Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגיד אתה אמיתי? להשאיר את האוטו בחניה?

מבחינתך אין זכות קיום לשום מנוע אחר חוץ מה-TSI שלך?

לא כולם סוגדים ל-VAG כמוך ולא לכולם יש תקציבים לשירוקו כמוך,

יש כאלה שיעדיפו עיצוב שונה ומיוחד כמו של הוולוסטר מאשר מנוע TSI משודך לאיביזה או פאביה סטנדרטית.

אחת התגובות הכי טיפשיות שלך שנתקלתי בהן פה בפורום...

אני איתך אחי נמאס מאלו שאם זה לא הכי יקר זה לא שווה כלום ...בחיאת ראבק אם הייתי מליונר אז בסדר יש על מה לדבר אבל לא כולם נולדו ברמת אביב בשביל הדברים האלה...ואם אני יקנה תולוסטר אני יהיה יותר ממבסוט עליה ובטוח שיהיה לי רק חיוך על הפנים...אבזור ברמה כזאת ובמחיר כזה????? יונדאי התעלו על עצמם הפעם ובאמת מגיע להם כי בזמן האחרון הם רק עולים ועולים!והעיצובים משתפרים והמנועים מפתיעים (והמחירים שלהם נשארים באותה שגרה!)

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תגיד אתה אמיתי? להשאיר את האוטו בחניה?

מבחינתך אין זכות קיום לשום מנוע אחר חוץ מה-TSI שלך?

לא כולם סוגדים ל-VAG כמוך ולא לכולם יש תקציבים לשירוקו כמוך,

יש כאלה שיעדיפו עיצוב שונה ומיוחד כמו של הוולוסטר מאשר מנוע TSI משודך לאיביזה או פאביה סטנדרטית.

אחת התגובות הכי טיפשיות שלך שנתקלתי בהן פה בפורום...

חברים, אפשר טיפה להירגע? זה פורום פה וכל אחד זכותו להביע את דעתו, אפילו אם היא לא מוצאת חן בעינייך. מי עשה אותך הרשות לדירוג תגובות בפורום? לי אישית יש שירוקו ואני דווקא בעד שיהיו עוד רכבים שונים על הכביש פרט לעדר רכבי הליסינג.

לדעתי, הוולוסטר הוא אחד הרכבים המכוערים על הכביש. שוב, זאת רק דעתי. אם מישהו קונה רכב כזה בשביל המראה, שיבושם לו. זה לא יבוא על חשבוני.

פורסם

אני חייב להודות שאני אהבתי, אהבתי מאד אפילו.

מה שקורה עם יונדאי בשנתיים האחרונות הוא לא פחות ממדהים, נכון זהו לא היצרן שמביא לנו את הרכבים האיכותיים ביותר אבל ללא ספק הם מתחילים להתקרב לאיכות האירופאית והאבזור והמבחר פשוט מאד מרשימים!

לפני שנה שכנעתי את ההורים שלי לקחת את הI20 (בגרסת 1.4 הבכירה עם הסאנרוף) והם פשוט מבסוטים. לפני חודשיים אבא שלי אמר שהוא רוצה את הI25 ולפני שבועיים הוא כבר עבר לI35.

לגבי הנושא של הדלת, זה פשוט מדליק, מצד אחד הנוחות של דלת אחורית, לתיקים, שקיות או אפילו לתינוק אם צריך! ומצד שני רכב קופה שנראה מצוין!

חבל קצת שהיא מגיעה רק עם מנוע אחד אבל האבזור, אתם ראיתם כמה אבזור?

http://www.hyundaimotors.co.il/objects/mifrat_Veloster_29.8.11.pdf

אני אגב תמיד רואה תמונות בNETCARSHOW

אז למי שמעוניין:

http://www.netcarshow.com/hyundai/2012-veloster/

אהבתי אותה מהצד, מאחור, קצת פחות מקדימה.. יותר מדי דמיון לI10 החדשה.

אני הולך לעשות עליה בקרוב סיבוב. אם בתור זוג צעיר חשבנו להחליף את הסויפט 2008 בעוד כחצי שנה במשהו קצת יותר מעניין וחדש בסדר גודל של 110-120 אלף ש"ח, זאתי ממש נראית לי כאופציה לא רעה..

פורסם
חברים, אפשר טיפה להירגע? זה פורום פה וכל אחד זכותו להביע את דעתו, אפילו אם היא לא מוצאת חן בעינייך. מי עשה אותך הרשות לדירוג תגובות בפורום?

ידידי, אני רגוע לגמרי, אתה דווקא זה שנראה לחוץ.

אתה ראית אותי כותב שלא יביע את דעתו? אתה ראית אותי מצהיר שאני הרשות לדירוג תגובות?

לדעתי זו היתה תגובה מיותרת וסתמית,

בא בנאדם ושולל כל זכות קיום למנוע שונה ממה שיש לו בשירוקו האלוהית שלו

ועוד בא לחנך את יצרני הרכב שילמדו מפולקסווגן שהם מינימום מתת האל לאנושות.

