את הפקק והוספתי ליטר וחצי מים רגילים.

סובבתי את הסוויצ׳ לחצי כדי לראות את חום המנוע והוא היה על 1/4, הנעתי את הרכב וראיתי שחום המנוע עולה ל1/2 לאחר 2 דקות. השארתי אותו מונע 10 דקות והוא עדיין נשאר על 1/2.

החלטתי לנסות לנסוע קצת כל פעם ולעצור אך כשהתחלתי בנסיעה, לאחר כ20 שניות חום המנוע עלה למקסימום אז עצרתי מייד בצד הדרך וחיכיתי שיתקרר, לאחר שהתקרר פתחתי את הפקק וראיתי שלא ירדו מים בכלל.

לאחר כחצי שעה סובבתי את הסוויצ׳ לחצי כדי לראות את חום המנוע וראיתי שהוא ירד ל0.

הנעתי את הרכב עם מכסה מנוע פתוח ופתחתי את הפקק של מיכל העיבוי- שהוא גם הפתח למילוי מים ועקבתי אחרי המחוג: לאחר כדקה עלה ל1/4, לאחר כ3 דקות עלה ל1/2 ונשאר שם 3 דקות ופתאום יצאו מים ירוקים מבעבעים מהפקק בפתאומיות אז כיביתי את הרכב.

אציין כי כל הזמן הזה שהרכב היה מונע : מרגע שהמחוג היה על 0 ואז עלה ל1/4 ואז ל1/2 ויותר- המאוורר לא התחיל לפעול בכלל. גם בפעם הראשונה שבדקתי וגם הפעם השנייה.

בנתיים אני מחכה לגרר כבר שעה וחצי, מחר אקח אותו למוסך.

מה לדעתכם הבעיה? (אני משער שישנן מספר בעיות ולא אחת(: ) רדיאטור סתום? טרמוסטט תקול? מאוורר/ יוניט חום תקול? נזילה?

תודה רבה ומצטער על אורך ההודעה פשוט חשבתי שהכי טוב אם אתאר את כל התהליך במדוייק. ואני עדיין בצד הדרך מחכה..

שלומי

פורסם

לא ברור לי למה הנעת את הרכב כשפקק מיכל העיבוי פתוח ?

מקום מילוי המים הוא פקק הרדיאטור ולא פקק מיכל העיבוי. במיכל העיבוי אתה רק אמור לוודא שגובה המיים נמצא איפשהוא בין המינימום למקסימום.

זה שהוספת מים למיכל העיבוי לא עוזר בכלל למלא את הרדיאטור במצב הזה, ויכול להיות שאין הרבה מים במערכת הקירור שלך.

זה שיצאו מים חמים למיכל העיבוי זה בסדר, זה בדיוק התפקיד של המיכל, להחזיק את עודפי המים כאשר נוצר הלחץ במערכת. זה גם אומר שהטרמוסטט כנראה בסדר. יכול להיות שהמאוור או היוניט חום תקולים, אולי הרדיאטור (בן כמה הוא?)

ויכול גם להיות שהכל התחיל בגלל מחסור במים (מתי בדקת פעם אחרונה ?)

אבל אי אפשר לנחש רק עם המידע שהבאת

הטעות הכי גדולה שעשית זה להמשיך לנסוע ועוד בעלייה כשהמנוע רותח, היית יכול לעצור ולהפעיל איתות אזהרה בעוד הרכב מתקרר. ועוד דבר שיכול לעזור בנסיעה לקרר את המנוע - להפעיל את החימום בתא הנוסעים למקסימום ולפתוח את כל החלונות.

הדבר הכי נכון שעשית - להזמין גרר, אני מקווה רק שהמנוע שלך יהיה בסדר אחרי הטראומה הזו.

פורסם

Martines- קודם כל תודה על התשובה המהירה

בפיאסטה פקק מילוי הנוזל לרדיאטור הוא גם הפקק של מיכל העיבוי- יש מיכל אחד שהוא גם וגם.

שאלת בן כמה הרדיאטור- אז אין לי מושג, קניתי את האוטו לפני כחצי שנה ויש מצב שהרדיאטור לא הוחלף מעולם.

שכחתי לכתוב- אבל ניסיתי להפעיל את המזגן על חום אבל המאוורר עדיין לא פעל.

