Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שמי עדן ואני חדש בפורום.

הגעתי לגיל 18 ואני בדרך לסיים את התיכון ואני מחפש מכונית אשר תכלול את האספקטים הבאים בצורה הטובה ביותר: צריכת דלק, סחירות, ביצועים, נוחות נהיגה, ותחזוקה.

אני מתלבט בין פיאט פונטו 2001 לפורד פיאסטה שנת 2001.

שמעתי תגובות טובות ורעות על שתי המכוניות והחלטתי למצוא תשובה חד משמעית (עד כמה שאפשר) על איזה מכונית עדיפה יותר ע"פ השיקולים שהוזכרו למעלה.

חשוב להזכיר כי אני נער בן 18 בעל הכנסה שהיא אינה קבועה והתקציב שלי נע בין 10000 ל-15000 ש"ח.

עיקר הנסיעות שלי מתבצעת בעיקר בעיר ולפעמים מחוצה לה כאשר אני יוצא עם חברים.

אני נהג חדש אז לכן כפי שקראתי באתר מכוניות מיני הן העדיפות בגילאים אלו בתור מכוניות ראשונות.

לחבר שלי יש פיאט פונטו שנת 97 ידנית הוא מרוצה ממנה מאוד אך שמעתי על הרבה תקלות, בנוסף לכך גם הבנתי מאנשים רבים כי האמינות תלויה בעיקרה בעבר ובהווה הרכב ובתחזוקה של בעל הרכב הקודם והנוכחי.

לבי נתון מסיבה כלשהי לפורד פיאסטה מכיוון ששמעתי עליה יותר ביקורות טובות והמלצה מאבי אך אני לא מרפה מהפונטו כיוון שגם סוג רכב זה מושך אותי לכן אשמח לתגובות בנושא.

איזה מבין הרכבים עדיף לדעתכם ולמה? :-o תודה מראש

פורסם

יש ברשותי את הפיאסטה כבר 3 שנים לערך, והיא אמינה (טפו טפו טפו), אך זללנית דלק לא קטנה (מנוע ברזל מיושן, אך אמין), במיוחד אם אתה מנסה לנסוע איתה מהר. ותחפש אחת עם מזגן שמקרר טוב, כי שלי בקושי מקררת וזה חסרון ענק בקיץ הישראלי.

חוץ מזה שניהן ישרתו אותך מעולה. ולדעתי תקח את השמורה ביותר שתמצא (נכון לשני הדגמים).

ודבר אחרון, לא יודע, אולי זה רק אני, אבל לדעתי הפיאסטה די מהנה לנהיגה :wink:

פורסם

שלום ד"א תודה על המידע רק שאלה.

הפורד פיאסטה שלך האם אפשר לדעת איזה איזה שנתון היא?

והאמת שקראתי על הפיאסטה כמכונית אשר לא זוללת דלק לפחות לא בשנתון שאני מחפש שהוא 2001, הבנתי שצריכת הדלק שלה נעה בין 12 ל-14 ק"מ לליטר.

תודה מראש

פורסם

דבר ראשון, אם יש לך אפשרות- תנסה לנסוע, אפילו כנוסע, בשני הרכבים. זה תמיד הכי טוב.

דבר שני, פונטו שנת 97 ושנת 2001 זה רכב שונה. הפונטו עברה מתיחת פנים בשנת 2000 (בארץ 2001), ונקראת MK2 בעולם ו "ספייס" בישראל. הרכב יושב על שלדה שונה, המנוע עבר שינויים רציניים, מערכות החשמל שונות, וכל תא הפנים שונה.

נתחיל בנקודת האמינות- כל עוד הם טופלו בצורה סבירה, שני הרכבים אמינים, ועלויות התחזוקה/חלפים לא גבוהות.

לפונטו יש 2 מחלות ידועות- ההגה החשמלי שרצוי לבדוק, ורגישות לנוזלי קירור נחותים בדריאטור. הרכב דורש פראפלו, ואם שמים משהו אחר, עלולה להתפתח קורוזיה בראש המנוע, סיפור של כמה אלפי שקלים. זה אחד הדברים הראשונים שרצוי לבדוק שהולכים לקנות פונטו, אם יש ברדיאטור מי ברז, אישית הייתי פוסל את הרכב מיידית.

חיסכון בדלק- שתיהן לא בזבזניות, אבל הפונטו זה אחד הרכבים החסכוניים ביותר שאפשר למצוא בשנתונים האלו, אם לא החסכוני ביותר.

סחירות- אקזמפלר שמור מ 2 הדגמים ימכר בלי בעיה. אקזמפלרים שמורים של הפונטו נחטפים בשניות, אפילו מעל המחירון.

ביצועים- שני הרכבים לא בדיוק רכבי מירוצים. שניהם יסחבו 3 צעירים בכיף גם בעליות, אבל לא לצפות לקרקע חרוכה...

ועכשיו לקצת דעה אישית-

תא הנוסעים של הפיאסטה מיושן, המושבים שלה לא תומכים בגב ורחוקים מלהיות נוחים. הרכב קטן מבפנים ולא מציע ממש מרווח פנים לנהג או לנוסעים מאחור.

זה לעומת הפונטו שגדולה יחסית מבפנים, מרווחת מאוד לנהג (הכל יחסי כמובן), פחות ליושבים מאחור. הסלון שלה נאה, והרכב, כיאה לאירופאית, נוח. (זו לא הרכות של צרפתיות, אבל בוא נגיד שנסיעה מחיפה לב"ש לא תרצח לך את הגב, מה שקשה לי להגיד על הפיאסטה)

לך לראות את 2 הרכבים, תקבל קצת רשמים.

פורסם

תודה רבה על העזרה :-D

אם תוכלו להציע רכב שאתם חושבים שעדיף לנהג חדש חוץ ממה שאני מתלבט, כדי שאוכל להגדיל את טווח החיפוש בתחום מכוניות המיני.

רכב שאתם הייתם ממליצים עליו

תודה רבה מראש :wink:

• תוכן חדש...