קשה לאנשים לפרגן ליצרנים מסויימים משום מה...

אני דווקא שמח שיונדאי מעניקים אופציה מעניינת למי שלא זכה ליכולת להחזיק ולממן שירוקו.

פורסם
חברה 17 קגמ בלבד זה פשוט זוועתי ל140 כ"ס בדיוק ככה זה כנארה מרגיש

מנוע 1.6 אטמוספרי, למה ציפית? מומנט עוקר הרים?

עם מנוע כזה עדיף להשאיר את האוטו בחניה.

חבל שלא כולם לומדים מפולקסווגן, מנועים חסכוניים עם מומנט ורצועת כוח מצויינת.

תביאו דוגמא למנוע 1.6 אטמוספרי עם יותר מומנט ואני אוכל את הפנסים של הרכב שלי.

להתנהגות ולמילה ספורטיביות אין שום קשר.

נהגת ברכב?

איך ההתנהגות שלו ביחס ל306?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

הקוריאנים יכולים לרשום גם 180 כ"ס, הרכב פשוט עגלה!!!

רכב עם מנוע 1.6 "מתקדם", עם 140 כ"ס וגיר קפול מצמדים בעל שישה הילוכים מזנק ב-11.9 ש' למאה?!?!?

חברים, זה אותו נתון תאוצה של טויוטה קורולה מלפני 10 שנים עם 110 כ"ס, פחות מומנט וגיר אוטו' פלנטרי עם שני הילוכים פחות.

לדעתי זה לא פחות ממבייש ליונדאי.

יש הרבה דברים חיוביים לומר על הרכב הזה, המנוע הוא לא אחד מהם!

פורסם

מאיפה הפלצת 11.9ש למאה, תגיד לי?

>> http://hyundaimotors.co.il/objects/mifrat_Veloster_29.8.11.pdf

0-100 בידנית 9.7 שניות, בDCT 10.3

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מאיפה הפלצת 11.9ש למאה, תגיד לי?

>> http://hyundaimotors.co.il/objects/mifrat_Veloster_29.8.11.pdf

0-100 בידנית 9.7 שניות, בDCT 10.3

מתוך מבחן דרך שערך עיתון אוטו, להלן הקישור: http://www.auto.co.il/כתבה-27528-יונדאי-ולוסטר-מבחן-דרכים.aspx

כנראה שגם בנתון ההאצה ל-100 קמ"ש הקוריאנים מאוד אופטימיים.

כמו כן גם בשאר המגזינים עקצו על כך שהנתון של כ"ס ניראה אופטימי מאוד והרכב מרגיש חלש יחסית.

יהיה מעניין לעשות מבחני תאוצה מול קורולה.. :-D

אגב, איך הריח, נעם לך??

אם נגמר לך הריח תקרא לי, אני אשמח לעזור.

פורסם

זה לא חוכמה להשוות נתוני יצרן עם נתונים "אמיתיים". היצרן כמעט תמיד אופטימי, וכך זה יהיה בכל מכונית ולא רק אצל יונדאי. תשווה נתון יצרן לנתון יצרן, ונתון "בשטח" לנתון "בשטח". במילים אחרות - בצע לקורולה מבחני תאוצה ותראה מה תקבל....

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה לא חוכמה להשוות נתוני יצרן עם נתונים "אמיתיים". היצרן כמעט תמיד אופטימי, וכך זה יהיה בכל מכונית ולא רק אצל יונדאי. תשווה נתון יצרן לנתון יצרן, ונתון "בשטח" לנתון "בשטח". במילים אחרות - בצע לקורולה מבחני תאוצה ותראה מה תקבל....

ידוע, אך בעבר ניסיתי ואם אני זוכר נכון הנתון היה באזור ה-12.

אומנם נתון התאוצה ל-100 לא כל כך מעניין אותי באופן אישי אבל אני מוכן לבצע בדיקה שוב ולחזור עם תשובות.

עכשיו רק נשאר למצוא כביש בחיפה שלא פקוק, משימה לא פשוטה בכלל :-(

אגב רוני, האם אתה חושב שנתוני ההאצה של הרכב מספקים?

לי אישית זה נשמע קצת מאכזב לגלות שמנוע עם "140" כ"ס וגיר רובוטי כפול מצמדים בעל 6 הילוכים מאיץ בפועל ב-12 ש' למאה.

בתור אחד שנהג ברכב,זה לא הרגיש לך קצת עצל?

איך היא בהשוואה לפוקוס 2.0 או אפילו ל 1.6L (הרגיל) אוטו' עם נתוני יצרן של 8.9 ו 11.7 ש' ל-100 (בהתאמה)?

איך היא בהשוואה לגולף TSI 122 DSG עם נתון יצרן של 9.5 ש' ל-100?