מה יכול להגרם למנוע עקב המקרה הזה ומה ההשלכות של זה ?

שלומי

פורסם

במצב שהמנוע ממשיך לעבוד בחום גבוה אטם ראש המנוע ייפרץ, זה אומר שמים ושמן יתערבבו בתוך המנוע, זה יכול להתבטא בין היתר בהימצאות שמן בתוך מי מערכת הקירור והימצאות מים בתוך אגן השמן במנוע, אחרי זמן נסיעה במצב כזה , אם תפתח את פקק השמן במנוע, במקום לראות זמן תיראה נוזל בגוון ובמרקם של טחינה ..., וזה יכול להתבטא באיבוד מים לתוך מערכת הפליטה = עשן לבן של קיטור, ועוד מיני ניסים ונפלאות. זה פותרים על ידי פתיחה של ראש המנוע והחלפת האטם.

המצב החמור יותר הוא עיוות בראש המנוע עצמו כתוצאה מהחום, זה כבר יותר יקר ומסובך לתיקון.

מעבר לזה, יש בפורום מומחים הרבה יותר ממני במכונאות שיוכלו לתת תיאור מדוייק ומפורט על מה שקורה במנוע כשהוא מתחמם יתר על המידה.

פורסם

אין צורך בציטוט הודעה שמעליך

זה מאד משתנה לפי סוג המנוע, הנפח שלו, הדגם שלו, הגיל , וכו ... תעשה חיפוש בפורום על החלפת אטם ראש מנוע לפיאסטה .

אבל עדיין קצת מוקדם לברר מחירים, יש גם סיכוי שלא נגרם נזק.

פורסם

עדכונים מהיום -

הנעתי את הרכב, מד החום הגיע עד לחצי ועמד שם 15 דקות (והמאוורר עדיין לא התחיל לעבוד)

הפעלתי את המזגן על חום- המאוורר לא התחיל אז לחצתי על AC ואז המאוורר התחיל לעבוד.

לא ידעתי אם זה במקרה או שהוא התחיל בגלל המזגן אז כיביתי את האוטו והנעתי שוב - המאוורר התחיל לעבוד פתאום בשיא המהירות ואז המחוג עמד על חצי.

יצאתי לסיבוב קטן ליד הבית- ולאחר כדקה של נסיעה המחוג עלה למקסימום (וכל הזמן הזה אני שומע את המאוורר עובד בכל העוצמה)

כשעצרתי אז החום ירד ל1/2 ואז עלה ל3/4 ויותר ואז ירד שוב ל1/2 (הוא ממש השתגע), אציין שבזמן הזה המאוורר עובד בשיא המהירות.

אז שמתי את האוטו במוסך

1. מה הסיבה שהמאוורר פתאום התחיל לעבוד היום? אתמול כשנתקעתי הוא לא עבד אפילו פעם אחת - גם בפעם הראשונה שהאוטו התחמם וגם בפעם השנייה שבדקתי.

למה הוא לפעמים לא עובד ופתאום עובד?

2. איפה נמצא יוניט חום של המאוורר בפיאסטה כמו שלי? האם יש בכלל דבר כזה או שיש רק את מד הטמפרטורה שיושב על סעפת הפליטה ואז הוא אומר למאוורר מתי לפעול?

3. כששמתי את הרכב במוסך אמרתי לו להחליף טרמוסטט, רדיאטור (אולי הוא סתום אבל בכל מקרה רציתי להחליף אותו לפני כחודש בגלל נזילה קטנטנה ומעצבנת בין החיבור של הדוד פלסטיק למתכת), ואולי גם משאבת מים (במידה ותקולה).

4. האם אפשר לבטל את הטרמוסטט? או שזה קריטי לשים אותו? כי אולי אפשר פשוט להוציא אותו?

5. לפי המקרים שכתבתי אתמול והיום, מה נראית לכם הבעיה? טרמוסטט תקוע/תקול, רדיאטור סתום, משאבת מים בעייתית/ משהו אחר שחוסם אולי את המעבר של המים במנוע בצורה חלקה (יש דבר כזה בכלל? שייתקעו דברים בצינורות ותהיה "סתימה" כמו בכיור בבית (: ? )

מה עוד יכולה להיות הסיבה? כי גם כשהמאוורר עבד אז חום המנוע הגיע למקסימום

תודה רבה,

שלומי

פורסם

הייתי בעיה זהה בלאנסר 92 שלי- רדיאטור סתום , המים החמים לא הגיעו לחיישן שאמור להפעיל את הוונטה ובגלל זה התחמם המנוע.

