Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני מחפש רכב משפחתי מרווח שיאפשר הצבת 3 ילדים (2 עם כסא בטיחות) במושב האחורי.

עד עכשיו היה לי רכב ליסינג (רנו מגאן, שאני יכול לקנות ב 12% מתחת למחירון רגיל)

רציתי סטיישן וראיתי ש i30 cw ופורד פוקוס סטיישן קיימים רק מ2009/10

אז התחלתי להסתכל על סקודה אוקטביה 1600 בנזין (כי אני נוסע 20-25 אלף ק"מ בשנה וטורבו דיזל יקר מבחינת ביטוח - ואולי מבחינת טסט).

אחד הדברים שהטרידו אותי הוא נושא ירידת הערך (זה הסיבה שאני לא קונה רכב חדש).

הבנתי שישנם לא מעט רכבים שגם אם אתה קונה אותם ב 60-70 אלף שח אחרי 4 שנים (צפוי להחזקת הרכב) כשה למכור אותם מעל 25 אלף ש"ח (למרות שהמחירון גבוה יותר), אם זה הסיפור אז עדיף כבר רכב חדש.

אופציות נוספות ששקלתי זה מאזדה 6 \ פורד מונדאו 2008 מליסינג ב 83 אלף.

* לא אכפת לי לשלם יותר על הרכב (אפילו 120 אלף) אלא שלא בא לי לספוג ירידת ערך רצינית.

- אז מה שחשוב: מרווח מאחורה, אמין, תא מטען גדול, ירידת ערך קטנה.

יאללה לשאלות:

1. אם הייתם במקומי, מה הייתם קונים?

2. איך האוקטביה?

3. מה ההבדל בין האוקטביה לבין האוקטביה החדשה? האם הוא מצדיק עשיריה?

4. איך פוקוס\סיוויק\C5 לצרכים שלי?

בין הפותרים תוגרל "תודה רבה" מכל הלב.

הערה: אם אני לא מוצא כלום אני חוזר לטיוטה קורולה (לפני הגיר הרובוטי) ושיצטופו הקטנטנים !!!

פורסם

אני מסתכל על עניין ירידת הערך קצת אחרת - מחשב אותה כחלק מההוצאה החודשית. כפי שאתה קונה דלק בכך וכך ש"ח אתה צריך לחסוך סכום מסויים על מנת להחליף את הרכב בעוד מספר שנים. הוסף לסכום זה את מחיר המימון, הביטוח, הרישוי, הדלק, התחזוקה והתיקונים ותקבל אומדן להוצאה החודשית (או השנתית) על אחזקת הרכב.

כעת יש לפניך שתי אופציות: לרכוש רכב משומש ולהחזיק בו 4-5 שנים, או לרכוש חדש ולהחזיקו 7-8 שנים. אם תבדוק את ההוצאה תמצא שבד"כ ברכב החדש יהיו לך יותר הוצאות על מימון וירידת ערך אך פחות על תחזוקה ותיקונים, ועם השנים היחס יתהפך, אבל סך ההוצאה החודשית (או השנתית) תהיה די קבועה.

לכן, אם אתה רוצה ראש שקט והכסף מצוי בידך, לדעתי העדף רכב חדש. תוכל להחזיק בו מספר שנים, כאשר בראשונות אתתה צפוי לבקר במוסף פעם בשנה לטיפול שוטף. כאשר עלויות התיקונים יתחילו לעלות - זה הזמן להחליפו שוב, וזה יכול לקרות לאחר 3-4 שנים, אבל אם תטפל ברכב נכון יותר סביר שמדובר ב-7 שנים ויותר.

אם יש לך מזל רכב יהיה אמין גם 10 שנים ויותר - לי היה מזל כזה, רכב רכשתי כשהיה בן קצת פחות מ-3 שנים והתקלה הראשונה התגלתה בו כשהיה בן 11. שנה אח"כ החלפתי אותו כיון שהתברר לי שהוצאות התיקונים יתחילו להיות משמעותיות ובעיקר הטריד אותי הצורך לבלות במוסך חצי יום פעם בכמה חודשים, מה שדי מפריע לסדר היום שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת, אכן יש לא מעט יתרונות לרכב חדש,

בכללי אני מאמין שרכב בין 3-4 שנים מהווה את התמורה הטובה ביותר לכסף (יש תיקונים אבל לא בשמים) ולכן אני מעדיף לקנות רכב קצת יותר ישן, לכן אשמח אם משהו יוכל לענות לשאלות שכתבתי.

פורסם

אני אתייחס לשני הרכבים מבין הרשימה שאני מכיר אישית, מגאן 2 ו C5.

מגאן 2 נמכרת היום באחוזים משמעותיים מתחת למחירון הרשמי, כך שהנחה בת 12 אחוז היא לא רלוונטית; כשידברו איתך על 25-30 אחוז מתחת למחירון תשקול קנייה. הרכב כמו שאתה יודע מתאים לצרכים שלך.

לגבי C5, בתקציב שלך תוכל לרכוש חדשה יחסית אשר ספגה את עיקר ירידת הערך. הרכב תפור על הדרישות שלך - הוא בטוח מאד, מרווח בצורה מעוררת רגשות אשמה, בעל תא מטען ענק ובונוס נוסף - דלת תא המטען עולה ביחד עם החלון האחורי, מה שנותן לך גישה ישירה לכל שטח ההטענה.

לגבי תכונות הרכב, תוכל למצוא מידע רב בפורום. יתרון נוסף שלא תמיד מציינים - עלות המקיף היא נמוכה מאד באופן יחסי, בערך שליש מהמקיף של האוקטביה לדוגמא.

צריכת הדלק שלו היא סבירה לחלוטין ביחס לגודלו, וע"פ מידע מהפורום טובה יותר מאשר מונדאו בנפח מנוע דומה.

מה שכן, חשוב מאד לבדוק את מצבו של הרכב לפני הקנייה, וכאן יש יתרון לרכישה מחברת ליסינג מכיוון שאתה מקבל אחריות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...