פורסם

אל תנסה..אתה לא יכול למדוד ממש האצה למאה רק לפי הספידומטר של האוטו, כי הוא מזייף למעלה.

מה שאומר שכשהמד מראה 100 אתה עדיין על 93 בערך.

אני חושב ש'אוטו' מודדים את זה עם מכשור ייעודי כמו G-TECH ודומיו (מתבסס על חיישני תאוצה שלא תלויים ברכב).

גם יש תנאים מסויימים שצריכים להתקיים כמו כמה נוסעים ברכב, כמה דלק במיכל וכו' (אם אני זוכר נכון נהג ונוסע, וחצי מיכל בערך).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אגב רוני, האם אתה חושב שנתוני ההאצה של הרכב מספקים?

לי אישית זה נשמע קצת מאכזב לגלות שמנוע עם "140" כ"ס וגיר רובוטי כפול מצמדים בעל 6 הילוכים מאיץ בפועל ב-12 ש' למאה.

בתור אחד שנהג ברכב,זה לא הרגיש לך קצת עצל?

איך היא בהשוואה לפוקוס 2.0 או אפילו ל 1.6L (הרגיל) אוטו' עם נתוני יצרן של 8.9 ו 11.7 ש' ל-100 (בהתאמה)?

איך היא בהשוואה לגולף TSI 122 DSG עם נתון יצרן של 9.5 ש' ל-100?

אם אני חושב שהנתונים מספקים? אם נלך לפי נתוני יצרן, אז הם בסדר גמור. לא נהגתי ברכב (לא יודע מאיפה הנחת שכן) כך שאין לי מושג איך זה מרגיש על הכביש מבחינת תאוצות ביניים וכדומה.

אני יכול רק להניח שבהשוואה לפוקוס החדשה 1.6 ל' הביצועים יהיו דומים למדי. ה-2.0 כמובן תהיה מהירה יותר וככל הנראה גם הגולף 122 כ"ס תהיה מהירה יותר בכל מצב למעט האצה מהמקום בזכות מגדש הטורבו.

אל תנסה..אתה לא יכול למדוד ממש האצה למאה רק לפי הספידומטר של האוטו, כי הוא מזייף למעלה.

מה שאומר שכשהמד מראה 100 אתה עדיין על 93 בערך.

אני חושב ש'אוטו' מודדים את זה עם מכשור ייעודי כמו G-TECH ודומיו (מתבסס על חיישני תאוצה שלא תלויים ברכב).

גם יש תנאים מסויימים שצריכים להתקיים כמו כמה נוסעים ברכב, כמה דלק במיכל וכו' (אם אני זוכר נכון נהג ונוסע, וחצי מיכל בערך).

זה לא מדויק. ב-100 קמ"ש על המד ככל הנראה אתה קרוב יותר ל-97. בדוק עם מכשיר GPS ותראה.

ב"אוטו" מודדים עם דריפטבוקס, לשני הכיוונים עם ממוצע ביניהם. יש לשים לב שהמדידה אמנם מתבצעת בצורה דומה בכל פעם, אבל לא בטוח שזה תואם עם מדידת היצרן, כפי שאמרת (ויש גם משתנים אחרים - סוג האספלט, תנאי מז"א וכדומה).

בכל מקרה, מהניסיון שלי מרבית המכוניות מציגות תוצאות פחות טובות מנתוני היצרן במדידות הדריפטבוקס. ככל שהמכונית חלשה יותר כך ההפרש לרוב גדול יותר (למשל מכונית שהיצרן נותן לה 14 ש' עשויה לעשות גם 18, בעוד מכונית שהיצרן נותן לה 10 תעשה נניח 11.5).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בדקתי עם מכשיר GPS בעבר וזה משתנה מרכב לרכב, במזדה 3 2 ליטר שהייתה לי, היה הפרש של 8 קמ"ש בערך ב-100 קמ"ש.

בקורולה היום יש הפרש של 6 קמ"ש. ההפרש גדל כמובן כשהמהירות גדלה, ב160 זה כבר משהו כמו 9 קמ"ש.

למי שרוצה לבדוק ברכב שלו - לשים GPS שמראה מהירות (כל טלפון עם GPS מראה מהירות), לנסוע במהירות 'עגולה' במשך כמה שניות בלי שהמהירות משתנה, שהמחוג יהיה ממש בול על הסימון בלי לזוז, ולבדוק מה המהירות בGPS באותו זמן. הGPS מגיב בדיליי אמנם אבל כשהמהירות קבועה הוא מאד מדוייק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אצלי באוטו הסטייה היא כ-5% מהמהירות במד המהירות. כאשר נוסע 120 קמ"ש בפועל זה 114 קמ"ש, כאשר נוסע 100 קמ"ש בפועל זה 95 קמ"ש. ככל שמהירות עולה סטייה תגדל בקמ"ש במקצת אבל לא באחוז.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

• תוכן חדש...