בקשר לזה שכאשר אתה מדליק מזגן נדלקת גם הוונטה השניה היא בגלל שככה זה ברכבים שמזגן מדליק את שתי הוונטות.

מאד יכול להיות שזה או חיישן דפוק או רדיאטור סתום.

בהצלחה

מיצ'ובישי לנסר ידנית מנוע 1300 12 שסתומים .

פורסם

אופציה אפשרית - רדיאטור סתום חלקית + מאמץ(עליה) = התחממות (תחת מאמץ המנוע צריך קירור יותר טוב)

ובקשר למאווררים יתכן שהם לא עבדו בגלל שלא היה מספיק מים באזור של היוניט, או בגלל שהרדיאטור סתום אז המים החמים לא הגיעו מהמנוע לרדיאטור וליוניט שיושב על הרדיאטור.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

זה יכול להיות אלף ואחד סיבות .אבל עם המאורר לא מסתובב סימן שהתרמוסתת לא נפתח ....ועם הוא לא נפתח אז זה כבר סיבה מוצדקצ להתחממות הרכב

אודי 80 הזרקה חד תקודתית 1993 מנוע 2.000 סמ"ק גיר ידני

פורסם
114508534 - בפיאסטה יש רק מאוורר 1, לא 2

kobi.idan2 - בפיאסטה נראה לי שאין יוניט חום על הרדיאטור אלא מד טמפ' שיושב על סעפת הפליטה.

לא הגיוני שמד טמפרטורה יושב על סעפת פליטה, חום סעפת פליטה יכול להגיע למעל 1000 מעלות צלסיוס, ואילו יוניט חום אמור לבדוק את חום מי הקירור, ולכן אמור להיות טבול במי הקירור, ולכן אמור להיות מחובר לראש המנוע או לבלוק.

בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב !

עשית כל טעות אפשרית:

פתחת מיכל עבוי במנוע חם ורותח.

פתחת חימום ואתה מצפה, שמאוור חשמלי יכנס לפעולה.

הפעלת מזגן ולמרות הפעלתו, המאוור נכנס לפעולה אך המנוע המשיך להתחמם, אבל המשכת בנסיעה.

לא גררת את הרכב למוסך, אלא הגעת אליו בנסיעה.

נתת הוראות למוסך, אך אם המוסך יתייחס להוראותייך, אתה תשלם ביוקר, ואתה עלול להשאר עם הבעייה.

פנית לחברי הפורום לאחר שהרכב כבר במוסך, מה חברי הפורום יכולים לעזור לך בדיעבד, אתה מצפה שהמוסך ימתין לחברי הפורום ויפעל בעצתם?!

סכוי סביר שיש להחליף תרמוסטט, לבדוק תפקוד יוניט מאורר, ולבדוק נקיון רדיאטור, ולטפל בנזילה ברדיאטור באם זה אפשרי, או לחילופין באם לא להחליף אותו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום.

הרכב עומד במוסך, עד ליום ראשון הם לא יגעו בו. רק לאחר שידברו איתי קודם לכן. אז חשבתי שעד אז יהיה לי יותר מידע מחברי הפורום.

אמרו לי שקודם כל הם יבדקו טרמוסטט, רדיאטור, משאבת מים, יוניט חום

הם בודקים אחד אחד לפי הסדר שצריך (אני לא יודע מהו בדיוק אבל אני סומך עליהם בעיניים עצומות) ולא מחליפים ישר את כל המערכת. הם ממש לא מסוג האנשים שמחפשים לדפוק אותי.

לפי דבריך- מדוע יכול להיות שאשאר עם הבעיה? אם הם יבדקו את הכל ויחליפו רדיאטור? אז הבעיה אמורה להסתדר לא?

ועוד שאלה קטנה - איפה נמצא יוניט מאוורר בפיאסטה?

תודה רבה,

שלומי

• תוכן חדש...